ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Нова година - нов късмет. Отдавна планираното Мексико се задава на хоризонта. Възползвах се от една "магеланска" оферта и купих 4 билета Мадрид - Мексико - Мадрид по 288 евро. Мадрид се оказа не лесна свързваща дестинация , но и тук билетите вече са купени - по 160 евро с България Еър. Всичко около 450 евро излиза, което не е чак такава далавера, но не е и лошо. Още повече, че сме и с включен багаж,. Само родния превозвач да не издъни работата. Затова съм си и оставил по една нощувка в Мадрид. Като бонус смятам на отиване 7-8 часа в Мадрид, а на връщане - пак толкова в Амстердам. Общо цялото пътуване - 38 дни, от които махаме по 2 за отиване и два са връщане , и остават 34 чисти дни. Този път не планиран нощни преходи ( за съжаление ). Сега искам съвети от билите в този район , а и тези, които се интересуват и са го разработвали, как да оптимизирам програмата, какво не бива да се пропуска, какво е направило най-силно впечатление, и всичко полезно, за което се сетите. В общи линии планирам следното - около 5 дни столицата Мексико и наоколо. После имаме полет от Гуадалахара до Баха Калифорния , там около една седмица и обратно. После полет Гуадалахара - Мерида. От там започваме обиколката на Юкатан, Белиз, Гватемала до Сан Кристобал в Мексико - около 20 дни и отново летим до столицата за финални акорди и транс полет. Та казвайте - какво да правя толкова време.... 11
mililia Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Оги, аз не че съм ходила там, ама като си правих програмата включих и посещение на Оaxaca - Monte Alban и няколко малки селца около столицата на щата. Монте Албан го дават като второто или третото свещено място след това в Чиапас и пирамидите близо до столицата Мексико сити. Ако имате време помотайте се и там. 1
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 Оги, аз не че съм ходила там, ама като си правих програмата включих и посещение на Оaxaca - Monte Alban и няколко малки селца около столицата на щата. Монте Албан го дават като второто или третото свещено място след това в Чиапас и пирамидите близо до столицата Мексико сити. Ако имате време помотайте се и там. Благодаря ти. Всъщност след дълго премисляне, може би това ще е мястото, което май ще отрежа. Но още не се знае.
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 (редактирано) Оги, а кога ще си там? Ааааа, забравих да кажа - тръгване 26 февруари - прибиране в къщи - 3 април По всяка вероятност ще изпусна мартенската магеланска сбирка . Редактирано 4 януари, 2016 от ruwenzogy 1 1
Diana Doncheva Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Оги, Мексико е много интересно. Аз бях само седмица в Ревиера Мая, но много ми хареса. От забележителностите в Юкатан ще започна с Чичен Ица, Ик Кил - сеноте, Коба и Тулум. Това разгледах (е и още някои градчета) и нито едно не бих пропуснала. Пътищата са хубави и рент а кар е добър вариант, а и дава повече свобода на действие. Съжалявам, че не отидох до Ек Балам. Малко по-далече ми бяха Ушмал и Паленке. А до тях вече нямаше как да отида при това ограничено време. Но мисля, че не трябва да се пропускат. Дори на моменти мисля, че са по интересни от Чичен Ица. Остави си време за малка почивка на Карибско море. Страхотно е. 3
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 Благодаря ти. От сенотите само този ли посетихте? Какво ти е мнението за тях и колко ориентировъчно са таксите? Ушмал и Паленке ще се гледат. Засега Коба е под въпрос. Струва ми се най-безинтересно и да не ни дойдат в повече маиските руини..
slujitel Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 На мен ми дойдоха в повече, затова отрязах и Коба. Всъщност след магията на Теотихуакан всичко ми бледнееше. Но така, или иначе при толкова много дни ще видиш всичко. 2
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 На мен ми дойдоха в повече, затова отрязах и Коба. Всъщност след магията на Теотихуакан всичко ми бледнееше. Но така, или иначе при толкова много дни ще видиш всичко. Дай някакви входни такси на посетените от теб обекти? И пак да те питам - ако трябва сега да избираш - Таско или Куернавака би предпочела ?
FlyTraveler Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Оги, Юкатан е ясен, за там и много хора ще ти пишат. Ако видя, че нещо съществено от моя гледна точка е прпоуснато, ще допълня. Около Калифорнийския залив къде смятате да ходите? Не си написал и докъде точно летите от Гуадалахара. Западното крайбрежие на Мексико си има своя чар, доста по-хълмисто и живописно е от източното - аз бих започнал от Кабо Сан Лукас (Лос Кабос) и бих се пуснал надолу към Пуерто Ваярта (там бих останал с преспиване), като Мазатлан просто го прескачате - един от най-неприятните курорти, които съм виждал където и да било по света. Пуерто Ваярта е много красиво. Бая филми има снимани там. На юг от Пуерто Ваярта или Баярта, не знам как е правилно да се произнесе, се намира едно страхотно село - Зиуатанейо, то е до модерния курорт Икстапа. На финала на филма "Изкуплението Шаушенк" единия от главните герои споменава, че иска да отиде там. От там към Акапулко, който е милионен град, но не е безинтересен има и много красив залив - там са известните скачачи от една много висока отвесна скала, които по времето на соца даваха в предаването на Димитри Иванов "Търсачи на силни усещания", при желание и време може да се пуснете и до Уатулко (Huatulco). Tова вече отива далеч на юг от Калифорнийския залив, но пък ще сте видяли основните места по Мексиканската Ривиера (западното крайбрежие). 4
slujitel Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Твърдо Таско, с нощувка. За таксите довечера като се прибера ще видя какво имам записано, че вече не помня.
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 Оги, Юкатан е ясен, за там и много хора ще ти пишат. Ако видя, че нещо съществено от моя гледна точка е прпоуснато, ще допълня. Около Калифорнийския залив къде смятате да ходите? Не си написал и докъде точно летите от Гуадалахара. Западното крайбрежие на Мексико си има своя чар, доста по-хълмисто и живописно е от източното - аз бих започнал от Кабо Сан Лукас (Лос Кабос) и бих се пуснал надолу към Пуерто Ваярта (там бих останал с преспиване), като Мазатлан просто го прескачате - един от най-неприятните курорти, които съм виждал където и да било по света. Пуерто Ваярта е много красиво. Бая филми има снимани там. На юг от Пуерто Ваярта или Баярта, не знам как е правилно да се произнесе, се намира едно страхотно село - Зиуатанейо, то е до модерния курорт Икстапа. На финала на филма "Изкуплението Шаушенк" единия от главните герои споменава, че иска да отиде там. От там към Акапулко, който е милионен град, но не е безинтересен има и много красив залив - там са известните скачачи от една много висока отвесна скала, които по времето на соца даваха в предаването на Димитри Иванов "Търсачи на силни усещания", при желание и време може да се пуснете и до Уатулко (Huatulco). Tова вече отива далеч на юг от Калифорнийския залив, но пък ще сте видяли основните места по Мексиканската Ривиера (западното крайбрежие). Благодаря ти. Летим от и до Ла Паз. Искаме с кола под наем да обикаляме полуострова от Кабо Сан Лукас до Сан Игнасио. Основна цел плажове и наблюдение на няколко вида китове.
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 ..... От там започваме обиколката на Юкатан, Белиз, Гватемала до Сан Кристобал в Мексико - около 20 дни и отново летим до столицата за финални акорди и транс полет. Та казвайте - какво да правя толкова време.... Аз мога да дам съвети само от Юкатан надолу - за да не повтаряш слез до Паленке - Тикал - Белиз - Ливингстън - Рио Дулсе - Копан - Антигуа - Атитлан - Сан Кристобал. 2
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 П Аз мога да дам съвети само от Юкатан надолу - за да не повтаряш слез до Паленке - Тикал - Белиз - Ливингстън - Рио Дулсе - Копан - Антигуа - Атитлан - Сан Кристобал. При твоята идея, къде остава Юкатан?
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 (редактирано) П При твоята идея, къде остава Юкатан? След Юкатан имах предвид. За там има по-компетентни. В краен случай Паленке можеш и да го пропуснеш, пирамидите ще ти дойдат в повече. Иначе ще се убиеш от размотаване из Гватемала, а там скоростта на придвижване е... Редактирано 4 януари, 2016 от stefanrusev
Diana Doncheva Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Аз бях с пакет 65 или 70 $, не помня точно, който включваше транспорт от хотела, билети, обяд, екскурзовод (той ми беше в повече ), Чичен Ица и Сенота. Сеноти има много и са все различни. Но мисля, че Ик Кил, който е близо до Чичен Ица е най-известния и видът му като голям кладенец, обрасъл с пълзяща растителност е страхотен. Но добри думи съм чувала за Гранд сеноте (между Коба и Тулум) и сеноте - Две очи. Забавления различни от руини има също много. Има няколко резервата за птици, единия е Пунта Лагуна, има тематични паркове, но те бяха доста скъпички според мен, над 100$ на човек. До острова Исла Мухерес (островът на жените) не ходих, но четох, че там правят добър шнорхелинг. Ако се гмуркате наблизо има и подводен музей в Канкун, а на плажа Акумал мисля, че има възможност да се видят костенурки. 1
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 Паленке мисля да го оставя за най-накрая. Чета, че има еднодневни екскурзии от Сан Кристобал до Паленке и двата водопада. Само не мога да разбера дали се връщат в Сан Кристобал, или ме оставят в Паленке, което всъщност не ми се вярва. Ти кажи дали Яшчилан и Бонампак си заслужават много, или мога да ги пропусна.
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 (редактирано) Паленке мисля да го оставя за най-накрая. Чета, че има еднодневни екскурзии от Сан Кристобал до Паленке и двата водопада. Само не мога да разбера дали се връщат в Сан Кристобал, или ме оставят в Паленке, което всъщност не ми се вярва. Ти кажи дали Яшчилан и Бонампак си заслужават много, или мога да ги пропусна. Зависи за какво си платиш до Паленке - сутринта рано се тръгва от Кристобал - Акуа Азул около час и половина - Паленке руините и след това те оставят на автогарата в градчето. Можеш да се върнеш със същия автобус но ще е нощен преход. За да не те бъркам ето го нашия маршрут, само дето от ПунтаГорда до Ливингтсън минахме по вода Редактирано 4 януари, 2016 от stefanrusev 2
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 (редактирано) Един от най-неясните моменти е района около Рио Дулсе и Ливингстън. Ти имаш ли описани вашите премеждия в блога или някъде другаде, че да ги прочета отново. И спомняш ли си , къде нощувахте на Рио Дулсе, че бяхте много доволни . Редактирано 4 януари, 2016 от ruwenzogy
Childish Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Един от най-неясните моменти е района около Рио Дулсе и Ливингстън. Ти имаш ли описани вашите премеждия в блога или някъде другаде, че да ги прочета отново. Ако намериш неговите, свиркай Ето моите кратки бележки 1
ruwenzogy Публикувано: 4 януари, 2016 Автор Публикувано: 4 януари, 2016 Лили, прочетох бележките ти. Снимките са супер. Изглежда много красиво. Това ланча, нормален превоз до Ливингстън ли е , или е нещо като организирана екскурзия и колко струваха въпросните билети, за които си се цупила половината път?
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Един от най-неясните моменти е района около Рио Дулсе и Ливингстън. Ти имаш ли описани вашите премеждия в блога или някъде другаде, че да ги прочета отново. Нищо особено - от Пласенсия с Чикен бус до Пунта Горда, оттам с бърза лодка (2 х 200 куб.) до Ливингстън. Там повече от една нощ няма какво да правиш. На сутринта се хваща ланча за Рио Дулсе - хем разглеждаш и езерото. Спирате на централния кей под моста над езерото. Повечето хотели си имат свои лодки и те взимат от кея или пред едно голямо заведение. Рио Дулсе е вид транспортен хъб, дори имам снимки на разписанията в посока Тикал и Чикимуя. Ние станахме сутринта рано, заведоха ни до кея , хванахме автобуса на Litegua за San Cristobal de la Frontera на границата с Хондурас... Все не ми остава време„ а и музата изчезна някъде, за да попълня записките
stefanrusev Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Лили, прочетох бележките ти. Снимките са супер. Изглежда много красиво. Това ланча, нормален превоз до Ливингстън ли е , или е нещо като организирана екскурзия и колко струваха въпросните билети, за които си се цупила половината път? Ливингстън - Рио Дулсе - 2 Х 17$ в едната посока. Добре де, ще ги пусна до края на седмицата тия бележки !!!! И аз имам пътуване да оправям - на 16.01 тръгваме а още сме до половината 2
Childish Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Лили, прочетох бележките ти. Снимките са супер. Изглежда много красиво. Това ланча, нормален превоз до Ливингстън ли е , или е нещо като организирана екскурзия и колко струваха въпросните билети, за които си се цупила половината път? Цупих се не заради цените, а защото преди да отида в Гватемала, се бях возила на корабче в.. Берлин по Шпрее. И очаквах нещо подобно за "ланча", а не кооператив за лодки всяка за 10ина човека. За цени - страхувам се, че не помня, наскоро изхвърлих всички материали от пътуванията, но едва ли е било нещо много скъпо, все пак Гватемала е евтина дестинация. Може би я има цената в Лонли Планет. Аз се опитвах да разубедя stefanrusev да не ходят до там. Това с хубавите снимки ... Ливингстон си беше мизерийка, а Рио Дулсе извън няколкото хубави къщи по езерото си е зле отвсякъде. Ако няма да използваш тази отсечка за транспорт, бих ти препоръчала да отидеш другаде, а не нарочно като нас. На връщане беше доста бурно езерото, през цялото време се притеснявах да не се намокри техниката, ако не друго. Другите туристи с големите раници също се притесняваха, не бях само аз. При хубаво време е ОК да го минеш, особено ако ти направят "тура" - да видиш къщите и лилиите. Ти ще си доста преди дъждовния сезон, може би ще е хубаво времето. 1
cck Публикувано: 4 януари, 2016 Публикувано: 4 януари, 2016 Здрасти Оги, аз понеже се оказа че съм точно в Мексико, та за пръв път мога да съм полезен и с актуални цени На Юкатан съм тази седмица, та питай каквото се сетиш. Иначе карам поред в песос/usd Кола (Chevy aveo) - 39 usd/ден - от летището със застраховките и новогодишните надценки и падарлъци Канкун - Чичен Ица - платената магистрала е 262 песос, има и безплатна Чичен Ица - вход в комплекса - 167 песос Сенотетата са по 45/50 песос на главЕ - видяхме три досега, заслужават си, но си има хора не е като по-снимките. 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега