akair Публикувано: 8 май, 2016 Публикувано: 8 май, 2016 Като вземете кола под наем, мислете една идея напред с бензина. Разстоянита са големи, задръстванията също. Не е лоша идея да гледате винаги да имате 1/2 резервоар, за да няма истории за маса след това Обикновено табелите и знаците край пътя помагат много, защото пише, ако дълго време няма да има следваща бензиностанция. Гугъл мапс също помагат, защото можете да потърсите бензиностанции наблизо. За съжаление бензинът в Калифорния не е евтин. 2
Desi75 Публикувано: 10 май, 2016 Автор Публикувано: 10 май, 2016 (редактирано) Така и така имам тема да започвам да си пиша в нея ...... , а и часовата разлика оказва голямо влияние :-) Пристигнах в СФ вчера към 13:30 местно време, с едно влакче отидох до колите под наем, взех колата - много хубав "Форд", не видях модела, голям и много хубав, с доста копчета навсякъде около шофьора, 10 минути не можех да си затворя само прозорците :-)))))), колата я взех с навигация, за да не се бавя допълнително. За пръв път карам кола под наем и автоматик (добре, че 2 дни преди да тръгна карах колата на една приятелка поне да видя за какво става на въпрос) - като цяло много съм доволна от колата и от карането на кола автоматик. От летището се настаних в нещо като хотел - прилича ми на мотел, но пише хотел - като цяло бива, по-евтино нещо с паркинг не намерих. Една позната на мои приятели ме чакаше пред хотела, за да ме води на разходка - нямаше как да отказвам колкото и да съм изморена :-)))))) - та вчера ме разходи , но предимно с кола по улиците на СФ - много красив град и с тези стръмни улици - уникален. Пуснахме "Ломбард стрийт" с колата, нямаше много туристи, видях "Алкатраз", мостът "Голдън Гейт", Coin Tower, но беше затворено вече, че беше вече 19.00 часа, паметника на Христофор Колумб, после към "Fisherman's Wharf, там вечеряхме, видяхме тюлените, но вече толкова ми се спеше, че ги гледахме по-отдалеч. В тази зона точно до една пекарна за хляб и заведение едновременно има паркинг, на който цената е 3$ на всеки започнати 15 минути, но ако имаш подпечатано талончето от паркинга, че си консумирал от околните заведения през деня е безплатно между 1 и 2 часа, а вечер след 18,00 от 1 до 3 часа - напълно достатъчни за разходка в района. И сега на програмата - понеже имам информация, че в Америка техниката е по-евтина от Европа - та си продадох хубавия фотоапарат и тук на адрес си поръчах нов обектив и нов фотоапарат, но обектива пристигна, а фотоапарата евентуално ще го вземем утре сутринта, но от района на Сакраменто :-), та програмата търпи абсолютно нов облик и ще започна по обратния ред - "Йосемити", "Долината на смъртта", Лас Вегас, "Каньона", "Мохаве", "Секвоите" и последно крайбрежния път - ден, от последните два дни за СФ днес ще бъде оползотворен, но без хубави снимки, че съм без апарат :-))))) Толкова засега ще се опитам да поспя, че сутринта ме чака Golden Gate Park, "Marina"- та за раходка и тръгвам към Сакраменто през Оукланд и ще ме разхождат в онзи район - там ще спя и евентуално, ако утре всичко е наред тръгвам на пътешествие :-)))) Редактирано 10 май, 2016 от Desi75 15
Яничка Публикувано: 10 май, 2016 Публикувано: 10 май, 2016 Деси, като можеш, пускай снимки, местата са супер интересни и непознати за мен 2
Георги Публикувано: 21 май, 2016 Публикувано: 21 май, 2016 Деси, ако може да допълниш малко, че ми е много интересно как е протекло пътуването 1
Desi75 Публикувано: 21 май, 2016 Автор Публикувано: 21 май, 2016 Веднага като се прибера и от Санторини :-), но беше прекрасно :-) 4
Desi75 Публикувано: 24 май, 2016 Автор Публикувано: 24 май, 2016 (редактирано) Да продължа с моето пътуване...... , от много обикаляне не ми оставаше никакво време да пиша, а само да поспя и пак продължавах. За Сан Франциско първо да допълня малко за безплатни паркинги преди да продължа с пътуването, че като изляза от СФ и няма връщане :-) - в района на "Марина" булевард, който е на брега на океана е безплатна зона за паркиране, на по-малко от 2 км. пеша от "Fisherman's Wharf", след "Marina"blvd. е "Fort Mason". който се води някаква публична територия и може да си оставяте колата до 4 часа, той се намира още по-близо до "Fisherman's Wharf". На втория ден се поразходих пак из СФ, свикнах да шофирам и по уличките - много интересен и приятен град :-). Следобед се отправих към Сакраменто, там останах да нощувам при жената, която ме посрещна предния ден, за да си изчакам фотоапарата. На третия ден пак следобед тръгнах за "Йосемити", че имах нощувка в района на Modesto - но това не беше много добре обмислено, че само се качих до "Йосемити", беше вече късно и парка не работеше и се върнах обратно към мястото за нощувка. По пътя към парка пътувах през много симпатични градчета и гледах живота на хората как тече . Качването до входа на парка беше съпроводен с много красиви гледки, а на връщане хванах и залеза. На следващата вечер имах нощувка в Лас Вегас и затова оставих "Йосемити" за края , така че като станах, поех към "Sequoia & Kings Canyon", за да успея до вечерта да стигна до Лас Вегас, че и там имах платена нощувка. Тук също много красиви гледки, секвоите - доста интересни и огромни , на едно от местата дето спирах за снимки по пътя към Генерал Шърман, някакъв човек ми обясняваше, че на 5-6 мили по пътя имало мечка с малко да се оглеждам, но така и не ги видях . Към 14:00 се отправих към Лас Вегас - времето много горещо, но пътя приказка - минах и през пустинята "Мохаве" . Доста каране беше - определено се изморих . Чакаше ме нощувка в "Monte Carlo" / малко лукс преди високите цени за уикенда/. Вечерта като пристигнах нямах сили за никакви разходки, а направо си легнах. Сутринта рано направих разходката по "Стрип" - а и да кажа Лас Вегас си ми хареса ,. Реших да остана целия ден и нощта да тръгна към "Гранд Каньона"-а. В общи линии съм на плюс около 40$ от целодневния ми престой, но си прибрах печалбата и после само си разглеждах. Нощта потеглих към Каньона...... Редактирано 24 май, 2016 от Desi75 17
Desi75 Публикувано: 1 юни, 2016 Автор Публикувано: 1 юни, 2016 (редактирано) Преди да продължа към "Гранд Каньон" -а малко снимки от Лас Вегас.... Преди да изляза от Вегас ме спира и полиция, за да ме предупреди да спирам зад стоп-линията и че ще уведомят фирмата, от която съм наела колата, че не ми светят задните светлини, аз да си карам спокойно, нямала съм никаква вина - много бяха любезни . Пътят до Каньона доста приятен - нямаше го това качване като към другите паркове, 50-тина мили преди парка излязох от магистралата, за да покарам по Route 66 - градчето се казваше Williams, ако имах повече време щях да остана там да нощувам, много ми хареса. Каньон-а - нямам думи да опиша колко нищожна се чувствах, по едно време притъмня, заваля, а за капак и светкавици......, но тях не ги хванах, че нямах готовност. След "Каньон"-а тръгнах обратно, мислех да остана в района на Лас Вегас и от там да посетя сутринта "Долината на смъртта", но се отказах и се отправих към Крайбрежния път 1, че и до там си е доста далеч. Нощувах в района на Barstow и на следващата сутрин продължих към Bakersfield и от там към San Luis Obiespo - много красиво градче и това, поразходих се, забравих на кой паркинг съм си оставила колата, но едни хора, които ги питах по направените снимки да ми помогнат за посоката на паркинга - направо ме заведоха до там, че и без това тръгнали на разходка :-))) Нощувах в Morro Bay - и тук много-много красиво и от тук до СФ ме чакаха коя от коя по-хубави гледки...... Този път го препоръчвам с две ръце. Следващия ден, който беше последен ме очакваше "Йосемити" - намерих си две приятелки, които ме поканиха да се разхождам с тях до водопадите, но те имаха 3 дни, а аз 5-6 часа и се спираха на всяка тревичка и ми обясняваха името на английски на всяка от тях :-))))), бяха доста мили, но аз нямах толкова време и ги изоставих . Успях да стигна до първия водопад и до "Огледалното езеро", както и доста незабравими гледки преди и след това. Отправих се пак към района на Сакраменто за последно обикаляне по магазините, че и то си е важно, на вечеря по български и през нощта тръгнах за летището....и пътуването приключи. Като цяло много хубаво пътуване - очаквах да е хубаво, но надхвърли в пъти очакванията ми. Програмата ми изобщо не беше подредена правилно, така че тя не е за пример, но всичко, което видях беше много, много хубаво. Благодаря на Stanimir за това, че сподели промоцията и се оказах с билет без да очаквам, на всички останали за съветите и подкрепата. Редактирано 1 юни, 2016 от Desi75 20
Tedy Публикувано: 1 юни, 2016 Публикувано: 1 юни, 2016 Много хубави снимки, Деси, особено втората с фонтаните. 1
Desi75 Публикувано: 2 юни, 2016 Автор Публикувано: 2 юни, 2016 Много хубави снимки, Деси, особено втората с фонтаните. Мерси много, Теди, чест е за мен ти да ги харесаш
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега