Прескочи до съдържание

Ню Йорк за един ден (два дни макс)

Гост

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам дали не е късно, но на мен High Line Park-а ми допадна невероятно много! Построен е върху стари релси и свърша в нашумелия Meatpacking District и оттам почва едно разкошно мотаене по малките улички на Манхатън. Докато си в парка гледките са страхотни според мен, защото имаш тотално друга перспектива отколкото, ако ходиш по улицата :) Приятно изкарване!

Публикувано:

Не знам дали не е късно, но на мен High Line Park-а ми допадна невероятно много! Построен е върху стари релси и свърша в нашумелия Meatpacking District и оттам почва едно разкошно мотаене по малките улички на Манхатън. Докато си в парка гледките са страхотни според мен, защото имаш тотално друга перспектива отколкото, ако ходиш по улицата :) Приятно изкарване!

Боя се, че имах само 10 часа и от вчера вече съм в добрата стара Англия, в скучния офис :) Темата и съветите, обаче, са страхотни и се надявам да ги оползотворя при следващи ходения там - дано ги има... вярвам, че ще ги има, по точно :)

Публикувано:

Нищо, повод да се върнеш отново! Надявам се да ти е харесало. Аз останах очарована от Ню Йорк, независимо от мръсотията и шума. Беше точно това, което винаги съм си представяла :) 

• 2 години по-късно ...
Публикувано:
На 22.09.2015 г. в 13:28, akair каза:

Задължително хвани една нощ в града, който никога не спи. Ето един много любим мой маршрут, който си е предизвикателство сам по себе си. Ходил съм го няколко пъти, с различни хора. На всички много им харесва и после не могат да заспят доста време...

• Хвани си метрото до към 86-87 улица и Бродуей/Амстердам. влез в Central Park
  • езерото Жаклин Кенеди-Онасис
  • езерото с лодките
  • Овчарската поляна (май така се казваше)
  • езерото с лодките с дистанционно
  • паркът свършва на Columbus Circus, където има много хубав фонтан
  • тръгни по Бродуей надолу
  • на 44-45-46 е Рокфелер център. Качи се на Top of the Rock. Запази си предварително билети - отгоре оградата е от стъкла и се вижда Empire state bldg, Central park, ... Там слагат и коледното дърво
  • Там има един магазин за ръчно топени в шоколад ягоди, на които никоя жена не може да устои :lol: - няколко съм водил, всички са много доволни след посещението му :P
  • На 42-ра улица и 6-то авеню е Times Square - задължително мини през него
  • по 42-ра отиди до Grand Central и Chrysler bldg
  • върни се на 5-то авеню и продължи надолу
  • на 34-та улица се снимай с Empire state bldg
  • на 24-та и 5-то е Madison Square Park - там има много популюрни бургери в една будка в парка. Чака се около 30-40 минути за бургер. Струва си. Там е и FLatiron bldg
  • продължи надолу до Washington square - има голяма бяла арка и фонтан.
  • хвани метрото до мемориала 9/11. Лятото той затваря в 8 вечерта
  • от мемориала се разходи до Бродуей
  • снимай се с бика
  • разходи се до Brooklyn Bridge
  • разходи се по моста
  • върни се в Манхатън
  • мини през NYC Stock Exchange на Wallstreet
  • върни се да вечеряш на марината на Финансовия - наоколо тичат нюйоркчанки/и в Battery park. Няма "туристунгели"
  • хвани метрото до 42-ра и виж Times Square през нощта

Това си е занимание за  1 ден

за още 1/2 ден - отиди до морската гара и хвани лодка, която обикаля около Liberty island. Корабчето заобикаля и самолетоносача, на който има Конкорд и една от совалките. :) Разходи се през Tribeca, отиди до сградата на ООН. Според мен тя не е нищо особено...

@Дани Магелани, това е разходката, за която говореше @akair в твоята тема - в която се споменава бъргъра, за който пък аз говорех. Аз я направих вчера разходката - без Central Park, която направих миналата събота за три часа, и без да се връщам обратно с метрото за вечерен Манхатън, защото трябваше да се качвам на самолета. Беше чудно! И времето, и всичко заобикалящо ме, накрая взимах давах... хаххааа... 

на 24-та и 5-то е Madison Square Park - там има много популюрни бургери в една будка в парка. Чака се около 30-40 минути за бургер. Струва си. Там е и FLatiron bldg

Изключителни! Няма как да сбъркаш мястото, само трябва да стигнеш до парка. Ще забележиш тълпата от хора и масичките на тревата.

За протокола: 

IMG_5793.jpg.b6a6e8ffedc1615f5ee8a195c9423d96.jpg

Публикувано: (редактирано)

Да, точно това е будката с бургерите. Не знаех, че този маршрут е 22 км - винаги съм си мислел,че е по-малко

Сега @Rainy ще има да си подрежда спомените в дългия полет до Лондон...

Един много скронен едит на маршрута - преди да тръгнете от Колъмбъс съркъл надолу по Пето, отклоненте се в източна посока - на обратния ъгъл на Сентрал Парк (ЮИ ъгъл) е черната сграда, в която живееше 45-ият президент, преди да се нанесе в Белия дом. После се върнете до Колъмбъс съркъл и по план 🙂

Редактирано от akair
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 минута , akair каза:

Да, точно това е будката с бургерите. Не знаех, че този маршрут е 22 км - винаги съм си мислел,че е по-малко

Сега @Rainy ще има да си подрежда спомените в дългия полет до Лондон...

Rainy вече е в Лондон, а дългият полет премина в яка дрямка - толкова бях уморена, че отказах и храната в самолета... хахах 🙂 

Аз много обикалях около Бруклин бридж, кметството, i и като цяло - което харесвах, там отивах, и изобщо - свободен електрон. Ако бях направила и Central Park същия ден - около 15 км според телефонната ми справка - щях да се влача по корем до JKF 😁 

НО - в сравнение с предишния ми три-четвърти ден преди три години твърдя категорично: Манхатън е чуден препоръчително ПЕША! Просто не всеки е готов или в състояние да обикаля 20+ километра в урбан среда. Уморително си е...

Оф, обичам Ню Йорк! 🙂 

Публикувано:

И ето тук идват фаозните бургери - връщат баланса в природата и правят 22-та км да изглеждат постижими "с презареждане"

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 часа, akair каза:

И ето тук идват фаозните бургери - връщат баланса в природата и правят 22-та км да изглеждат постижими "с презареждане"

Добра идея!

Тук намерих много рационални предложения. Благодаря на всички писали в темата!

• Харесвам 1
  • 9 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ние с @Яничка също имаме на отиване към Хавай един следобед и една вечер в Ню Йорк и на връщане почти един ден, така че ще се възползваме от дадените от вас съвети и идеи. Благодаря на всички! 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Desi75 каза:

Ние с @Яничка също имаме на отиване към Хавай един следобед и една вечер в Ню Йорк и на връщане почти един ден, така че ще се възползваме от дадените от вас съвети и идеи. Благодаря на всички! 🙂

И непременно ТАЗИ разходка на @akair 😄 В темата има разкошни идеи. Направо ви завиждам за Ню Йорк... 

На 22.09.2015 г. в 13:28, akair каза:

Задължително хвани една нощ в града, който никога не спи. Ето един много любим мой маршрут, който си е предизвикателство сам по себе си. Ходил съм го няколко пъти, с различни хора. На всички много им харесва и после не могат да заспят доста време...

• Хвани си метрото до към 86-87 улица и Бродуей/Амстердам. влез в Central Park
  • езерото Жаклин Кенеди-Онасис
  • езерото с лодките
  • Овчарската поляна (май така се казваше)
  • езерото с лодките с дистанционно
  • паркът свършва на Columbus Circus, където има много хубав фонтан
  • тръгни по Бродуей надолу
  • на 44-45-46 е Рокфелер център. Качи се на Top of the Rock. Запази си предварително билети - отгоре оградата е от стъкла и се вижда Empire state bldg, Central park, ... Там слагат и коледното дърво
  • Там има един магазин за ръчно топени в шоколад ягоди, на които никоя жена не може да устои - няколко съм водил, всички са много доволни след посещението му
  • На 42-ра улица и 6-то авеню е Times Square - задължително мини през него
  • по 42-ра отиди до Grand Central и Chrysler bldg
  • върни се на 5-то авеню и продължи надолу
  • на 34-та улица се снимай с Empire state bldg
  • на 24-та и 5-то е Madison Square Park - там има много популюрни бургери в една будка в парка. Чака се около 30-40 минути за бургер. Струва си. Там е и FLatiron bldg
  • продължи надолу до Washington square - има голяма бяла арка и фонтан.
  • хвани метрото до мемориала 9/11. Лятото той затваря в 8 вечерта
  • от мемориала се разходи до Бродуей
  • снимай се с бика
  • разходи се до Brooklyn Bridge
  • разходи се по моста
  • върни се в Манхатън
  • мини през NYC Stock Exchange на Wallstreet
  • върни се да вечеряш на марината на Финансовия - наоколо тичат нюйоркчанки/и в Battery park. Няма "туристунгели"
  • хвани метрото до 42-ра и виж Times Square през нощта

Това си е занимание за  1 ден

за още 1/2 ден - отиди до морската гара и хвани лодка, която обикаля около Liberty island. Корабчето заобикаля и самолетоносача, на който има Конкорд и една от совалките. Разходи се през Tribeca, отиди до сградата на ООН. Според мен тя не е нищо особено...

Публикувано:

И малко (относително) нови идеи за NYC - ако сте се наситили на Манхатън, хванете Roosevelt Tramway, който си е лифт за 50+ човека и минава над реката. Разходете се на Roosevelt Island - има всичко - жилищни сгради, лаборатории за иновации на институа Корнел, църкви, старата болница за Вариола,... До острова ходи и метро, ако не искате да се връщате с лифта. От острова има страхотна гледка към скайлайна на Манхатън.

Друга опция е да хванете лодка от Манхатън до Ню Джързи - гледката към скайлайна е различна.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Като разгледате Гранд Сентрал на 42-ра улица, излезте от сградата на терминала и продължете към Крайслер Билдинг - между 2-те (Гранд Сентрал и Крайслер) има сграда с тъмни стъкла - Grand Hyatt хотел - това е първата сграда на корпорацията на Фред Тръмп в Манхатън. Преди нея корпорацята е строила жилищни сгради в Бруклин. Сградата е била хотел, който през 70-те е трябвало да бъде продаден или съборен. Корпорацията го взема и за около 2 години го превръща във вида, в който е днес:

image.png.bb14ce6999fff2983fb62fb9ec019071.png

• Харесвам 1
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 23.05.2019 г. в 22:17, akair каза:

Като разгледате Гранд Сентрал на 42-ра улица, излезте от сградата на терминала и продължете към Крайслер Билдинг - между 2-те (Гранд Сентрал и Крайслер) има сграда с тъмни стъкла - Grand Hyatt хотел - това е първата сграда на корпорацията на Фред Тръмп в Манхатън. Преди нея корпорацята е строила жилищни сгради в Бруклин. Сградата е била хотел, който през 70-те е трябвало да бъде продаден или съборен. Корпорацията го взема и за около 2 години го превръща във вида, в който е днес:

image.png.bb14ce6999fff2983fb62fb9ec019071.png

Ти пиши, пиши , моля!Идеите ти са чудесни!

@Rainy се върна, но ние сега отиваме:))))))))

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.