Прескочи до съдържание

Помощ за планиране на Норвегия с бебе

violeta

Препоръчани мнения

Публикувано:

Бай Добри, за ден извън Осло, какво ми ми препоръчал?

Аз лично не съм много представителна извадка за класическия sightseeing турист с тълпата, та да се взима предвид моето решение. Щото ако имах подобна дилема пред себе си, или бих се нахакал яко срeд дивите брегове на юг по островите, бих се радвал на природата като си наема лодка (с каквито е пълно по къмпингите) бих си запалил огън на обозначено място и като си купя прясна рибка от идващ кораб, да си я изпека на шиш и изям. Или бих изследвал педантично петроглифите на 5000 години при парка Екеберг - нещо изключително ценно, но непознато. Друго, което ми идва на ум е еднодневен трип до Лилехамер на север, има влакове на всеки час - едно определено красиво място. Или пък чак до островната група на юг от Тонсберг с някоя колица. Но преди всичко е добре да се видят прекрасните музеи на полуостров Bygdoy ( става с поръчка "Grand Tour Oslo" от туристическото бюро - около 4-5 часа е тура с рейс + Холмаколен), защото, според мен, всеки уважавщ себе си пътешественик е редно да се запознае с живота и делото на Тур Хайердал, Амундсен, Фритьоф Нансен и техните велики експедиции, при все че е в Осло. Както и с викингските дракари, снаряжение и доспехи, вълчи глави, шейни, орнаментика и въобще история. Та това от мен. Други - друго да кажат.

• Харесвам 6
Публикувано:

Аз също се сдобих с билети за Осло,но нощувките са 3.Интересува ме натоварено ли е летище Торп,че последният ден мислим да пътуваме с нощния влак от Берген за Торп с прекачване и час на пристигане 7.15 сутринта,от там с шатъл и на летището към 7.30-7.45 :) а полета е в 8.55!!!Дали да рискуваме с този влак?

Програмата за сега е:

Първи ден Осло.

Втори ден в 6.25 влак към Myrdal и от там влакчето до Flam,където пристигаме в 13.10.В 15.30 круиз от Flam до Bergen,който е 5 часа ,пристигаме в 20.45.

Трети ден разглеждане на Bergen и тръгване с късния влак ,за който писах по горе

• Харесвам 1
Публикувано:

За да не цитирам излишно - Branko, Торп е малко летище и не е натоварено, така че не би трябвало да имате проблем с посочения от тебе влак. На самолета се качваш пеша през пистата, няма ръкав или бусче, което да гониш. При нашия полет някъде към 8:30 вече ни бяха натоварили и приготвили за излитането, но и самолетът не беше пълен, така че това ускори нещата. Граничният контрол също е изключително бърз  :) 

@Violeta - на мен лично най-много ми хареса Bygdoy - полуострова с музеите, а от тях Фолк музея и Фрам са ми фаворити. Другите също са интересни, но ако човек тръгне да ги разглежда задълбочено, времето изобщо няма да му стигне. Фолк музеят е зад този на викингите и представлява комплекс от къщички, сгради, църкви и т.н., разкриващи норвежкия бит и култура. За съжаление не можахме да видим изложбента зала, понеже работеше до 16:00 ч., но за сметка на това дворът е прекрасен и работи до 18:00 ч.
Фрам е по-събран и ако не се четат обяснителните текстове може да се разгледа по-бързо. Има много мултимедия и много сувенири :rolleyes:  

Иначе в центъра на града всичко е на относително малко разстояние и една разходка от около 2 часа е предостатъчна, за да се видят Операта, Крепостта, Кметството, Пристанището, Театъра, Дворецът, главната пешеходна улица, Парламента и т.н.

Друга атракция, която препоръчвам е смяната на гвардейците пред Двореца, която е всеки ден от 13:30 ч.и продължава около 40 мин. 

В събота се предлага и безплатна обиколка на Парламента им, която започва в 10:00 и 11:30 ч. (на английски език), но е само за първите 30 души (без предварително записване обаче). 

• Харесвам 5
Публикувано:

Някъде четох, че специално за резервация на нощувки в Норвегия /Осло/ Букинг не е най-добрият вариант.

Имате ли такива впечатления и ако да, кой сайт бихте препоръчали?

Публикувано:

Някъде четох, че специално за резервация на нощувки в Норвегия /Осло/ Букинг не е най-добрият вариант.

Имате ли такива впечатления и ако да, кой сайт бихте препоръчали?

Единият хотел в Осло резервирах през сайта на хотела, цената беше по-ниска от цената в букинг, другия хотел през ММТ със съответните отстъпки и чудеса. Хотела в Берген също резервирах през ММТ. т.е. всичко ми излезе по-евтино от букинг и с право на анулиране.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.