Прескочи до съдържание

Търся билет София - Прага


Препоръчани мнения

Здравейте, сестра ми иска да си купи двупосочен билет за малка почивка до Прага по време на между-срочната ваканция за учениците - 30.01 - 07.02.2016. Точни дати на тръгване и връщане няма, но за около 3-4 нощувки в Прага.

Това, което аз намерих от днешната промоция на Wizzair е:

01.02 - София - Милано - 27.19лв.

01.02 - Милано - Прага - 9.59 евро

05.02 - Прага - Милано - 13.59 евро

06.02 - Милано - София - 51.19лв.

 

Цялата сума излиза около: 124лв. без багаж. Тази цена добре ли е?

Според моя план ще имат и една нощувка в Милано, което не знам колко ще се хареса.

 

За багаж още не е ясно колко ще се носи и дали ще минат само с по една малка раница.

 

Някой има ли по-добро предложение за други дати, за друга цена, през друг град да е прекачването ...?

Поздрави

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен цената ми изглежда добра. Лошото е, че няма багаж, но за 3-4 дни колко багаж да й трябва....

 

Ако не иска да прекарва нощувка в Бергамо може да се намерят удобни полети, но ще излезе 50% по-скъпо.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Цената е супер, това са 15 евро на полет, няма накъде да се чака да падат, особено за полети в края на месеца. 

 

Възможни са врътки и през Лондон на отиване и Неапол на връщане, в които няма нощувки и има по цял ден престой в съответните градове, макар и малко по-скъпо може да е за предпочитане. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Благодаря, Георги! Ще предложа и тези градове - може пък да се харесат повече :)

Иначе всички други варианти, които погледнах без нощувки са наистина доста по-скъпи както пише П.Кръстев

Редактирано от Nati
Връзка към коментар

Лятото гледах добри оферти до Прага през Меминген/Мюнхен и оттам с някой нискотарифен автобус. Ако не се лъжа, връзваше се около 150 лева. 

 

Сега погледнах в bahn.de - има някаква промоция с автобус за 19 евро посоката от Мюнхен до Прага и 29 евро посоката от Меминген до Прага. Отсечката се взима за около 5 часа. 

От Франкфурт са около 6 часа  с влак и автобус, а за края на януари изпадат цени от порядъка на 29 евро посоката. 

Вижте си и тази опция, ако имате удобни и евтини полети. Предимствата, поне за мен, са огромни: първо, не рискувате зимата да ви отложи някой полет и да си изпуснате връзката; второ, няма трансферни нощувки, които да оскъпяват (примерно за Бергамо си пригответе още по 60-70 лева отгоре за трансферната нощувка - транспорт от/до летището и самата нощувка); трето, ако се наложи чекиран багаж, ще се плаща само за 2 полета, а не за 4 (тук вече говорим за спестена трицифрена сума)... И не на последно място: Германия е много по-тематично връзваща се с прекрасна Прага, отколкото Италия. Една няколкочасова разходка из Мюнхен би била един чудесен венец на тази интересна екскурзия :)

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Мерси, Meidj, сега ще погледна и този вариант. Не се бях сетила за него. (Мислех си до Виена и от там с автобус, но пък до Виена пак няма супер евтини полети)

 

 

Редакция: на бързо погледнах полетите до Франкфурт и Меминген, ама те излизат над 120лв. А като сложиш и цената за автобус - ще стане над 200лв.

Е, може би ако има багаж ще се промени цената и моя вариант ще бъде по-скъп. Пък и аз имам една нощувка в повече.... Ще продължа да мисля и обмислям вариантите :)

Редактирано от Nati
Връзка към коментар

да, за Бари и аз си помислих преди малко, но още не съм проверила :) нещо се мотая тук с работа  :sarcastichand:

Но благодаря на всички. Сега ще погледна Бари и Неапол.

 

П. С. Колко е хубаво като има много глави, които мислят и дават идеи :good:

Връзка към коментар

Еее, жалко, че няма евтини полети през Меминген. Аз като гледах лятото, полетите бяха по 20-30 лева посоката и затова се връзваше повече от прилична цена. 

 

А Виена си беше класическата схема в златните години на промоционалните билети на австрийците. Направо ми се свива сърцето, като се присетя :/

 

Между другото, от Берлин има промо билети за автобуса от 9,90 евро посоката (малко под 5 часа), ама пък до Берлин също няма евтини полети... 

 

Иначе най-евтиният вариант до Прага (ако не бързате за никъде и не се плашите от повечко прекачвания и 10+ часа преход с автобус) е:

1) София-Дортмунд с Уиз 

2) Дортмунд-Берлин с Мегабус (2-3 евро, 6 часа)

3) Берлин-Прага (10 евро, 5 часа) 

 

Много добре се напасват трансферите и в двете посоки и в зависимост от цената на Уиз цялата екскурзия може да ви дойде под 100 лева общо (с дискаунт клуба и без включен багаж). 

Връзка към коментар

Като човек, който го пътува това доволно често... определено схемата е през Неапол и Милано :) И откъм цена и откъм време и откъм печалба на разходка в града, особено това в Неапол дето си цял ден там е страхотно, то и без това е опасно да се стои повечко време там. :D

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Даммм и на мен ми се вижда много път с автобус през Германия, освен ако човек не реши да прекара и известно време в някои от хубавите германски градове. Най-добре със самолета през Милано и евентуално Неапол. Но наистина времето ще е гадно. Аз съм била юни месец в Прага и бяха супер температури, а сега е такъв студ, мрачно и влажно...

Връзка към коментар

Прага по всяко време си е хубава. Даже на мене зимната и късноесенната Прага са ми любими. Може би защото няма чак толкова туристи, пък и този район някак ми се връзва повече със студените месеци на годината, не знам защо :) 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.