Прескочи до съдържание

Хърватско

Антония

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте пътешественици :)

Отдавна ви следя, но едва сега се осмелявам и да пиша във форума! Пътуването за нас е и хоби и страст, и даже в един или друг етап от живота ни (моя и на съпруга ми) професионално свързано
Тази година отново спрятаме пътешествие - този дестинацията е Хърватско! Отдава мечтаем за там и понеже скоро ще се обзаведен с най-важното оръдие за едни истински пътешественици, свястна и достатъчно голяма кола, вече му дойде времето! 
Уви, налага се да е юли - заради ваканцията на щерката.

Подхождам към предварителната подготовка на всяко пътуване много сериозно и с удоволствие и затова започвам от далеко и с много ровене и четене.

Много ми помогнахте за пътешествието ни в Южна Италия и Сицилия миналото лято и затова ще помоля за съвети и инфо всякакви! 
Ето и поне засега маршрута ни:

1. София - Ниш - Златибор- Будва - Дубровник

По-подробния маршрут е задачка на мъжо - но помагайте с инфо дали е ок!
В Златибор имаме нощувка, че хем искаме да поразгледаме тази част от Сърбия, хем сме с деца и с тях се спира повечко (4 и 8 г.) 
В Дубровник сме за 2 дни - всъщност ще нощуваме в градчето Брашина, за да избягаме от навалицата и жегата на Дубровник, а и дават че там има хубав плаж.

2. Дубровник - о. Хвар

Чудим се дали да хванем ферибот от Drvenik или от Сплит?
Тук сме с една нощувка в Стари град. Какво интересно още има да се види на острова?

3. Сплит - Шибеник/Нац. парк КРКА и водопади
Е, тук вече искаме да минем на къмпинг - чували сме само хубави неща за хърватските къмпинги, а и така най-добре се наслаждава на морето човек. 3 нощувки
Тук имаме голямо колебание кой къмпинг да изберем, че освен морето искаме да се порадваме и на водопадите в парка!
Някой бил ли е в Соларис? Моля, препоръчайте ни!
Водице струва ли си да се види? 

4. Шибеник - Задар - НПарк Пъкленица/пещера -  Плитвички езера
С 3 нощувки - пак търсим къмпинг близо до водопадите. Някой да препоръча? Какво ще кажете за този: http://kamp-turist.hr/
Дайте идеи за дейности и атракции в парка и околностите (освен водопадите), като и полезна инфо - напр. струва ли си да се плати билет за 2 дни в парка или 1 е достатъчен? Може ли да се правят малки преходи в парка без да се купува билет?

5. Карловац - Загреб - Белград - София
?Препоръки за настаняване в Загреб - с 2 дечица сме.

2 нощувки
? Какво да не пропуснем в района и по пътя

Предварително благодаря за съветите и инфото! 
:)

Редактирано от Антония

]За Плитвичките езера аз бих препоръчала да си вземете билет за два дни. Много са обширни, на мен много ми хареса целия парк. Има възможност да се разхождате и самостоятелно с лодки, но ние нямахме време и го обиколихме почти на бегом за един ден.

Виж каква красота

post-1439-0-26590600-1452169970_thumb.jpg

post-1439-0-03773200-1452170320_thumb.jpg

Редактирано от alienad
  • Харесвам 3

Благодаря Alienad!
Да, и аз мисля ни трябват поне 2 дни дни за Плитвичките езера, невероятни са - въпросът ми беше по-скоро всички забележителности и пешеходни маршрути ли са в парка, т.е. с билет или за да влезе човек изобщо в парка си трябва билет? И какво включва билетът?

Редактирано от Антония
Публикувано:

И аз подкрепям - за Плитвичкити езера си трябва два дни. Ние бяхме 3-ма човека на по 22 години и пак не ни стигна времето, с деца - със сигурност няма да стигне един ден. Тук може да прочетеш цялата информация, която ти е нужна:

http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en/

Мисля, че изобщо за да се влезе в парка си трябват билети, няма как без тях.

• Харесвам 1
Публикувано:

В тази част, където са езерата няма как да се влезе без билет. Отвсякъде е заградено. Билетът включва корабче и автобус, който придвижва от единия край до другия, тъй като разстоянията са големи. На входа дават карта на парка и можеш да прецениш в каква последователност да го разглеждаш.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.