Прескочи до съдържание

Интересни места във Ванкувър и Виктория

Препоръчани мнения

Здравейте, предстои ми пътуване до Ванкувър и Виктория, Канада. Ще разполагам с около два дена (1 нощувка) на всяко място. Ако някой е ходил, може ли да ми препоръча забележителности в двата града? Във Ванкувър ще имам кола, а във Виктория най-вероятно ще съм пеша с ферибота от Порт Анджелис (отседнал съм в Сиатъл и този ферибот ми изглежда най-добрият вариант за пътуване до Виктория) За Ванкувър знам за някакво 4д кино с полет на Канада и някакви много вкусни български банички (мисля че се намират на улица Denman). Приемам всякакви предложения и съвети :)

Връзка към коментар

Травеолани от този форум живее във Ванкувър и ще ти каже най-добре. Аз съм ходил много пъти, но отдавна, последния ще да е било преди 15 години, та не знам до каква степен ми е актуална ифнормацията. Като цяло за мен основната красота на града е разположението му (което е фантастично), а не някакви забележителности вътре.

"Стария град" е Gastown - там е бил създаден града - за мен е доста кичозен тур-капан. Красиво е около Canada Place, там е и едно от двете места, където акустират круизните кораби. Стенли Парк е много красив. Не знам в аквариума имат ли още белуга кит, ако да, си струва да се види (според мен).  Красиво е да се помоташ около Harbor-a, да зяпаш яхтите и хидропланите как излитат и кацат.

Не те знам с какво време разполагаш, но по мое скромно мнение, най-интересно би било да вземеш BC Ferries и да минеш по Inside Passage, което е невероятна красота. Примерно от Port Hardy (така или иначе искаш да ходиш до Ванкувър Айлънд/Виктория) до Prince Rupert. Това от моя гледна точка си струва много повече от градовете Ванкувър, Виктория и Сиатъл взети заедно.

Виктория също е много красиво, там е малко "по-колониално", парламента и Inner Harbour, Beacon Hill Park, като цяло за там един ден стига.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Butchart Gardens до Виктория са много красиви - ако си падате по градини и цветя:

IMGP0096_Butchart%252520gardens.jpg

IMGP0091_Butchart%252520gardens.jpg

IMGP9933_Butchart%252520Gardens.jpg

Щом ще ходите до Порт Анджелиз, обиколете Olympic National Park - хич не е за изпускане - и високите върхове, и дъждовните гори, и дивия океански бряг.  Идете и до Cape Flattery - също много красиво място!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

За Ванкувър май се разясниха единият ден ще е разходка около Канада плейс, там е и 4д киното с полет над канада. Другият ден ще е Стенли парк и аквариума. Белугите са в аквариума :). Това с фериботите по инсайд паседже изглежда яко, но няма да имам време за това. Ще гледам да го включа при следващото посещение. За Виктория май ще скъся времето, че да може да включа Капе Флатери и Олимпик парк.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей Никро!

За 2 дена във Ванкувър можеш да посетиш Даунтаун - там са всички по-интересни места. Както вече са ти писали, а и ти си се ориентирал - Канада Плейс и от другата страна Конферентния Център. Наблизо е Олимпийският Огън (на улиците West Cordova и Thurlow). На това място има много хубави гледки към Северен Ванкувър, към Коул Харбър, планините, виждат се и малките излитащи и кацащи самолети и бензиностанцията за тях в залива.

Круизните кораби може да се видят от края на април до края на септември.

През лятото бяхме на "Полет над Канада" - наистина много реалистично и автентично 4Д преживяване, заслужава се да се види! Цялото преживяване продължава около 30 минути, което включва: предварителна прожекция на филм за Канада, инструкции за полета и самият виртуален полет, който трае малко повече от 8 минути. Екрана, на който се прожектира филма е сферичен, не се виждат стени и не се вижда къде свършва. Мога да сравня гледката с тази от прозореца на самолета, но всъщност чувството е като че ли висиш от крилото на самолета и краката ти са във въздуха.

Като "летяхме" над снежните планини беше студено, над Ниагарския имаше пръски вода. Най-страшно беше за мен като "летяхме" над огромните планински върхове, направо имах чувството, че ще падна и сърцето ми ще изкочи от страх (въпреки да знаеш, че не е реално :) )

Гастаун и най-вече парният часовник. Стенли парк (Тотемите и гледките към Даунтаун), Белугите би трябвало да са още в Аквариума, но мен не ме впечатлиха особено. Може и до English Bay да се разходите - там е баничарницата на Денман Стрийт. От Инглиш Бей може да хванеш водно такси (water taxi) и да отидеш на Остров Гренвил (Granville Island). Там има закрит пазар и хубави гледки към Йейлтаун и Инглиш Бей. С водното такси се стига за около 5 минутки и струваше $2.

Да добавя - Мостът Капилано също е едно много интересно място за посещение. В North Vancouver се намира, но пред Канада Плейс тръгват безплатни автобусчета, които те возят до там за около 25 минути се стига. Малко скъп е входът, но си заслужава определено. 

Относно Виктория - била съм два пъти там, мисля че един ден е достатъчен щом ще си без кола. Популярното туристическо място е Victoria Inner Harbour - Legislative Building (има безплатни 20 минутни обиколки вътре в самата сграда, ако ти е интересна малко канадска история), Хотел Empress и мисля че имаше 1-2 музея, подводни градини и разни други малки атракции наблизо. В общи линии е пешеходна разходка.

Иначе Butchart Gardens си заслужават определено, но като ще си без кола е далеч. 

.

Имам пост за Ванкувър в блога ми - линка се вижда отдолу (дано не нарушавам правилата). 

Питай, ако те интересува нещо конкретно. 

post-2024-0-37484200-1449999758_thumb.jpg

post-2024-0-58911300-1449999779_thumb.jpg

post-2024-0-33114500-1449999784_thumb.jpg

post-2024-0-03175500-1449999790_thumb.jpg

post-2024-0-01850700-1449999795_thumb.jpg

post-2024-0-82902800-1449999801_thumb.jpg

post-2024-0-35142400-1449999808_thumb.jpg

post-2024-0-95116800-1449999853_thumb.jpg

post-2024-0-96530000-1449999858_thumb.jpg

post-2024-0-97948300-1449999815_thumb.jpg

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

благодаря Травеолани, набелязах доста интересни места в даунтаун Ванкувър, в блогът имаше доста добра статия. Мостът Капилано също го знам, но като се има предвид, че ще съм в най-неподходящото време за посещение на Ванкувър (22-23 декември), мисля да го пропусна. Така ще има и причина да се върна във Ванкувър през някой друг сезон ;)

Подводните градини във Виктория са затворени :(. Най-вероятно ще е разходка из вътрешното пристанище, спане в някой хотел (трябва да букна нещо) и ранно отпътуване на другият ден за Порт Анджелис (10:30), че да има време да отида до Капе Флатери. Олимпик нашънъл парк ще остане за другият път. Butchart Gardens изглеждат доста добре, но без кола и ограничено време, няма как да се получат. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...

да си разкажа за обиколката във Ванкувър и Виктория, докато не съм забравил. Времето във Ванкувър беше дъждовно и мрачно, но като цяло добре се разходих. Стенли парк ми хареса много, особено като го сравнявам с българските паркове :). Видях тотемите, фарът, оръдието, Проспект пойнт, Siwash Rock, кухото дърво и вторият плаж с басейнът. Също така разгледах и аквариумът, хубав е. Имаше интересно шоу с белугите. Вечерта се разходих из центъра, видях Канада плейс и олимпийският огън на тъмно. Всичко беше с коледна украса, дървета, църкви, сгради. Полет над Канада много ми хареса, беше някакво специално коледно издание, накрая завърши с полет над северният полюс, при заводите на Дядо Коледа B). Препоръчвам го на всеки, уникално изживяване. Парният часовник много ми хареса, от време на време даже и пее  :). Баниците ми харесаха, но са малко мазни според мен. Мостът Капилано остана за следващият път. Като цяло Ванкувър ми хареса, но имаше доста големи задръствания  :(.

Времето във Виктория беше малко студено, но слънчево :lol:. Разходих се покрай пристанището, Fisherman's Wharf (тук вадих един морски лъв да плува във водата :) ), по стената до фара, Бейкан Хилл парк, по центъра. Посетих Craigdarroch Castle и се помотах във фоайето на Емпресс. Доста спокойно и приятно ми се стори във Виктория. Вече Виктория ми е топ дестинацията за емигриране, а не Ванкувър :rolleyes:.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Радвам се, че си изкарал добре, Ванкувър е много красив град, както и провинцията като цяло. Ама времето беше много дъждовно и мрачно, сещам се че един от тези дни когато си бил тук даже сигурно в 3 ч беше тъмно вече .

Аз като живея във Ванкувър и Виктория ми се струва абсолютна скука, просто при мисълта да живея там и ме хващат даволите :)

Редактирано от Травеолани
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.