Прескочи до съдържание

Къде да почивам 2? И познават ли парите по българските планини..?


Alexander

Препоръчани мнения

Понеже има тема за черноморието, реших да пусна и за планините ни. Мой познат ми разказа наскоро за това наистина красиво кътче Еко селище Омая.

Щом има Еко, разбирате, че няма да е случайно мястото., намира се до Г.Делчев

Цените са 260лв за нощувка за двама и 400лв за 4-ма с включена еко закуска. По-интересното идва при цените за храна, та ето някои примери.

 

 

Имат си собствено стопанство, от което предлагат плодове, зеленчуци, пилета, зайци...

Най-евтиното е порция пържени картофи - 4.50лв.,

Най-обикновената малка ракия (40 мл.) е 4 лв.,

Бутилка бяло вино - 75 лв.

Хлебче от пекарна машина(дори не е от пещ) около 300 гр. - 8 лв.

Печен заек - 90 лв.и т.н.

 

Вероятно не страда от липса на клиенти, интересно ми е какви цени  е обявил за нова година, въпреки, че съм уверен, че всичко е заето отдавна.

 

 

Връзка към коментар

Само за сравнение:

post-1504-0-52958900-1448182901_thumb.jpg

Този обяд на плажа в прекрасно заливче на Тасос струва 75 лева.

А на въпроса ти отговарям - да, познават парите по нашите планини, но не познават какво е качествено обслужване. :blush:Имаме приятели и преди заради тях ходехме често на едно такова място. Ама ми дотегна хем да плащам скъпо, хем да ми викат - : " немам да ти върнем, Оди си ги рАзсипи" :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: 

Та, по нашите планини - дей трип със сандвича в джоба, а на почивка - нейде с различен чужд език от този. :huh:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Супер са го измислили, щом има кой да им плаща тези цени. Не е глупав този дето яде баницата, ами този, който я дава. На пръв поглед - за двама със закуска, обяд, вечеря + вино + аператив(и) си идва към 600-700 лв. на вечер. За такива пари съм ходил в частни сафари паркове от световна величина в Ю. Африка на ол инклузив в лоджа 5 звезди, с гурме храна (стейкове от дивеч примерно), вина, бира и твърд алкохол без лимит (не, че аз го пия, но го има), настаняване в шалета с гледка, от която можеш да припаднеш, всички удобства (включително две мивки в банята, за да не се изчаквате), изключително обслужване и две сафарита на ден, по време на които ако не видиш леопард, лъв, бивол, слон и носорог на всяко от тях едва ли не се счита за минавка :) :)

 

Нерде Крюгер, нерде Гоце Делчев, ама за всеки влак си има пътници... Та накратко... това определено не е "магеланска дестинация" и не схващам много идеята за постването, освен да си "измиваме" съвеста относно похарчени за пътешествия пари, като си казваме "Ето на, хората за какво ги дават, а пък ние поне...". :) :)

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Да, цените в "Омая" са умопомрачителни... Иначе признавам, че къщичките са им оригинални.

бтв ако някой все пак иска да се прежали, в сайтовете за групово пазаруване нощувката е намалена на 180 лв. за двама.

Връзка към коментар

Някой може ли да ми обясни какво е еко закуска? Еко пътека почти го преживях, с оглед на това, че толкова често се използва, че вече не ми прави впечатление. Но това за еко закуската ми е ново. Единственото ми предположение е обикновена закуска, за която таксуваме двойно?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Закуска с екологично чисти продукти? 

 

Въпроса ми беше по-скоро риторичен :) Иначе следващия ще е какво е екологично чист продукт.

Връзка към коментар

Въпроса ми беше по-скоро риторичен :) Иначе следващия ще е какво е екологично чист продукт.

 

Ето една статия по въпроса, темата е доста обширна. Мога да потърся по-подробно после, или пък някой, който се интересува от тези неща ако може да даде повече инфо: мисля, че би било от полза за всички да различаваме понятията. 

Връзка към коментар

"Био" е етикет на гола кука за шарани - новоизлюпени парвенюта.

Био,екологични и органик ми са доматите, дето си ги гледам лятоска на село, без да се ползва никакъв препарат,само се поливат.Даже невръстните ни внуци познават кой домат е от село и кой от пазарЯ.Краставици,тиквички,патладжани, фасул -всичко е с различен вкус.

 

Да имало сертификат за Био - всички знаем как става.И че, после няма как да се контролира процесът на отглеждане. Като знаем бай ви Ганя как си може да хитруваааааа:)))

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Понеже има тема за черноморието, реших да пусна и за планините ни. Мой познат ми разказа наскоро за това наистина красиво кътче Еко селище Омая.

Щом има Еко, разбирате, че няма да е случайно мястото., намира се до Г.Делчев

Цените са 260лв за нощувка за двама и 400лв за 4-ма с включена еко закуска. По-интересното идва при цените за храна, та ето някои примери.

 

 

 

преди 3 години ходих там, цените явно не са мръднали, и тогава толкова платихме нощувката, но само като се сетя колко дадох за обяд и вечеря....бедна ти е фантазията, и нали е далеч от всичко друго, нямаш алтернатива за храна, само си спомням , че за порция манатарки дадох 40лв. Те самите ти казват какво има за ядене и ти си избираш, само че цените не ги съобщават, та така накрая се поизненадах от сумата.... а най- тъпо ми стана, че на закуска ако поискаш допълнителна филия, те карат да я плащаш!!! Иначе е уникално място, различно, постарали са се хората, всяка къщичка си има частна гора, нашата къщичка се намираше доста навътре в гората и вечер може да мърдаш само с фенер. :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Сега, понеже аз се имам за родолюбец и не ми харесва все да плюем, да си кажа - и според мен Омая е твърде, твърде скъпо, но това абсолютно не означава,че навсякъде е така в българските планини. Поне ние, пътувайки всеки уикенд из нашата държава, сме установили,че най-евтино , автентично, вкусно и приятно е в къщите за гости. В много от тях не липсват удобства, даже напротив. Имаме си фаворити в област Ловеч, Русе, Гоце Делчевско, Търновско, около Триград,мисля и в район Странджа също има. Та, кому е нужно да се плащат такива пари и това прави ли навсякъде да е такава цифромания? Единствено дразнещите за мен, са безумно скъпите цени на спа хотелите в кавички/най-вече тези във Велинград/, за тях, да, общо взето само лошо. Но разходка в планината не е точно спа хотел, та ...

Иначе,Омая я намирам за уникално място и ако не искаха толкова много пари за храната, отдавна да сме се прежалили да пробваме за вечер.

В крайна сметка човек знае две и двеста и може да се намери за всеки вкус по нещо, достатъчно добро и без да прави компромиси.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз от няколко години знам за този комплекс. Изглежда наистина различно и оригинално, в красив район на страната ни. Да, на мен ми се вижда скъпо да отида. И да, има много други по-изгодни хотели, ако идеята е да е бюджетно. Но защо да го няма този комплекс или да има високи цени? В България само бедни туристи ли идват? Всички българи ли са практични и избират най-евтино настаняване? 

Ако кажете, че са ви обслужили зле в Омая, стаите са мръсни, заекът е бил стар, а сервитьорите груби, тогава да, няма да си заслужава цената. Обаче ако всичко вътре е добре поддържано, наистина е на 500 декара със 7 къщи,  с езерца, басейни, маркирани пътеки, велосипеди, възможност за риболов, то тогава не разбирам това плюене. 

Както да спиш в ледения хотел в Румъния е с по-висока цена от обикновен хотел и никой не е обвинил румънците, че не си знаят стандарта в страната, така не виждам и Омая с какво пречи. Аз лично бих предпочела да дам толкова пари за нощувка на такова място, или иглу, или къщичка на дърво, отколкото за  4* хотел, в който няма нищо запомнящо се. Или в България сме супер бедни и няма право никой да прави бутиков магазин, хотел, ресторант?

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Темата е пусната информативно, така както има теми за какво ли не, включително за черноморието  ни. Не разбирам, защо някои хора се възмутиха меко казано...

Уверен съм, че и х2 да увеличи цените, пак ще има хора, които ще ходят, дори може да има повече, след като вече е известен за публиката.

 

Видно е, че в последните години има истерия с еко, био и пр табели и всичко що е кръстено така е 2-3 пъти по-скъпо.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.