Прескочи до съдържание

Жилетки с джобове, вместо ръчен багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:

Интересно ми е дали някой е пробвал някоя от жилетките на scottevest или подобни да ги ползва вместо ръчен багаж?

Цената настрана, говоря за концепцията като цяло. Аз все имам чувството, че ако ги понапълня джобовете на това нещо с таблети, телефони, фотоапарати и мп3 плеъри ще се слегне върху мен и ще съм като облечен с чувал. А и не е особено комфортно дрехата ти постоянно да те натиска надолу. 

От друга страна, ревютата са почти изключително положителни, а и признавам че може да е доста удобно, особено за човек с много електро джаджи като мен. Сигурно не е и далече времето, когато авиокомпаниите ще ни таксуват и за нещо с размерите на дамска чанта, и в крайна сметка може да излезе по-рентабилно да се инвестира в една такава жилетка, от колкото всеки път да купуваме по-малки и по-малки раници, когато им скимне да променят изискванията. 

Публикувано:

Е те по-грозна не можаха да я направят тая жилетка...

Е има и други подобни, даже от същата фирма, с по-различен дизайн - якета, жилетки, всичко. Нека се фокусираме на фукнционалност, пък после да гледаме дали има в цвят циклама :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние си говорихме, че ще си купуваме след като Райнейр, Уизейр итн.. ограничеха ръчния багаж. Факт не сме си купили още, щот ги чакаме да ги пуснат на промоция. А на мен лично малко ми е странно да почна да си вадя бельото / примерно/ от страничното джобче.., но както е тръгнало ще трябва да свиквам с мисълта.  :huh:

Публикувано: (редактирано)

А на мен лично малко ми е странно да почна да си вадя бельото / примерно/ от страничното джобче.., но както е тръгнало ще трябва да свиквам с мисълта.  :huh:

Аз съм правил нещо подобно на Шарлероа. Пътувахме с Уиз и аз бях с една разтеглива раница. На нашето летище изобщо не ми обърнаха внимание, но на връщане раницата (доста пълна с амстердамски и брюкселски сувенири) беше любезно, но настоятелно помолена да премине през една кошничка с разрешените размери за бордови багаж. Кошничката беше точно 3 пъти по-малка от раницата и тъй като нямах никакво намерение да оставям багаж на летището, облякох 3 ката дрехи и напълних всички джобове с останалите. Раницата премина теста, но аз приличах на преял сумист и съвсем логично ме дръпнаха настрана за щателна проверка. А там като се започна едно вадене на гащи и чорапи, че даже и тениски от джобовете :D Тази жилетчица можеше добре да ми влезе в употреба. Между другото си мислех, че останалите от моята групичка стоят отстрани и се хилят, а после се оказа, че и тях са ги прекарали през сериозни проверки, при това дори по-неприятни от моята.

Редактирано от tougherty
  • Харесвам 8
Публикувано:

Ние си говорихме, че ще си купуваме след като Райнейр, Уизейр итн.. ограничеха ръчния багаж. Факт не сме си купили още, щот ги чакаме да ги пуснат на промоция. А на мен лично малко ми е странно да почна да си вадя бельото / примерно/ от страничното джобче.., но както е тръгнало ще трябва да свиквам с мисълта.  :huh:

Ами ще се похвалиш. Аз се замислям сериозно също, защото грубата сметка показва, че ще се изплати за година-две. Но мога само онлайн да намеря, а ми се ще някой на живо да ми каже как е с пълни джобове :)

• Харесвам 1

а ми се ще някой на живо да ми каже как е с пълни джобове :)

В youtube е пълно с видео клипове по въпроса. Не е на живо, но се вижда ясно, че работи, и че не е целия комфорт на земята събран в тези якета. :rolleyes:

Ето и алтернатива на scottevest в по-тежката категория.

http://www.youtube.com/watch?v=aQFyxOLH2Vw

и на друга фирма (вариант за майки)

http://www.youtube.com/watch?v=jC11uzbOV48

Редактирано от wilks
  • Харесвам 1
Публикувано:

Мисля си, че ако таксите за багаж се разпространят повече, и тия якета станат много популярни, направо ще почнат да мерят пътника с багажа и да таксуват на кило

• Харесвам 5
Публикувано:

Е то това второто направо си е куфар с ръкави, не се виждам да може да се ходи с него повече от 10 метра :) А иначе клипове, ревюта бол, ма знам ли как ще ми се отрази примерно 1км ходене с това и дали няма да проклинам цялата вселена ако ме заболи врата и т.н....ей за това си трябва личен опит. 

• Харесвам 1

JACKTOGO мисля бяха пионерите в тази ниша и освен това от самото начало се произвеждат баш в България  ;)

Доста е грозно , но пък може да свърши работа.

П.С. Полина , присъствал съм на реален случай в Милано при който след проблем на чек ин  БГ модел извади от куфара си гащички и сутиени ,  и ги напъха по джобовете на мини якето си ...  дълго се мъчих да отгатна колко ли тежеше това  бельо   :D 

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Публикувано:

Е то това второто направо си е куфар с ръкави, не се виждам да може да се ходи с него повече от 10 метра :) А иначе клипове, ревюта бол, ма знам ли как ще ми се отрази примерно 1км ходене с това и дали няма да проклинам цялата вселена ако ме заболи врата и т.н....ей за това си трябва личен опит. 

Аз доколкото схващам идеята на този вид якета, не е да обикаляш цял ден с него, а именно 10-20 метра. Докато минеш проверката на гейта. Според мен точно поради тази причина, ако изобщо се навия някой ден да ползвам, избора ми ще е за това с дръжките, което става на сак.

Другото, на което попаднах днес, е че Ryanair са заявили (засега), че няма да налагат забрана за ползването на такива якета. Но по преценка на кабинния екипаж се допуска пасажерът да бъде помолен да остане навлечен с него по време на цялото пътуване.  :D Което ще е малък кошмар, особено предвид legroom-a на самолетите им.

ето още видео по въпроса

http://www.youtube.com/watch?v=K_8ORU6MGoE

http://www.youtube.com/watch?v=U33Ut9Hmdc8

Публикувано:

Личен опит - easyjet Glasgow-Gatwick само ръчен багаж. Купих си 4 обемисти книги и купища джунджурии около сигурно 7-8 кг. Всичко отиде разпределено в голямото ми зимно яке по джобовете плюс дебели зимни дрехи навлечен като за Еверест. Целият бях вир вода тотално смазан докато стигна самолета движейки се като Шрек. Зарекох се никога повече, но като дойде зора .. :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Минавал съм при Райън с 22 кг. ръчен багаж миналата есен и добре че испанската красавица се задоволи само с размера , а не се сети да погледне и теглото - 11 географски атласа на плътна хартия тежат доста -:),

Слагал съм дори обувки по джобовете , но не си е работа. Май почти се научих да се вмествам в правилата .

• Харесвам 4

Ха.. сещам се в Палма, обратен полет към Барселона с Райън..стюардесата се заяде за куфара ми.. бил влизал в мерилката - ок, но защо е нагоре с колелата, а не е с дръжката както би трябвало? Добре де - влиза ли? Влиза, но не е от правилната страна. Нямаше пускане... голяма разправия беше и всичко се размина на косъм. Беше готова да ми вземе парите за чекиране на багаж. Редовно джобовете са ми пълни с какво ли не.

Имахме случай с едни ирландки, които на връщане към Дъблин от Лас Палмас ръчния им багаж бяха едни сакове, които определено не влизаха в мерилката на входа.. голямо подскачане върху тях беше - "И защо ли тоя сак не влиза,защо???" Кво ли не вадиха от него... сандали, джапанки, хавлии...Намериха им отделна мерилка на която да си мерят само и само да не спират опашката. Не знам обаче накрая дали успяха да влязат без да платят или не.

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Публикувано:

wilks, аз поне не го мисля само за докато мина през гейта, все пак нали след кацането пак трябва да се разнасям с това нещо :) Точно за това ми е проблема, до колко е удобно...

А иначе екипажа трябва да се слуша каквото ти кажат, но не съм сигурен дали имат право да те задължат да носиш якето облечено, ако не го пише никъде в terms and conditions, и там разните монреалски конвенции, които покриват пътуването със самолет :)

• Харесвам 1

wilks, аз поне не го мисля само за докато мина през гейта, все пак нали след кацането пак трябва да се разнасям с това нещо :) Точно за това ми е проблема, до колко е удобно...

Именно де, заради това неудобство съм писал и кой е моят избор

Според мен точно поради тази причина, ако изобщо се навия някой ден да ползвам, избора ми ще е за това с дръжките, което става на сак.

модела от първото видео в първото ми мнение в темата.

Не виждам какъв е проблема да се разхождаш 5 километра, или цял ден след като кацнеш, със сак през рамо.

Остава единствено момента да помниш коя дреха или предмет в кой точно джоб си сложил, ако ти потрябва :)

А иначе екипажа трябва да се слуша каквото ти кажат, но не съм сигурен дали имат право да те задължат да носиш якето облечено, ако не го пише никъде в terms and conditions, и там разните монреалски конвенции, които покриват пътуването със самолет  :)

Нямаше дума като "задължат", а само учтиво да те помолят, както съм писал. (Не мога да намеря отново текста, да го цитирам точно). Ако се случи да си ти, и почнеш да им цитираш конвенции и условията на превозване, нямам представа какъв ще е крайният резултат.

Другото е, че на този етап такива якета не са в широка употреба, и затова засега характера е само пожелателен. Но съм почти 100% сигурен, че ако навлязат масово, и всеки трети се появи на борда с такъв чувал на гърба, ще има промяна в условията първо на нискотарифните авиокомпании.   ;)

Редактирано от wilks
Публикувано:

Шегобийци са, а кой знае, може да откажат поне един човек от подобни якета с тая реплика, колко народ им се връзва постоянно за платените тоалетни и т.н. :)

Жоре, във всеки случай ще ти е по-лесно, отколкото да го носиш на ръка, все пак така товарът е разпределен ;) .  Ако говорим за самото носене де, иначе единственото като минус може да бъде ако е някаква голяма жега ...

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Жоре, във всеки случай ще ти е по-лесно, отколкото да го носиш на ръка, все пак така товарът е разпределен ;) .  Ако говорим за самото носене де, 

Якето/жилетката има и една друга особеност. Ако се облече от човек със слаба фигура, ще прилича на бременна хлебарка, както имаше един лаф. Абсолютна карикатура с всичките тези джобове, пълни и издути, което ще го направи да виси като закачалка, и да изглежда нелепо.

Затова пак да си го кажа - за мен варианта, който става на сак, е най-приемливия, от видовете и марките производители на този артикул. Освен че става компактен, и лесен за носене на рамо от всякакви хора, се избягва и дискомфорта  от затрудненото движение с всичките тези килограми върху тялото. :)

Оставям на страна фактът, че облечен с такова яке по улиците, лесно може да те объркат с амбулантен търговец, носещ цялата си стоката по джобовете.  :P

• Харесвам 1
Публикувано:

Ето и алтернатива на scottevest в по-тежката категория.

Това видео ме накара да се замисля кое британско име съответства на нашенското Ганьо и как се превежда "бай" на английски. Разбирам да сложиш по джобовете някоя и друга джунджурия в повече, ама по тоя "хитър" начин да си помъкнеш целия гардероб... И тоя юнак на видеото настоява: It's not a bag, it's a coat.

Ами не точно, брат ми. Вярно, че не е bag, ама и coat не е, да ме прощаваш. Това е нов вид дисаги. Нищо де, щом номерът минава - няма лошо. Само да не тръгне някой да ми говори за Бай Ганьо...

• Харесвам 3
Публикувано:

Е то това е направено нарочно за видеото. Иначе всеки нормален човек, ако ще твърди, че е яко, ще го облече или поне ще го носи преметнато в ръка, а не като чанта

• Харесвам 1
Публикувано:

Шегобийци са, а кой знае, може да откажат поне един човек от подобни якета с тая реплика, колко народ им се връзва постоянно за платените тоалетни и т.н. :)

Нали ще им опикаят самолетите, няма да посмеят да направят тоалетната платена :D

Сори за офф-топика.

Публикувано:

А за мен това има полза само колкото да го наметнеш по време на чекирането и бординга , а  после при пристигането веднага да си преподредиш нещата в нормалния багаж  :)

Не бих тръгнал с такова нещо из града.

• 5 месеца по-късно ...
Публикувано:

Темата ми е до болка позната и ми беше супер забавно докато четох някои от отговорите. Проблема е основно в летенето с нискобюджетните авиокомпании.

Споделям моят опит, като разбира се не е обвързващ с нищо.

За мъжете е подходящо да си изберете яке с доста джобове, като някои от тях по-големи. Имам няколко якета с около 10 ина джоба, и когато ми се наложи вадя чудесата от салонният багаж и тъпча по джобовете - iPad Mini (или таблет с подобен размер), фотоапарат, зарядни, кабели и там каквото друго успея да събера. Определено се нарушава комфорта, обаче все пак това е за кратко време.

335_Wellenstein_fuel_schwarz_1.jpgЕдна снимка замества хиляда думи… Иначе поне за мен другите вриянти са меко казано идиотски :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.