Прескочи до съдържание

Маршрут в Тайланд и Камбоджа с огромна питанка за островите

kreo

Препоръчани мнения

Публикувано:

petya21 Добър избор! Анкор Ват е прекрасен! Това е мястото на което бих се върнала. Патая не си заслужава да се прелетят 10 000 км за да се отиде там. Казвам го от личен опит. За мен Тайланд е Банкок и острови. Ко Самуи и Краби за настаняване и еднодневни екскурзии до малките островчета е оптимален вариант.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ако може да вмъкните и Чанг Рай в програмата си (Белия храм )не е за изпускане мисля че от Чанг Май до Рай е около 2-3ч.Ние кацнахме в Чанг Рай привечер на др.дензабележителности на обяд тръгнахме за Чанг Май нощувка сафари и т.н. А за Анкор Ват ние се справихме за 1 ден

Редактирано от Jaki
  • Харесвам 1
Публикувано:

Вървя си аз по програмата за резервиране на вътрешни полети и изникна въпрос.

Тъй като не можах да реша дали е за темата относно  rumbo  или Air Asia го задавам тук.

Опитвам се да резервирам билети за Air Asia само че през rumbo.es, защото ми дава 10 евро отстъпка с Маестро. Само че, за да купя билет ми иска данните от паспортите. За съжаление моят паспорт изтича май месец и няма валидност 6 месеца от влизането в Тайланд. Подала съм документи, но паспортът ще бъде готов в края на февруари. 

Мога ли да купя билет с данните от стария паспорт и после да ги подам някак към Air Asia, за да мога да си ползвам отстъпката от 10 евро на полет или няма смисъл от цялото упражнение и да си ги купя директно от сайта на авиокомпанията?

Публикувано:

аз имах същата чуденка - реално ако си купиш билет през сайта на Air asia не ти искат данните от паспорта, но rumbo ги иска. Аз си купих от rumbo.es и си дадох стария номер на паспорта, а после като си попълвах данните за online check-in си ги смених според новия паспорт. Друго, което трябва да направиш е да пишеш на Air asia, аз ползвах online чата, и да им кажеш да добавят този билет в твоя профил в Air asia, за да може да го виждаш, да правиш промени и да си получиш милите след полета.

• Харесвам 1
Публикувано:

Задължително ли е онлайн чекирането с Air Asia или можем да го направим на място? Всъщност въпроса ми е, ще плащаме ли допълнително, ако направим чекирането на летището? Имаме платен чекиран багаж.

Публикувано:

Имат отделно гише за чекирани онлайн и минавате по-бързо, особено за големи хъбове си е голямо удобство или ако гоните друг самолет.

• Харесвам 2
Публикувано:

За Анкор най-добрия вариант е гид през хотела, като по-този начин си гарантиране спазване на предварително уговорените условия. Всеки хотел работи с по-няколко човека с тук-тук и реално няма далавера заради 15 долара на ден, да си прецака реномето.

Ние бяхме преди няколко седмици в Damnak Kunthea Villa и от там ни уредиха с много свестен "шофьор" на тук тук. Внимателен, не прекалено обстоятелствен и усмихнат. Това търсихме и за 15 долара на ден, това и получихме. 

Излезе ни някой долар отгоре, понеже ходихме за изгрева на Анкор Ват, понеже реално деня ни започна в 5:00ч.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ще видя дали ще успеем с Чанг Рай, но определено 1 ден за Ангкор няма да ми стигне.

Ние бяхме за един ден само на Ангкор Ват и определено съжалявам, че нямах още един.

Спахме в този хотел, препоръчвам го:

https://www.agoda.com/hotel-somadevi-angkor-resort-spa/hotel/siem-reap-kh.html

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 2
Публикувано:

Спахме в този хотел, препоръчвам го:

https://www.agoda.com/hotel-somadevi-angkor-resort-spa/hotel/siem-reap-kh.html

Аз за повече дни бях, но явно в същия хотел :) Та хотелчето и по мое мнение е прекрасно. Басейът също, както и водния бар. Устроиха ни песни и танци на външната сцена до него.

Публикувано:

Купувам полет от Чанг Мей до Краби. Най-изгодно излиза с Thai Lion Air. Самолетът от Чанг Мей каца в Банкок в 11.45. Въпросът ми е колко престой да си оставя. Дали да взема полета в 14.00 часа или да заложа на по-късен в 15.50 часа? 

Четох разни отзиви, че тази авиокомпания не е много сигурна,  но пък има и много хора, които са доволни от нея. 

Аir asia имат директни полети, но са в супер неудобно време или много рано или много късно вечер.

Публикувано:

Купувам полет от Чанг Мей до Краби. Най-изгодно излиза с Thai Lion Air. Самолетът от Чанг Мей каца в Банкок в 11.45. Въпросът ми е колко престой да си оставя. Дали да взема полета в 14.00 часа или да заложа на по-късен в 15.50 часа? 

Четох разни отзиви, че тази авиокомпания не е много сигурна,  но пък има и много хора, които са доволни от нея. 

Аir asia имат директни полети, но са в супер неудобно време или много рано или много късно вечер.

На едно и също летище ли са? Да не стане да кацаш от едното, а да излиташ от другото :) Аз бих взел по-късния полет за всеки случай, особено ако трябва да излизате за да пречекирате куфар. А иначе компанията наистина има малко спорен имидж с оглед на това, че има главоломен растеж и май обучението на екипажите леко е претупано. Но пък самолетите им са нови и не би трябвало да има технически проблеми. При всички положения коментираме някакви миниатюрни вероятности, де, само ти можеш да си вземеш решението. 

• Харесвам 1
Публикувано:

На едно и също летище са. Сега гледах информация от летището. Обикновено  пристигат с няколко минути по-рано. Малко, обаче, не ми е ясно какъв е този статус unkown на част от полетите. Кацнали ли са, не са ли... екипажа ли се е разбягал :blush:  и то не само на полети на Thai lion air. 

Публикувано:

На едно и също летище са. Сега гледах информация от летището. Обикновено  пристигат с няколко минути по-рано. Малко, обаче, не ми е ясно какъв е този статус unkown на част от полетите. Кацнали ли са, не са ли... екипажа ли се е разбягал :blush:  и то не само на полети на Thai lion air. 

Ако и двата полета са с Thai Lion Air имате някакъв шанс, ако първия полет закъснее по тяхна вина да ви пуснат на втория без да плащате...ама не бих разчитал много на това :) А иначе явно системата на летището е бъгава :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.