Прескочи до съдържание

4 дни - края на Януари в Marrakesh/Morocco

Гост

Препоръчани мнения

Здравейте :)

По пОчина на разни видни магеланци - да са честити :) - съм решила да фъркам около Рождения си ден на различни места по света. Традицията я поставих миналата година - избрах рядко очарователно място, достижимо с нискотарифни полети (от Англия и България) с ваша помощ :) Сега ще бъде само от Англия...

Има два 'стопера' - освен бюджета - които ограничават изборите ми. Времето е края на януари-началото на февруари - какво да правя, тогава съм се родила :) и в Европа е възможно най-студеното време - не искам да треперя и да обикалям, както и не мога да взимам много дни - периодът е веднага след Нова Година, а имам броена отпуска. 

Тази година съм се спряла на Мароко за 4 дни - Маракеш, полет с Раян (полети събота сутрин - вторник вечер, още не съм го купила, приемам и други предложения за дестинация - съобразени с горните стопери - за следващи години).

Моля за съвети - хотел: с местна атмосфера, моля :), какво, къде, как (мислех за един ден Атлас, макар да е хладно), къде мога да си направя купон за самия Рожден ден... Изобщо всичко, което ви ви хрумва за Маракеш. Не съм била в Мароко досега...

Благодаря :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Супер идея, 4 дни ще са ти тамън за Маракеш за да разгледаш всичко по-интересно.

Аз бях в този хотел и го препоръчвам - приятна атмосфера, изключително добра храна и ниски цени. На пешеходно разстояние е от центъра и медината.

Връзка към коментар

януари-февруари прохода Tichka може да е затворен за да продължиш към Уарзазате и близката Касба - Ait Ben Haddou,но това само тогава,може да си сигурна каква е ситуацията.Иначе на около 160 км  от Маракеш на брега на океана е Есауера с порт-а в листата на Юнеско ,а някой тук беше споменал за водопадите Ouzoud приблизително на същите километри на Запад от Маракеш в подножието на Атлас. И като изкараш една вечерна разходка на Джама Ел-Фна и дневна на Медината...и градините Мажорел и 4 те дни ще минат набързо :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря :) И аз си мислих за Есауера, но Атлас повече ме привлича...

Резервирах този местен B&B 

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g293734-d3543775-Reviews-Riad_Abaca_Badra-Marrakech_Marrakech_Tensift_El_Haouz_Region.html

с много гостоприемни домакини, които осигуряват турове - надявам се да получа максимално добри съвети за планината в зависимост от момента.

Продължавам да събирам акъли за местни специалности :)

P.S. Оuzoud waterfalls изглеждат прекрасни...

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

И аз бих подкрепил Ботко-четири дена само Маракеш си е много.Една вечер Джемаа ефна,градините Мажорел,мотане из медината.Има два двореца,които са почти еднообразни и не особено интересни.

Есауира бива,но малко повече ми дойде мизерията.Атласките планини са величествени.Имах удоволствието да ги прекося за 5-6 часа.Аит бен хаду го оставихме за следващия път,макар и да бяхме на 70 км. от него.

За водопада Узуд с две ръце-много висок-100 метра и красив водопад.Ако решите да спите там,мога да препоръчам риад.

За Маракеш няма да ти препоръчвам,защото нашия не беше нищо особено.

Ако имаш някакви конкретни въпроси,съм насреща.Спомените са ми пресни-от м.Март.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Тъй тъй :) И този уикенд наднича зад ъгъла...

Пристигаме на  30 януари предиобяд. Летим обратно на 2 февруари. Имаме един ден пълен и един половин за Маракеш (30 и 31 януари). Моля за конретни съвети как да разпределим времето си. 

Един ден пълен сме отделили за Атлас и долините - 1 февруари. Четвъртият ден пътуваме. И благодаря! :)

P.S. Пътуването се превръща в очарователна магеланска среща. В издирване съм на някое готино местенце за питиенце, сладки приказки и 26-ти Рожден Ден на 1-ви  :lol:

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Без малко и аз да отида до Маракеш по това време, но в крайна сметка се отказах и само уредих билети (с помощ на участници в този форум) за приятелско семейство...

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте :)

По пОчина на разни видни магеланци - да са честити :) - съм решила да фъркам около Рождения си ден на различни места по света. Традицията я поставих миналата година - избрах рядко очарователно място, достижимо с нискотарифни полети (от Англия и България) с ваша помощ :) Сега ще бъде само от Англия...

Има два 'стопера' - освен бюджета - които ограничават изборите ми. Времето е края на януари-началото на февруари - какво да правя, тогава съм се родила :) и в Европа е възможно най-студеното време - не искам да треперя и да обикалям, както и не мога да взимам много дни - периодът е веднага след Нова Година, а имам броена отпуска. 

Тази година съм се спряла на Мароко за 4 дни - Маракеш, полет с Раян (полети събота сутрин - вторник вечер, още не съм го купила, приемам и други предложения за дестинация - съобразени с горните стопери - за следващи години).

Моля за съвети - хотел: с местна атмосфера, моля :), какво, къде, как (мислех за един ден Атлас, макар да е хладно), къде мога да си направя купон за самия Рожден ден... Изобщо всичко, което ви ви хрумва за Маракеш. Не съм била в Мароко досега...

Благодаря :)

Тъъъй... Време за ъпдейт. Билетите отдавна са купени. Най-важното - ще имам прелестна спътничка - Mary  :wub:

Давам й думата за предложения - каквито иска! И много се радвам, че ще се скупчим с още една камара магеланки и магеланци :)

P.S. Mary, резервирах паркинга, чедо - на ПРАВИЛНОТО летище, не както при полета ми до Ирландия  :lol:

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Какво можем да видим там, ще постна вероятно утре.

Сега да видим къде може да ве потопим в мароканската кухня. :lol:

Ето едно предложение:

La Perle du Sud - видяха ми се нормални цените. "+" е, че има музика и тераса, "-" е, че няма алкохол.

Много добър поглед към Jamaâ El Fna, има от Le grand balcon du Café Glacier

Другото, което ми хареса е: Le Comptoir Darna. "+" се виждат на снимките. :lol:  "-" е отдалечеността от къщичката ни.

Ще допълвам.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ще следя темата с повишено внимание, особено за похапването...Нашето пътуване е в края на февруари, билети и спане са отметнати, сега и ние се оглеждаме за похапването...

p.s. За Маракеш - сигурно си знаете - градините Мажорел са чудно място, дворецът Баия  - приятен, градините Менара - може да се пропусне, за Джамал Ел Фна е ясно.Ако идваш от Котобията, след алеята с миризливите файтони и попаднеш на площада, в ляво има една сграда - на последния етаж има кафене с балкон, откъдето се вижда цееелия площад...

точно Le grand balcon du Café Glacier се казва, не знаех, но прочетох в поста на Mary:)

036512388.jpg?r=0

036512387.jpg?r=0

036512386.jpg?r=0

Редактирано от Ивайла
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Другото, което ми хареса е: Le Comptoir Darna. "+" се виждат на снимките. :lol:  "-" е отдалечеността от къщичката ни.

Там мислех да те завлача на 1-ви вечерта след вечеря - надявам се няма много да се противиш  :lol: P.S. Имах предвид клуба. Но ще го обсъдим, разбира се! Дано някой и от другите магеланци реши да се присъедини, ще ми бъде безкрайно приятно :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

С огромни препоръки в Трип-а - хареса ми също, признавам... 

http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g293734-d1841372-Reviews-Gastro_MK_at_Maison_MK-Marrakech_Marrakech_Tensift_El_Haouz_Region.html

Извън най-препоръчваните ще се радвам да се набутаме и на също толкова качествени, макар и непопулярни местенца - стига някой да ни ги препоръча :) Или да попаднем на тях сами... 

P.S. Ще напиша мейл на нашата къща - с молба за препоръки местни :)

Връзка към коментар

Там мислех да те завлача на 1-ви вечерта след вечеря - надявам се няма много да се противиш  :lol: P.S. Имах предвид клуба. Но ще го обсъдим, разбира се! Дано някой и от другите магеланци реши да се присъедини, ще ми бъде безкрайно приятно :)

Едва ме нави! :lol:

Връзка към коментар

P.S. Mary, резервирах паркинга, чедо - на ПРАВИЛНОТО летище, не както при полета ми до Ирландия  :lol:

И паркинг в Кембридж резервирах - 2 февруари, 3 - 5 pm, какво знаеш ти - знам, че Раян са железни  :lol: (иначе не можем припари до центъра, пък така все ще потопиш носле за малко в неговата приказка...)

Връзка към коментар

P.S. Ще напиша мейл на нашата къща - с молба за препоръки местни :)

Това ми харесва. :) Ние предпочитаме да се набутваме където ядат местните и няма туристи,но ще се съобразим с вас преди всичко.

На 1-ви по план трябва да сме се прибрали в Маракеш,ако не се случи нещо непредвидено. :)

Връзка към коментар

Това ми харесва. :) Ние предпочитаме да се набутваме където ядат местните и няма туристи,но ще се съобразим с вас преди всичко.

На 1-ви по план трябва да сме се прибрали в Маракеш,ако не се случи нещо непредвидено. :)

Честно казано, в дестинации като Маракеш - имам предвид отчетливи туристически дестинации - това, което споменаваш, трудно се случва. Аз съм се ''примирила'' във времето с компромисен вариант - да бъде местна автентична храна, да не е туристически posh капан, да има атмосфера и да бъде усмихнато обслужването. Иначе местните си се хранят у тях си, ако мен питаш :)

Ще се съобразим взаимно! :) Иначе оня клуб ми хареса - но ние с Мари ще отидем по-късно само двете, ако останалите магеланци биха предпочели по една местна вечеря и сладки приказки. Ще бъде чудесно събиране, без значене къде!

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Отговорът от нашата къща за гости :)

Dear Galya,

On arrival, we welcome you with a map of Marrakech, we show you what there is to see, on which the restaurants are noted. We can then give you the type of restaurant, the proposed food, atmosphere and price.

We advise primarily small restaurants or the food is excellent and not too expensive (50 to 100 Dhs per person, Chez Yasssine, Kui-Zin, Atay, Al Barhya...).

In Marrakech you can find restaurants for tourists, very nice but often expensive.
We do not know all the restaurants in Marrakech, we will try to help you make your choice.

Being present at the riad, we will be able to answer your questions.

Best Regards
Dominique 

:)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Ето забележителностите в Маракеш, които аз изнамерих.  Опитах се за вяска от тях да дам по малко информация. Ще се опитам да ги извадя и извън карта всичките, но няма да е днес.

Моля, допълвайте, ако нещо съм пропуснала. :)

Rainy, можеш да избираш какво ти се гледа. ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

А бе я по-добре ги отсвирете тия забележителности.Ще сте ми благодарни за съвета.Ходихме в единия дворец,прост защото беше на две-три минути от нашия риад.Пълна скръб.Добре поне,че входът беше наистина символичен.Градините Мажорел ми харесаха.

Просто се потопете в тълпата и се наслаждавайте.Ходене по малките магазинчете,всички пълни с "автентично" мароканско сребро.

Заведение с алкохол на ниска цена-надали!

Ние ходихме да си хапваме където намерим.На няколко места в Мароко питахме в риадите дали има алкохол.Казваха,че няма,но не е проблем да ни доставят каквото искаме.Така например в Маракеш се прибрахме към 21часа и на покрива до джакузито ни чакаше бутилка червена мароканско вино и ядки.Струваше десетина евро.

Иначе си носихме и домашна ракийка и сия вадихме вечер докато вечеряхме.Нямаше проблеми,даже ни носеха чаши и лед.Най-хубавата храна ядохме в риадите.Обикновено предлагат вечеря за около дест евро.Меню няма,каквото са сготвили-салата,тажин и десерт.В цената влиза хляба и водата.По този начин опитахме и ястия,които надали бихме поръчали от меню в ресторант.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Чета за Маракеш,но никой не е споменал как стои върпоса с интернет връзките.По разни форуми чета ,че по съображения за сигурност(борба с тероризма) интернет имало само на определени места. Това малко не ми се връзва затова искам да попитам магеланци, а не да чета постове на американци.

Също така какъв съвет бихте дали за телефон. Дали е по-изгодно да се купи карта на местен оператор за разговори с България.?

Връзка към коментар

Чета за Маракеш,но никой не е споменал как стои върпоса с интернет връзките.По разни форуми чета ,че по съображения за сигурност(борба с тероризма) интернет имало само на определени места. Това малко не ми се връзва затова искам да попитам магеланци, а не да чета постове на американци.

Също така какъв съвет бихте дали за телефон. Дали е по-изгодно да се купи карта на местен оператор за разговори с България.?

Интернетът изобщо не е проблем. В хотелите и къщите за гости си има, по кръчмите също. Не ти трябва карта. Поне моето мнение е такова. 

Връзка към коментар

И аз потвърждавам, че няма проблем с интернета по хотелите, дори и в Медината (където ни казаха , че е по - слаб). Ние си купихме СИМ карта за да може да говорим с разни хора в Мароко, за 10 евро имахме 4 часа разговори в Мароко, 1 час - извън Мароко и , ако не бъркам - 1 GB (или 2GB) интернет...  SIM картите са безплатни, раздават ги на летището, може да ги питате за тарифите, ако държите постоянно да имате интернет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.