Прескочи до съдържание

Съхранение на снимки с облачни услуги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Интересно ми е кой как съхранява снимки освен по познатите начини.Приимерно аз ги пазя на 4 места-компютър,лаптоп,мобилен харддиск и харддиск от стария компютър,които мога да закачам на новия-кутията му има фабрично гнездо за тази цел.

Преди дни започнах да разглеждам и интернет и андроид приложения за качване в облаците.Пробвах dropbox,но там предоставят много малко място-мисля 15гб.В onedrive имам 130гб и това бива горе долу.Гугъл фото също е добър избор ,но там си с 15гб ,ако искаш да си запазиш снимките в пълен размер с възможност да си купиш още място-100гб за 1,99$ на месец.Има и опция за неограничено пространство безплатно ,но ти намаля размера на снимките.Ако някой го е ползвал да каже дали се губи качеството заради това преоразмеряване?

Споменатите по-горе ти дават възможност да ползваш андроид приложение или да си ги качваш в интернет.

Намерих прекрасно андроид приложение-Quickpic,което обаче не позвалява да си видиш снимките в интернет.Но дава възможност да го ползваш съвместно с някой от по-горе споменатите.Тук имаш 2гб,но ако пратиш или въведеш код за покана на приятели ти дава още 1000гб(ако не ви се търси моят е 255345) ,което е супер.Много лека програмка въпреки възможностите й.Работи oосвен с тези по-горе и с 360cloud,Amazon,Baidu,Box,KuaiPan,OwnCloud,Samba,Yandex и др.

Някой знае ли дали някой от тези дава достатъчно безплатно  място без да се отразява на качеството на снимките.

Идеята ми е да ползвам QuickPic в комбинация с някой от тези ,но не ми се пробват всичките и затова питам.

Иначе всички тизи андроид приложения автоматично ти качват новите снимки от телефона по зададен метод без да те пита-аз съм задал само чрез Wi-Fi и когато телефона е на зарядно.Телефона сам си върши работата и не ти се налага да се занимаваш с тази досадна задача. :)

Биха ми били полезни и други начини за съхранение ,ако има такива.  :)

П.С.Сякаш не видях подобна тема във форума,но ако се дублира моля да ме извините!

Публикувано:

Хм, аз съм с Андроид телефон и акаунт в Гугъл, качва си всичко сам, даже не знам колко място имам, засега явно стига.

Аз нямам особено високо мнение за снимките от телефон и с малки изключения каквото се качи там седи като в голямо кошче за боклук  :)

То човек трябва да има време да ги преглежда и затрива боклука, така няма да ти трябва много място и ще има смисъл от тоя архив.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ами аз за фотограф не ставам.Взех си уж сносен апарат от Дубай ,ама като не мога да го нагласям снимах само със самоснимачката.Снимките бяха кошмарни и много отиваха брак заради лошо фокусиране.Сега си взех телефон с много прилична камера и ми се получават доста по-добре като качество и фокус-друг е въпроса ,че не мога да преценя кога и какво да снимам и какво да включа в кадъра,но това е една друга тема. :)

Въпросът обаче е по-скоро как съхраняваме ,а не как и с какво снимаме.Снимки правени от професионалисти също е добре  да се съхраняват и в интернет/облак и съответно ,ако имаш такова андроид приложение да са ти налични по всяко време-примерно да се фукаш на Магеланска сбирка. :P  :P  :P

И още нещо-сега като ходим в Азия ще гледам да взема възможно най-малко багаж и лаптоп няма да мъкна.Ще имам флашка,но не знам дали ще имам възможност да прехвърлям на нея.А във всички хотели съм гледал да има интернет и то приличен и това е допълнителна възможност за мен да си подсигуря снимките или да си разтоваря телефона.

Редактирано от christuff
Публикувано:

Не е лоша идеята за облачните услуги, но с едно много важно условие - на практика се съгласявате да споделите своята лична информация - в случая доставчика на облачни услуги. Божа работа е какво ще стане, ако утре този доставчик реши, че вече не иска да предоставя безплатна облачна услуга. :P Отделно, доствчикът има достъп до информацията. Не, надали някой ще седне да преглежда снимките ви една по една, но това не изключва възможността автоматизирани процеси да индексират снимките ви и информацията за тях да бъде предоставяна на трети страни с цел маркетинг.

Една опция е качването на снимките/информацията в криптиран вид. Така дори някой да реши, не може да индексира вашата информация.

Друга опция е "домашен облак" - дискът/овете седят при вас, имате достъп до тях онлайн през вашия собствен интернет доставчик. Телефонът/компютърът сам синхронизира снимките. Неудобството е, че това е допълнителна система за менажиране. Но ви спестява всички главоболия около споделянето на вашата информация с някой друг. :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Ето един много интересен материал по въпроса: http://www.seagate.com/gb/en/do-more/photographers-share-best-practices-part-1-master-dm/

Разбира се, говорим за професионалисти, така че параноята (им) е оправдана :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Бакъпите на снимките са изключително важно нещо. Веднъж през 2004 година  заличих по погрешка 2-3 папки със снимки, които не успях да възстановя и още ме е яд. В момента разполагам с около 60 000 снимки  от моята 12 годишна история в цифровата фотография, което може би е най-ценното нещо на компютъра ми.

Като знам колко са несигурни всякакви носители на информация, съм се спрял на едно по-евтино решение за голям обем информация - Crashplan for Home. При заплащане на абонамент приложението предоставя неограничено място в облака на сравнително поносима цена. Тъй като обаче аз не обичам да плащам периодични такси, купих един хардиск и го закачих на настолния компютър на родителите си, където инсталирах същото приложение. Така всеки път когато се появи нов файл или стар е променен, то изпраща информацията, криптирано, на техния компютър. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.