Антония Публикувано: 7 януари, 2016 Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) Здравейте пътешественици Отдавна ви следя, но едва сега се осмелявам и да пиша във форума! Пътуването за нас е и хоби и страст, и даже в един или друг етап от живота ни (моя и на съпруга ми) професионално свързаноТази година отново спрятаме пътешествие - този дестинацията е Хърватско! Отдава мечтаем за там и понеже скоро ще се обзаведен с най-важното оръдие за едни истински пътешественици, свястна и достатъчно голяма кола, вече му дойде времето! Уви, налага се да е юли - заради ваканцията на щерката. Подхождам към предварителната подготовка на всяко пътуване много сериозно и с удоволствие и затова започвам от далеко и с много ровене и четене. Много ми помогнахте за пътешествието ни в Южна Италия и Сицилия миналото лято и затова ще помоля за съвети и инфо всякакви! Ето и поне засега маршрута ни: 1. София - Ниш - Златибор- Будва - Дубровник По-подробния маршрут е задачка на мъжо - но помагайте с инфо дали е ок!В Златибор имаме нощувка, че хем искаме да поразгледаме тази част от Сърбия, хем сме с деца и с тях се спира повечко (4 и 8 г.) В Дубровник сме за 2 дни - всъщност ще нощуваме в градчето Брашина, за да избягаме от навалицата и жегата на Дубровник, а и дават че там има хубав плаж.2. Дубровник - о. Хвар Чудим се дали да хванем ферибот от Drvenik или от Сплит?Тук сме с една нощувка в Стари град. Какво интересно още има да се види на острова? 3. Сплит - Шибеник/Нац. парк КРКА и водопадиЕ, тук вече искаме да минем на къмпинг - чували сме само хубави неща за хърватските къмпинги, а и така най-добре се наслаждава на морето човек. 3 нощувкиТук имаме голямо колебание кой къмпинг да изберем, че освен морето искаме да се порадваме и на водопадите в парка!Някой бил ли е в Соларис? Моля, препоръчайте ни!Водице струва ли си да се види? 4. Шибеник - Задар - НПарк Пъкленица/пещера - Плитвички езераС 3 нощувки - пак търсим къмпинг близо до водопадите. Някой да препоръча? Какво ще кажете за този: http://kamp-turist.hr/Дайте идеи за дейности и атракции в парка и околностите (освен водопадите), като и полезна инфо - напр. струва ли си да се плати билет за 2 дни в парка или 1 е достатъчен? Може ли да се правят малки преходи в парка без да се купува билет? 5. Карловац - Загреб - Белград - София?Препоръки за настаняване в Загреб - с 2 дечица сме. 2 нощувки? Какво да не пропуснем в района и по пътяПредварително благодаря за съветите и инфото! Редактирано 7 януари, 2016 от Антония
alienad Публикувано: 7 януари, 2016 Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) ]За Плитвичките езера аз бих препоръчала да си вземете билет за два дни. Много са обширни, на мен много ми хареса целия парк. Има възможност да се разхождате и самостоятелно с лодки, но ние нямахме време и го обиколихме почти на бегом за един ден. Виж каква красота Редактирано 7 януари, 2016 от alienad 3
Антония Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) Благодаря Alienad!Да, и аз мисля ни трябват поне 2 дни дни за Плитвичките езера, невероятни са - въпросът ми беше по-скоро всички забележителности и пешеходни маршрути ли са в парка, т.е. с билет или за да влезе човек изобщо в парка си трябва билет? И какво включва билетът? Редактирано 7 януари, 2016 от Антония
П.Кръстев Публикувано: 7 януари, 2016 Публикувано: 7 януари, 2016 И аз подкрепям - за Плитвичкити езера си трябва два дни. Ние бяхме 3-ма човека на по 22 години и пак не ни стигна времето, с деца - със сигурност няма да стигне един ден. Тук може да прочетеш цялата информация, която ти е нужна: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/en/ Мисля, че изобщо за да се влезе в парка си трябват билети, няма как без тях. 1
alienad Публикувано: 7 януари, 2016 Публикувано: 7 януари, 2016 В тази част, където са езерата няма как да се влезе без билет. Отвсякъде е заградено. Билетът включва корабче и автобус, който придвижва от единия край до другия, тъй като разстоянията са големи. На входа дават карта на парка и можеш да прецениш в каква последователност да го разглеждаш. 1
Meidj Публикувано: 7 януари, 2016 Публикувано: 7 януари, 2016 За Загреб най-изгодната опция е апартамент под наем - има огромно предлагане на супер цени. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега