Ushakal Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 И аз да използвам темата и да попитам. До сега съм ходила в Япония само в командировка, основно в Токио и Йокохама. Планирам 3 седмици семейно и ще съм много благодарна, ако моежете да ми помогнете със следните въпроси: 1.Планирам да преспим в Нико и от там да пътуваме към Каназава. Има ли директен влак Нико-Каназава покрит от паса? 2.Ог Каназава може ли за 1 ден ден на се отиде в Ширакава-го? Не мога още да намеря точно с какъв транспорт се стига до там? 3.От Киото има ли директен влак до Такаяма покрит с паса? 4.Фурукава много ли е подобна на Такаяма? Казаха ми, че непременно трябва да се посети, но не съм сигурна дали ще ни стигне времето. 5.Възможно ли е от Токио да се направи еднодневно пътуване до Хаконе /без много тичане и притеснение, имам предвид/ 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Японски градини има много по света. Аз бях отседнал в Асакуса за пет вечери и съм доволен от избора. Храма и улучките наоколо обаче дават доста различна представа за града. Нещо като спокоен оазис насред мегаполиса. Ако искаш Токио както си го предтсавяме от медиите - Шибуя Връзка към коментар
emma Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Аз не искам Токио от медиите Не съм голям фен на мегаполисите. Благодаря много на всички за насоките! Определено ми просветна - най-вече от съвета на Самурайка за "само едно нещо". Че изпуснат полет от Япония ми звучи... Не искам да си помислям даже! Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 (редактирано) Ами дали са ти най-подробно цялото инфо от което имаш нужда. Вече сама си избираш Редактирано 5 ноември, 2015 от stanimir Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 (редактирано) Аз не искам Токио от медиите Не съм голям фен на мегаполисите. Благодаря много на всички за насоките! Определено ми просветна - най-вече от съвета на Самурайка за "само едно нещо". Че изпуснат полет от Япония ми звучи... Не искам да си помислям даже! ... звучи като рай, Споко . Шегата настрана, аз все пак ще ти препоръчам да си избереш нещо,което може да покрие без прекачване,смяна на Метро и т.н.,защото си е стрес, няма какво да се лъжем, особено ако се бърза за полет. А така проверяваш разписанието , знаеш кога тръгва, кога пристига на летището и нямаш грижи... Та ако си решила Асакуза, и има директен влак ... Нищо по - хубаво от това. От Асакуза и на Токио скай трий можеш да те качиш, пеш е на 15 минутки, вижда се, но има опашки и там,де. Можеш да вземеш бързия билет на място и да прескочиш опашката,ако има,те ще те упътят на място, та дори и това се избягва. Каквото и да решиш, спокойно и успех! Ще чакаме разказ след цялото пътуване . Редактирано 5 ноември, 2015 от luba_rizova Връзка към коментар
emma Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 Благодаря още веднъж! Ама то за няколко часа какъв разказ - ще го очакваме от по-сериозните пътешественици! Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 5 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 5 ноември, 2015 emma, аз затова ти препоръчах ходене до Уено със скайланера и толкоз. Удобно, бързо, половин Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 (редактирано) emma, аз затова ти казах до Уено и толкоз. Бързо, удобно, няма прекачване, от влака половин час гледаш как се сменя пейзажа и от пасторално-предградски става мега-урбанен. Имаш хубава гледка към Небесното Дърво от влака и като пристигнеш си запомняш откъде си излязла и си знаеш влака на връщане - така си очертваш периметър на зяпане. На Асакуса изкушения много - ха в тая уличка да свърнем, ха тук да надникнем, ха ей къде е Дървото...и ще трябва да ти търсим и хотел И аз да използвам темата и да попитам. До сега съм ходила в Япония само в командировка, основно в Токио и Йокохама. Планирам 3 седмици семейно и ще съм много благодарна, ако моежете да ми помогнете със следните въпроси: 1.Планирам да преспим в Нико и от там да пътуваме към Каназава. Има ли директен влак Нико-Каназава покрит от паса? 2.Ог Каназава може ли за 1 ден ден на се отиде в Ширакава-го? Не мога още да намеря точно с какъв транспорт се стига до там? 3.От Киото има ли директен влак до Такаяма покрит с паса? 4.Фурукава много ли е подобна на Такаяма? Казаха ми, че непременно трябва да се посети, но не съм сигурна дали ще ни стигне времето. 5.Възможно ли е от Токио да се направи еднодневно пътуване до Хаконе /без много тичане и притеснение, имам предвид/ 1. Има нова линия на шинкансена до Каназава, по-добре е да ползвате него. От Никко трябва да отидете до Уцуномия и от там до Омия, където да прехвърлите на Хокурику шинкансен. Или по-добре си се върнете в Токио да спите. Виж на картата- в страни от пътя ти се пада. 2. От Каназава и Такаяма има автобуси до Ширакава-го. 3. Не, няма. Има от Каназава. Ако искаш да отидеш в Тояма първо трябва да отидеш там, после Ширакава-го, после Каназава и Киото. http://blue-works.com/jprail/wp-content/uploads/2011/10/kanazawa-access-map.jpg 4. Няма нищо, което трябва непременно да се посети. Япония трябва да се усети. Особенно ако сте с деца - не прави много натоварена програма и си остави поне едни 5 дена на някое красиво и СПОКОЙНО място (имам предвид не Киото, където тези 5 дни ще бъдат плътно запълнени с "непременнотрябвадасевидят"работи) а някое китно градче с достатъчно интересности - Каназава, Нара, Беппу, Фукуока...зависи по кое време на годината и дали обичате море или планина. С лежерна програма от паркове, уърк-шопове, малки интересни музейчета и т.н. 5. Може да се направи, но зависи какво имаш предвид под много тичане. Трябва да се подготвиш добре с маршрут и основни неща за гледане. Лично според мен, има едни организирани дей трипове, които са по-подходящи за семейства особенно - вярно е, че не се покриват от паса и се плащат отделно, но ти осигуряват хубаво преживяване без да му трепериш, планираш и мислиш. Има едни турове до Готемба оутлет. Звучи като силно шопинг дестинация, но включват гид на английски, посещение в онсен с гледка към Фуджи, обяд и посещение на Готемба мола, който самия е много красив и с впечатляващи гледки към Фуджи. Тръгват от Токио - Шинагава. http://www.japanican.com/en/tour/detail/Z-BUSS10-/ Редактирано 6 ноември, 2015 от samuraika 3 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 emma, аз затова ти казах до Уено и толкоз. Бързо, удобно, няма прекачване, от влака половин час гледаш как се сменя пейзажа и от пасторално-предградски става мега-урбанен. Имаш хубава гледка към Небесното Дърво от влака и като пристигнеш си запомняш откъде си излязла и си знаеш влака на връщане - така си очертваш периметър на зяпане. На Асакуса изкушения много - ха в тая уличка да свърнем, ха тук да надникнем, ха ей къде е Дървото...и ще трябва да ти търсим и хотел 1. Има нова линия на шинкансена до Каназава, по-добре е да ползвате него. От Никко трябва да отидете до Уцуномия и от там до Омия, където да прехвърлите на Хокурику шинкансен. Или по-добре си се върнете в Токио да спите. Виж на картата- в страни от пътя ти се пада. 2. От Каназава и Такаяма има автобуси до Ширакава-го. 3. Не, няма. Има от Каназава. Ако искаш да отидеш в Тояма първо трябва да отидеш там, после Ширакава-го, после Каназава и Киото. http://blue-works.com/jprail/wp-content/uploads/2011/10/kanazawa-access-map.jpg 4. Няма нищо, което трябва непременно да се посети. Япония трябва да се усети. Особенно ако сте с деца - не прави много натоварена програма и си остави поне едни 5 дена на някое красиво и СПОКОЙНО място (имам предвид не Киото, където тези 5 дни ще бъдат плътно запълнени с "непременнотрябвадасевидят"работи) а някое китно градче с достатъчно интересности - Каназава, Нара, Беппу, Фукуока...зависи по кое време на годината и дали обичате море или планина. С лежерна програма от паркове, уърк-шопове, малки интересни музейчета и т.н. 5. Може да се направи, но зависи какво имаш предвид под много тичане. Трябва да се подготвиш добре с маршрут и основни неща за гледане. Лично според мен, има едни организирани дей трипове, които са по-подходящи за семейства особенно - вярно е, че не се покриват от паса и се плащат отделно, но ти осигуряват хубаво преживяване без да му трепериш, планираш и мислиш. Има едни турове до Готемба оутлет. Звучи като силно шопинг дестинация, но включват гид на английски, посещение в онсен с гледка към Фуджи, обяд и посещение на Готемба мола, който самия е много красив и с впечатляващи гледки към Фуджи. Тръгват от Токио - Шинагава. http://www.japanican.com/en/tour/detail/Z-BUSS10-/ Много благодаря, samuraika. Точно това имам предвид, повече усещане на мястото, отколкото тичане по забележетелности. Предвидила съм преспиване в моунт асо и достатъчно време в киото, каназава и токио. непременно ще прегледам дей триповете. ние можем толтова дэлга ваканциа само през август, така че ще бъдем тогава, пътуваме директно с Ол Нипон. точно бих искала да дъщеря ми да види по-малките и типични градове на Япония и да усети културата. Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Много моля да ми отговори някой запознат с празниците в началото на май. Искам да купя билети 12 - 21 май. По - напред четох, че тогава има почивни дни и е лудница. Нямам много време да реша, промоцията изтича. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 (редактирано) Много моля да ми отговори някой запознат с празниците в началото на май. Искам да купя билети 12 - 21 май. По - напред четох, че тогава има почивни дни и е лудница. Нямам много време да реша, промоцията изтича. Извинявай, пропуснала съм те...Златната седмица е последите дни на Април, първите дни на Май. От 12 Май ще е добре, тъкмо преди дъждовния сезон. Но хотел си резервирай веднага с билета, че отшумява сакурената еуфория. а и с тая катарска промоция всички магеланци ще изпорезервират всичко на прилични цени Точно това имам предвид, повече усещане на мястото, отколкото тичане по забележетелности Аз вече ставам досадна с този съвет, но прегледай airbnb - има страхотни предложения из провинцията - отсядане у семейство или семеен гест хаус, или някоя ферма...Има места, ня които хората ходят само заради добрите отзиви. Дай сърч на Japan и гледай какво излиза, не на конкретен град. Има наистина уникални неща! (и уникални боклуци де, но по отзивите човек се ориентира). Редактирано 6 ноември, 2015 от samuraika 3 Връзка към коментар
Tina Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 (редактирано) Samuraika , и аз искам да се присъединя към останалите от форума и да споделя колко са ценни твоите съвети... Мисля , че с катарската промоция , ще има тепърва да се правят планове и организации и ще имаме нужда от тях. Изчела съм всички теми във форума за Япония, но ще ми е приятно да споделиш твоето виждане как да се разпредели времето, ако имаме само 7 -8 нощувки . Кой друг град извън Токио и Киото да изберем за ношувка ? А кой е най-удачния вариант за нощувка посредата между Токио и Киото ? Знам , че всеки има различни интереси, но мисля че твоите предложения ще допаднат на повечето магеланци. Аз също съм фен на airbnb и ако има конкретни места, които би препоръчала ,ще се радвам да дадеш линк... p.s. не съм сигурна дали е най-удачно тук да коментираме или в темата на Alexander ,но тази е по-активната тези дни Редактирано 6 ноември, 2015 от Tina Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Samutaika, благодаря! Ще ти идвам на гости. Ура! Ще трябва скоростно да направя план за действие, за да резервирам нощувките. Тъй като се заформи магеланска инвазия, моля споделяйте какво сте планирали! Ще почерпя! 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 6 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2015 Да, май тази пролет наистина ще има много теми за Япония Алексадър ще се върне скоро и ще разказва пресни-пресни впечатления, мисля ще е полезен много с практически съвети. За това какво да се види....много ми е трудно да давам съвети, че е много субективно, ноще опитам. Но първия ми съвет е да се изчете из нета достатъчно, че човек да си състави идея какво иска да види. Едни са любопитни да видят маймунките в онсените в Нагано, други държат на многопосочната пешеходна пътека в Шибуя, трети - комплекса на мира в Хирошима. За 7-8 дена трябва добре да се приоретизира. Ясно е, че няма да е всичко от основните неща дори. Има вариант да се концентрираш върху един регион - да речем Токио и околности, а на следващото идване - Кансай. Или обратното, според билет, настроение и т.н. За една седмица - твърдо пас и позициониране на ключово място за да се пътува удобно. Предлагам Токио (Шинджуку, Шинагава като район) и един дей трип до Киото. Иначе Токио, Никко, Йокохама, Киото като програма. Токио - погледнете картата на Яманоте линията (кръговата) и си го представяйте като този кръг. Основното може да се раздели в два дни - дясна и лява част (източно и западно Токио). И пак ще трябва да се подбира. Аз обикновенно съветвам да се избират по-достъпните и безплатните места. Например за гледки на града има много обсерватории и декове - Небесното дърво, телевизионната кула, Роппонги Хилс...но кметството в Шинджуку е безплатно, района е много добре достъпен (ключова гара) и интересен. Вярно, Токио го е надраснало това кметство и от Роппонги или Дървото гледката е много по-внушителна, но и двете са платени (даже скъпи мога да кажа), на странични линии и изискват специалноо време. Искам да кажа, че за кратко посещение или ограничен бюджет и тези неща са важни. Нагоя - град между Токио и Осака. Удобен с това, че се ходи лесно до Такаяма и Ширакава го от там и после през Каназава се извърта за Киото. Подходящо за хора с повече време или придвижващи се с автобус (за нощувка). Самата Нагоя не е нещо, което да не може да се пропусне, но за любителите препоръчвам музея на Тойота (стига се с монорейла, извън града е). Маниаците ще се изкефят, другите спокойно могат да пропуснат. Киото - и 5 дена може да не стигнат, може и само там човек да седи. Но за дей трип от Токио задължителните неща са Киомизудера, Гион и вече според предпочитанията - ако държите на златния павилион се мяткате на автобусите за другия край на града и разглеждате златния храм и Рйоанджи (каменната градина)преди да изпозатворят в 4.30. Ако не - продължавате към сребърния храм и пътеката на философа (която е много красива по вишнево време и нищо особенно по друго време). Не пропускайте информационния център на гарата в Киото - ще ви обяснят подробно как да придвижвате, ще ви начертаят карта, ще ви дадат памфлети... Осака - много добра алтернатива на Токио, аз лично бих отседнала в Осака и бих направила Токио за дей трип. Осака сама по себе си не е нещо специално, но е в средата на страната, с удобни връзки до навсякъде и дава най-добри възможности за пълно усвояване на всичко, което един пас може да предложи в рамките на 7 дена. Токио, Йокохама, Киото, Нара, Кобе, Химеджи (замъка е реставриран, разкошен и с едни от най-красивите сакури), Хирошима - всичко това е лесно и удобно достижимо от Осака. Самата Осака има своеобразен чар и най-дружелюбните и усмихнати хора в Япония. Другото е, че може да се лети до Осака и да се ползва локалния Кинтецу пас за да се ходи до Киото, Нара, Кобе и да се получи една по-нискобюджетна екскурзия или за хора вече били в Токио. Химеджи и Окаяма - нежно, красиво, удобно за дей трип. При наличие на време си заслужават и двете. Хирошима - далеч не само остатъци от апокалиптични събития. Напоследък в ранкинга на Трипадвайзър се е изравнила с Киото по брой забележителности в топ 10 като броим и Мияджима (което е съвсем близо и става за един ден заедно с Хирошима). Има известна градина, красив замък със сакури и за пропусналите музея на Тойота, музея на Мазда (Мацуда, както се произнася). Това е в най-основни линии. За airbnb не знам дали не е за отделна тема. Но обещавам да напиша някои неща, защото си има специфики, които е добре да се знаят. Че се напълни с добре напудрени работнически общежития, рекламирани като "студио на комуникативно място". И препоръки ще дам, че има перли на места, които никой не би и предполагал (то, всъщност, това е и идеята на сайта). 14 Връзка към коментар
emma Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 Аз се завърнах неотдавна и искам отново да благодаря на всички, които ми уплътниха няколкото часа в Токио! Безценни сте! И.... Япония бързо влезе в шорт-листата за следващо пътуване! Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега