Прескочи до съдържание

Новогодишно Малмьо

Sun4o

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

От много канене, (не)нагласяне и чакане през цялата година, накрая увиснахме и срам, не срам, от няма къде, ще празнуваме в Малмьо или Коп'нхаг'н:).

То си е направо тъпо да го споделям, при такива дестинации и пътуващи да споделям моята селска дестинация:), ама нали съм си нахален, та ще питам за съвети:)

Хотела - Бест Вестерн:) е в Малмьо, букнат е вече.

Букнал съм кола и под наем, за 4 дена, в общи линии програмата е следната:

- ден пръви - Олежаване и обиколка на Малмьо, събиране на инфо за кръчми новогодишни

- ден втори - тривиалната обиколка Малмьо - Лунд - Хелзингборг - Хелзингор - Копенхаген - Малмьо или само до Хелзингор и връщане в Малмьо и съответно:

- ден трети - Копенхаген и околия, дали на юг или до Хелзингор, вие ще съветвате.

- ден четвърти - ?....по шведските села или датските такива. Предвид, че моста доста хапе, така чух, май ще е по-добре в шведско да останем.

В Копенхаген сме били, щерката обаче не и затова ще му отделим някакво внимание.

Та въпросите са ми предимно шведски

Ще обиколим в Лунд Университета, Катедралата и ботаническата градина, кулата в Хелзингборг и някакъв замък имаше наблизо. Нещо друго?

Около и в Копенхаген? Подготвил съм се със стандартни нещица и музея Луизиана, естествено и Нюхавн, а извън Копенхаген - Роскилде, Красен ме посъветва.

Та нещо друго, както и по маршрута?

Колко струва моста Оресунд и колко ферито Хелзингборг-Хелзингор?

Някъде кешовица искат ли, че смятам само с карта да цакам?

Кръчми за препоръка? Ядем и пием яко:)

Редактирано от Sun4o
Публикувано:

Първото ми западноевропейско пътуване в живота беше съпроводено с честване на новата 2002-ра на брега на Хелсинборг (Хелсинбори би трябвало да е на шведски), с поглед вперен към зарята на отсрещния датски бряг. Сърцето ми трепва сега :-)

Първите ми съвети са да си структурирате програмата така, че между 9.30 (но може и да бъркам и да е по-късно)- 15.00 часа да видите забележителностите, които са на открито. През другото време е тъмно и може би е по-добре тогава да влизате в музеи.

Нова година традиционно уж се чества на площада, преди това се подгрява в къщи. Ако останете без новогодишен ресторант, щом пиете много, заредете се с алкохол от Дания. Алкохолния туризъм в граничните райони е доста популярен, а и в Швеция е сложно с алкохола.

За Луизиана не си писал по дати кога ще ходите, но сигурно знаеш 31 декември-1 януари: closed. Не знам колко е силен интереса ви към изкуството, но в галерията си отиват часове.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние наехме кола в Малмьо от Херц и тъй като основно пътувахме в Дания, два пъти минавахме Оресунд. Таксата беше 47Е и си беше бая пара. Но поискахме от Херц едно устройство BroBizz, което ни намали таксата. За 2 минавания по моста платихме 500 SEK.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако си с BroBizz, минаваш крайно лява лента/така си спомням/. Ако си кеш си крайно дясна. Всички останали са с карти. Има указателни табели метри преди това. Лесно е. Сигурно си с навигация, но имаше много раздвоявания на пътя от летището на Малмьо до моста. Там трябва да внимаваш. Весело посрещане на Нова Година! И да опитате от датския печен пастет.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря!

Доколкото рабирам, BroBizz се купува за дългосрочно ползване, тогава има файда от нея, така ли е?

На теб са ти я дали от ренталкомпанията, тоест си е тяхна и след това, нали така?

А тези 47 евро в посока ли са или отиване и връщане?

Публикувано:

Да, BroBizz /устройството/ е на Херц. Заявих, че искам такова и нямах допълнителна такса за него. После го върнах. Те си имат договор с дружеството което оперира моста. На по-добри цени вероятно. Но и за мен беше по-изгодно. Без него цената беше 47 евро  в посока  :( април 2015. Сайта  е https://www.oresundsbron.com/sv/start.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

И аз съм с тях, но през Економи кар ренталс. Ще им пиша, тенкЮ

О-опсс, с Юръпкар съм всъщност. Но пак ще пиша де.

Редактирано от Sun4o

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.