Прескочи до съдържание

Доста объркана както винаги!


MarianaG

Препоръчани мнения

Искам да замина за Бангкок в началото на следващия месец за около 2 месеца минимум. Разбрах че визите издавани в посолството са двумесечни?

Проблема е че паспорта ми изтича на 16 ти юни и трябва веднага да си издам nov. Трябва ли да чакам да издам първо нов паспорт и после да ходя за виза в посолството?

Трябва ли на всяка цена да имам билет за връщане след тези 2 месеца? 

 Благодаря

 

Връзка към коментар

Доста е вероятно да не ти сложат виза в стария паспорт, защото условие за влизане в Тайланд е паспорта да ти важи поне още 6 месеца от датата на влизане в страната.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Обикновена - 30 дни - 30лв.;

бърза - 3дни - 60лв.;

експресна - 8 часа - 150лв.

Това откривам като цени и срокове.

Един съвет от опит, по- принцип с обикновената поръчка стават готови за около 10 ден /но някоя сърдита лелка може да откаже да ти го даде, защото срока е 30 дни/, освен ако не е някакъв период с масова смяна на паспорти. Много е сложно обаче, ако я подадеш обикновена, а после искаш да я направиш експресна / или поне преди години когато ми се наложи ми обясняваха как трябва да се срешна с големия началник и той да разреши :) /.

Връзка към коментар

Имай предвид, че догодина се сменя доставчика и изпълнителя на паспорти, бланки и като цяло всичката организация по паспортите - ще ги отделят в звено извън МВР. Дори да не беше пътуването е силно препоръчително да го смениш преди това да стане, за да избегнеш цялата бюрократична каша, която несъмнено ще настъпи. 

Връзка към коментар

Имай предвид, че догодина се сменя доставчика и изпълнителя на паспорти, бланки и като цяло всичката организация по паспортите - ще ги отделят в отделно звено извън МВР. Дори да не беше пътуването е силно препоръчително да го смениш преди това да стане, за да избегнеш цялата бюрократична каша, която несъмнено ще настъпи. 

 

 

това от 1 януари ли е? че и аз ще сменям

Връзка към коментар

това от 1 януари ли е? че и аз ще сменям

 

От март месец. Ей тук писах повече, има и връзка към статия с информация: http://magelanci.com/topic/5732-%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D1%81/

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.