mililia Публикувано: 24 ноември, 2015 Публикувано: 24 ноември, 2015 (редактирано) По брега си събрах разни морски неща - миди, рапани и части от корали. Ще имам ли проблем според вас на границата? И ако да, на коя? В повечето страни износът на необработен корал се счита за престъпление. Не знам как е в Малазия или въобще из този регион, но внимателно проучи нещата, за да не стане лошо. П.П. Писала съм заедно с Топфлай, но той е казал същественото. Редактирано 24 ноември, 2015 от mililia 1
christuff Публикувано: 24 ноември, 2015 Публикувано: 24 ноември, 2015 В Тайланд също е забранен износа на корали.Бяхме в район в който цунамито на времето е направило бая поразии и имаше доста парчета,но гида ни обясни въобще да не си помисляме. 2
lisska99 Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 Сега сме в Малайзия, вдруги ден летим за Сингапур. По брега си събрах разни морски неща - миди, рапани и части от корали. Ще имам ли проблем според вас на границата? И ако да, на коя? Миди и рапани по принцип няма голям проблем да си събираш, но с коралите е рисково! Не съм запознат конкретно със законите на Малайзия, но по принцип в цял свят коралите са строго защитен вид. На границата е много трудно да докажеш, ти ли отчупила под водата корала или си го намерила на плажа. В Йордания бях свидетел, как летищните власти извадиха един пътник от опашката на летището и го арестуваха, защото са намерили в него няколко парченца корал. По късно разбрах, че са го освободили, но след плащането на някаква много солена глоба! Миди и рапани по принцип няма голям проблем да си събираш, но с коралите е рисково! Не съм запознат конкретно със законите на Малайзия, но по принцип в цял свят коралите са строго защитен вид. На границата е много трудно да докажеш, ти ли отчупила под водата корала или си го намерила на плажа. В Йордания бях свидетел, как летищните власти извадиха един пътник от опашката на летището и го арестуваха, защото са намерили в него няколко парченца корал. По късно разбрах, че са го освободили, но след плащането на някаква много солена глоба! На брега на Сентоса намерих няколко парчета от корал и си ги прибрах в едно пликче и в куфара. На Чанги не са ни създавали проблем за тях ... те на нас за нищо не ни създаваха сигурно, защото през цялото време им се усмихвах 1
Георги Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 На брега на Сентоса намерих няколко парчета от корал и си ги прибрах в едно пликче и в куфара. На Чанги не са ни създавали проблем за тях ... те на нас за нищо не ни създаваха сигурно, защото през цялото време им се усмихвах Е то със нищо няма да създадат проблем, ако не го намерят Специално за коралите и аз съм чел, че е доста рисковано по целият свят. 3
pikonio Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 Е то със нищо няма да създадат проблем, ако не го намерят Специално за коралите и аз съм чел, че е доста рисковано по целият свят. Добре, че вече съм си домълкнала една торба оттук-оттам, че май вече няма да го правя. Понякога е по-добре да си неосведомен. 1
Тони Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 Аз пък не се усмихвах, но съм си носила корали отвсякъде. И от Тайланд, и от Филипини имам, сега и от Фиджи си донесох. А миди пък вече над 10 пъти мъкна откъде ли не. 3
Topfly Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 На брега на Сентоса намерих няколко парчета от корал и си ги прибрах в едно пликче и в куфара. На Чанги не са ни създавали проблем за тях ... те на нас за нищо не ни създаваха сигурно, защото през цялото време им се усмихвах Има хора, които успяват и оръжие да качат на борда. Въпросът е какво ще стане ако те хванат Френски журналисти успяха да внесат оръжие в самолетhttp://tvevropa.com/bg/news/world/view/43161?page=12 2
lisska99 Публикувано: 25 ноември, 2015 Публикувано: 25 ноември, 2015 Има хора, които успяват и оръжие да качат на борда. Въпросът е какво ще стане ако те хванат Френски журналисти успяха да внесат оръжие в самолетhttp://tvevropa.com/bg/news/world/view/43161?page=12 То това моето си беше чист късмет, защото знам че си е рисково, но в пликчето имаше мидички, камъчета и т.н. и не са го видяли просто 1
Shlosera Публикувано: 30 декември, 2015 Автор Публикувано: 30 декември, 2015 Бих искал да благодаря на всеки който се включи със съвети. След като прочетох някои от пътеписите и съветите коригирахме някои неща: 1. Хотела в близост до летището е с включен трансфер и не връща пари при отказ, така че ще преспим вечерта там. За друг път ще знам вече; 2. Запазихме с промоция на Venere хотел за две вечери, точно срещу станция Bukit Bintang; 3. Следвайки някои от съветите все пак се отказахме от наземния транспорт и купихме билети за без пари от AirAsia, които вече успяха да отменят полета и назначиха друг; 4. С airbnb запазихме едно симпатично място за 3 вечери (ще видим, да не излезе някоя изненада) на 44 етаж в Чайнатаун в близост до Маринабей. Няколко въпроси относно транспорта. Какви са най - добрите опции за градския транспорт в Куала Лумпур и Сингапур. Имам впредвид, че във всеки град ще сме за по 3 дни, като престоя ще започне и завърши от и до летище и в този случай кой е най - изгодния превозен документ - карта, отделни билети и т.н.? 1
lesy Публикувано: 30 декември, 2015 Публикувано: 30 декември, 2015 http://www.gokl.com.my/ Както е писано в други теми, това е сайтът на безплатните автобуси в Куала Лумпур. Независимо, че линиите се водят с различни цветове, всички автобуси са розови.Трябва да прочетете надписа, кой цвят линия изпълнява автобусът. Ако разполагате с време, са много удобни. Карта не сме купували, но ползвахме тези автобуси, монорелсовия влак с билет и един път такси. Таксито беше евтино, по-малко от 2 лв. за 3 км. май. Имат ценоразпис. В Сингапур ползвахме 3 дневна карта за градския транспорт. http://home.ezlink.com.sg/singapore-tourist-pass Тази от 20 долара не я продават на много места и ние не успяхме да я купим. Взехме от 38 долара, която включва разходка с лодка - плаващ бар по марината с едно безалкохолно. Качихме се след като свърши първата шоу, после малко се разходихме, като на спирките лодката стои по около 5-10 минути. Малко е отегчително, но накрая лодката отива до самите фонтани и е много приятно. 1
Shlosera Публикувано: 13 януари, 2016 Автор Публикувано: 13 януари, 2016 За съжаление малката ни я повали някаква гадна бактерия налична в тропиците и основно в развиващите се страни. Висока неспадаща температура - доктори, изследвания, аптеки, логистика за всичко това във Филипините. Резултат от това, е че вчера просто не отлетяхме за КЛ. Не мога да скрия голямото си разочарование, особено след като сме планирали всичко от месеци, вложили сме пари и сме го очаквали с нетърпение. По малко от 5 часа преди полета решихме да не пътуваме. Сега бебето все едно не е било болно - пие си антибиотика, играе, смее се, вика и пр. бебешки работи. По медицински причини ще пробваме да върнем част от парите - основно Себу пасифик. Настаняването в Сингапур през аирбнб беше тип флексибъл и от там ще върнат парите без таксата на сайта 30евро. От единия хотел в КЛ отказаха, а от венере.ком все още чакаме отговор, но все пак обещаха да съдействат ако от хотела се съгласят. Еърейша казаха че при тях освен ребукинг, нищо не могат да направят. За втори път в рамките на една година отменяме пътуване до тази дестинация след като сме закупили билети. Явно малката иска да дойде с нас и следващия път основната атракция явно ще бъде Юнивърсъл студиос и Сентоса.
G.D Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Неприятни са подобни отлагания - и емоционално, и финансово, но хубаво е, че детенцето е добре. Живи и здрави да сте, че да имате възможност друг път да стигнете там, където сте намислили 1
captain_oveur Публикувано: 18 януари, 2016 Публикувано: 18 януари, 2016 За пътуващите към Куала Лумпур, които плануват да се качат на кулите-близнаци, имам новина: небесният мост (skybridge) на 41-я етаж е затворен за рутинни дейности по поддръжката от 1 март до 2 май. Тоест ще имате възможност да се качите само на наблюдателната площадка на 86-я етаж, като за това ще платите цена, която е с 25% по-ниска от редовната. Лично за мен това би било голям пропуск (непосещаването на моста) - там като че ли ми хареса маалко повече от 86-я етаж, усещането да щъкаш между двете кули на такава височина е много приятно, гледките са страхотни, а и ония кадри с Шон Конъри и Катрин Зита-Джоунс...
Фил Публикувано: 18 януари, 2016 Публикувано: 18 януари, 2016 (редактирано) За пътуващите към Куала Лумпур, които плануват да се качат на кулите-близнаци, имам новина: небесният мост (skybridge) на 41-я етаж е затворен за рутинни дейности по поддръжката от 1 март до 2 май. ... Пак изтеглих късата клечка, за три дни Редактирано 18 януари, 2016 от Фичо
Shlosera Публикувано: 12 юни, 2018 Автор Публикувано: 12 юни, 2018 (редактирано) Такааа. След проваленото пътуване до КЛ и Сингапур преди почти две години, през септември ще направим трети опит. Първия провал беше заради нещо много хубаво - в планирания месец за пътуването се роди дъщеря ни. Втория път пак заради дъщеря ни, която обаче се разболя и нямаше как да я оставим. Малка компенсация беше че при първия провал си върнахме всичките пари, а при втория почти всичките. Обаче не се отказваме и този път ще пътуваме. Програмата от преди година и половина не се е променила особено много, с тази разлика че аз ще пътувам сам от България до Сингапур, където ще се срещнем с жена ми и така ще почне почивката за двама ни. По план ще стоим от понеделник (03.09) до понеделник (10.09), като полета "на обратно" ще бъде до Филипините, малко след полунощ във вторник. Прочитайки някои мнение се чудим дали: 1. Е удачно да включим Пенанг, с една нощувка? Ще съм благодарен за мнения и съвети, дали си струва за толкова кратко или ще е по скоро загуба на време в път. Пътуването е Сингапур - Пенанг - КЛ; 2. Или пък същото но с Бруней. Пътуване отново Сингапур - Бруней - КЛ. Тук трябва да проуча дали няма визови ограничения за съпругата ми, която е гражданин на Филипините; 3. А защо не и други съвети? Редактирано 12 юни, 2018 от Shlosera 1
Nevena Публикувано: 12 юни, 2018 Публикувано: 12 юни, 2018 преди 32 минути , Shlosera каза: Такааа. След проваленото пътуване до КЛ и Сингапур преди почти две години, през септември ще направим трети опит. Първия провал беше заради нещо много хубаво - в планирания месец за пътуването се роди дъщеря ни. Втория път пак заради дъщеря ни, която обаче се разболя и нямаше как да я оставим. Малка компенсация беше че при първия провал си върнахме всичките пари, а при втория почти всичките. Обаче не се отказваме и този път ще пътуваме. Програмата от преди година и половина не се е променила особено много, с тази разлика че аз ще пътувам сам от България до Сингапур, където ще се срещнем с жена ми и така ще почне почивката за двама ни. По план ще стоим от понеделник (03.09) до понеделник (10.09), като полета "на обратно" ще бъде до Филипините, малко след полунощ във вторник. Прочитайки някои мнение се чудим дали: 1. Е удачно да включим Пенанг, с една нощувка? Ще съм благодарен за мнения и съвети, дали си струва за толкова кратко или ще е по скоро загуба на време в път. Пътуването е Сингапур - Пенанг - КЛ; 2. Или пък същото но с Бруней. Пътуване отново Сингапур - Бруней - КЛ. Тук трябва да проуча дали няма визови ограничения за съпругата ми, която е гражданин на Филипините; 3. А защо не и други съвети? Аз лично много харесвам Пенанг-Джордж тоун.Ходила съм и в Бруней.Самата столица е много малка и за еьин ден пряко сили сте я разгкедали.Може да направите тур извън столицата .Много хора отбягват Бруней защото няма кой знае какви неща да се правят там. Много зависи точно какво искате .да обикаляте, да си почивате на плажа какви интереси имате.За българи не е нужна виза за Бруней.За филипинци проверете 1
Shlosera Публикувано: 13 юни, 2018 Автор Публикувано: 13 юни, 2018 Въпроса в случая e колко си струва цялото пътуване до Пенанг, което би било само за една вечер. Може ли да се се разгледа Джорджтаун за толкова кратко време и дали заради това няма да стане твърде напрегната програмата Сингапур (3-6.09) - Пенанг (6-7.09) - Куала Лумпур (7-10.09)? Като се има предвид, че 6 и 7.09 няма да са пълни дни нито в Сингапур, нито в Куала Лумпур, нито в Пенанг. Някакви съвети относно това? И по точно какво може да се разгледа в Джорджтаун? Иначе за КЛ и Сингапур, го караме по мързеливия начин - чета пътеписи на Магеланци и си избираме какво точно да правим. Не е задължително да се види всичко 🙂 Често си променяме програмата на място, защото почти винаги пропускаме някакъв детайл. За Бруней, няма визи нито за българи, нито за филипинци, но логистиката до там нещо не ми хареса. Може би ще го посетим някой ден в комбинация със Сабах, което е цел на следващо посещение. Съпругата ми ходи до Филипините почти всяка година, а аз през една или две и от там е много лесно странстването в района на ЮИ Азия.
Nevena Публикувано: 13 юни, 2018 Публикувано: 13 юни, 2018 преди 2 часа, Shlosera каза: Въпроса в случая e колко си струва цялото пътуване до Пенанг, което би било само за една вечер. Може ли да се се разгледа Джорджтаун за толкова кратко време и дали заради това няма да стане твърде напрегната програмата Сингапур (3-6.09) - Пенанг (6-7.09) - Куала Лумпур (7-10.09)? Като се има предвид, че 6 и 7.09 няма да са пълни дни нито в Сингапур, нито в Куала Лумпур, нито в Пенанг. Някакви съвети относно това? И по точно какво може да се разгледа в Джорджтаун? ОК аз отидох там заради art street и защото е град под защитата на Юнеско.Но не всички хора ги интересува арт .Като бяхме го съчетах и с няколко дена почивка така че имах време да разгледам и да релаксирам Така както виждам вашата пеограма по добре оставете КЛ и Сингапур. Може би ще го посетим някой ден в комбинация със Сабах И в Саба съм ходила за едба нова година не бях много впечатлена то е въпрос и на интереси . 1
DaBo Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 С оглед на малкото време, с което разполагате, бих пропуснала Пенанг. Възможно е да успеете да разгледате за един ден Джорджтаун (има български ресторант там), но островът и неговата столица заслужват повечко време. Разпределете този ден м/у Сингапур и/или КЛ. 1
Дани Магелани Публикувано: 19 юни, 2018 Публикувано: 19 юни, 2018 преди 2 часа, DaBo каза: Разпределете този ден м/у Сингапур и/или КЛ. +1
Shlosera Публикувано: 24 август, 2018 Автор Публикувано: 24 август, 2018 На 19.06.2018 г. в 20:48, DaBo каза: С оглед на малкото време, с което разполагате, бих пропуснала Пенанг. Възможно е да успеете да разгледате за един ден Джорджтаун (има български ресторант там), но островът и неговата столица заслужват повечко време. Разпределете този ден м/у Сингапур и/или КЛ. Решихме да редуцираме обиколките само до Сингапур и КЛ. За съжаление не можахме да намерим изгодни полети между двата града, колкото и да дебнах промоции под 200 лв за двама на 7.09 в удобно сутрешно време нещо не се получи. Решихме да пътуваме с автобус между Сингапур и КЛ, като спирките и на двете места са на пешеходно разстояние от местата където ще спим, буквално на 500-600 метра. В Сингапур тръгва от City Plazza, а в КЛ пристига на Classic Inn (Някъде отзад Berjaya Time square). От там и в удобни сутрешни часове пътуват две автобусни компании Starmart Express и Golden Coach, която е по евтината, и се чудим коя да изберем и изобщо има ли някаква разлика между различните компании. Тук са и часовете на тръгване. За тази част от септември, какъв е подходящия час за Кулите Петронас, така че да влезем по светло, да хванем залеза и да приключим със светлините на града? В момента нещо не им работи сайта за продажба на билети, а не ми се чака по опашки в КЛ. П.С. DaBo, благодарности за страхотния и сбит пътеводител
DaBo Публикувано: 28 август, 2018 Публикувано: 28 август, 2018 За Петронас - гледайте часове 19 - 19:15. Те свършват най-бързо. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега