Прескочи до съдържание

Пътешествие по двата бряга на Тасманово море, част 1-ва, Австралия

Препоръчани мнения

Какво значи "да видя" ?

Хората (аз, включително) летят през 9 часови зони в 10-та, за да пробват оригиналния зорбинг, тя гледала :O  

Еее, ама аз не съм толкова смела, та чак да се изцентрофугирам в този ми ти зорб. ;)

Връзка към коментар

Александра, НЗ ни е семейна мечта отдавна и сме се наканили другата зимна ваканция да отидем там. Ще имаме само седмица на разположение, с 3 деца сме и ми се иска хем да усетим атмосферата, хем да не обикаляме много. Къде би ни препоръчала да отидем? Ако трябва да избереш едно място в НЗ кое би било то (докъде да летим и къде да отседнем за да поогледаме). От твоя разкошен и много информативен пътепис си харесах вулканите, маорите и май накъм Окланд клонят нещата, какво мислиш ти?

Връзка към коментар

Приключи  и тази част от пътешествието. Нова Зеландия много ми хареса, много неща видях, усетих атмосферата на живот, разговорих се надълго и нашироко с местните хора.

Много ми хареса природата, има изумителни кътчета, но не бих живяла тук. :)

За мен беше удоволствие да чета разказа ти, за което благодаря!  :)

Кажи накратко защо мислиш, че не би живяла в НЗ?

Редактирано от Jenbel
Връзка към коментар

Александра, НЗ ни е семейна мечта отдавна и сме се наканили другата зимна ваканция да отидем там. Ще имаме само седмица на разположение, с 3 деца сме и ми се иска хем да усетим атмосферата, хем да не обикаляме много. Къде би ни препоръчала да отидем? Ако трябва да избереш едно място в НЗ кое би било то (докъде да летим и къде да отседнем за да поогледаме). От твоя разкошен и много информативен пътепис си харесах вулканите, маорите и май накъм Окланд клонят нещата, какво мислиш ти?

С децата е малко по- сложно. Там разстоянията са големи и придвижването трябва да е с кола, иначе е трудно, според мен. Колите са с десен волан, от нас никой не се наема да кара, за това си бяхме взели гид с кола и той ни возеше където кажем. Разбира се, предварително бяхме уточнили маршрутите.

Мога да ти дам връзка и с гида на Южния, и с гида на Северния остров.

Милфорд саунд е на Южния, Оклънд е на Северния.

Аз мисля, че ще ви бъде по- интересно на Северния - с кацане в Оклънд, пещерите Вайтомо, Роторуа, там паркът с животните ще е много интересен за децата, маорското селище също.

А и в самия Оклънд си има много неща за посещение, плажът с кормораните, има един остров близо до града, ходи се с корабче, където също е много красиво. Там оклъндци ходят на плаж.

За мен беше удоволствие да чета разказа ти, за което благодаря!  :)

Кажи накратко защо мислиш, че не би живяла в НЗ?

По няколко причини:

Първо - климатът - много е влажно, вали почти непрекъснато и през лятото, там е озоновата дупка. Стоенето на слънце не се препоръчва. Всички ходят дебело намазани със защитен крем. Дори под дрехите, когато са тънки. Дечицата ги мажат с едни слънцезащитни кремове, които отначало са зелени / като индикация за цялостно намазване/, после стават безцветни. да де, ама и това не е работа - пазят се от слънцето и се плескат с всякаква химия.

На тези прекрасни плажове никой не се пече както ние си знаем. Лятото максимумът на стоене на слънце е 10-12 минути. А аз съм от най-големите гущери, дето могат седя 24 на плажа. :)

Австралия и НЗ са  сред първенците по заболявания от рак на кожата.

Второ - много е скъпо и е трудно с намирането на работа.

Трябва човек да има заплата от около 8-10 000 долара месечно, за да живее добре.

Промишленост няма, само ферми за разни животни, вероятно там би могло да се работи срещу заплата. Ама на къра, в радиус от много километри няма жива душа.

Жилищата в големия град са много скъпи, наемите - също са високи. Таксите за детска градина са някакви огромни суми, от сорта на 400 долара на седмица :unsure:

И трето - аз съм от хората, които тук, у нас си чувстват най- добре. :)

Но това си е  само моето лично мнение. :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Благодаря ти Александра, и аз така го виждах. Не ни притеснява шофирането там и Окънд и наоколо из Северния остров явно е местото за нас. Сега издирвам къмпинги. :)  Има много, но дали вали много през Декември? На Южния остров знам, че вали доста и винаги, но се надявам Северния да е по outdoor friendly.

Връзка към коментар

Благодаря ти Александра, и аз така го виждах. Не ни притеснява шофирането там и Окънд и наоколо из Северния остров явно е местото за нас. Сега издирвам къмпинги. :)  Има много, но дали вали много през Декември? На Южния остров знам, че вали доста и винаги, но се надявам Северния да е по outdoor friendly.

През октомври нас ни валя само половин ден, през другото време си беше слънчево и топло. А и то, като вали, вали, пък пекне и все едно не е валяло. През декември нали им е лятото, даже и да вали, сигурно ще е за малко и набързо. :)

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Около Куинстаун и Милфорд саунд вали 270 дни в годината (поне според местните), а и температурите дори и средата на Декември не са като за палатки. В Те Анау беше около 5-6 градуса вечерта като беше и много влажно - валя цяла сутрин. Но къмпингите са супер, има си и стаи с отделна баня и тоалетна.

На другия остров е много по 'outdoor friendly' а и къмпингите са на невероятно красиви места. Има и един апп за телефон който може да ти хареса 'Camping NZ'.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.