Прескочи до съдържание

Евтин транспорт в Норвегия

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Публикувано:

Планирам Норвегия - Осло и Берген между 18 и 23 май. Купих си билети за много малка сума от wizzair, като правя прекъсване в Малмьо и Гданск. Предвиждам по 1-2 дни за разглеждане, а не директна смяна на полетите. Някой може ли да ме посъветва за по-ефтин транспорт 1/ от летище Осло Сандерфиорд Торп (TRF) до Осло, 2/ за влак Осло-Берген, 3/ и от Берген до летище Берген (BGO)? Наясно съм с високите цени в Норвегия, но  сигурно има и по-ефтини варианти за транспорт и хотели.

Приемам с благодарност всички идеи!

Публикувано:

За влака между Осло и Берген следи http://nsb.no- официалният сайт на техните железници. За билети напред във времето има промоции на символични (за норвежките стандарти) цени. Ето например сега виждам, че за края на февруари влака струва около 25 евро между двете:

2015-12-24_23-50-35.png

Въобще видиш ли, че билета е Minipris купувай смело. Билети има обаче само за 3 месеца напред, така че някъде към 18 февруари се ослушвай :)

• Харесвам 3
Публикувано:

Minipris с това 249 крони е най-ниската възможна цена. Преди беше 199 ама я повишиха.

Имай предвид , че ако искаш да слезеш и да хванеш влакчето за Flam което мисля е просто must see ,там вече няма промоции и цената е твърда.

Ако пътуваш директно до Берген ти е само тия 249 крони :)

• Харесвам 1
Публикувано:

С влака от Flam до Myrdal,където пък е връзката с влаковете за Берген,сме пътували.Наистина е много интересно.Минава покрай много водопади,като да е има фото спирка на един от тях.Ако можете не го пропускайте.Цената обаче в двете посоки е 420 крони.Скъпо като всичко в Норвегия,но си заслужава.Това е една от държавите,които имам план да посетя пак,но доста по-насевер.

• Харесвам 3
Публикувано:

Честита Коледа, приятели! Където и да сте по света, бъдете живи и здрави, вие и хората в сърцата ви! Не спирайте да мечтаете и да догонвате мечтите си! Благодаря за ценните съвети!

• Харесвам 2
Публикувано:

А има ли влак за Берген от летището Сандерфиорд Торп и по-скоро как се казва гарата на летището?

Torp Lufthavn (Torp Airport) се казва, до самото летище е около километър и нещо, има си шатъли:

http://www.nsb.no/en/our-destinations/stations/sandefjord-lufthavn-torp?id=1513

Хващаш влака за Осло (R10) и прекачваш на Драмен за Берген (R41). Ето ти разписания:

https://www.nsb.no/en/timetables/timetables

Драмен е много приятно градче, струва си поспирането за час-два между два влака ;) 

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам още едно питане  :)

Ако избера от Берген този влак за летището

post-2499-0-12886000-1452960476_thumb.jpg

имам 18 минути престой в Драммен за смяна. Те имат условие престоят да е 30 минути за Local trains и 60 мин за regional. Какъв реално е рискът с толкова малко време за прекачване? Голяма ли е гарата в Драммен и има ли често закъснения на влакове?

Публикувано:

А ще има ли толкова късно шатъл от гарата до летището?

Според сайта на норвежките железници точно за този влак НЯМА шатъл: http://www.nsb.no/en/our-destinations/airport-by-train

Иначе билетът за влака важи и за шатъла. 

Torp Airport Sandefjord by train and shuttle bus

Torp Train Station was built to give travelers to Torp Airport Sandefjord the shortest possible journey. NSB trains will take you from Oslo S and other stations on the strech, to Torp Train Station. At the train station a shuttle bus will take you to the airport in 4 mins*. The shuttle bus service is included in your train ticket.

*Except the departure from Oslo S at 10.39pm that arrives at Torp at 12.15am, where there is no shuttle bus service.

• Харесвам 2
Публикувано:

А ако последната вечер останем в Драммен и хванем влака в 6:15, ще бъдем в 7:14 на гарата. + време за шатъла... Мисля, че би било достатъчно времето за полета ни в 8:55. Как ви се струва?

Публикувано:

А ако последната вечер останем в Драммен и хванем влака в 6:15, ще бъдем в 7:14 на гарата. + време за шатъла... Мисля, че би било достатъчно времето за полета ни в 8:55. Как ви се струва?

Зависи от колко часа е шатъла, ако автобуса ви остави час преди полета трябва да сте ок. Не мисля, че Торп е голямо летище и би трябвало да е достатъчно. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Някой да е летял от летище Торп?

Интересува ме логистика за стигането до него от Осло или евентуално Сандефьорд.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

доколкото си спомням полетите на Wizz от София до Осло Сандерфиорд Торп (‏TRF), стартират от 28 март, така че се очаква след тази дата да има Магеланци , които ще споделят информация... не че Wizz са единствените кацащи там де ;) дано някой се включи с инфо... че и на мене ми е любопитно всичко по темата Норвегия

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой да е летял от летище Торп?

Интересува ме логистика за стигането до него от Осло или евентуално Сандефьорд.

Логистиката е: влак + шатъл. За Осло имаш и директен автобус (Торп експресен) - на същата цена като влака и горе-долу на същата бързина. Ако купуваш отиване и връщане, с автобуса излиза по-евтино. В една посока с влака е с една идея по-изгодно, ако се купи предварително на някоя от промоционалните тарифи.

Абе нали имаше идея да се прави някакъв справочник на летищата, що стана? 

Публикувано: (редактирано)

Планирам Норвегия - Осло и Берген между 18 и 23 май. Купих си билети за много малка сума от wizzair, като правя прекъсване в Малмьо и Гданск. Предвиждам по 1-2 дни за разглеждане, а не директна смяна на полетите. Някой може ли да ме посъветва за по-ефтин транспорт 1/ от летище Осло Сандерфиорд Торп (TRF) до Осло, 2/ за влак Осло-Берген, 3/ и от Берген до летище Берген (BGO)? Наясно съм с високите цени в Норвегия, но  сигурно има и по-ефтини варианти за транспорт и хотели.

Приемам с благодарност всички идеи!

За нощувки на поносими цени в Норвегия - Airbnb, мога да ти препоръчам и хост в Осло, ако се интересуваш (или ако имаш въпроси по отношение на навигация в града - градски транспорт, забележителности и т.н.). Само е малко жалко, че отиваш там на 18-ти май, 17-ти май е националният им празник и щеше да видиш веселите шествия с носиите и знаменцата.

А ще има ли толкова късно шатъл от гарата до летището?

Летището Сандефюр Торп не е 24/7, то затваря за няколко часа през нощта, така че предполагам, че този ти вариант е изключен.

П.С. Понеже ми е първият пост, искам да кажа голямо благодаря на всички във форума, много ценно място е. Специално на Георги, покрай неговия блог попаднах тук. 

Редактирано от turtlefloyd
  • Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Ще очаквам с нетърпение отзиви от първите пътуващи с Уиз до Осло и съответно до Берген.

И снимки и пътеписи, разбира се  ;)

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Torpekspressen oт Осло от централна гара в 05:30 до летище Торп. 1:45 часа е трансфера от Осло до летище. Може и онлайн билети да се взимат. Гледах, че от Торп до Осло център имаше цени за таксита от рода на 40 до 55 евро (в зависимост от чаовия пояс). Не съм ползвал, но на практика, ако пътуват двама е удачно и с такси, поне на хартия, на практика не знам как е.

Редактирано от Двуцветко
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.