Прескочи до съдържание

Моля за съвет за Гуанджоу


Препоръчани мнения

Моля за съвет какво да правим в Гуанджоу. Имам 3 нощи там и напрактика 4 дни ако се придвижим рано от хонг конг на първия ден и към Макао късно на 4тия и се замаях от предложения, а и трудно се ориентирам. Пътуваме с 3 деца и програмата е съобразена с тях.

Първия ден си представях придвижване от Хонг конг с влак, настаняване в хотел, малко шопинг, качване на Кантон тауър и евентуално разходка с корабче. Естествено удрям на камък - http://www.cantontower.com/en/youpai.aspx. Като прехвърля на английски и дам да ми покаже цена ми дава празна страница. Да рискувам ли да купувам билети на място или? Какво друго?

втори и трети ден - сафари парк или гуанджоу парадайс. За втория парк гледах, че влакчетата са брутални. Някой бил ли е? Децата са на 6, 9 и 12 години и няма достатъчно смели възрастни, че да се качат с тях. Ако изберем сафари и нямаме собствен автомобил има ли алтернативи? Влакче, кола под наем? Влакчето дава ли достъп до всички животни.

Задължително трябва да отидем на цирк - http://int.chimelong.com/GZ/circus/или http://int.chimelong.com/ZH/circuscity

 

Ако изберем второто ще трябва да отделя нощувка за Zhuhai. Първият изглежда по-по-най, но пък вторият е по-нов и вероятно са му се постарали. Нощувка в Zhuhai пък ще ни даде възможност да видим http://zh.chimelong.com/Oceankingdom/EN/about/index.shtml. Ако е вярно, това в момента трябва да е най-големият аквариум в света около 4 пъти по-голям от дубайския и вероятно безкрайно интересен. Надали ще можем да го видим по път за макао, защото ще пътуваме със солидно количество багаж...

Как е транспорта в Гуанджоу в смисъл има ли табели на английски, че да се оправим или да не вярвам в чудеса. Четах, че трафикът бил умопомрачаващ и не е добре да се взема кола под наем. След това пътуваме за макао. Т.е. ще трябва да стигнем с автобус до  Zhuhai и оттам пешком през границата. Вярно ли е това? И след границата таксита лии има и автобуси от хотелите.

В Гуанджоу съм взела градски хотел, но вече се чудя дали да не го сменя с хотал в близост до Chimelong, защото с метро го дава над час. http://oceanhotelguangzhouchina.com/.

Лошата новина е, че имам виза само за 4 дни - т.е. няма варианти да отделим още ден за там.

Моля за идеи, че чета от няколко дни и не само не ми се избистря, но и става все по-объркано.

Редактирано от На път
Връзка към коментар

В никакъв случай кола под наем. Пиша от името на сестра ми, която е ходила много пъти. Скъпо и няма нищо на английски. ТакситаТа са евтини и ползвайте тях.

От ХК към Гуандзоу пътува бърз влак, билети се взимат онлайн за 1 класа - около 30 $us. Тръгват от Hung Hom. Връщането може по същия начин и после Макао. Или с влак през Шензен. И двата влака се хващат на Ист рейл стейшън в Гуанджоу. Митница се минава на качване. За другата граница не знае. Питай, ако се сетиш нещо. В момента сме в ХК.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ти много! Горе долу избистрих нещата. Влак Hung Hom Station - Guangzhou East Railway Station. После от Гуанджоу автобус до Zhuhai. Оттам пешком в Макао през моста. Сега остава да избистря кои паркове да посетим, че избора е голям и в двата града. Май са взели насериозно да се конкурират с Орландо. За Хонг Конг и Макао сме готови с програмата, хотели - всичко. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.