Oshko Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 Губи ми се тази държава от списъка, а напоследък е все по-популярна сред българските туроператори. Донякъде вече съм наясно какво има да се види, но се оказва проблем $ да се достигне до там, най-ниска цена на Turkish на първо четене ~450$ е страшно много за това разстояние. Вариант 2 - чартър, обаче тогава се връзвам с любимите ни туристически фирми, които ми се изкаше да избегна. Идеи? Също ако човек не е с пакет, има ли 'морска обстановка' в държавата? Ресторантчета, това-онова, стъргало? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 По въпроса за чартърите, често агенциите ще позволят да си купиш само билет, без да ползваш останалите пакетни услуги. За съжаление Тунис е от тоя тип туристически дестинации, като Египет и Мароко, където не е евтино да стигнеш с редовен полет. За последните две поне има лоу кост варианти с прекачване. Надявам се някой да каже за обстановката, на мен също ми е интересно, до колко това, че е пакетна екскурзия означава ол-инклузив в Слънчев Бряг, а уж посещение на България. 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 (редактирано) По въпроса за чартърите, често агенциите ще позволят да си купиш само билет, без да ползваш останалите пакетни услуги. За съжаление Тунис е от тоя тип туристически дестинации, като Египет и Мароко, където не е евтино да стигнеш с редовен полет. За последните две поне има лоу кост варианти с прекачване. Надявам се някой да каже за обстановката, на мен също ми е интересно, до колко това, че е пакетна екскурзия означава ол-инклузив в Слънчев Бряг, а уж посещение на България. Мисля,че си абсолютно прав със сравнението с Египет и Мароко.Всички тези държави влизат под общ знаменател,и то не само по отношение на полетите.Варианта с чартър е може би най-доброто решение за Тунис.Не изключвайте и варианта с туристическа фирма-поне по отношение на хотела.От там нататък след като стигнеш в Тунис има много варианти за обикаляне на местните градчета и забележителности.Ресторантите извън хотелите са по скоро местни закусвални в които преобладават ястия от телешко,говеждо и козе месо,както и рибни специалитети.Обстановката е спокойна и затова Тунис в момента е актуална дестинация (туристическия поток заменя на този етап Египет с Тунис).Не съм ходил,но се интересувах до момента на бунтовете(тогава загубих интерес)сега отново чета,защото Тунис е евтин и достъпен Редактирано 4 юни, 2013 от krasen_denev Връзка към коментар
Ана Синона Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 (редактирано) Бях в Тунис с туристическа агенция. Освен полетът, нощувките и превозът от-до хотел-летище, всичко друго си е свободна програма. На място човек може да си организира пътуване както из съседните градове и селца, така и из пустинята. Естествено, всеки хотел и всяка туристическа агенция предлагат допълнителни опции на място, рент-а-кар и всичко, както си му е редът. Хотели и ресторанти - колкото искаш, стъргала - тоже. Тунис е популярна туристическа дестинация сред европейците и туризмът е едно от основните пера за държавата - та освен политическата обстановка, друг риск аз не виждам. Редактирано 4 юни, 2013 от Ана Синона Връзка към коментар
Зани Публикувано: 4 юни, 2013 Сподели Публикувано: 4 юни, 2013 И според мен няма нищо лошо да си купиш пакет от ТА и вече там, може да правите каквото си поискате. Още повече, че цената на пакета ще излезе колкото самолетния билет . Аз съм била 2 пъти в Тунис - веднъж през 2007 г. на почивка и веднъж миналата година за няколко часа - нито веднъж не се почуствах по някакъв начин застрашена. 1 Връзка към коментар
tonik Публикувано: 5 юни, 2013 Сподели Публикувано: 5 юни, 2013 Георги, Красен, Тунис е като Мароко и Египет по отношение на полетите, ама не точно. Миналата седмица бях в Мароко и пътувах с Ryanair, през Испания. Излезе сравнително евтино. всъщност туроператорите дори нямат чартъри от България за Мароко, а качват хората на полетите на Air France (предимно). Иначе най-лоу кост опцията до Тунис е с Air One от Малпенса (около 110 евро), но като сложиш и цената на билета на Wizz до Бергамо цената си скача доволно. 3 Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 5 юни, 2013 Сподели Публикувано: 5 юни, 2013 Едно от малкото ми организирани пътувания с тур. агенция по изброената причина, че е дебело сам да организираш полет. Иначе класиките за Тунис - Хамамет, Картагена, Ел Джем, пустинята, снимачната площадка на StarWars. Не е зле като усещане, но тъй като си падам по диващината най ми хареса в пустинята 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 4 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 юли, 2013 Еми това, предадох се, капарирах с агенция, цената за всичко ми е колкото само полета, който иначе може да се намери. В такива случаи бива. Избрах евтин хотел, защото отзивите за хотелите в Тунис, които се предлагат в БГ са доста смесени, около 3.5 точки, независимо дали са 3, 4 или 5 звезди. Мисля и някакви екскурзийки да си организираме, не само да стоим в хотела, ще видим какво ще се получи, има месец и половина до тогава. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 юли, 2013 Сподели Публикувано: 4 юли, 2013 Да се похвалиш задължително после Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 юли, 2013 Сподели Публикувано: 4 юли, 2013 Абе няма ли да е адска жега август месец там? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 4 юли, 2013 Автор Сподели Публикувано: 4 юли, 2013 Aз съм много по топлото, така че няма страшно, пък и като гледам статистиката е изненадващо не топло - min.21 max 33, естествено това са средни, може спокойно и да е 40, късмет. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 13 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 13 август, 2013 Опитвам се да прескоча БГ агенцията за една двудневна екскурзия в пустинята, но до сега откривам само прекупвачи, предимно английски фирми и никоя местна(или може би само една). Цените са почти еднакви, дори българската е малко по-евтина. Ясно е, че всички препродават някоя местна фирма, но не успявам да се добера до такава. Може би не им се занимава на дребно или френският език прави проблеми с google и не излиза или просто нямат сайтове тези фирми. П.С. Не ми се взима рента-кар- доста път е(1200км) и нещо не ми се занимава сега, друг път все с кола са ме привличали обиколките. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 13 август, 2013 Сподели Публикувано: 13 август, 2013 Според мен, проучи условията на българската фирма оттук. Още повече, щом е на конкуренти цени. Като имаш тази информация, там на място, спокойно ще можеш да се ориентираш в пазара и да решиш на кого да се довериш... Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 13 август, 2013 Сподели Публикувано: 13 август, 2013 (редактирано) Ние изпозвахме агенцията и долколкото си спомням цените са фиксирани (от правителството или някаква друга организация не помня вече). Но на предишната среща в Джепето, vesi спомена че те са се организирали сами (май с кола под наем) и им е е излязло наполовина. Може да се включи или да я питаш за подробности на лични. Редактирано 13 август, 2013 от Бръмбар Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 14 август, 2013 Автор Сподели Публикувано: 14 август, 2013 Едно от малкото ми организирани пътувания с тур. агенция по изброената причина, че е дебело сам да организираш полет. Иначе класиките за Тунис - Хамамет, Картагена, Ел Джем, пустинята, снимачната площадка на StarWars. Не е зле като усещане, но тъй като си падам по диващината най ми хареса в пустинята Едно въпросче още за екскурзията в пустинята. На какъв език ви говореше водача? Не че е толкова важно, но като си представя да ми говорят на руски нещо не ме радва, а чета, че май има и такава вероятност. Връзка към коментар
Двуцветко Публикувано: 16 август, 2013 Сподели Публикувано: 16 август, 2013 Гидът наистина говореше на на руски, но беше местен, който бе учил на времето в Русия (СССР). Голям сладур беше и много колоритно разказваше и в тази комбинация руският език не дразнеше (много) .. Връзка към коментар
wilks Публикувано: 21 август, 2013 Сподели Публикувано: 21 август, 2013 Гидът наистина говореше на на руски, но беше местен, който бе учил на времето в Русия (СССР). Голям сладур беше и много колоритно разказваше и в тази комбинация руският език не дразнеше (много) .. Оня ден в Белград така си поговорих с един суданец на руски. Беше тръгнал за Молдова, където му беше мечтата да живее.. 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 август, 2013 Сподели Публикувано: 22 август, 2013 Беше тръгнал за Молдова, където му беше мечтата да живее.. Сигурно някоя молдованка си е харесал, не се чуди 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 5 септември, 2013 Автор Сподели Публикувано: 5 септември, 2013 Върнахме се, малко снимки: Оазисът Чебика малко пустиня и пустинна буря планетата Татуин соленото езеро Chott el Djerid крепостта в Монастир 20 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 5 септември, 2013 Сподели Публикувано: 5 септември, 2013 По-подробен доклад очакваме като се понаспиш Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2014 Сподели Публикувано: 4 януари, 2014 Координати на Habib - местен българо говорящ ( и пишещ ) гид за информация и помощ ( много е точен) habibharrabi@yahoo.fr https://www.facebook.com/Habib.Tn.Bg?fref=ts Връзка към коментар
Balkanka Публикувано: 20 юни, 2014 Сподели Публикувано: 20 юни, 2014 (редактирано) Здравейте, ще следя темата за Тунис. Интересуват ме 5-звездни хотели на Ол инклузив база, в които обезателно да има безплатен фитнес и сауна, безплатен сейф в стаята, безплатен интернет (поне около рецепцията, но наистина надежден), както и като цяло храната да е изобилна, свежа, БЕЗМЕСНА и да няма ограничение с водата в стаята (да няма доплащане за водата в мини-бара). Предполагам зоните Ясмин и Порт ел Кантауи са единствените по-чисти и по-сигурни. Четох в Трип адвайзора пресни мнения, че се краде даже от сейфовете в стаите, че служители на хотела „например носач на багаж и рецепционист в спа-то, изнудвали гостите да дават пари или ще ги окрадат и прочие. Предлагат се принципно 3 екскурзии: - до пустинята (2 дни) - най-вероятно няма да се ходи по причини, които са от друг характер. - столицата, Картаген и Сиди бу Саид - това нещо заслужава ли си, непременно с организиран тур ли да се ходи и как стои въпроса, ако не, с обществения транспорт. - Кайруан и Ел Джем - същото като по-горе. -нещо друго струва ли да се види, ако не е свързано с голямо отдалечаване от хотела, опасно ли е, всякакви други практични съвети. Предполагам цар е доларът и френският език. Благодаря предварително! Редактирано 20 юни, 2014 от Balkanka Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 22 юни, 2014 Автор Сподели Публикувано: 22 юни, 2014 На мен лично 5 звездните хотели ми се видяха доста скъпи за отзивите, които имаха в Tripadvisor, освен това се бях навил за екскурзията в пустинята, препоръчвам ти я, и така човек, като знае, че няма да си ползва хотела 2 дни от 7, даването на много пари за скъп хотел съвсем не ми се видя рентабилно и така си взехме евтин 3*. Иначе за зоните си на прав път. Ние бяхме в Skanes, не препоръчвам този район, извън хотела беше голяма мизерия, но ние го очаквахме, така че нямаше разочарование. 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 22 юни, 2014 Сподели Публикувано: 22 юни, 2014 Бях през май. Ясмин Хамамет като район и Vinci Tadj Sultan за хотел. Петзвездните местни вериги не са точно петзвездни. Формално отговарят на критериите, но не и като обслужване. Например, хладилничето ти е празно, ваната е с боя, душче от 20тина години и други не съвсем значими неща Иначе като сигурност ми се стори ОК. От хотела осигуряваха и коли под наем. 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 22 юни, 2014 Сподели Публикувано: 22 юни, 2014 (редактирано) Силно препоръчвам хотел Les Orangers до Хамамет. Страничката им е доста стара http://www.tunisia-orangers.com/beach_resort/v1.0/index.php?lang=en, но мястото е идеално (или поне беше преди 4 години). Звездите не са му много, но компенсира с всичко. Намира се в ботаническа градина на брега на морето. Пълен аll-inclusive, със страхотна кухня по няколко пъти на ден и всякакви екстри. Има охрана навсякъде, включително по крайщата на частния плаж. Това е първият хотел-градина, стрoен специално за превръщането на Тунис в туристическа дестинация, от "великият владетел" Хабиб Бургиба през 1970та. Обновен е 2002г. Редактирано 22 юни, 2014 от macf1an 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега