Sun4o Публикувано: 13 декември, 2015 Публикувано: 13 декември, 2015 (редактирано) От много канене, (не)нагласяне и чакане през цялата година, накрая увиснахме и срам, не срам, от няма къде, ще празнуваме в Малмьо или Коп'нхаг'н. То си е направо тъпо да го споделям, при такива дестинации и пътуващи да споделям моята селска дестинация, ама нали съм си нахален, та ще питам за съвети Хотела - Бест Вестерн е в Малмьо, букнат е вече. Букнал съм кола и под наем, за 4 дена, в общи линии програмата е следната: - ден пръви - Олежаване и обиколка на Малмьо, събиране на инфо за кръчми новогодишни - ден втори - тривиалната обиколка Малмьо - Лунд - Хелзингборг - Хелзингор - Копенхаген - Малмьо или само до Хелзингор и връщане в Малмьо и съответно: - ден трети - Копенхаген и околия, дали на юг или до Хелзингор, вие ще съветвате. - ден четвърти - ?....по шведските села или датските такива. Предвид, че моста доста хапе, така чух, май ще е по-добре в шведско да останем. В Копенхаген сме били, щерката обаче не и затова ще му отделим някакво внимание. Та въпросите са ми предимно шведски Ще обиколим в Лунд Университета, Катедралата и ботаническата градина, кулата в Хелзингборг и някакъв замък имаше наблизо. Нещо друго? Около и в Копенхаген? Подготвил съм се със стандартни нещица и музея Луизиана, естествено и Нюхавн, а извън Копенхаген - Роскилде, Красен ме посъветва. Та нещо друго, както и по маршрута? Колко струва моста Оресунд и колко ферито Хелзингборг-Хелзингор? Някъде кешовица искат ли, че смятам само с карта да цакам? Кръчми за препоръка? Ядем и пием яко Редактирано 13 декември, 2015 от Sun4o
Гост Публикувано: 13 декември, 2015 Публикувано: 13 декември, 2015 Малиииии... Щом Швеция и Дания са селски дестинации за теб Аз само да пожелая прекрасна Нова Година
maybe Публикувано: 13 декември, 2015 Публикувано: 13 декември, 2015 Доколкото си спомням, дребни пари в брой трябваха за уличните автомати при паркиране в Копенхаген. Никъде другаде. 1
Sju Публикувано: 13 декември, 2015 Публикувано: 13 декември, 2015 Първото ми западноевропейско пътуване в живота беше съпроводено с честване на новата 2002-ра на брега на Хелсинборг (Хелсинбори би трябвало да е на шведски), с поглед вперен към зарята на отсрещния датски бряг. Сърцето ми трепва сега :-) Първите ми съвети са да си структурирате програмата така, че между 9.30 (но може и да бъркам и да е по-късно)- 15.00 часа да видите забележителностите, които са на открито. През другото време е тъмно и може би е по-добре тогава да влизате в музеи. Нова година традиционно уж се чества на площада, преди това се подгрява в къщи. Ако останете без новогодишен ресторант, щом пиете много, заредете се с алкохол от Дания. Алкохолния туризъм в граничните райони е доста популярен, а и в Швеция е сложно с алкохола. За Луизиана не си писал по дати кога ще ходите, но сигурно знаеш 31 декември-1 януари: closed. Не знам колко е силен интереса ви към изкуството, но в галерията си отиват часове. 1
Nik Публикувано: 14 декември, 2015 Публикувано: 14 декември, 2015 Ние наехме кола в Малмьо от Херц и тъй като основно пътувахме в Дания, два пъти минавахме Оресунд. Таксата беше 47Е и си беше бая пара. Но поискахме от Херц едно устройство BroBizz, което ни намали таксата. За 2 минавания по моста платихме 500 SEK. 1
Sun4o Публикувано: 26 декември, 2015 Автор Публикувано: 26 декември, 2015 Не разбрах само мога ли да платя моста Оресунд с карта или само кеш приемат?
Nik Публикувано: 26 декември, 2015 Публикувано: 26 декември, 2015 Ако си с BroBizz, минаваш крайно лява лента/така си спомням/. Ако си кеш си крайно дясна. Всички останали са с карти. Има указателни табели метри преди това. Лесно е. Сигурно си с навигация, но имаше много раздвоявания на пътя от летището на Малмьо до моста. Там трябва да внимаваш. Весело посрещане на Нова Година! И да опитате от датския печен пастет. 1
Sun4o Публикувано: 26 декември, 2015 Автор Публикувано: 26 декември, 2015 Благодаря! Доколкото рабирам, BroBizz се купува за дългосрочно ползване, тогава има файда от нея, така ли е? На теб са ти я дали от ренталкомпанията, тоест си е тяхна и след това, нали така? А тези 47 евро в посока ли са или отиване и връщане?
Nik Публикувано: 27 декември, 2015 Публикувано: 27 декември, 2015 Да, BroBizz /устройството/ е на Херц. Заявих, че искам такова и нямах допълнителна такса за него. После го върнах. Те си имат договор с дружеството което оперира моста. На по-добри цени вероятно. Но и за мен беше по-изгодно. Без него цената беше 47 евро в посока април 2015. Сайта е https://www.oresundsbron.com/sv/start. 1
Sun4o Публикувано: 27 декември, 2015 Автор Публикувано: 27 декември, 2015 (редактирано) И аз съм с тях, но през Економи кар ренталс. Ще им пиша, тенкЮ О-опсс, с Юръпкар съм всъщност. Но пак ще пиша де. Редактирано 27 декември, 2015 от Sun4o
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега