alex___ Публикувано: 13 декември, 2015 Сподели Публикувано: 13 декември, 2015 (редактирано) След грубото намесване по чужди теми, реших да пусна една, която да е дневник и спомагателна Приканвам Oshko да се включи, защото разбрах, че и той ще пътува за Перу (даже май по едно и също време ще бъдем там). Приемаме и всеки друг интересуващ се или даващ ценни съвети Нашият маршрут в момента изглежда така: Полет на 04.09 - късно пристигане в Перу 05.09 до 12.09 са в процес на избистряне, но засега има два варианта: а) полет на 05.09 с ЛАН за Ла Пас влак/автобус до Салар 2-3 дневен трек ( в зависимост от цените и времето с което ще разполагаме в крайна сметка) б) Лима-Паракас (Балестовите острови)- Арекипа (време за Колка няма да стигне)- Пуно-Ла Пас- Салар-Пуно При нас условието е, че каквото правим трябва да е до 12ти, за да се съберем група в Арекипа или до 15ти, и срещата да бъде в Пуно. 16.09 Пуно- езерото Титикака- дневен тур 17.09 Пуно-Куско - влак 18.09-20.09 тур Куско- Мачу Пикчу 21.09-24.09- тур Амазония 24.09 полет Куско- Лима 25.09 разглеждане Лима; късен полет за Европа За основен източник на информация ползвах форума ( естествено ) и http://www.go2peru.com/. Относно Салар де Уюни контактирах няколко фирми: а) Ruta Verde ( доста са се оляли с цената ) 1) Comfortable option. See http://www.rutaverdebolivia.com/uyuni-tours.php You would visit the amazing salar and the beautiful lagoons Laguna Verde and Laguna Colorada. This tour is with private transport and the better hotels in the region. This package includes extra oxygen on board of the vehicle and a satellite telephone. The hotels are not luxury hotels but the better option in region. The rooms have heating ( generally switched off at night), warm water (not 24 hours a day) and private bathrooms. Price of a 3 day tour is US$674.- per person. Price is based on 2 persons.2) Basic Plus Option. See http://www.rutaverdebolivia.com/uyuni-tours-basic-hostels.php You spend the nights in basic hostels (when it´s not raining too much the first night is being spent in a salt hostel). Notice the basic hostels are very basic, the second night it’s more of a ‘shack’. This package does not include extra oxygen on board of the vehicle nor a satellite telephone. Take notice that the basic hostels have no heating nor do they have warm water. Sometimes on the first night in the salt hostel warm water is available paying like $1 or $2 to the hostel owner but this option is not always available. Price is US$475 per person, based on a private trip for 2 persons. б) http://www.kanootours.com/ws/index.php/salt-flats-all-tours/3-day-salt-flats-mid-range-plus-chile.html Очаквам още отговори, но като гледам има цени между 100$ и 1000$ за 3 дневни турове, което я момента доста ме обърква/натоварва да ровичкам за "моят тур". В другите теми споделиха, че масово на място са запазвали турове, така че за момента не изключвам и този вариант. Предпочитам да знам, че всичко е готово, но времето ще покаже Това е в момента, ще добавям, когато има нова информация или се присетя Редактирано 13 декември, 2015 от alex___ 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 13 декември, 2015 Сподели Публикувано: 13 декември, 2015 (редактирано) 17.09 Пуно-Куско - влак Прекалено скъп и по-добре с туристическия автобус, който си е като day tour със спирки по забележителностите и включен обяд. Супер комфортен и поне при нас беще полупразен , та всеки се ширеше на две седалки Мисля беше около 65-70 $. Комфортен лукс автобус без спирки е под 30$ и виждаш същите неща като и от влака. Атобусите за местните пък са от порядъка на 10 -ина $ Редактирано 13 декември, 2015 от stanimir 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 Aз съм една седмица по-рано и само за 2 седмици, така че няма да има време за Амазония, но за сега гледам да не навлизам в подробности, за да не се запаля, че още нищо не се знае за билетите, пък и има 9 месеца до тогава. За първи пък купувам толкова напред. Нашето връщане е: BA2238 LIM-LGW 20:00-14:20 същият полет, но в петък BA0432 LHR-AMS 18:50-21:10 1 Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 (редактирано) Прекалено скъп и по-добре с туристическия автобус, който си е като day tour със спирки по забележителностите и включен обяд. Супер комфортен и поне при нас беще полупразен , та всеки се ширеше на две седалки Мисля беше около 65-70 $. Комфортен лукс автобус без спирки е под 30$ и виждаш същите неща като и от влака. Атобусите за местните пък са от порядъка на 10 -ина $ Този влак и на мен ми се наби в очите . Дневния тур не съм го правил (ако си заинтересована от него, трябва да провериш дали го има в обратна посока , че аз го гледах от Куско до Пуно), но лично според мен района на свещенната долина си заслужава повече (не че и там успях да ида , ама то за другия път). Та аз на ваше място бих предпочел след дневния тур по Титикака директно да отпрашите с нощен автобус за Куско и следващия ден да направите една еднодневна разходка към Оянтайтамбо. Имай предвид, че (когато аз бях) стартираха около 9.00 сутринта, та не губете много време за настаняване като мен ПС: Според мен, организирането на място на каквото и да е (не само на туровете по салара) може да се направи за много по-малко пари от обявените в сайтовете на агенциите. Конкуренцията там е доста голяма ПСС: С тази програма тридневен преход с джиб (които са предимно TOYOTA ) няма да можете да сместите. Поне аз от прочетеното разбирам, че в края на тези три дни ви зарязват в Чили ПССС: Имало и с връщане обратно в Уюни ама нещо не ми се отваряха, та избързах с горното Редактирано 14 декември, 2015 от SMSIX Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 (редактирано) На мен пък нещо друго ми направи впечатление, та да споделя и аз. Пишете, че предвиждате първоначално Лима-Паракас-Арекипа-Пуно и нямате време за Каньонът Колка. За сметка на това обаче предвиждате трип из островите на езерото Титикака. От личен опит да ви кажа, че най-вълнуващото в Перу за мен беше Свещенната долина и Каньонът Колка. Триповете по езерото Титикака според мен си заслужават само, ако имате време за запълване. Мисля, че ако можете да замените денят за Титикака с ден за Колка ще останете доволни. Аз лично бих жертвала и Паракас с Байестовите острови за Колка, но иначе туровете в района на Паракас и островите са много приятни и също си заслужават. При тези екскурзии има възможност да ви оставят в Пуно, така че и транспорта ще ви се осигури до там. Преходът Пуно-Куско си заслужава с туристическия автобус, но ако се търси време може да го жертвате спокойно, освен ако не сте супер почитатели на красивите църкви. По пътя имаше църкви уникати. Иначе ние останахме доволни от този преход, тъй като можехме да се ширим из автобуса, но от Сънчо разбрах, че са ни минали много с този тур. При него седалките са били ВИП легла със специален кислороден апарат за всяка една от тях. Може би той ще се включи с описанието. Нашият автобус беше напълно обикновен.При краткото време, което имате мисля, че нощен преход с автобус е удачен. Из Свещенната долина обиколете с такси, а не се включвайте към туровете. Ще спестите време, а и ще можете да включите повече неща. Да вметна, че крепостта в Писак е уникална и съперничи (по мое мнение надминава) на тази в Олайтентамбо. Ако сте повече от двама със сигурност таксито е вашият вариант. Като цяло обиколка из Перу центрирана около Каньонът Колка, Свещенната долина и Джунглата (просто защото виждам, че вие държите на този тур) си заслужава повече от турове само из Паракас, Титикака и единствено до Мачу Пикчу. Освен това познатата история на инките се отнася за Свещенната долина, та ако сте в Перу и изпуснете тази част според мен би било като разходка до Ватикана, без да видите папата . Ще изрека нещо еретично, но ако отново се отзова в Перу, Свещенната долина ще е в списъка под номер 1, което не съм съвсем сигурна дали се отнася и за Мачу Пикчу. Това е лично мнение и то не защото Мачу Пикчу е преекспонирано, напротив. Невероятна природна красота има там, ама е точно като на снимките. Редактирано 14 декември, 2015 от mililia 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 ПССС: Имало и с връщане обратно в Уюни ама нещо не ми се отваряха, та избързах с горното Пак ли са 3 дневни? Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 Пак ли са 3 дневни? Да Вариант 1: http://www.kanootours.com/ws/index.php/salt-flats-all-tours/3-day-salt-flats-mid-range.html Вариант 2: http://www.kanootours.com/ws/index.php/salt-flats-all-tours/3-day-salt-flats-quechua-connection-sunset.html Вариант 3: http://www.kanootours.com/ws/index.php/salt-flats-all-tours/3-day-salt-flats-mid-range.html Ще изрека нещо еретично, но ако отново се отзова в Перу, Свещенната долина ще е в списъка под номер 1, което не съм съвсем сигурна дали се отнася и за Мачу Пикчу. Това е лично мнение и то не защото Мачу Пикчу е преекспонирано, напротив. Невероятна природна красота има там, ама е точно като на снимките. На мен ми беше в топ листата за посещения, но с испанския съм доста скаран и нямаше как да намеря такси за екскурзията след като изпуснахме организираните . Но определено в блзико бъдеще пак ще се ходи. Тез техните чукари много ми допаднаха Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 (редактирано) На мен ми беше в топ листата за посещения, но с испанския съм доста скаран и нямаше как да намеря такси за екскурзията след като изпуснахме организираните . Но определено в блзико бъдеще пак ще се ходи. Тез техните чукари много ми допаднаха http://taxidatum.com/ Пиша тук, агенцията която ние използвахме за наемане на такси за обиколка из Свещената долина. Разбира се, таксита може да се наемат и на място, но проблемът с испанския език и качеството на наетото лице винаги ще си стои. Контактът с агенцията осъществихме изцяло на английски език. Много са бързи и експедитивни. Ние се оказахме все още без организация за този трип към 20.30 ч. предния ден. Аз им писах и 10 минути след това вече имах отговор с поет ангажимент от тях. Така че ние ги наехме и не сме разочаровани. Колата беше напълно задоволителна и нова за стандарта на Перу. Шофирането също беше на нужното ниво. Това не е без значение, тъй като в Перу шофират доста рисково.. Редактирано 14 декември, 2015 от mililia 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 (редактирано) Пиши направо и името на момчето , може не всичките им шофьори да са така точни !!! Тия изникнаха сред препоръчваните евтини агенции в TripAdvisor.Цените са им за кола без значение броя на пътниците ...е до 4-ма човека де Тойота Ярис беше съвсем прилична Редактирано 14 декември, 2015 от stanimir 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 (редактирано) Пиши направо и името на момчето , може не всичките им шофьори да са така точни !!! Тия изникнаха сред препоръчваните евтини агенции в TripAdvisor.Цените са им за кола без значение броя на пътниците ...е до 4-ма човека де Тойота Ярис беше съвсем прилична IMG_20151214_184839.jpg Пиша, ама мисля, че момчето имаше и своя собствена фирма за такси услуги и не знам дали и при директна договорка с него ще е толкова точен, колкото беше през горепосочената фирма. Видяхме качеството на услугите му за Титакака . Казва се Wilsof с тел. /084/ 221588 и мобилен 958 247194 wilsof333@gmail.com Аз все пак бих препоръчала контакт през Таксидатум, най-малкото заради комуникацията на английски. Чинчеро, Марай и Морас от Куско са на цена 65 долара Четирите крепости над Куско, статуята на Христос, Чинчеро, Морай и Марас са на цена 80 долара. Преход от Куско през Писак- пазара и крепостта до Олайтентамбо - цена 65 долара. Трансфер летище-Куско - 20 солес или около 6 долара. Ние имахме транспортни услуги в Куско договорени през горната фирма, както и договорени директно с него. И при двата варианта беше точен. Предложенията му обаче за услуги извън Свещената долина не бих препоръчала да приемате. ПП. Човек трябва да си чете постовете известно време след като ги пусне, за да си види правописа. Сори за грешките, . Редактирано 14 декември, 2015 от mililia Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 Трансфер летище-Куско - 20 долара. 20 солес. 1 Връзка към коментар
alex___ Публикувано: 20 декември, 2015 Автор Сподели Публикувано: 20 декември, 2015 Мили хора, съжалявам за забавения отговор! Информацията и насоките ви са повече от чудесни- благодаря Относно влака, цената наистина е прекалено висока, но твърдят, че било едно от най-красивите пътувания с влак. Не държа на него, но сме група и гледаме да се натъкмим, както можем + не е фиксирано нищо освен посоката на машрут, която в краен случаи ще претърпи също промяна Сърдечно ви благодаря и весели празници ) Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 14 април, 2016 Сподели Публикувано: 14 април, 2016 Мили хора, съжалявам за забавения отговор! Информацията и насоките ви са повече от чудесни- благодаря Относно влака, цената наистина е прекалено висока, но твърдят, че било едно от най-красивите пътувания с влак. Не държа на него, но сме група и гледаме да се натъкмим, както можем + не е фиксирано нищо освен посоката на машрут, която в краен случаи ще претърпи също промяна Сърдечно ви благодаря и весели празници ) Взе ли вече билети до Амстердам? Чудя се, време ли е вече да започваме подготовката или още изчакваме дали няма нещо да се случи с билетите? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 1 май, 2016 Сподели Публикувано: 1 май, 2016 б) http://www.kanootours.com/ws/index.php/salt-flats-all-tours/3-day-salt-flats-mid-range-plus-chile.html Очаквам още отговори, но като гледам има цени между 100$ и 1000$ за 3 дневни турове, което я момента доста ме обърква/натоварва да ровичкам за "моят тур". В другите теми споделиха, че масово на място са запазвали турове, така че за момента не изключвам и този вариант. Предпочитам да знам, че всичко е готово, но времето ще покаже Това е в момента, ще добавям, когато има нова информация или се присетя Пиши моля те и за този тур до къде стигна. Наистина цените са много шарени, аз в такъв случай се придържам към по-евтиния край, но..чудя се ....Kanootours ми изглеждат ок, те между другото са посредници и си го казват открито. Ти към кои си се насочила? Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 4 май, 2016 Сподели Публикувано: 4 май, 2016 Между другото гледам, че има шанс и да се засечем на Салар де Уюни Kanootours ми дадоха цена за деца 180$, доста малка отстъпка от 225$. Пиши ако имаш още инфо и от други фирми. Има вече и една по-евтина авиокомпания по маршрута La Paz - Uyuni ,Boliviana de Aviacion (BoA)- 80-100euro one way, това за хората, които по една или друга причина не искат автобуса. Пак е несравнимо, но някой беше цитирал цена 350евро за round trip, а това все пак е на половина. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега