ShaMan-H_Fel Публикувано: 29 декември, 2015 Публикувано: 29 декември, 2015 (редактирано) Като гледам много хора ще ходим в Япония идната година. Винаги е яко да се срещнеш с други българи някъде на другия край на света. Хайде всеки да си сподели програмата тук и да видим кога се засичаме. Моята програма е следната: 9 Май - Летя през Доха10 Май (вечерта) - Пристгам в Токио11, 12 Май - Хираидзуми13 - 16 Май - Киото17, 18 Май - Кагошима19, 20 Май - Хирошима и наоколо21, 22 Май - Химеджи23 - 28 Май - Токио (1 ден ще ходя до Нико и 1 до Фуджи)28, 29 Май - Летя пред Доха Редактирано 29 декември, 2015 от ShaMan-H_Fel 1
ZORI Публикувано: 2 януари, 2016 Публикувано: 2 януари, 2016 Много интересно предложение да се запознаем например в Токио.Аз ще бъда бъда там между 2и 12 май.е не съм си направила програмата, но със сигурност на 12 ще съм на летището.Тогава се връщаме.
samuraika Публикувано: 8 януари, 2016 Публикувано: 8 януари, 2016 Мен само от 1 до 6 май ме няма. Шаман, много интересна програма! 1
silvia_b Публикувано: 8 януари, 2016 Публикувано: 8 януари, 2016 Ми запис за среща в Токио 27-30 април. 3
Ushakal Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 И аз ще се радвам много на среща в Япония. Ще бъдем там от 14 август до 3 септември 1
ruwenzogy Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 Ще бъдем там от 14 август до 3 септември Време за изкачване на Фуджисан.
samuraika Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 Време за изкачване на Фуджисан. Сакън, само не от 14 до 20 август! Миналата година на 17-18ти имаше 10 000 (десет хиляди!) катерещи на ден, ставаха задръствания по пътеките. По-скоро първата седмица на септември. И по принцип, аз лично, не съм привърженик на катеренето, планината много страда от това, особенно последните години. Екосистемата там е крехка, расте върху пепел, регулациите са много строги и няма нито вода, нито канализация, дори "химическите" тоалетни са с мидички, пемза и т.н. био материали, а не химикали и всичко се мъкне на ръка до горе...Ако някой наистина го е грижа за планината няма да я катери, ще й се радва от далеч. 7
Sult Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 На 30.04.2016 съм в Токио и следващите 2-3 дни. Със сигурност и на 7.05.2016.Летя с Катар в 0:30 ч. обратно на 8.05.2016. Също нямам програма и тепърва идва най-трудното Приемам предложения 1
samuraika Публикувано: 12 януари, 2016 Публикувано: 12 януари, 2016 Ох и ти си по време на златната седмица ...Бързо спрятай програма и резервирай нощувки (идеално би било с опция за каселиране), че могат да ти излязат "златни". 1
Sult Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Спретнах я набързо: 29,04,-Токио/Ханеда-късно кацане 22:45 30,04,-Киото 01-03,05,-Осака 03-04,05,-Каназава 05-07,05,-Токио и района Много се колебая за Каназава, дали нощувките да са 2, или по 1 там и Такаяма? Успях все пак на добри цени да резервирам с безплатна анулация и двата варианта. Очаквам помощ и съвет от Самурайка 1
mimi555 Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Здравейте, и аз ще бъда там от 31.05 до 10.06. Програма още не съм правила, но пък ще се радвам да ми давате съвети и предложения :-)
lesy Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Живот и здраве, ние ще сме 13.04-23.04 . Като в района на Токио ще сме последните 3 дни. 2
ZORI Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Mimi555 ние сме почти по едно о също време.аз съм там 1 май - 12 май връщане.обявявам среща в Токио от 2 до 5 май сме там 1
Alexander Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 (редактирано) Спретнах я набързо: 29,04,-Токио/Ханеда-късно кацане 22:45 30,04,-Киото 01-03,05,-Осака 03-04,05,-Каназава 05-07,05,-Токио и района Много се колебая за Каназава, дали нощувките да са 2, или по 1 там и Такаяма? Успях все пак на добри цени да резервирам с безплатна анулация и двата варианта. Очаквам помощ и съвет от Самурайка Повече от една нощувка няма смисъл в Каназава, доста е малка. Ние стигнахме там в 12 часа и до вечерта видяхме всичко. На другия ден тръгнахме рано, понеже нямаше какво да се прави повече. Сега разгледах и другите дати, в Киото имаш само една нощувка ли???? Редактирано 13 януари, 2016 от Alexander
Sult Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Повече от една нощувка няма смисъл в Каназава, доста е малка. Ние стигнахме там в 12 часа и до вечерта видяхме всичко. На другия ден тръгнахме рано, понеже нямаше какво да се прави повече. Сега разгледах и другите дати, в Киото имаш само една нощувка ли???? В Киото една и следващите две в Осака. След това за Каназава и изглежда ще те послушам и продължавам нататък. Въпросът е къде нататък, защото имам една нощувка свободна, преди Токио? Колебая се отново между Такаяма по път, или Камакура/Йокохама преди Токио? Не съм проверил и връзките с паса.
ruwenzogy Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 За Киото е много малко. Дръпни тази една нощувка назад към Киото - Нара
Alexander Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 За мен програмата ти е доста странна..1 ден за Киото, а оставяш дни за разни други места. Все пак сигурно знаеш какво искаш и не искаш да видиш. Камакура също е за ден, дори за половин. Аз не бих ходил до тези места, Каназава, Камакура, Такаяма и другите по-малки, след като нямаш време за най-основните Киото и Нара 2
Георги Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Приятели, нека тази тема е за организиране на срещи между гостуващите по едно и също време и т.н. За планове и обсъждането им, пуснете нова 2
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Наистина, не е тук мястот за обсъждане на програма, за да е полезно и за в бъдеще нека да е в конкретните въпроси. И не сте прави - нощувките му са една в Киото и 2 в Осака и ще си доразгледа Киото, Нара и наоколо, а вечер ще излиза на нощен живот - мъдро, нямам забележки. Каназава- 1 и Такаяма (Шракава го) -1. А за срещи явно ще е трудно, едно че всички са по различно време, второ че и да съвпаднат като престой програмите не се засичат. Имам следната идея - какво ще кажете да си правим снимки на едно и също място в Япония и да има колекция 2016та "И аз бях там"? 10
ShaMan-H_Fel Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Това със снимките на едно и също място е супер идея . Предполагам, че ще трябва да е някъде в Токио или Киото. Едва ли има "програма", която да изпусне и двата града. Давайте идеи за някое подходящо място за селфита. 2
Цвете Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Веднага мога да кажа мястото в Киото, което никой няма да пропусне - Златния павилъон. За Токио, не съм сигурна, може би храма в Асакуса.... Ние ще сме от 14 до 22.05. Редактирано 14 януари, 2016 от clete 2
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Да де, ама къде... Мястото трябва да е лесно откриваемо, разпознаваемо, всички да ходят там и да не е невъзможно да се снима човек от туристи...Последното ме отказа от шибуйското кръстовище и кметството, сетих се за LOVE надписа, но хич не звучи японско. Нещо Токио май е трудна задача, че макар и всички да ходят там програмите са разнообразни. Големият фенер пред Сенсоджи на портата Каминари ми се види подходящ - класика, а и не си длъжен да плащаш входната такса за храма. За Киото може би долу, до водопада с чистата вода на Kyomizudera. Първо си мислех за верандата, но за целта трябват двама, а ще има и солово посещаващи, иначе не мога да си представя нещо, което да казва по-силно "бях в Япония". А за Златния павилион не съм убедена, че никой няма да го пропусне (аз бих, ако разполагах със 7 дена). И последно, не мисля че някой ще пропусне Тодайджи в Нара, а точно малко преди него има едно тайно, но хитро място (Александър и Люба бяха там) - един инфо-център с малка музейна част и покривна тераса за селфита с красива гледка (даже има къде да си сложиш апарата и да се самоснимаш). Много е идейно и тълпите не са го надушили. Има безплатни напитки, карти, услужлив персонал и като бонус може да ви разкажат за противоземетръсните устройства на небостръргачите и да тествате симулатор със и без зантиземетръсна система. Ето го местето, препоръчвам го дори и да не се приеме като магеланското селфи спот на 2016та. Ама като се замисля, не всеки ще ходи в Нара... Ми да гласуваме - Киото или Токио и после и обектите ще стесним до един. Редактирано 14 януари, 2016 от samuraika 6
Цвете Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Може и повече от едно място, според мен. Тези, които посочваш са ок!
Sult Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Наистина, не е тук мястот за обсъждане на програма, за да е полезно и за в бъдеще нека да е в конкретните въпроси. И не сте прави - нощувките му са една в Киото и 2 в Осака и ще си доразгледа Киото, Нара и наоколо, а вечер ще излиза на нощен живот - мъдро, нямам забележки. Каназава- 1 и Такаяма (Шракава го) -1. А за срещи явно ще е трудно, едно че всички са по различно време, второ че и да съвпаднат като престой програмите не се засичат. Имам следната идея - какво ще кажете да си правим снимки на едно и също място в Япония и да има колекция 2016та "И аз бях там"? Благодаря от сърце
chandni Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) За Киото може би долу, до водопада с чистата вода на Kyomizudera. ... Мисля, че за Киото може да включите и Fushimi Inari в анкетата за място... Едва ли някой, който е гледал Мемоарите на една гейша би пропуснал стотиците тории За големия фенер на Sensoji в Токио и за Todaiji мисля, че си права Редактирано 14 януари, 2016 от chandni
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега