bulpa Публикувано: 28 май, 2013 Сподели Публикувано: 28 май, 2013 Да използвам темата и да попитам Еднодневни екскурзии около Лондон - препоръки, мнения, начини за придвижване. Предстои ми пътуване в края на юни и ми се ще нещо наоколо да видя. И друго интересно място Vinopolis - "музей" на виното - ако някой го е посещавал, моля за мнение. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 28 май, 2013 Сподели Публикувано: 28 май, 2013 Ако си без кола, най-добре Оксфорд или Кеймбридж с влак/автобус. Ако си с кола, препоръчвам разходка в графство Кент, Съри или Съсекс, а защо не и разходка до морското градче Рай... 4 Връзка към коментар
Adinko Публикувано: 28 май, 2013 Сподели Публикувано: 28 май, 2013 Windsor и Stonehenge. До Уиндзор има рейсове. Аз пътувах с Greenline от гара Виктория. А за Стоунхендж има безброй варианти за организирано посещение, може и с кола, разбира се. 2 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 30 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Благодаря за предложенията! В Кеймбридж съм била есенно време и доста ме впечатли, много фотогеничен град :-) Остават Уиндзор, Стоунхендж, Оксфорд или нещо друго... Ще пътувам с обществен транспорт - влак/автобус. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Кеймбридж е много приятен с тези канали, Оксфорд не толкова, само архитектура и студенти Най-добре да се изнесеш с влак нанякъде ако е за един ден, че то иначе се рейса се влачи в града сума време. След 9:30 билетите за влака са чувствително по-евтини. Връзка към коментар
гост Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 А и ако е за един ден - Оксфорд е доста по-голям и колежите не са чак толкова пищни както в Кембридж! Видяла си по-доброто, според мен. Един приятел ми разказваше, че Уиндзор е много приятно място за целодневна разходка (при подходящо време), а и Adinko го препоръчва... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Аха, Уиндзор и на мен много ми хареса. Всичко е толкова китно и невероятно красиво. Ако ще влизаш в двореца имай предвид, че се чака доста и малко са попрекалили с мерките за сигурност. Там вече се вижда предимството на лондон пас-а, тъй като се минава през бърз коридор. Хубаво и из самото градче за разходка, при добро време, разбира се. 1 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Windsor и Stonehenge. До Уиндзор има рейсове. Аз пътувах с Greenline от гара Виктория. А за Стоунхендж има безброй варианти за организирано посещение, може и с кола, разбира се. Освен тези две места, моята екскурзия включваше град Bath - там има римски терми много добре запазени и градчето е много приятно. Едно такова на скатове и много китно. И аз препоръчвам маршрута. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 30 май, 2013 Сподели Публикувано: 30 май, 2013 Аз ще ти предложа един,по различен маршрут от всички останали.Един ден в Солсбъри.Там ще видиш прословутата катедрала,на която строежа е започнат в далечната 1220 година.Кулата е висока 123 метра с,което е най-високата в цяла Великобритания.Освен това около катедралата е и най-големият катедрален двор на острова.В библиотеката се съхранява един от четерите съществуващи екземпляра на Магна Харта(Великата харта на свободите)Часовника в кулата отмерва времето повече от 500 години.Страхотно място за еднодневна екскурзия.Освен това градчето е много китно и зелено с много паркове и запазени средновековни сгради.Ето и малко снимки. Катедралата с високият си шпил и големият си двор. Солсбъри 7 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 4 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Много интересни предложения Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Солзбъри е много близо до Стоунхендж и може да се комбинира. Има рейсчета дотам. Връзка към коментар
Elena Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Записвай, посещавай и като се върнеш един пътепис да напишеш И задължително за концерта надълго и нашироко да разкажеш! И много снимки Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 4 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Малко съм скарана с писането, но снимки - задължително! Относно концерта - пожелавам ти в най-скоро време да си на мястото на мацката с червения потник от темата за концерта на Роби Уилямс ;-) 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 6 юни, 2013 Сподели Публикувано: 6 юни, 2013 И аз съм за Уиндзор и разбира се разходка в прочутия Итън. Според мен най-лесно е с метрото до гара Падингтън и оттам с влакчето до Уиндзор. Бат също е интересен , но много време ще мине в път. Връзка към коментар
vladimir1974m2 Публикувано: 15 юни, 2013 Сподели Публикувано: 15 юни, 2013 И аз съм за Уинзор, аз лично ходих до там с влак.Ми аз бях в Лондон 5 дена през 2008 г. И си бях взел седмична карта от 1 до 4 зона.И хванах влака за Уиндзор от гара Туикеман / в 4-зона/-има такъв квартал- ама и от гара,метро Ватерлоо може- вземате си билет отиване и връщане,пътувате около 40 минути.Влизате в замъка на Уинзор, колкото и време да загубите в чакане,има много зали, картини, позлатени тавани пушки,оръжия отпреди 200-300 години.После се шляете из градчето, похапвате някъде и се прибирате, имам филм от там, вижте го в : www.youtube.com ,като на ключова дума напишете : vladimir1974m2 и чукнете да търси. Ето ви един от клиповете: 1 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 27 юни, 2013 Автор Сподели Публикувано: 27 юни, 2013 Записвах, записвах и стигнах до Leeds castle - час път от Victoria station посока Maidstone, после автобус до замъка и самия замък с една разкошна градина, снимки - по-късно :-) Връзка към коментар
Elena Публикувано: 28 юни, 2013 Сподели Публикувано: 28 юни, 2013 Аз пак да си кажа Снимки от концерта също да качиш! Записвах, записвах и стигнах до Leeds castle - час път от Victoria station посока Maidstone, после автобус до замъка и самия замък с една разкошна градина, снимки - по-късно :-) Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 19 април, 2017 Автор Сподели Публикувано: 19 април, 2017 От друга тема се подсетих за тази и малко късно, но по-добре от никога. Снимки от Leeds Castle Панорамна Ров и замък От другата страна И една чудна английска градина към замъка 12 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега