Прескочи до съдържание

Идея за самолетна екскурзия през пролетната ваканция

Препоръчани мнения

Публикувано:

Привет!

Обичам да планирам от рано. Пролетната ваканция на учениците ми е от 2 до 10 април. Бих искала да спретна една самолетна екскурзия с децата при следните условия, като ще се водя за начало от изгодни самолетни билети.

1. Дата на излитане: между 2 и 5 април.

2. Престой: 5 до 7 дни, тоест връщане най-късно на 10 април.

3. Дестинация: нещо по-топличко. Не е нужно да е горещо, просто не ми се иска да зъзна някъде в чужбина :).

4. Един единствен полет, без прекачвания.

5. Общо 4 билета - 2 възрастни и 2 деца (7 и 9 години).

Приемам идеи всякакви.

Благодарности в аванс на всички, които се отзоват!

Публикувано:

Едно търсене в http://azair.euс твоите параметри показа следния резултат: 

Ръчно филтрираме северните дестинации се оказва, че най-евтината топла дестинация е Кипър. Наполи, Бари и Рим също са горе-долу в същия ценови диапазон, около 120€ двупосочен без отстъпки, куфари и добавки. 

Което между другото ми се струва доста висока цена за сезона, въпреки ваканционният период. По-скоро бих изчакал януари, февруари да видя как са цените тогава. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Благодаря, Георги! Явно прекалено ранното планиране не е особено предимство в случая.

И друг път повтаряме, че за Уиз сладкият момент е около 2 месеца преди полета. Възможно е в пикови периоди като майските празници, този период да е поизтеглен по-назад, но половин година е твърде рано при тях :)

Публикувано:

Уиз следят ученическите ваканции, както и агенциите, които купуват местата за организираните екскурзии. За априлската ваканция едва ли ще има кой знае какво намаление.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз бих предложила Сицилия, защото отговаря на изискването за топла дестинация и защото за там са достатъчни 5-7 дни. Има директни чартърни полети от София до Катания с Mistral Air: http://www.mistralair.it/en/index.shtml

Някъде бях прочела, че са low cost на италианските пощи. Но да се види разписанието, сезонно е, плюс това местата в тези директни полети се изкупуват масово от български тур. агенции за целия сезон.

В зависимост от бюджета може да разгледаш и други южни дестинации в Европа. Примерно "България Еър" има директни полети до Малага, Севиля, Палма де Майорка, Атина.

Публикувано:

България Еър имат само един полет по това време на година до Палма де Майорка и е 5-12 април. До Севия, ако не е проблем цената от 500-600лв на човек си струва по това време на годината.

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Съжалявам, че се намесвам в темата ви, achieva, но се интересувам дали сте се спряла на дестинация, че и аз търся нещо сходно с вашите изисквания :)

Публикувано:

Тъй като и аз съм вече с ученичка, и аз се съобразих с ваканцията. Букнах от последното намаление на Уиз, Айдховен/ Амстердам, като целта е втория. Отдавна го следя и мисля, че сега е момента. А и градините с лалетата също трябваше да са отворени, че съм с женска компания.

Публикувано:

Аз за пролетната ваканция се спрях на Гърция. Честно казано ми се искаше да си направим самолетна екскурзия, но цените хич не ми харесаха. Любопитно ми е и на мен какво си избрала, като нищо съм пропуснала хубава цена на билет  :)

Публикувано:

Тъй като и аз съм вече с ученичка, и аз се съобразих с ваканцията. Букнах от последното намаление на Уиз, Айдховен/ Амстердам, като целта е втория. Отдавна го следя и мисля, че сега е момента. А и градините с лалетата също трябваше да са отворени, че съм с женска компания.

И аз имах за идея Амстердам, но после решихме, че сякаш искаме една идея по-топла дестинация този път :)

Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.