Ronne Публикувано: 24 юни, 2013 Публикувано: 24 юни, 2013 Август 21, 2017 ще има пълно слънчево затъмнение където целите САЩ от Западния до Източния бряг са in the totality path. Тези в Западното полукълбо спокойно може да почакаме. Иначе и аз като stenk не мога да се ентусиазирам много. Може би защото си спомням преди десет години еуфорията около най-близкото преминаване на Марс до Земята в рамките на близо 60,000 години. След многочасово чакане се похендрихме на покрива на астрономическия факултет на Колумбийския университет да гледаме Марс през огромни телескопи. Е, хубаво, видяхме му снежните шапки, сенки и кратери, но ще излъжа ако кажа, че беше нещо впечатляващо. По-вълнуващ беше купона с китари дето се заформи от чакащите предимно студенти докато си пробивахме път към покрива ...
Георги Публикувано: 24 юни, 2013 Публикувано: 24 юни, 2013 Е, няма как да е по-различно от предишните, но аз поне искам да видя пак пълно слънчево затъмнение. А това е последното в Европа идните 10 години. В Свалбард ми се ходи със и без слънчево затъмнение. Така че просто се получава 2 в 1. 1
wilks Публикувано: 24 юни, 2013 Публикувано: 24 юни, 2013 Между другото - Гренландия не би трябвало да се бори в тази класация така или иначе, защото там има практика на един вид ритуални самоубийства, който са доста разпространени (затова процентът им на самоубийства е 3 пъти по-висок отколкото на 2-рата страна в списъка). Най-просто, възрастните хора се самоубиват, когато остареят много, за да не тежат на младите. (Скоро гледах някакъв филм на тази тема.)Във филма "Бели сенки" (The savage innocents) , е показан и този елемент от културата на ескомосите. Гледал съм го през 80-те по "Първа програма" тогава. Беше направен като документален, и разкриваше много от бита и ежедневието на малко познатите обитатели на северните ширини. Оставиха една баба сред снега с малко сушена риба, за да не умре от глад докато не дойде бялата мечка да я изяде. След това мъжът в семейството като убие мечката, и на свой ред фамилията я изяде, духът на бабата ще продължи да живее, и ще остане завинаги сред своите. Дано не го бъркам с друг филм, но не помня да съм гледал други филми за ескимосите.
Фил Публикувано: 25 юни, 2013 Публикувано: 25 юни, 2013 Абе хора не го ли гледахте от БГ преди години ? Какво по-различно ще има Още помня еуфорията , а накрая честно казано мисля има много по-красиви природни чудеса. И аз това се чудех
Фил Публикувано: 26 юни, 2013 Публикувано: 26 юни, 2013 (редактирано) От Лондон - 260 евра А от Берлин - 222 Е Редактирано 26 юни, 2013 от Фичо
Георги Публикувано: 26 юни, 2013 Публикувано: 26 юни, 2013 Зависи много от сезона, но лятото летят и Norwegian, освен SAS, което смъква цените.
fastandfurious Публикувано: 4 май, 2014 Публикувано: 4 май, 2014 Здравейте, има ли новости около билетите, тъй като виждам, че темата е доста стара? С удоволствие бих наблюдавал и това пълно слънчево затъмнение. Всяко затъмнение е различно само по себе си и е незабравимо преживяване поне за мен. 1
Георги Публикувано: 6 май, 2014 Публикувано: 6 май, 2014 Здравейте, има ли новости около билетите, тъй като виждам, че темата е доста стара? С удоволствие бих наблюдавал и това пълно слънчево затъмнение. Всяко затъмнение е различно само по себе си и е незабравимо преживяване поне за мен. Ето по-прясната тема, в която обсъждаме и конкретно затъмнението. С две думи - за затъмнението забрави Иначе извън сезона билетите са евтини между Осло и Свалбард, летят norwegian и SAS. Двупосочен билет за 100-150 евро е прилично.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега