Прескочи до съдържание

Търся полет до Лаос

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нуждая се от малко помощ. Търся билет до Лаос с връщане от Виетнам (или обратно)

Правих всякакви комбинации - с опция Сингапур, Банког, Куала Лумпур даже и с Хонг Конг, но ако сметна и вътрешните полети + допълнителните визи пак излиза около 1400лв

Единственото за момента което намерих е с Катар : София - Виентян ; Ханой - София за 720евро

Датите са в рамките на 11.12 :18.12 до 30.12 :09.01

Мерси предварително, знам че точно в този период цените са убийствени, но иначе няма толкова отпуск :)

Публикувано:

По принцип, билетите София - Ханой са най-евтини с Катарците. Как ти излиза София-Ханой-София и отделно вътрешен полет Ханой-Виентян-Ханой?

Публикувано: (редактирано)

Има автобус Банкок - Виентян ( 11 часа път). Има и вариант Банкок - Удон Тани с Еър Азия (евтин полет, в момента имат и промо за деня на Малайзия няколко дни) и автобус Удон Тани - Виентян ( има на често, 3 три часа път).

Ако целта ти е просто само двете държави и да минеш евтино, има автобуси към /от Ханой - Виентян. Евтината версия им е $15. Едни приятели пътуваха наскоро с някакви по вип автобуси,но си е убийствен път, въпреки че местата в автобуса са някакви полулежащи. 

Редактирано от T.E.Lawrence
Публикувано:

Ако целта ти е просто само двете държави и да минеш евтино, има автобуси към /от Ханой - Виентян. Евтината версия им е $15. Едни приятели пътуваха наскоро с някакви по вип автобуси,но си е убийствен път, въпреки че местата в автобуса са някакви полулежащи. 

тези автобуси не ги препоръчвам на никого :) освен ако не е много авантюристично настроен :) Сием Реп- Луанг Прабанг пътувахме повече от 3 денонощия !!! Прехвърляха ни от тарялясник на таралясник няколко пъти, да не говорим , че на едно място вечерта просто ни казаха да слизаме и ни оставиха в нищото, чак на сутринта ни взеха със следващото превозно средство. Само отсечката от Паксе до Виентян беше с този тип автобуси, където си легнал.

Само Виентян като крайна ли ви интересува? Проверете и полетите до Луанг Прабанг, ние летяхме от там с Виетнамските авиолинии. А до Виетнам понякога излизат по добри цени и с Аерофлот.

Публикувано:

Плана е горе долу седния :

Vientiane  - Luang Prabang - Nong Khiaw/ Muang Ngoi Neua - Muang Khua - Dien Bien Phu - Sa Pa - Halong Bay - Hanoi - Hue - Hanoi

Като може и в обратен ред :) Но идеята е да се мине границата Виетнам - Лаос с автобус/лодка а не със самолет за да можем да спираме и да правим трекове

Вътрешните полети Ханой - Луанг Прабанг са около 160$ а София - Ханой - София е 1300лв и виза за 2 влизания във Виетнам и пак се вързва на цена БГ - Лаос - Виетнам - БГ

Публикувано:

тези автобуси не ги препоръчвам на никого :) освен ако не е много авантюристично настроен :) Сием Реп- Луанг Прабанг пътувахме повече от 3 денонощия !!! Прехвърляха ни от тарялясник на таралясник няколко пъти, да не говорим , че на едно място вечерта просто ни казаха да слизаме и ни оставиха в нищото, чак на сутринта ни взеха със следващото превозно средство. Само отсечката от Паксе до Виентян беше с този тип автобуси, където си легнал.

Говориш за съвсем друг маршрут. :)  Както написах по-горе, прятели го пътуваха нейния маршрут наскоро. Вип полулегналите автобуси Виентян - Ханой директни, без смяна. :)

Публикувано: (редактирано)

да и аз съм пътувала в полулегнали автобуси, вече не помня от къде до къде, но със сигурност не беше 3 денонощия и с прехвърляне, просто такива автобуси се използват по доста маршрути в Азия. По-удобни са за спане.

Редактирано от temporary
Публикувано:

Говориш за съвсем друг маршрут. :)  Както написах по-горе, прятели го пътуваха нейния маршрут наскоро. Вип полулегналите автобуси Виентян - Ханой директни, без смяна. :)

така де, зная, просто споделих, че опита ми с автобусен транспорт в Лаос не беше много приятен, пак беше с този тип Вип автобуси. Но щом от Виетнам е директен без смени и спирки, това е добре. :)

Публикувано:

Има и още една местна (от Лаос) авиокомпания - Lao Central Airlines

Не им се зарежда страницата в момента (http://www.flylaocentral.com/), но летяха от Виентян до Луанг Прабанг, както и Виентян - Бангкок. Очаква се през тази година да възобновят дейността си (с нов собственик) и нови руски машини СУ 100 (Sukhoi SSJ 100).

Публикувано:

така де, зная, просто споделих, че опита ми с автобусен транспорт в Лаос не беше много приятен, пак беше с този тип Вип автобуси. Но щом от Виетнам е директен без смени и спирки, това е добре. :)

Добре е, че е без смяна, ама, като им знам пътищата, хииич не е добре. И аз имам ужасен спомен от пътуване с автобус от Сайгон до Сием Риеп. На следващата година си взехме самолета по тоя същия маршрут и си беше в пъти по-хубаво. Човек ще спести стотина долара, ама ще се измъчи, вместо да се кефи.

• Харесвам 1
Публикувано:

Lao Airlines провери ли ги? Аз съм пътувала с тях Хоной-Луанг Прабанг и  Луанг Прабанг-Банкок.

Да - с тях Ханкой - Луанг е 155$ а Ханой - Виентян - 115$

Цената от 700 евро с Катарците за мултисити вече я няма, така че както го виждам се очертава София - Ханой - София и вътрешен полет Луанг или Виентян- Ханой.

Заслужава ли си да се ходи до Виентян и от там да летя? Има ли какво да се разглежда или може да се пропусне?

Публикувано:

Аз не съм била във Виентян, но от това което съм чела не съм останала с впечатление там да има нещо особенно и заслужаващо си няколко дни в града. Прецени си, не мога да дам съвет за този град. А и другите, които са ходили до дам да кажат.

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.