Прескочи до съдържание

Най-добра европейска авиокомпания 2013 - с полети до България

Най-добра европейска авиокомпания 2013 - летяща до България  

25 магеланци са гласували

1. 1. Най-добра европейска авиокомпания 2013 - с полети до България

• Austrian Airlines
      6
    • Air France-KLM
      0
    • Ryanair
      0
    • ЕasyJet
      2
    • British Airways
      4
    • Turkish Airlines
      2
    • Air Berlin
      0
    • Alitalia
      0
    • Aeroflot
      0
    • Wizz Air
      0
    • Aegean Airlines
      0
    • LOT Polish Airlines
      0
    • Olympic Air
      0
    • TAROM
      0
    • Cyprus Airways
      0
    • Bulgaria Air
      2
    • Air Malta
      0
    • Czech Airlines
      0
    • Lufthansa
      9

Препоръчани мнения

В навечерието сме на обявяване на най-добра авиокомпания за 2013 на SKYTRAX. Стана ми интересно дали и ние не можем да си направим наша класация. Дал съм 19 възможни отговора. Като съм избрал авикомпании, които имат редовни полети от и до България . Не претендирам за 100 % покритие, но все пак това са основните според мен , 

Редактирано от Mitko
Връзка към коментар

Ми то да каже някой, който има много опит. Но на мен са ми много размити, пък и не се сещам по какви критерии точно да ги селектирам. Ама май много мисля, ще давам по-импулсивно!

В крайна сметка слагам гласче за Остриан, и да са живи и здрави овърбукнатите им полети по Коледа, които ме осигуриха с добър бонус :)

Връзка към коментар

Залагам на австрийците :)

Като уточнявам, че съм летял само с половината от изброените, но най-много с Austrian, и до момента нямам никакви оплаквания.

В края на месеца имам 4 полета пак с тях, и се надявам мнението ми да се запази положително.

Връзка към коментар

Още един глас за австрийците, които очевидно се превръщат в компанията предлагаща най-добро съотношение цена/качество на полети от и до София...

Иначе за презокеански полет бих посочил на първо място чехите - храна (топла и студена) и пиене (твърд алкохол, бира, вино, вода и безалкохолни) на корем по всяко време, какво му трябва още на човек? :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз дадох един глас за Луфти:

• голям брой възможности за прерутиране в случай на неочаквана ситуация;
  • up to date IFE;
  • големина на мрежата - брой дестинации;
  • едно от най-добрите трансферни летища в Европа - Мюнхен - компактно, без излишни глупости;
  • разнообразие на самолетите;
  • добър сейфти рекърд;
  • прилична храна - топла храна и всякакви напитки на лонгхол - кой колкото иска;
  • консистентност на услугата - винаги е с едно и също качество и винаги знам какво да очаквам;
  • голям брой бизнес салони.
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

IFE ?

Ейй ;) , ама съобразявайте се, че тук има и лаици като мен бре :D

предния път докато стопля какво е "Еърбег" :D , сега туй съкращение ... :rolleyes:

Моля отново да бъда извинен - обещавам да внимавам какво пиша...

IFE = In Flight Entertainment - с други думи системата за забавление  на пасажерите - това са екраните в гърба на всяка седалка.

Та на Луфти ИФЕ-то в почти всички самолети е от най-ново поколение (изключение са няколко стари 747-400) - чувствителен на допир екран (а не е с дистанционно с кабел като 343 на Суис напр.), на който не му се вижда мрежата (като на 747 на Бритиш Еъруейс), филмите и музиката са on demand - всеки може сам да стартира филм или музикален канал за себе си (а не е програма от 2-3 часа, която се върти - като в 767 на Юнайтед и 767 на Оустриън),...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами честно казано след доста презокеански полети в икономична класа, разлика в комфорта за мен няма, все е нисък. 

За дългите полети всички дават храна и напитки, а когато не е време за ядене може да си вземеш сок, вода, сандвич или нещо такова от кухнята. Дали ИФЕ-то е по желание, или се пуска филма в определен час и си върви, дали е с тъч скрийн или дистанционно с кабел за мен няма никакво значение. И общ екран се преживява даже.

(Въпреки това, най-комфортната икономична класа която съм виждал е Еър Франс, на горния етаж на 747. За съжаление почнаха да таксуват допълнително тия места, ако нямаш статус.)

За мен е важна сигурността и цените, и програмата за лоялни клиенти (това последното е сложна работа, защото е динамична и докато събереш достатъчно, една добра програма може да стане много лоша). Бях голям фен на Еър Франс, ама след 2009 не съм летял с тях и смятам да ги избягвам, и заради катастрофата, и защото си направиха програмата на нищо.

Та сега съм за Бритиш, най-вече след като се възползвах от един трик при пътуване с бебета. Ама вече децата са над 2 години и това отпада.

Ако някой пусне директни полети София-Лисабон задължително ще ги пробвам, защото за да стигна от Бело Оризонте до София са винаги две прекачвания, което страшно ми писна, ако има такъв полет ще е само едно.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар

Аз викнах за Луфти, защото съм им свикнал със сандвичите, но и Австрийците предлагат добро качество. Турците не сервират ли топло папу за един час полет. Мисля си, че Истанбул-Измир за едни 50 минути сервираха кулинарни чудесии.

Иначе трудно можем да сложим Раян и Катар в една класация.

Редактирано от charlotte
Връзка към коментар

Един глас за British, не съм летял а Austrian, които явно харесвате, никога цената им не им е била най-ниска за моите дестинации, не съм летял и с Катарските.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.