Прескочи до съдържание

Сием Рип и Анкор Ват


Tsanev

Препоръчани мнения

Зависи дали е с моторче, тук-тук или климатизирано такси/бус, както и каква част от храмовете искаш да видиш. Принципно правят малка и голяма обиколка, съответно за 1 или 2 дни. Също така зависи дали ще го уреждаш на място или чрез хотела. В моя случай беше с бусче (макар че бяхме само 2-ма) чрез хотела, малка обиколка с включен изгрева, т.е. 8-9 часа и цена ок. 50 долара. Това с изгрева също се доплащаше.

Редактирано от naTpuoT
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

С тук-тук дневна обиколка из близките храмове - Ангкор Ват, Ангор Том, Та Пром... е $15 за целия ту-тук. Това е изключително справедлива и нормална цена. Моля, не правете изкуствена инфлация, мислете за следващите туристи  и за нас, които продължаваме да ходим.  :lol:

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Като си наемете транспорта, шофьорът спира първо на касата на комплекса. За три дни - тридневен билет да не се занимавате да купувате всеки път. Те са еднодневен, тридневен и седмичен. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, отделят се всякакви такива троскоти за аромат дето са. И внимавай с лютото, че за тях "no spicy" си е нашето хард люто, а другото "нормалното" прави направо дупки в стомаха.  :lol:

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Носете много дребни долари (по $1). Не носете по-голяма банконота от $20, просто не ви трябва, а на много места може да нямат да ви върнат. За Тайланд обратно - носете по $100, сменят ги на по-добър курс. Не обменяйте камбоджански риели, всичко е в $.  Нормално работещи банкови карти в съседните държави (Тайланд, Виетнам) е нормално да се окаже, че не работят в Камбоджа, не разчитайте на карти. 

 

Пазарете се, това е част от културата. Не се гледа негативно, дори напротив, показваш, че не си лапнишаран. Аз мразя да се пазаря по принцип, но ми се наложи да свикна и вече се забавлявам.  :lol:

 

Камбоджа не е място за масажи. Имам чувстото, че са възникнали поради инерцията и търсенето на туристите, които идват от Тайланд. Изключително евтини са, но никакво качество на повечето места, на малкото други с много забележки. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

приблизително колко долара на ден са достатъчни за храна, напитки и дреболии - 50$?

Ама как 50:(това са три месечни заплати там.Далеч по - малко, един Том е 4-5долара, навсякъде храната е евтина.Стига да не ходите по кожодерските туристически ресторанти с програма,ала,бала, дето е по - скъпо. А люто яжте, то пази от болести,те не напразно го хапват. И да, можеш да си извадиш и лимоновата трева, /аз лично си я ям, че много я обичам/можеш да си извадиш и лютите чушки, дето понякога са повече от 20.:)))

Ние в момента в Австралия се прехранваме с по - малко от 50 на човек, че и бира, винце,джин с тоник.Угаждаме си, но не по ресторанти, а си пазаруваме или от магазина,или от места с храна за в къщи.При този висок стандарт.

Там е много нисък стандарт и не е скъпо.

Преди мен Тед ти е казал -само дребни пари, ние като ходим там, носим поне по 100 долара по 1, много неща струват толкова - вода, шишче на клечка или по порцийка манджа, а бакшиш от 1 долар разтърчава всеки местен:)))

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

аз щото съм мераклия да отида в този ресторант  http://bugs-cafe.e-monsite.com/ поне веднъж, и гледам цените им - явно е скъп за местен ресторант. :) Някой препоръцваше някакъв фамилен кхмерски ресторант - дали се сеща за името му?

Връзка към коментар

Той така се казва khmer family restaurant в долната част на пъб стриийт, но вече има страшно много конкуренция и хубави ресторанти и се надпреварват по цени  и качество. Няма да е проблем да си харесате и друг.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А какво уникално може да си купи човек от там за спомен? Някъде мярнах, че крокодилските изделия могат да се изнесат, само ако са купени от ферма с държавен сертификат?

Връзка към коментар

Да, много внимавайте с животинските изделия. Специално за крокодилите глобите са зверски и у нас. Дори да успеете да го внесете без сертификат по всяко време могат да ви глобят по сигнал и у вас. Да не говорим ако решите да продавате после по интернет. 

 

Много евтини и добри са полускъпоценните им камъни. Имат находища в северната част на страната. Има обаче и много ментета и трябва да разбираш какво купуваш. Иначе чисто тривиално е пълно с качествени дрехи и обувки на безценица. Маса световни марки шият там и работниците изнасят и оригинали по пазарите. :lol: Само иска пазарене и пак да познаваш какво купуваш, че също има много ментета.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря за съветите! Парцалките и бижутата не са ми слабост :) - обикновенно си купувам нещо малко и леко за вкъщи за спомен (статуетка, кутийка..)

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, някой гледал ли е храмовете от балон с топъл въздух? Гледам, че цената за 10 мин е 15$. Но се чудя дали си заслужава? И ако е добра идея, то дали трябва още от сега да запазя изкачването с балон или по-добре на място?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз като фен на балоните бих се качил. А цената е практически 0 за това преживяване. Само че ми се струва, че за тази цена и продължителност балона е привързан и само се качва и слиза.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Струва ми  се доста ниска тази цена. И как за 10 минути ще се издигне балона и ще се огледа Анкор Ват.... Вероятно дават цена за 10 минути, а поетът ще е 1 час примерно. Аз би се качила с удоволствие, но бих го закупила на място. Защото ако в деня на посещение няма добри атмосферни условия, полетът няма да се състои.  А иначе потърси из нета - вероятно има клипчета.  А ако офертата е само за "вързан" балон и просто гледка от високо, тогава е важно на кое място е този балон. Там има толкова храмове, но някои са скрити в джунглата.

 

Писали сме заедно с neuromancer

Редактирано от Diana Doncheva
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

тази цена е само за изкачване - 10 мин горе - и после те свалят. Видях я на няколко места, за различни балони.

Иначе 40 мин полет с балон е 125$ на човек.

Ще потърся клипчета в нета да се ориентирам какво ще видя :)

Връзка към коментар

Аз съм гледал балон с нагорещен въздух от храмовете ;)  post-470-0-83784800-1447416057_thumb.jpg  Tова наистина ще да е цена само за издигане, а не за полет. @FlyTraveler беше писал, че е ходил и от фотографска гледан точка май беше доволен. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.