Прескочи до съдържание

Някой правил ли го е?

Duke

Препоръчани мнения

Публикувано:

http://www.stumbleupon.com/su/2vSfI2/:i7f49WHP:4ldC.zM/dereklow.co/across-the-usa-by-train-for-just-213

Домосед ми говореше скоро за тази възможност. Започвам сериозно да обмислям подобно пътуване. Винаги съм мечтал за пътешествие по Route 66, но това също изглежда приемливо и би могло да се съчетае - в едната посока с кола, а в другата с влак...

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

Пътувала съм с влак от Сиатъл до Чикаго - наистина е страхотно!  Има влакове от Сан Франциско, от Лос Анджелиз и от Сиатъл до Чикаго (няма такъв, който да пътува от бряг до бряг - тези от Запада са все до Чикаго, там трябва да се вземе друг влак, ако искаш да стигнеш до Атлантика), и този от Сиатъл май минава през най-красивите места в планината, затова избрах него.  Пътуването продължава две денонощия и наистина е незабравимо!  Ей-тук имам снимки, ама не са много хубави, щото през прозореца, в движение... ;):

https://picasaweb.google.com/105432200498077822229/EmpireBuilderFromSeattleToChicago

Много хубави трансконтинентални железопътни маршрути има и в Канада, ама са доста по-скъпи.  Тези в Щатите излизат почти без пари, ако не държиш на спално купе, ама то на такова пътуване кой ще ти спи - то си е за зяпане ;).  Пак да си кажа - страхотно е!

Редактирано от Rumiana
  • Харесвам 9
Публикувано:

Тези двата също ли могат да се правят на отсечки и съпоставима ли е цената с горния? Въобще, как стои въпросът с изхранването на борда, защото не ми се вярва за $ 300 да те превозят от тихоокенското крайбрежие до атлантическото, като в сумата се включва и храната. Не съм проучвал основно, но почвам да се амбицирам за едно подобно пътуване...

• Харесвам 1
Публикувано:

Route 66 обаче вече изглежда не съществува в предишното му очарование. Останали са някакви отсечки обозначени Historic Route 66, но като цяло е заменен почти изцяло от магистрала. Пак може да си мине през същите места де, но като че ли няма да е същото...

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, това е вярно по отношение на Route 66, който е дублиран от нови магистрали. И все пак има останали автентични участъци, които излизат буквално на самата магистрала. Имал съм щастието да ям брънч в типична американска сребриста каравана именно на такъв участък...

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Тези двата също ли могат да се правят на отсечки и съпоставима ли е цената с горния? Въобще, как стои въпросът с изхранването на борда, защото не ми се вярва за $ 300 да те превозят от тихоокенското крайбрежие до атлантическото, като в сумата се включва и храната. Не съм проучвал основно, но почвам да се амбицирам за едно подобно пътуване...

Да, могат да се правят отсечки и цената е съпоставима с горния.  Храната не е включена в цената, но има вагон-ресторант, а също и бюфет.  Ресторанта не съм пробвала, но в бюфета цените са съвсем поносими.

Редактирано от Rumiana
  • Харесвам 2
Публикувано:

Това ми напомня за един друг интересен влак, на който имах шанс да се возя - McKinley Explorer в Alaska. Пътуването си струва!

mckinley-explorer-train.jpg

20060708-alaska-0420.jpg

• Харесвам 14
Публикувано:

Route 66 обаче вече изглежда не съществува в предишното му очарование. Останали са някакви отсечки обозначени Historic Route 66, но като цяло е заменен почти изцяло от магистрала. Пак може да си мине през същите места де, но като че ли няма да е същото...

Така е, Route 66 отдавна не съществува.  В западната му част е заменен от магистралата I-40.  То там са и интересните места, де.  Като се излезе от Тексас и се завие на север към Чикаго (където е бил единият край на Route 66), си е все царевичак.  И да - пътуването по магистрала по никакъв начин не може да се сравнява с пътуването по едновремешния Route 66, поне както аз си го представям и както сме го чели в книгите и гледали по филмите.   ;) 

• Харесвам 3
Публикувано:

Който е пътувал нека да разкаже, какво става като слезе от влака? Колко е лесно да се стигне до определена забележителност или хотел?

Това което аз усетих е, че в САЩ всичко се върти около колите и освен в центровете на големите градове, на другите места определено е по добре да си с кола.

Публикувано:

Аз също съм фен на това пътуване и последното което прочетох беше на Иван Бакалов - http://e-vestnik.bg/15068 и ако не си го виждал ще е полезно. 

Аз дори си го представям с купуването на някой стар огромен кадилак и газ на Запад.

• Харесвам 1
Публикувано:

Който е пътувал нека да разкаже, какво става като слезе от влака? Колко е лесно да се стигне до определена забележителност или хотел?

Това което аз усетих е, че в САЩ всичко се върти около колите и освен в центровете на големите градове, на другите места определено е по добре да си с кола.

Ами изобщо казано, като слезеш от влака, е най-добре да вземеш кола под наем - в близост до всички летища и до някои гари и автогари има места за наемане на коли, иначе - с такси (наистина, в Щатите без кола си като без крака...).  Ако става дума за голям град - можеш да си оставиш багажа на гарата (има локъри) и да се разхождаш пеша - примерно, в Чикаго има такава възможност, щото гарата е близо до (практически в) центъра на града.

Публикувано:

Една от причините да избера влаковете беше, че не ми се занимаваше с коли под наем.

Гарата West Glacier е на входа на националния парк Glacier, което ми беше целта. До рецепцията са само три километра пеша по алея за хора и мечки.

В Портланд гарата е на центъра, а градът е пешеходно обходим. Може и велосипедно.

В Левънуърт гарата е на около километър от центъра на курорта

За Лас Вегас се прави връзка с автобус, брандиран Amtrak, който спира на автогарата в центъра, откъдето има градски транспорт до Стрипа и други.

• Харесвам 8
  • 1 месец по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.