silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Исках да пусна тема специално за карнавала в Рио , но установих че не знам как, та ще питам тука. 1. След като карнавала започва в 9 вечерта колко по-рано трябва да сме там? 2. Съответно краят му е около 3 през нощта - ще има ли таксита или ще е като след концерт на националния стадион? Цените им дали ще са като в новогодишна нощ? 3. Билети за карнавала все още има по сайтовете. Някой все пак дали знае дали ще има и на място и да препоръча сайт, ако ще да ги купуваме вече от тук. 4. Центъра на Рио не е препоръчван за разходки след здрач, още по-малко за нощувки. Все пак самбадрома е там някъде и не е ли по-оживено ? 5. Голям проблем ни се оказаха нощувките. В момента имаме един запазен хостело-хотел в квартал Laranjeras. На google street view не е много оживена улицата, минава само един автобус. Какво мислите за този квартал. В момента имаме опция за подобна цена 600лв за 3 нощувки Санта Тереза прилично място или дупка с детско легло на 2 етажа в Копакабана. 6. На третия ни ден в Рио имаме полет вечерта. Ако сме в апартамент от airbnb вероятно няма да има къде да си оставим багажа, след като сме предали ключа. Из града има ли подходящо място за съхранение на багаж ? 7. Стават ли през деня партита по плажовете и да няма място човек къде да си опъне хавлията? Предполагам ще става времето за плаж. И два-три върпоса , които не са свързани с карнавала: Електричеството с какви контакти е ? Последно за валутата долари от тук и малко реали, а там къде обменяме доларите ? Времето - какви дрехи, като за наше лято ли? Яке ? За дъждовните дни нещо като дъждобран или непромокаемо яке, но става ли хладно при дъжд? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Карнавалът си тече около 5 дена без прекъсване, предполагам имаш предвид парада на школите по самба. Часа не е много точен, това не е Швейцария все пак. Може да отидете и малко по-рано, ще има народ, музика, танци по трибуните. Таксита има, но това са много хора. Добра идея е да се измъкнете малко по-рано от края за да е по-лесно. Цените не помня как бяха, като че ли нормална нощна тарифа. Ако по някаква причина има пълна липса и се появят един-двама, може да очаквате да ви отрежат главата с цени. Билети не знам дали ще има, аз купувах на място, но бяха не за истинския карнавал, а за парада на победителите следващия уикенд. Самбодрома не е баш в центъра, квартала не е много лицеприятен, но е оживено, продават всякакви неща на улицата, хората си знаят интереса и няма да тръгнат да си развалят репутацията. Ларанжейрас и Санта Тереза не са лоши места доколкото знам, все пак като се прибирате в 4 през нощта гледайте да сте с такси. 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 2. Има таксита, няма грижи, ние си взехме и дори ни таксува нормално, но дали сме били късметлии не знам. 4. Не му се плашете чак толкова, нещата са малко преекспонирани. 5. Това си е проблем, ние спахме в Бутафого в някакъв бизнес ориентиран хотел, може би за това имаше все още мест, цената беше май 200$ на вечер- соленко, но по време на карнавала има и по-страшни цени. 7. За плаж времето става, разбира се, обаче с местат е много трудно, ние обикаляхме, обикаляхме, пък си тръгнахме от плажа, за Копакабана става дума. 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Да , за парада на школите си мисля като казвам "карнавала". Искам да сме на самбадрома в дните на представянето. Питам колко по-рано, защото в някои форуми четох нещо от рода на 5ч следобед, за да си избереш място в трибуната. За прибирането по нощите с такси 100% , но към 20-21ч например ? За времето също ми е важно - какъв багаж да стягам? За първи път ще ходя на противоположен климат. Освен това , ако може да редуцираме в ръчен багаж, ще е най-добре. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 С контактите е малко сложно, защото смениха стандарта преди няколко години, но ако сте с български зарядни трябва да стават и старите и новите. Преходници има много по магазините. Времето е лято, доста влажно, ако вали ще е по-поносимо даже. Аз яке никога не нося, дори зимата, а тук сме в планината. Валута се обменя по бюрата, във всеки мол има, из центъра също, на летището курса ще е по-лош. С дрехите аз процедирах така - никакви зимни дрехи и обувки въобще, до софийското летище с такси или някой да ме закара, оттам нататък сте все в климатизирана среда. Ако имате престои из Европа или не сте от София е малко по-сложно де. 4 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Аз яке никога не нося, дори зимата, а тук сме в планината. E това е истината! Едно толкова кратко изречение казва толкова много. Завиждам 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Багаж има къде да се остави на летищата, но на плажа не съм виждал. Там има обособени места с душ и тоалетна, може да има и за багаж, но не ми е трябвало и не знам. Ако сте на хотел може да го оставите там и след като освободите стаята. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 В Санта Тереза има хубави места има и дупки. Оттам има невероятни гледки над Рио , лошото че е на един висок хълм и е транспорта не е толкова добър. Аз бих избрал Копакабана , ако не е съвсею мизерия. Ще изкажа еретичната мисъл , че самата Копакабана не е нищо особено като плаж. Хубавото са гледките. 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) Имаме нощувка в Болоня и цял ден, не върви да тръгнем по джапанки Но предобих представа, просто никакви есенно-зимни дрехи в багажа , това ми трябваше. Благодаря! Относно обмяната на валута за какво да се внимава ? stanimir, за Санта Тереза много ме влече именно заради гледките. Имам и една друга резервация за там, но само 2 нощувки, а ни трябват 3 и не мисля, че е ок да се местим. Другото място, което е свободно през airbnb е на улица и няма ходене пеша. Знам, че има места до които може да стигнеш с такси и после пак пеш. Копакабана- не е ти е еретична мисълта, аз имам доста слаби очаквания за там. То и Ошко каза, че е навалица и няма как да ми хареса, но ще се разходим наоколо. Редактирано 7 януари, 2016 от silvia_b Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 То разходката ясна , аз минах някъде 6-7 пъти цялата плажна ивица с всички постове. За плаж по-добре е Леблон. Няколко пъти ползвах таксита и всички бяха читави. Обмяна на валута само в молове. Няма такова нещо като познатите ни чейндж бюра на всяка крачка. Там обмяната е в туристически агенции и най-често дори няма обявен курс , а трябва да питаш. Най-лесно и най-изгоден курс получавсш при теглене от банкомат с дебитна карта. Някой банки обаче начисляват допълнителна такса над тази която си начислява твоята банка. Банкоматите на HSBC нямат такса и са на много места 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Копакабана е по-скоро заради оживлението и хората, не за плажа. Ако в Париж например може да седиш в кафе или ресторантче на улицата и да гледаш как тече живота, в Рио това се случва на плажа. Излязоха едни изследвания, според които водата и пясъка са доста замърсени, дори спортистите за олимпиадата се притеснявали в какво ще плуват, абе нещо като Слънчев бряг. Не личи с просто око де. Залива Гуанабара (примерно Фламенго и Ботафого) е още по-зле. Хубавите плажове са на запад към края на града, оттатък Barra da Tijuca. 2 Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 (редактирано) За самбодромото- миналата година ние отивахме към 9.00 и си намирахме места- нямаше проблем. Много от местните идват към 9.30-10.00ч, зависи кой на коя самба група е фен. В случая говоря за професионалистите - които са последните 2 дни. За първите два - три дни, когато са....аматьорите имаше места до сутринта. Така или иначе дори и да отидете по- рано има с какво да се забавлявате. Мога да препоръчам моя хостел от миналата година, който е в центъра, близо до метрото и на комуникативно място и имаше климатик Casa Amarela hostel (миналата година беше с друго име). Та миналата година имаше свободни стаи по време на карнавала. За облеклото - аз ходих с джапанки, бански и саронг и ми беше тамън :D Редактирано 7 януари, 2016 от petia_a_z 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Toва са гледки от Санта Тереза към града : 9 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Petia, вие в кой сектор бяхте и от къде билетите взехте? Хостелчето е заето, но пък до сега не съм гледала точно в този район. Мислех, че не е хубав. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Ами той не беше, но напоследък правят освежаване на центъра и района около пристанището, има нови хотели открити там, музей, културни събития, може да са го облагородили доста. 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Сетих се още нещо, не е свързано с карнавала, но като съм почнала, да си питам на едно място. Neuromancer , подскажи беше ли писал някъде за сим карти, интернет карти и такива неща? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Не помня да съм писал... Има предплатени карти на TIM, Claro, Oi, Vivo по будките и магазините за телефони, за условията трябва да се види. Те са по щати, откъдето я купите оттам ви е номера и като се преместите има роуминг, и цените са различни. Интернета е без роуминг де. Последно купувах за брат ми на ТИМ в Рио, интернета беше 2 реала на ден, щом започнеш ти ги взима и после си ползваш. Ама с тия смартфони най-добре да го изключиш, ако не искаш да ползваш, че си теглят сами мейл и други работи... Имаше меню на английски за активация, след като купиш картата ще се оправиш. Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 7 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 Игуасу, Рио, Сао Пауло в един щат ли са? На сайта на ТИМ има пакет , който включва Европа с цена 0,25$/мин. Ще разгледам и другите. Благодаря! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 януари, 2016 Сподели Публикувано: 7 януари, 2016 в три различни щата са. Като гледаш на сайта, избираш първо щата (примерно Сао Пауло, Рио де Жанейро) - условията са различни, и гледаш Pré-pago за предплатени. Игуасу е в Paraná. Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 (редактирано) Petia, вие в кой сектор бяхте и от къде билетите взехте? Хостелчето е заето, но пък до сега не съм гледала точно в този район. Мислех, че не е хубав. За 7ми и 9ти сектор (7,8,9,10 са най-добрите тъй като пред тях най- много танцуват участниците в карнавала) от някакъв сайт, но доста по рано и цената висока, а толкова късно ще ви отрежат главите (http://www.carnivalbookers.com/). Имаше някакъв сайт който е официалният на карнавала (с по-евтини цени), но много късно отвориха онлайн купуването на билети (разгледайте клипчетата от карнавал в ютуб - там го рекламират този сайт) . Избирайте си нечетната страна тъй като е по-близо до спирка "Placa Once" и бързичко се стига до самбодромото. Иначе навръщане пътувах с едни поляци, които си бяха взели билети за карнавала на деня, но на доста по-тънка цена за сектор 11, който не е най-добрия вариант, но все пак сте вътре . Ако трябва да съм честна- четох доста коментари преди да тръгна, че имало билети на място, но аз не рискувах. За хостела- водят, че мястото не е добро, но е близо до голям централен булевард, метрото е на 5-10 мин. има един участък от около 50 метра (две пресечки), който е малко притеснителен, но по време на карнавала има много полиция по улиците. Говорих с едни полицаи докато си търсихме хостела, оказа се, че не са от Рио и са командировани за периода на карнавала. Отделно от това, за горепосочения притеснителен участък, имаше нещо като патрули от квартала - на всяко по- малко и съмнително кръстовище имаше човек, който е седнал на столче. Те ни поздравяваха, докато преминавахме от там. Давам това разяснение за хостела, защото много дълго време пишеше, че хостела е зает, а в последствие на нашия етаж бяхме само 4 човека. Ако ходя там отново (Дай Боже), пак в тоя хостел ще бъда. Редактирано 8 януари, 2016 от petia_a_z 3 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 За секторите - според мен си вземете евтини билети, има сектори(така наречените за местни)на по-добри цени и всичко си се вижда идеално, мисля че говоря за 3 1 Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Ние взехме билети от тук http://www.rio-carnival.net/rio_carnival/sambodromo-samba-parade-tickets.phpдоста сайтове изръчках и в този бяха най-евтини.Взех за 07.02 шести сектор Grandstand tickets. 2 Връзка към коментар
petia_a_z Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Ние взехме билети от тук http://www.rio-carnival.net/rio_carnival/sambodromo-samba-parade-tickets.phpдоста сайтове изръчках и в този бяха най-евтини.Взех за 07.02 шести сектор Grandstand tickets. Да, това беше сайта на карнавала Иначе за секторите 3,4,5,6 пак са хубави сектори- с добра гледка, но пред 7,8,9,10 се спират и танцуват по-дълго, защото на линията на 11 и 12 е разположено журито. 1 Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 8 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Да, на този сайт са най-нормални цените, ама тая такса 35% накрая .....Доставка до къде или на мястоп от някъде се взимат ? Връзка към коментар
strelec72 Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 (редактирано) Дори и с тази комисионна пак е най-евтино.Всички имат комисионна от 20-35 %.Аз смятам цената на билета +комисионната и тогава сравнявам.Билетите се взимат на място от офис.Сайта е много подробен и дава много инфо за карнавала. Редактирано 8 януари, 2016 от strelec72 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега