dimitrov6 Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 Градската градина Родопите днес снимани от Младежкия хълм 3 1
AlexandraKo Публикувано: 1 ноември, 2020 Автор Публикувано: 1 ноември, 2020 Есен в Стария град: Хората се женят и в карантина:))) Има тикви и украси: Но есента си е красива навсякъде:))) 23 5
AlexandraKo Публикувано: 3 ноември, 2020 Автор Публикувано: 3 ноември, 2020 Да ви кажа, в Билата на МОЛ Марково тепе, правят страшни гевреци със сусам, почти, като истанбулските. Та вчера, минах оттам, купих два броя-топли-топли,да си ги ям попътно и си тръгнах. Обаче, единият си го изпуснах на земята. Разбира се, взех си го и, за да не става зян, минах през Градината, да нахраня някоя чайка. Те, обаче, имаха събрание, насред езерото.:)))), та пропуснаха почерпката. Обаче, гълъбите на площада си бяха там, винаги готови да угощение. 15 2
AlexandraKo Публикувано: 6 ноември, 2020 Автор Публикувано: 6 ноември, 2020 Има един вид дърво и едно пълзящо растение,които се оцветяват изключително красиво:) Утре е Архангелова Задушница. В събота, на гробищата е стълпотворение и за това,винаги ходя в петък,в късния следобед. И винаги поставям цветенце и на скулптурната група на входа,която е толкова изразителна и правдива,че всеки път ме натъжава много.Дано никой не изпитва такава мъка... Сега погледнах напред в темата - показваласъм ви я и нова - преди 15 години я сложиха и изглеждаше златна. Днес, бронзът е потъмнял. 11 1
Радо Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Суперлативи за Пловдив в BBC Travel :))) http://www.bbc.com/travel/story/20201104-europes-city-of-dawdlers-and-loafers 10
iMari Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Четох статията и много мило ми стана, че чужденец е направил толкова задълбочено проучване, относно значението на "bichim aylyak" 😊Пловдивчани може да кажат справил ли се е добре. 🙂 4
bulpa Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Прочетох статията, много мило, че си е направил труда да проучи що е то "бичим айляк". Покрай мен, изключително рядко някой използва - майна, бичим айляк. Както и софиянци, не съм ги чувала да си говорят на копеУе 😉 Всяко поколение си има своя сленг, сега е актуално да си говорят на брат. Да, в Пловдив има атмосфера, която я няма другаде. И изключително много се гордея с града, в който живея. Както има хора, които се наслаждават на живота и могат да оценят малките моменти, така има и такива, които търсят проблеми. Хората сме различни 🙂 И да не е само философски размисли, една снимка на Марица, щракната на път за една винена дегустация И една панорама, докато катеря на тепето 21 2
dimitrov6 Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Баща ми е учил в Търговската гимназия през 1956 година.Той е от село на 30 км оттам и дядо ми е дошъл да живее с него,като работил като каруцар.Веднъж баща ми отива на мач,но имало вечерен час и го гонили конни полицаи. Снимка на гимназията ,която е все същата сграда 9 1
jul Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 @dimitrov6, интересно, не съм чувала да е имало конна полиция 🤔 1
AlexandraKo Публикувано: 9 ноември, 2020 Автор Публикувано: 9 ноември, 2020 ...и ноемврийски, златен понеделник:))) 12
AlexandraKo Публикувано: 10 ноември, 2020 Автор Публикувано: 10 ноември, 2020 А във вторник,две хубави къщи: Тия съседи,даже,грозните кутии на ЕВН, са изографисали прекрасно:) 13 1
AlexandraKo Публикувано: 12 ноември, 2020 Автор Публикувано: 12 ноември, 2020 Не мога да им се нарадвам,на красивите есенни цветове:))) 13
dimitrov6 Публикувано: 13 ноември, 2020 Публикувано: 13 ноември, 2020 Близо до Пловдив,десертно лозе се оцветява в червено преди да окапят листата 1
AlexandraKo Публикувано: 2 декември, 2020 Автор Публикувано: 2 декември, 2020 Тази вечер,на връщане,снимах малко красоти в нашата си есен:)) И тук не са събрали листата в Градината и са ,като един красив,топъл килим,върху зелените моравки. Тази година,ледената пързалка,си е на старото място,за радост на децата. 17
AlexandraKo Публикувано: 3 декември, 2020 Автор Публикувано: 3 декември, 2020 И докато всички още спят,някои вече,сме на път за работа:))) 10
bulpa Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 Преди няколко вечери в Капана 14 1 2
dimitrov6 Публикувано: 18 декември, 2020 Публикувано: 18 декември, 2020 Малко хумористична снимка от вчера до спирка ЖП депо.Вместо да отрежат клоните,камионите ги заобикалят извън пътя 1
Zaro Публикувано: 18 декември, 2020 Публикувано: 18 декември, 2020 преди 2 часа, dimitrov6 каза: Малко хумористична снимка от вчера до спирка ЖП депо.Вместо да отрежат клоните,камионите ги заобикалят извън пътя Похвално поведение като за шофьор на камион. Но пък може да е от грижа за камиона, не за дървото. 1 1
AlexandraKo Публикувано: 18 декември, 2020 Автор Публикувано: 18 декември, 2020 Днес купих на големите внуци, по една нова книга, за Пловдив, за да знаят, да познават и да обичат родния си град: 14
AlexandraKo Публикувано: 19 декември, 2020 Автор Публикувано: 19 декември, 2020 преди 4 часа, jul каза: Коледен нощен Пловдив 🎇🎇🎇 И още една снимка на Коледен, нощен Пловдив: Автор: Ангел Йорданов 10 1
AlexandraKo Публикувано: 29 декември, 2020 Автор Публикувано: 29 декември, 2020 Днес, прекрасен, топъл и слънчев ден. Малко снимки, от този пролетен ден:))) 5
AlexandraKo Публикувано: 29 декември, 2020 Автор Публикувано: 29 декември, 2020 И понеже се разхождахме дълго, хванахме и свечеряването, за да се порадваме и на коледната украса: 9 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега