Прескочи до съдържание

Посещение на Сините планини около Сидни на 01 Януари 2016

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

По време на краткият ни престой в Сидни плануваме посещение на Сините планини на 01 Януари 2016. Тъй като ще отседнем далече от центъра в района на Lidcombe ме притеснява дали ще има градски транспорт за предвижване до Сините планини или ранен влак до центъра на Сидни откъдето можем да тръгнем организирано ето на този тур, има доста положителни ревюта, а пък и цената не е лоша като се има впредвид, че само билета за влака от  Lidcombe ще ни е около 56 паунда. Опитах се да проверя, но явно е още рано и мога да си планирам пътувания само до началото на ноември ето тук

Някой запознат ли е как е градският транспорт на Нова Година? За 31.12 четох,че определено ще има повече линии и движение, поради големият поток хора, но пък за 01.01 да не се окаже паднала бомба ?!

Редактирано от Лидия
Публикувано:

Аз съм ходил с влак до Katoomba, което е най-популярната спирка в планините, от там лесно се правят пеша и Трите Сестри, и колкото разходки искаш. Има и други забележителности, за които се спира на други гари, но основното е около Katoomba. 

Не, че съм проверявал цените, но тъй като сте поне двама, колата под наем за ден не е ли вариант? Мисля, че със сигурност ще е по-евтино от 110 паунда само за влака...

Всъщност, къде ги виждаш тези цени на влака, тук: http://www.sydneytrains.info/tickets/fare_calculator.htm

ми дава от Lidcombe до Katoomba максимум 17AUD за двупосочен.

• Харесвам 2

Лиди, виж също възможните опции за организираните турове. Има и не-толкова скъпи предложения, но вече зависи от бюджета. Когато ходих в тура беше включено и  посещение на Featherdale Wildlife Park - страхотно място където може да нахраниш малки кенгура, да погалиш коала, да видиш тазманийски дявол и други животни. Мисля, че имаше и ферма за крокодили.

Ако вземете рент а кар до планините, а и дори с влак можете да си го включите в програмата, защото е в тази посока.

Виж дори и само за информация какво се включва в еднодневните турове и преценете дали си струва и как може да посетите тези места.

....оххх - сега видях, че си гледала някакви опции, но всичко над 120 долара ми се вижда скъпо. Разгледай още предложения и потърси информация в адвайзъра.

Редактирано от stan4d
  • Харесвам 1
Публикувано:

Лиди, виж също възможните опции за организираните турове. Има и не-толкова скъпи предложения, но вече зависи от бюджета. Когато ходих в тура беше включено и  посещение на Featherdale Wildlife Park - страхотно място където може да нахраниш малки кенгура, да погалиш коала, да видиш тазманийски дявол и други животни. Мисля, че имаше и ферма за крокодили.

Ако вземете рент а кар до планините, а и дори с влак можете да си го включите в програмата, защото е в тази посока.

Виж дори и само за информация какво се включва в еднодневните турове и преценете дали си струва и как може да посетите тези места.

Аз затова много ме примами този организиран тур, защото включва това което казваш, плюс обяд, шоу на аборигени и тур с лодка в Сидни, иначе не съм фен на организираните екскурзии с големите автобуси и много хора ;)

Публикувано:

Дам никак не е лош, сигурен съм, че ще бъде незабравимо преживяване.

Аз си спомням много детайли и хубави емоции от него дори близо 10  години след като съм го правил :)

Просто потърси малко повече алтернативи, за да сравниш цените  и отзивите. На мен ми се вижда скъпичко, но явно това са реалностите

• Харесвам 1

И ние ходихме с влак до Katoomba, излезе ни някъде по 15 AUD на човек в двете посоки. (Aко пътувате в Неделя с OPAL карта ще ви излезе 2 AUD в двете посоки, защото това е лимита за деня, който могат да ви вземат от картата!) 

От там си взехме Hop-On Hop-Off trolley за 25 AUD на човек. Обикалят се всички по-интересни места в района като има супер много възможности за всякакви разходки. Тези организирани турове ми се виждат твърде, твърде скъпи, но пък щом включват и други неща....

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 2
Публикувано:

И ние ходихме с влак до Katoomba, излезе ни някъде по 15 AUD на човек в двете посоки. (Aко пътувате в Неделя с OPAL карта ще ви излезе 2 AUD в двете посоки, защото това е лимита за деня, който могат да ви вземат от картата!) 

От там си взехме Hop-On Hop-Off trolley за 25 AUD на човек. Обикалят се всички по-интересни места в района като има супер много възможности за всякакви разходки. Тези организирани турове ми се виждат твърде, твърде скъпи, но пък щом включват и други неща....

Ами 01.01.16 се пада петък, но цената от 15 AUD ме устройва идеално ;), по-добре от 56 паунда, явно нещо съм се объркала като съм ги гледала.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.