Прескочи до съдържание

Канарски острови-магелански пътеводител

Alexander

Препоръчани мнения

• 10 години по-късно ...
Публикувано:

Не намирам тема за новини и въпроси,затова публикувам тук!Ако модератор прецени-нека премести мнението в по-подходяща тема!

При посещението ни на Тенерифе,докато чакахме реда си за кола под наем,един човек попита:"Вие българи ли сте?".оказа се,че е българин живеещ на Тенерифе от над двадесет години и е представител на Hertz!Аз бях резервирал кола от друга компания,но се заговорихме-оказа се много отзивчив и дори ни отведе до колата,въпреки дъжда,който валеше.От Бургас е и каза,че са се чувства откъснат от света!Разменихме си номерата и каза,че ако имам нужда от кола под наем-да се обадя...Веднага ми светна идеята да помогна на Магеланци и го попитах дали мога да споделя номера му във Форума-отговори,че и друг му е споменал за този форум и е готов да съдейства(буквално каза:'На толкова много българи съм помогнал и ми е приятно да го правя!").Номерът му е +34618866250-Георги Славчев,като каза да му се пише по Wattsup!Срещата ни стана на северното летище на Тенерифе,но предполагам,че ще помогне и за южното(за другите острови не сме говорили)!Надявам се,че ще бъде полезен за бъдещо наемане на коли на острова...

• Харесвам 15
Публикувано:

Зависи какво търсиш като изживяване. Ако търсиш големи туристически комплекси, то можеш да погледнеш Коралехо, Калете де Фусте, Коста Калма и Моро Абле. В Коралехо предимно англичани, в Моро Абле повече немско говорящи. И двата комплекса имат големи пясъчни плажове. 

Публикувано:
преди 3 минути , Captain45 каза:

Зависи какво търсиш като изживяване. Ако търсиш големи туристически комплекси, то можеш да погледнеш Коралехо, Калете де Фусте, Коста Калма и Моро Абле. В Коралехо предимно англичани, в Моро Абле повече немско говорящи. И двата комплекса имат големи пясъчни плажове. 

Важно би било да знае и къде не духа много, че поне на ланзароте си духаше и не е много приятно на плажа - ти като местен знаеш най-дибре какво да препоръчаш

Публикувано:

На Фуерте си духа по принцип, не случайно така се казва. В повечето случаи вятъра е от север, североизток. За това голяма част от посетителите са кайт или уиндсървисти. Но има и доста дни без ветрове. През ноември обикновено е хубаво времето. 

Публикувано:
преди 38 минути , Captain45 каза:

На Фуерте си духа по принцип, не случайно така се казва. В повечето случаи вятъра е от север, североизток. За това голяма част от посетителите са кайт или уиндсървисти. Но има и доста дни без ветрове. През ноември обикновено е хубаво времето. 

Да де, препоръчай най-малко духащото - Коста калма?

Публикувано:
преди 4 часа, Hakkâri Spor каза:

Имам букнат полет до Фуертевентура, ноември. Някой би ли препоръчал район за xотел?

Screenshot 2026-02-11 at 0.24.28.png

По препоръка на Александър резервирах RIU в национален парк до Коралео, плажен на ол ин. Доволна съм. Малко поостарял, но пък и цената беше добра. Автобусът от столицата спира на 200-300 м от хотела. Има туристически агенти, от които купих добре организиран тур с фери и автобус до Лансароте. Видях неща, които е невъзможно да посетя сама.

• Харесвам 4
Публикувано:

Благодаря за идеята с този xотела. Резервация в самата "столица" Росарио не е ли добра идея? Поне малко живот да има.  В Коралеxо мъртвило ли е извън комплексите?

А щом на Лансароте дуxа вятър, значи навсякъде дуxа. Разстоянията не са кой знае какви. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Нека никой не се самозаблуждава, където и да се отиде на Фуерте си вее, то това му е чара на този остров - пясъци, дюни, вулкани, плажове, уинд/кайтсърфинг, вятър в косите и усещането за свобода. Не че няма и спокойни дни, но се пригответе за вятър, за да оцените и времето без такъв.
Не ставя ясно какво търси търсещият освен липсата на вятър, която няма да намери.
Не става ясен и периода на пътуване, което има значение както и не става ясно целта на пътуването - плажуване, сърфинг, катерене по вулкани или други подобни.

Относно място за настаняване Коралехо е оптимална опция. Бивше рибарско селище с автентичен дух и различни опции за настаняване, живо и живописно място, с хотели и други различни места за настаняване, локален автентичен живот, ярко изразено средище на сърфисти, голяма италиянска общност, която придава колорит, безброй кафета, барове и ресторанти, но без усещането за Лос Кристианос на Тенерифе или Маспаломас на Гран Канария.
И най-важното, на пешеходно разстояние от национален парк Коралехо с дюните и плажовете. Горе е споменато за двата RIU хотела в парка, които между другото са трън в очите на цялата красота там, старички и ок, но там бих се забил само лятото, ако целта ми е само плаж и нищо друго.

В северната част на острова El Cotillo е също опция, доста се разви това място и наблизо има плажове с Карибски привкус.

В средната част на острова е столицата Puerto del Rosario, която категорично се пропуска и определено е грехота човек да се забие там.

От другата страна на летището е Caletа de Fuste, което е леко копие на Слънчак, ако това търси човек.

Продължаваме надолу на юг, Costa Calma е с райски огромни дълги атлантически плажове (виж Sotavento за пример) и висти.

Още по-надолу Morro Jable, класически Слънчак, но с впечатляващ плаж. От там достъп с кола (но височка или 4х4) по черни пътища до диви и дивни плажове (справка Cofefe).

С две думи, ако си представим, че човек е за седмица и повече и с кола бих разделил престоя на две половини - Коралехо и Costa Calma/Morro Jable регионите.
Ако е за 3-5 дни без кола, определено Коралехо, има добре организирам обществен транспорт до/от него. Коралехо е също пристанище с редовни ферита до Лансароте и може човек да си направи дейтрип до Playa Blanca там. Да не забравяме възможността и за дейтрип до Isla de Lobos, не е уау място, но добра опция за нещо различно/“разходка с лодка”.

Оптималното време за острова  е седмица, с кола, във вътрешността също има какво да се види - Antigua, Betanciria и подобни.

Чарът на Фуерте е в неговата суровост и първичност и липсата на усещане за орди и пластмаса като в Гран Канария и Тенерифе. Пясъците, дюните, епичните плажове, вулканите  и сърфинг активността са му запазена марка, или ако мога обобщя - Фуерте е вятър в косите и  усещане за шир.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

А щом на Лансароте дуxа вятър, значи навсякъде дуxа. Разстоянията не са кой знае какви. 

Не е много сигурно!Въпросният българин,за който писах по-горе, каза,че на Тенерифе има 38(тридесет и осем!!! микроклимата).Ние лично преборихме само 6...

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 14.02.2026 г. в 19:32, Дани Магелани каза:

По препоръка на Александър резервирах RIU в национален парк до Коралео, плажен на ол ин. Доволна съм. Малко поостарял, но пък и цената беше добра. Автобусът от столицата спира на 200-300 м от хотела. Има туристически агенти, от които купих добре организиран тур с фери и автобус до Лансароте. Видях неща, които е невъзможно да посетя сама.

Може ли да напишете точното име на xотела? Нещо не го намирам в букинг?

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 15.02.2026 г. в 1:06, crazyhorse каза:

Не е много сигурно!Въпросният българин,за който писах по-горе, каза,че на Тенерифе има 38(тридесет и осем!!! микроклимата).Ние лично преборихме само 6...

Точно така.

На всички острови климатa е меко казано непредвидим, изключвам южно Тенерифе и още някои зони.

Може да е яко облаци и след 10мин да има слънце, както и наобратно.

На места може да има много силен вятър, лично съм вижда и едва излязох от колата, особено Лансароте и Фуерте, на 20км няма и помен и си на плажа.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.