Sve Sun Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 (редактирано) Здравейте Магеланци! С ваша помощ направих едно вълнуващо пътешествие до Банкок, Пукет и Камбоджа преди година. Сега бих искала да ви помоля за съвети до Куба Как излиза по изгодно? Сама да си търся полети и хотели или с агенции? При вариянт сама 1- с кои авиолинии има интересни оферти? Предпочитам полет от Мадрид 2- Как се вади виза? 3- идеята ми е седмица в Хавана и седмица във Варадеро. Препоръка за хотели Благодаря! от 31.01 до 15-16.02 или около тези дати Редактирано 16 декември, 2015 от Sve Sun
lyusi Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 Здравей, не съм търсила варианти, за да ти дам съвет. Снощи вариантът сам ме намери - открих оферта на холандската версия на Tui за пакет - полет от Амстердам и седем дни ол инклузив на Варадеро с включена виза и трансфер от летището до хотела за 658 евро на човек /период на пътуване 31.01 - 07.02.2016/. В момента само билетите до Куба са по-скъпи, така че резервирах без да му се чудя и проверявам много. По принцип идеята ми за пътуване не съвпада много с ол-инклузив концепцията, предпочитам да обикалям, но в случая на тази цена ще имам транспорт и нощувки, че даже и храна, което ще ми даде свободата да планирам екскурзии из острова от там, вкл. с нощувка в Хавана, ако реша, без да разнасям багаж. Хотелът, който букнах вече се предлага на цена над 1000 евро, но има още интересни оферти, ако това е опция за теб. Ето линк: http://www.tui.nl/verre-reizen/cuba/resultaten/
Sve Sun Публикувано: 16 декември, 2015 Автор Публикувано: 16 декември, 2015 и аз се допитах до една испанска агенция за туризъм,но ми казаха,че вадят визи само на техни граждани.Предполагам,че ние от посолството тук ще трябва да си ги вадим сами ако пътуваме с чуждестранна агенция твоята оферта щом е 7 дни, ще са 5 нощувки, което е малко за толкова дълъг полет
ECC Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 Като гледам офертата е за 9дни със седем нощувки,което не променя коренно нещата.
lyusi Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 (редактирано) Да, нощувките са седем, за повече нямам време. За визата не знам как ще стане - пише, че ще я изпратят по пощата, но и да не стане, четох някъде, че може да се получи на летището при влизане. Покупката беше съвсем импулсивна, така че на този етап не съм търсила повече информация, по празниците като съм по-свободна ще го мисля. Ето къде четох за визите: http://varadero.airportcuba.net/customs.html Редактирано 16 декември, 2015 от lyusi
slujitel Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 Не може да се получи на летището при влизане, трябва да си изкараш от посолството в София, обаче трябва да покажеш сам. билет и резервация за хотел. 1
lyusi Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 Мерси, slujitel ! Аз сега видях, че във форума има и цяла тема за визите /не ми се получава с копирането на линк към нея, обаче/.
Sve Sun Публикувано: 16 декември, 2015 Автор Публикувано: 16 декември, 2015 не я намирам тази оферта на посоченият линк.Излиза ми за 26..01
macf1an Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 (редактирано) Официалната информация е, че виза (туристическа карта) може да се получи на летището, ако по някаква причина са ви качили на самолета без тях. Иначе, продават ги и всички авиокомпании, които летят то Куба, но на доста завишена цена. Просто ги заявяваш да те чакат готови на гишето преди прекия полет до Куба. Редактирано 16 декември, 2015 от macf1an
lyusi Публикувано: 16 декември, 2015 Публикувано: 16 декември, 2015 не я намирам тази оферта на посоченият линк.Излиза ми за 26..01 Точно тази, която аз взех вече я няма. Снощи имаше само две места за нея и това ме накара да взема толкова светкавично решение. Линкът е към същата страница, но виждаш офертите, които в момента са налични.
Duke Публикувано: 18 декември, 2015 Публикувано: 18 декември, 2015 Официалната информация е, че виза (туристическа карта) може да се получи на летището, ако по някаква причина са ви качили на самолета без тях. Иначе, продават ги и всички авиокомпании, които летят то Куба, но на доста завишена цена. Просто ги заявяваш да те чакат готови на гишето преди прекия полет до Куба. Според мен идеята на туристическите карти е да се получават чрез туроператор, като част от пакетна туристическа услуга. Ако не се пътува организирано, препоръчвам изваждане на виза от кубинското посолство в София срещу официална такса от $15. С визите в Куба шега не бива! При нас се получи така, че в данните на моята виза бяха обърнали две цифри от номера на паспорта наобратно. Професионалната ми деформация беше причината да забележа техническата грешка макар и по-късно през деня. Обадих се в посолството и оттам ме посъветваха все пак да отида за нова виза, че не се знаело в какво настроение ще бъде проверяващия на летището. Издадоха ми нова за пет минути, естествено без пари... 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега