Прескочи до съдържание

Рио - Игуасу ?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Някой може ли да ми помогне да смъкна един полет РИО-Игуасу за 9.02 под 130 евро. Всъщност най-ниската цена намирам през jetcost.fr-lastminute 128e, но не мога да резервирам. Голямо дърво ми се получи с вътрешните в Бразилия, преди 2 седмици бяха с 30% и повече по-евтини.

Публикувано:

В "полезни съвети" има една тема за вътрешни полети в Бразилия. Като си долетя вкъщи довечера може да погледна.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами 9.02 е баш края на карнавала. Явно движението е голямо. На 8.02 и на 11.02 са на половин цена.

Ако няма отстъпка от рода на поне 15-20 евро, няма много смисъл от тези сайтове за вътрешни полети в Бразилия. Слагат си надценка 40 реала като за агенция и после прилагат отстъпката.

Публикувано:

Благодаря neuromancer. Прочетох и при полезните съвети. Ще помисля дали дали да се лишим от един ден на водопадите или един ден в Рио с оглед по-ниската цена.

Публикувано:

Благодаря neuromancer. Прочетох и при полезните съвети. Ще помисля дали дали да се лишим от един ден на водопадите или един ден в Рио с оглед по-ниската цена.

По-добре в отделна тема.

Публикувано:

Мерси за темата, чудех се как да я формулирам. В крайна сметка колкото и да си играя с датите реших, че няма смисъл спестяването на 50 евро и да останат само 2 дни в Рио или само 2 дни водопади. В момента програмата е с по 3 пълни дни и 1 в Сао Паоло.

Бих искала да питам ходилите на карнавала в колко часа трябва да се заеме позиция. Гледам програмата, че реално представянето на школите започва в 21ч и продължава до към 3 през нощта. Това означава , че денят ще ни е свободен за забележителности, но толкова късно нощем как да се приберем до хотела? Сигурно с такси, но ще се намери ли лесно свободно?

Публикувано:

Аз лично бих махнал Сао Пауло и бих имал един ден гъвкавост да си играя с датите... По-скоро проверете хотелите, дали може да резервирате тези дни, които искате, защото по карнавала масово слагат 5 дена минимален престой и космически цени за пакета.

Намира се такси, пълно е. А там купона си тече почти денонощно така или иначе по карнавала.

Публикувано: (редактирано)

Кацаме в Сао Паоло и няма полет на същата вечер, така че оставаме за нощувка. На другия ден вместо да имаме няколко часа Сао П. и няколко Рио и то по тъмно вероятно, решихме поне на едното място да е пълен деня и съответно да разгледаме Сао Паоло. Ако трябва да хванем сутрешен СП-Рио , за да не губим деня в Рио цената е тройна 150евро, което е повече отколкото до водопадите.

PS При кацане на GRU, ношувка и щъкане из града , полета към Рио от градското летище ли е по-удачно или да вземем хотел в близост до GRU и после полета да е от там ?

Редактирано от silvia_b
Публикувано:

Градското летище е почти в центъра. Аз бих избрал него.  

GRU е на час и нещо от града.  

Вече не помня , но с такси ми отне около 30 мин. в задръстване и под десетина долара...

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако наистина ще разглеждате Сао Пауло, по добре CGH отколкото GRU, то си е доста далече. Ако и кацате на SDU  в Рио, още по-добре.

2 пълни дни за Игуасу си е напълно ОК, освен ако времето е ужасно и ви се иска да отидете друг ден...

• Харесвам 2
Публикувано:

Полетът, който съм харесала е с прекачване в Куритиба. Има с 2часа престой и с 5ч40м . Ако избера с по-дългия престой може ли да разгледаме града за 2-3 часа ? Натоварено ли е летището, дали ще успеем да се чекираме за следващия полет навреме?

Публикувано:

Аз не бих се тормозил да ходя до града (това без да съм ходил там). Твърди се, че е един от най-уредените бразилски градове и с добър транспорт (кмет немец). 

(Май има и малко по-евтини полети с Азул през Кампинас, зависи къде гледаш)

• Харесвам 3
Публикувано:

На сайта на Азул е по-скъпо , ако двата полета са с тях. Аз гледам rumbo, jetcost, kayak различните версии.

За Куритиба четох същото и че летището е на 17км , а в града обикаля някакъв вид хоп он хоп оф. Та това ми е идеята, да се качим , да се повъртим 2-3 часа и да се върнем на летището.

Публикувано:

Купих вече всички билети. Не съм доволна от сумата, но като гледам как започнаха да изчезват някои полети и как всеки път като реша да купувам и цената излиза неактуална и с 10-20 евро отгоре, та ми олека че въобще купих.

За отстъпката в Азул не знаех, но от тях ни е само Сао Паоло-Рио  най-евтиния, та нямаше да се усетят 5%.

• Харесвам 1
Публикувано:

На сайта www.voeazul.com.br, менюто отляво Minhas Reservas (или от долната лента)

В английската версия в долната лента My Reservations

Не се получава. Desculpe, não encontramos o seu itinerário. Por favor, confira suas informações e tente novamente.

Някъде бъркам, защото имам PNR код, номер на електронен билет, но ги купих от друг сайт и реално не съм се регистрирала в Азулския.

ПС Искам просто да си избера места до прозореца! Иначе не се притеснявам, че не ми е наред резервацията, излиза в  checkmytrip.

Редактирано от silvia_b
Публикувано:

Ами дали е коректния код? През агенция понякога имат 2 PNR-a (на компанията и на агенцията)...

Аз съм купувал билети на Азул през Rumbo.es и имах 2 кода, единия букви, другия цифри. Гледам че съм се чекирал онлайн с буквения код и точки са ми дали...

Така идва от rumbo: Localizador (PNR) : N3MZWB - Utiliza este localizador para efectuar la facturación online

Публикувано:

Ами дали е коректния код? През агенция понякога имат 2 PNR-a (на компанията и на агенцията)...

Аз съм купувал билети на Азул през Rumbo.es и имах 2 кода, единия букви, другия цифри. Гледам че съм се чекирал онлайн с буквения код и точки са ми дали...

Така идва от rumbo: Localizador (PNR) : N3MZWB - Utiliza este localizador para efectuar la facturación online

Да, действително са два кода, но не се получава отново. Ето как ми е в мейла, от фреснкия lastminute:

Pour l’enregistrement online, utilisez le code PNR : XXXXXX
ou bien le code PNR-CRS : YYYYYY
Numéro de billet électronique (e-ticket) : 1234567890000

Слагам ги на различни места в сайта. В полето Por codigo de reserva излиза съобщение To change or cancel your reservation please contact our call center. Locator: хххххх

Ще попитам на чата им първо. Какво означаваше CPF ?
Публикувано:

С нито един от двата ли не се получава? Там в Minhas reservas, иначе няма къде да го слагаш. Случвало ми се е да не работи кода при купуване от трети сайт, просто си изчаках чекина (онлайн чекин 72 часа преди полета май работеше, но не съм сигурен дали добре помня).

CPF е нещо като ЕГН, ти нямаш  :) Понякога го ползват като универсален цифров идентификатор за всичко (където трябва да се регистрираш за нещо).

Публикувано:

Да , в Minhas reservas слагах и двата. При онлайн чекина ще има ли избор на места? Да не се свършат тия до прозореца, че ми е важно :rolleyes:

Публикувано:

Възможност за избор ще има, но какви места ще са останали не знам... Те са 2+2, т.е. равен брой до прозореца и вътрешни, та предполагам ще има.

Пробвай ги по чата ако искаш.

• Харесвам 1

Опитах да взема билет Рио-Игуасу с прекачване в Куритиба и ми излезе следното:
"Unable to book flight for the segment.GIG-CWB, Flight No: 1442"

А през трип.бг ми даде:
"Извиняваме се за неудобството, но възникна проблем! Връзката с авиолинията за резервацията на вашите места е неуспешна. Моля изберете друг полет или опитайте отново със същия по-късно. Вашата кредитна карта не беше таксувана."

Някой с идеи как да се вземе все пак този полет?

П.П. Забравих да кажа, че полетите са с Гол и Азул.

Редактирано от ACM
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.