Plamuk Публикувано: 4 януари, 2016 Сподели Публикувано: 4 януари, 2016 Здравейте магеланци, някои от вас навярно ме помнят от разказите ми за доброволстването ми Замбия, други пък не... уви това 6месечно приключение за мен приключи..., Сега пред мен има ново предизвикателство, което е на път да стане реалност в близките 3-4 месеца. Планът за сега е бегъл, а въпросите са много, затова бих била изключително щастлива, ако споделите опит с мен и моя партньор. Та въпросният план е - Перу, Боливия, Чили и Аржентина, като целта ни главно в Аржентина е Патагония. Ще пътуваме по суша и само по суша за 7 месеца. Разгледах предишните теми във форума, но не намерих точно отговорите, които ме вълнуват. Идеята ни е да избягаме големите градове и населените с туристи места от рода на Мачу Пикчу, Лима, Икитос, Буенос Айрес и т.н. Целта на пътуването ни е да опознаем местните, да се доближим до различните култури и обичаи, разбира се - да потанцуваме с тях и може би да доброволстваме, където е нужно. Ще кацнем в Лима и ще излетим обратно от Буенос Айрес. Ще спим предимно на палатка, хамаци и хостели. Надявам се информацията е достатъчна, ако ли не още ще вмъкна...та въпросите ми са следните: Можете ли да ми споделите места в горе-споменатите държави, които са в провинцията или малки по население градове? Някои готини хостели, ако се сещате? Може ли "солната пустиня" в Боливия да я посетим без водач? Може ли навсякъде да си разпънем палатка? Благодаря предварително, успешна седмица! 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 6 януари, 2016 Сподели Публикувано: 6 януари, 2016 Никой ли не може да помогне по никой от поставените въпроси? Връзка към коментар
Rumiana Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) Мога да препоръчам сводките на Итилиен - той пътуваше по тези места точно по този начин - на стоп, на палатка или където завари: http://itilien.org/2009/11/ http://patepis.com/?p=11799 Може и да се свържете с него чрез сайта му - сигурно може да е полезен с всякакви съвети. ...Абе защо го няма тук - той си е баш магеланец . Редактирано 7 януари, 2016 от Rumiana 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Ако се търсят блогове, ето още един - блогът на Тери - те бяха там на палатка. Аз не съм й фен, но някои хора надълго и нашироко са ми преразказвали. Не съм останала с впечатлението, че се опитва да опознае местните и културата им, но поне за спането на палатка може да е полезно. Един магеланец наскоро посети Уюни, но за съжаление, вече не е активен във форума. 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Моята информация е от преди повече от 10 години, но нямам спомени къмпингуването в Южна Америка да е много разпространено. Има обаче хотели и хостели, които са по евтини от къмпинг в Европа. Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 "Солната пустиня" може да се посети самостоятелно, ако наемете джип за целта. Разстоянията са много големи и пеш е невъзможно. В Перу срешнахме двойка французи, които казаха, че по този начин са я обикаляли и се бяха накефили много от преживяното. Относно палаткуването: За Аржентина и Чили нямам лични наблюдения, но приятели хичхайкваха там два месеца и не са споделяли да са имали проблеми. В Перу и Боливия няма никакъв проблем да си опънете където си искате. В Уюни двама аржентинци се бяха настанили кажи речи на главната улица . Но пък там и цените на хостелите не са особено високи та може и да се поглезите от време на време. Целта ни за трипа до Перу бяха трекове в Андите и често се случваше в продължение на дни да видим само няколко местни, чужденци още по-малко. Трековете понякога минават през слеца, в които може да се преспи в някоя къща срещу доста скромно заплащане. За целта е добре да се знае испански (кечуа също върши работа ), ние не знаехме и се възползвахме от местното гостоприемство само веднъж Относно наземния транспорт : Ако имате намерение да пътувате на стоп, трябва да имате НаВПредВид, че в Перу и Боливия такова нещо е доста трудно. Не че не спират, напротив, просто очакват от вас да си платите. Нещо като споделено пътуване, сигурно за това му казват и "колективо" 2 Връзка към коментар
мая Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Предполагам че този сайт ще ти е полезен, Лора и Евгени пътуваха основно на стоп и спаха на палатка. Виж постовете от 2013, те са за Перу, Боливия... http://sharingiseverything.blogspot.bg 1 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 И още на едно място за Уюни: http://thebigmanana.blogspot.bg/2013_04_01_archive.html 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега