oli_mali Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Идеята за снимки на едно и също място е страхотна. И според мен местата може да са две: подкрепям Sensoji в Токио и Fushimi Inari в Киото.
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Ми да гласуваме? 1. Куромон портата на Сенсоджи (храмът в Асакуса). 2. Фушими инари тайша. 3.Златния павилион. (А пък аз живеех с идеята, че ако трябва да се види едно нещо в Япония, то е Кьомизудера... ) Давам своя глас за опция номер 1 - големия фенер! 3
chandni Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (А пък аз живеех с идеята, че ако трябва да се види едно нещо в Япония, то е Кьомизудера... ) За виждането - определено трябва да се види, но май не е много подходящо за снимки по няколко причини 1. Ако снимката се прави от вътре навън (т.е. под стряхата на храма, т.е. с гръб към Koyasu pagoda, снимките стават много тъмни, лицата не си личат, понеже светлината е зад гърба на хората. 2. Ако пък са с лице към пагодата, няма как да ги снимат, освен с някой голям варио обектив отдолу, но тогав или няма да се вижда кой е на снимката, или няма да се вижда толкова разпознаваемата сграда на Kiumiuzu. 3. Долу при чучурите има голяма навалица (не че във Фушими инари няма...) Самурайка, ти не можеш ли да пуснеш анкета в първото мнение с възможни повече от един отговор и с изброени повечко забележителности? Така всеки може да отбележи всички от изброените, които ще посети и на този принцип да изберете "победителите" - тези, които ще бъдат най-посещавани
Sara Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Много добра идея! Хубаво би било да носим нещо с логото на магеланци.Тениска, шапка,малко знаменце./ Ех,откога искам / 2
samuraika Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Не мога да сложа анкета на тази тема, мога да пусна отделна тема с анкета, но не виждам смисъл. Идеята на Сара е много добра - може да си направим банерче/лого/надпис и просто да се снимаме за магелански поздрав пред нещо интересно и нещо популярно. В края на лятото ще си сверяваме позите. Всички предложения са добри. 1
ShaMan-H_Fel Публикувано: 15 януари, 2016 Автор Публикувано: 15 януари, 2016 Вместо да се опитваме да изберем - първия човек, който отиде да се наснима на няколко места, които той сметне за подходящи и следващите ще се опитаме да повторим (ако можем). Накрая можем да опитаме да се монтираме на една сминка всичките.Идеята за нещо малко с логото също е добра. 2
chandni Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 (редактирано) Значи Сънчо ще води парада. Ти си преди него... Пък и си "домакин" - мачът се играе на твой терен... Редактирано 15 януари, 2016 от chandni 2
samuraika Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Ааааа, до Сенсоджи за селфи не отивам! Ако ви върши работа сърна гризяща надпис "магеланци" - може! 5
chandni Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Изпечи бисквитки с щампа "Магеланци" и нахрани сърничките в Нара с тях... 4
ZORI Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 май стана по сложно.... от едно селфи..... ааааааааа а а :) 2
Roje Публикувано: 24 януари, 2016 Публикувано: 24 януари, 2016 Ми да гласуваме? 1. Куромон портата на Сенсоджи (храмът в Асакуса). 2. Фушими инари тайша. 3.Златния павилион. (А пък аз живеех с идеята, че ако трябва да се види едно нещо в Япония, то е Кьомизудера... ) Давам своя глас за опция номер 1 - големия фенер! Аз съм съгласен с това предложение на Самурайка и предлагам да гласуваме като не даваме повече предложения и идеи, а да уважим мнението на един от най-знаещите и информирани модератори във форума. Ясно е, че можем да дадем още десетки идеи и предложения, но така само разводняваме нещата. Самурайка знае най-добре /едва ли има някой, който се съмнява в това/ Аз гласувам за №3 , но ще се съобразя с анкетата и ще си направя селфито пред обекта, който е с най-много гласове Имам и едно последно предложение Самурайка да качи снимки къде точно на трите обекта да се снимаме. На мен ще ми е най-лесно пред Златния павилион затова избрах него :lol: :lol: 2
ShaMan-H_Fel Публикувано: 24 януари, 2016 Автор Публикувано: 24 януари, 2016 Не виждам защо трябва да има само едно място. Програмите на всички са различни. Ако изберем само едно място не всеки ще може да го посети. Ако имаме 3-4 повече хора ще могат да се включат. Пък и първият, който почне да обикаля, като си напуска снимките, останалите просто ще го следваме . 3
samuraika Публикувано: 24 януари, 2016 Публикувано: 24 януари, 2016 Съгласна съм с няколкото места. Хората имат различни интереси, посещават различни места, за различно време. Някои имат само един или два пълни дни в Киото и ако единият вали може да не успеят да отидат до района на Арашияма а да се концентрират върху Хигашияма, където нещата са повече и по-компактно сместени. Затова - Златния павилион - откъм езерото, Сенсо джи (на големия фенер на портата) и още едно място по усмотрение на всеки, в стил "тук ми хареса" или "познайте това къде е ". И така хем ще има обща, хем забавна част с елемент на изненада, хем ще е полезно и за бъдещи пътешествия - показвайки кой къде е бил и какво му е харесало. .....един от най-знаещите и информирани модератори във форума.... Благодаря за доверието Роже, но не мога да стъпя на малкото нокътче на малкото пръстче на останалите модератори във форума. И съм съвсем искренна, както казах и на Бай Добри - единственото ми предимство е, че знам какво и как правилно да изпиша в Гугъл. 2
edbloom Публикувано: 25 януари, 2016 Публикувано: 25 януари, 2016 (редактирано) Който хване от Юни месец , може да иде на традиционния футболен турнир "Kirin Cup", който се провежда в Япония - > https://en.wikipedia.org/wiki/Kirin_Cup и въпреки че грам не заслужават да гледа националите ни Преди малко потвърдиха участието ни - > http://gong.bg/bg-football/nacionalen-tim/nacionalite-s-prestizhno-uchastie-na-turnir-v-iaponiia-361878 Редактирано 25 януари, 2016 от edbloom 1
samuraika Публикувано: 25 януари, 2016 Публикувано: 25 януари, 2016 Даааа бе, няма да отидат да видят някой фестивал, ами футбол....то па един футбол! 2
edbloom Публикувано: 25 януари, 2016 Публикувано: 25 януари, 2016 Е то е ясно, че пет пари не струват, ама си е майтап да ги гледаш на края на света, все за 2 часа може да се иде, ако си в района
tina13 Публикувано: 15 февруари, 2016 Публикувано: 15 февруари, 2016 Идеята е страхотна! Ние ще сме в Япония от 15-ти до 31-ви май (последните два - в Токио). Като гледах вашите програми, май с никого не се засичаме. Така че, с тези общи места за снимка, все едно срещата е осъществена (макар и с леко разминаване във времето). Съгласна съм с предложението за златния павилион, фенера на Сенсоджи и по още едно място, от което всеки е бил силно впечатлен. Така че - доскорошни срещи в Япония, приятели! 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега