мерико Публикувано: 8 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2015 Здравейте пътешественици! Следя ви отдавна и сте много полезни, наистина Търся съвет за едно нестандартно пътуване-до Гарда през зимата. Направила съм всички резервации.Ще пътуваме с кола.И търся всякаква информация, както за Коледните базари, така и за хубави места, които могат да се посетят през зимата в северна Италия.Сигурно ще е мъгливо и студено, но повече от половин година чакам това пътешествие и много му се радвам. Благодаря предварително за съветите и идеите Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2015 Някой да помогне? 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 В този регион в Италия могат да се посетят много красиви места. Зависи какво искате да видите и с колко време разполагате. На няколко часа с кола е Ла Специя, където може да спрете и да се качите на влака за Чинкуе Тере. За мен лично една от най-красивите области в света. Ако имате повече време препоръчвам и пътуване до езерото Комо. 1 Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Езерото Гарда е мнооооого общо понятие.Самото то е около 80км дълго.В коя част ще отседнете.?? Иначе веднаге се сещам колко хубаво е в Тренто през зимата!!И колко хубаво ще е в планината. Ако сте в южната част на езерото,може да се отскочи до Мантуа-40км или до Болоня около 120-130км.Точно тази "тлъста" Болоня в която по това време има фестивал на шоколада,и месарниците ухаят страхотно. А може и до Верона да се отиде,само 30-40км... В западна посока Бергамо е на около 100ина км....и там има фестивали,базари и разни панаири за деца.И там месарничките предлагат салами "Бергамаски". Пак в западна посока,малко северно от Бреша пък е езерото Изео...малко,тайно, с малко чужди туристи. 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Тази събота откриват коледния базар в Тренто. За щастие, че следващата съм там. Ще снимам и покажа после. 4 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 За езерата през зимата съм силно скептична. Ако няма слънце гледките са доста призрачни. А ако има и мъгла е още по зле. И трите езера - Маджоре, Гарда и Комо (особено Комо) са уникални и аз лично не бих си разваляла впечатлението от тях през зимата. Иначе Верона е наблизо (от Гарда) и е един прекрасен град. Венеция също. Горният град на Бергамо е чуден за два часа разходка. Равена, Болоня са малко по-далече. Предложението за Чинкуе Терре пак не ми се нрави поради сезона. Но може да отделите време на Генуа, Портофино, Рапало, Санта Маргерита ако толкова искате и са по-близо. По пътя към Генуа е и аутлета Серравале. 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Аааа, недей така за езерата. Обикаляла съм ги лято, есен, зима, пролет и мога да кажа, че зимата е приказно красиво. Съвсем различна красота е, наистина, но за разваляне на впечатления и дума не може да става. 3 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Ние заварихме Комо в дъждовен и мъглив ден, та се бях отчаяла. Направо ми беше подтискащо и нищо общо с красивото. Добре, че на следващия ден изгря слънце и го видяхме в цялата му прелест. Като цяло обаче там климата е по-особен и може да бъде много влажно и студено. 1 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Тази събота откриват коледния базар в Тренто. За щастие, че следващата съм там. Ще снимам и покажа после. Аз ако съм в Тренто по това време и ми се иска да видя коледен базар по-скоро бих хванала влака за Болцано. 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 12 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 12 ноември, 2015 Ами то ние и там ще ходим, но сме с коли, както и в Мерано. Поне такъв ми е плана. 1 Връзка към коментар
мерико Публикувано: 13 ноември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 Езерото Гарда е мнооооого общо понятие.Самото то е около 80км дълго.В коя част ще отседнете.?? Иначе веднаге се сещам колко хубаво е в Тренто през зимата!!И колко хубаво ще е в планината. Ако сте в южната част на езерото,може да се отскочи до Мантуа-40км или до Болоня около 120-130км.Точно тази "тлъста" Болоня в която по това време има фестивал на шоколада,и месарниците ухаят страхотно. А може и до Верона да се отиде,само 30-40км... В западна посока Бергамо е на около 100ина км....и там има фестивали,базари и разни панаири за деца.И там месарничките предлагат салами "Бергамаски". Пак в западна посока,малко северно от Бреша пък е езерото Изео...малко,тайно, с малко чужди туристи. Да, трябваше да уточня.Програмата е следната: София-Загреб нощувка Загреб-Борсо дел Грапа нощувка Борсо дел Грапа-Тосколано Мадерно(Гарда) 4 нощувки и обратно с една нощувка на връщане отново в Загреб или Самобор. Мислех си да посетим Лугано.Дали има възможност да се влезе в Швейцария без винетка, да ползваме само други пътища до Лугано за няколко часа? Милано, Комо, Маджоре, Тренто, Мерано, Сирмионе и не зная още какво. Обичам Италия, били сме няколко пъти във Венеция, Тоскана до Арезо, Римини и Сан Марино.Сега много искам да видя езерата, нищо че е зима Връзка към коментар
Тони Публикувано: 13 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 Малчесине! Това за мен поне е едно от най-хубавите места там! 1 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 13 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 На мен около Гарда най-много ми хареса в Сирмионе, Лимоне, Рива, Лазисе, Бардолино, Малчесине, Пескиера. Точно в реда на подреждане. После другите. 1 Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 13 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 Много добър избор е Борсо дел Граппа:-)). Тъй като ще имате 4 нощувки в западната част на езерото бих се спрял на следните градове. 1.Бергамо 2.Тренто 3.Мантуа и Сабионетта(по желание) 4.Кремона(пренебрегвана ,но с уникален музей на цигулката,поне 100 работилници за музикални инстументи)+Парма(с магазините за шунка и оцет) Не бих си губил времето с Швейцария(доста път си е),нито с езерото Комо.Ако искате може да замените някой от градовете с обиколка на малките градчета по езерото.Или пък да отидете до близкото Лаго ди изео(но пак си е езеро.) Ако пък искате да пазарувате има голям аутлет на магистралата Бренеро- Верона-Болоня на изхода Мантуа Сюд.Другият вече доста качествен аутлет е м/у Парма и Кремона на входа за Фиденца(нямащ нищо общо с аутлетите по пътя Триест-Венеция пълни със стоки за българи,хървати,словенци,поляци и албанци). Пак ще повторя -това е моя избор. 2 Връзка към коментар
Bliss Публикувано: 13 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 Еминко, тези ли имаш предвид: http://www.mantovaoutlet.it/ http://www.fidenzavillage.com/ 1 Връзка към коментар
Еминко Публикувано: 13 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 13 ноември, 2015 Еминко, тези ли имаш предвид: http://www.mantovaoutlet.it/ http://www.fidenzavillage.com/ Баш-баш:-)).Особено този около Фиденца,защото си има там има магазини на Ерменджилдо Дзена,Армани.А както знаеш аз купувам костюми само от тези марки.Имаше и Гучи(но за да купуваш от там си е....начин на мислене и философия.Ако не се лъжа имаше и Прада,но знаеш кой носи Прада:-)))Има и Фурла ма това си е масовка.По редките и хубави чанти там са на Малипарми.Но там има и за всеки вкус.....когато излезеш от вилиджа:-)),извън стените му ,окото на българина започва да се пълни с марки-масовки от рода на Адидас,Пума,Диадора.....Бе има всичко за всеки вкус и пари:-))))) Връзка към коментар
мерико Публикувано: 14 ноември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 ноември, 2015 Много добър избор е Борсо дел Граппа:-)). Тъй като ще имате 4 нощувки в западната част на езерото бих се спрял на следните градове. 1.Бергамо 2.Тренто 3.Мантуа и Сабионетта(по желание) 4.Кремона(пренебрегвана ,но с уникален музей на цигулката,поне 100 работилници за музикални инстументи)+Парма(с магазините за шунка и оцет) Не бих си губил времето с Швейцария(доста път си е),нито с езерото Комо.Ако искате може да замените някой от градовете с обиколка на малките градчета по езерото.Или пък да отидете до близкото Лаго ди изео(но пак си е езеро.) Ако пък искате да пазарувате има голям аутлет на магистралата Бренеро- Верона-Болоня на изхода Мантуа Сюд.Другият вече доста качествен аутлет е м/у Парма и Кремона на входа за Фиденца(нямащ нищо общо с аутлетите по пътя Триест-Венеция пълни със стоки за българи,хървати,словенци,поляци и албанци). Пак ще повторя -това е моя избор. Благодаря за идеите.Все пак не ми се отказва от Лугано и затова си "допълних" още една нощувка в Италия-в Бергамо, мисля да отидем до Лугано и на следващия ден сутринта-обратно към Загреб и София.Остава ми въпроса можем ли да отидем до Лугано без винетка-от Бергамо са около 1.30 мин път, поне так е на картата. Връзка към коментар
Тония Публикувано: 8 декември, 2015 Сподели Публикувано: 8 декември, 2015 Здравейте, и аз за Коледа ще бъда в Италия. Ще бъда една седмица в Чезена. Бихте ли ми предложили нещо интересно наоколо,което мога да разгледам. В близката Равена съм ходила,възхитих се на великолепните мозайки. Наблизо има и "Италия в миниатюри" - и тях съм виждала преди време. Сан Марино и Сан Лео също е близо,но и там няколко пъти съм била. Ако се сетите за нещо интересно, ще съм ви благодарна. До Италия ще летя с Уиз еър, там - в Чезена ще бъда с кола. Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 8 декември, 2015 Сподели Публикувано: 8 декември, 2015 Остава ми въпроса можем ли да отидем до Лугано без винетка-от Бергамо са около 1.30 мин път, поне так е на картата. Mоже, ако не ползвате магистралата до Лугано. Останалите пътища са безплатни. Връзка към коментар
Spqr Публикувано: 8 декември, 2015 Сподели Публикувано: 8 декември, 2015 Ще бъда една седмица в Чезена. Римини старата част, Болоня. Близко са също Форли, Фаенца, Имола. Северно от Болоня също има доста варианти. Има възможност и за Урбино. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега