charlotte Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 Има ли някаква разлика между парада на 7 и 8 февруари или всичко е веселба? Просто би трябвало да пристигнем от Игуасу на 7-ми следобяд и можем да изберем само от тези два дни. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2016 Сподели Публикувано: 8 януари, 2016 освен че ще минават различни групи, няма друга разлика, 7 и 8 са основните дати Връзка към коментар
lubka13 Публикувано: 9 януари, 2016 Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 Подкрепям мнението на stanimir " Kопакабана не е нищо особено като плаж"' Препорачвам Ви да се качите на Захарната глава и от там да се насладите на магнетични гледки. А за такситата след Карнавала не се притеснявайте,има достатъчно и возят на нормални цени. Връзка към коментар
silvia_b Публикувано: 9 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2016 Ние пристигаме на 7ми сутринта в Рио и пак се чудя дали да взема билети за тоя ден, защото докато се настаним , да влезем в час с града и да търсим този офис за билети.... Общо взето всичко ми се изясни и много ви благодаря! 1 Връзка към коментар
zhivko7 Публикувано: 1 декември, 2018 Сподели Публикувано: 1 декември, 2018 Някой купувал ли е билети през http://www.carnavaldorio.com.br ? Доколкото разбирам това е сайта, през който официалният организатор Liesa (http://liesa.globo.com/) продава билети, като плащането минава през https://www.totalacesso.com/event/detail/1854. Съответно и билетите са на нормални цени, с 10% такса. Сайтът е само на португалски и не успях да разбера на 100% дали мога да взема самите билети в деня на събитието (3-4 март), тъй като няма как да ги взема по-рано от офиса на Liesa на посочения адрес и в посочения срок, тъй като пристигам по-късно. Та някой, ако може да потвърди тая бележка по-долу ((PLANTÃO ESPECIAL DE ATENDIMENTO – SAMBÓDROMO) от https://www.totalacesso.com/event/detail/1854 дали се отнася за друга опция за получаване на билетите (съответно на 3-4 март, 17-23h зад сектор 11, Самбодромо) или става въпрос за нещо друго? PROCEDIMENTOS PARA RETIRADA DOS INGRESSOS A PARTIR DE 18/02/2019 até 02/03/2019 E TAMBEM NOS DIAS DIAS: 07 e 08 DE MARÇO DE 2019 NA CENTRAL LIESA DE ATENDIMENTO E VENDAS RUA DA ALFÂNDEGA, 25 LOJAS ABC - CENTRO - RJ HORÁRIO DE FUNCIONAMENTO: 10:00 ÀS 16:00 - DE 2ª A 6ª FEIRA. TELEFONE (21) 2233-8151 IMPORTANTE: OS ADQUIRENTES DE INGRESSOS À PARTIR DE 08/02/2019 DEVERÃO OBEDECER O PRAZO MÍNIMO DE 10 DIAS PARA EFETUAR A RETIRADA. PLANTÃO ESPECIAL DE ATENDIMENTO – SAMBÓDROMO Dias: 03 e 04 de Março de 2019 Plantão Especial – Passarela do Samba Atrás do Setor 11 do Sambódromo Horário de funcionamento: 17:00 às 23:30 Horas Dias: 09 MARÇO de 2019 SÁBADO DAS CAMPEÃS Plantão Especial – Passarela do Samba Atrás do Setor 11 do Sambódromo Horário de funcionamento: 10:00 às 23:30 Horas Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 1 декември, 2018 Сподели Публикувано: 1 декември, 2018 преди 2 часа, zhivko7 каза: Някой купувал ли е билети през http://www.carnavaldorio.com.br ? Доколкото разбирам това е сайта, през който официалният организатор Liesa (http://liesa.globo.com/) продава билети, като плащането минава през https://www.totalacesso.com/event/detail/1854. Съответно и билетите са на нормални цени, с 10% такса. Сайтът е само на португалски и не успях да разбера на 100% дали мога да взема самите билети в деня на събитието (3-4 март), тъй като няма как да ги взема по-рано от офиса на Liesa на посочения адрес и в посочения срок, тъй като пристигам по-късно. Та някой, ако може да потвърди тая бележка по-долу ((PLANTÃO ESPECIAL DE ATENDIMENTO – SAMBÓDROMO) от https://www.totalacesso.com/event/detail/1854 дали се отнася за друга опция за получаване на билетите (съответно на 3-4 март, 17-23h зад сектор 11, Самбодромо) или става въпрос за нещо друго? PROCEDIMENTOS PARA RETIRADA DOS INGRESSOS A PARTIR DE 18/02/2019 até 02/03/2019 E TAMBEM NOS DIAS DIAS: 07 e 08 DE MARÇO DE 2019 NA CENTRAL LIESA DE ATENDIMENTO E VENDAS RUA DA ALFÂNDEGA, 25 LOJAS ABC - CENTRO - RJ HORÁRIO DE FUNCIONAMENTO: 10:00 ÀS 16:00 - DE 2ª A 6ª FEIRA. TELEFONE (21) 2233-8151 IMPORTANTE: OS ADQUIRENTES DE INGRESSOS À PARTIR DE 08/02/2019 DEVERÃO OBEDECER O PRAZO MÍNIMO DE 10 DIAS PARA EFETUAR A RETIRADA. PLANTÃO ESPECIAL DE ATENDIMENTO – SAMBÓDROMO Dias: 03 e 04 de Março de 2019 Plantão Especial – Passarela do Samba Atrás do Setor 11 do Sambódromo Horário de funcionamento: 17:00 às 23:30 Horas Dias: 09 MARÇO de 2019 SÁBADO DAS CAMPEÃS Plantão Especial – Passarela do Samba Atrás do Setor 11 do Sambódromo Horário de funcionamento: 10:00 às 23:30 Horas това значи Как се взимат билетите от 18/02 до 02/03 и 7 и 8 март в централата на Liesa : RUA DA ALFÂNDEGA 25, магазини ABC от 10 до 16 часа понеделник до петък трябва да се изчака поне 10 дена след покупката на 3 и 4 март на Passarela do Sambodromo, зад сектор 11 от 17 до 23:30 часа и на 9 март от 10 до 23:30 часа 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Да повдигна малко темата за билетите за карнавала. Някой някога успявал ли е да купи билети от http://www.carnavaldorio.com.br ? Тая pequena pausa до пускането на новите билети продължава от предишния карнавал до момента, т.е. 7 месеца и нещо взех да се притеснявам вече. Дали да не купувам билети от друго място? Колко по-евтини са през http://www.carnavaldorio.com.br? Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 преди 2 часа, tougherty каза: Да повдигна малко темата за билетите за карнавала. Някой някога успявал ли е да купи билети от http://www.carnavaldorio.com.br ? Тая pequena pausa до пускането на новите билети продължава от предишния карнавал до момента, т.е. 7 месеца и нещо взех да се притеснявам вече. Дали да не купувам билети от друго място? Колко по-евтини са през http://www.carnavaldorio.com.br? Сега проверих, че нашите билети сме ги купували на 20 януари, защото това беше датата, на която пуснаха билетите. Става въпрос за карнавала, който мина тази година. Датите на самия карнавал бяха в началото на март. Така че е напълно възможно още да не са пуснати билетите. Цената беше 220 реала на човек в сектор 3 на Самбадрома. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Билетите няма да свършат дори до деня на карнавала. Има и други сайтове, но не знам къде и как е най-евтино 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Здравко Ангел, а спомняте ли си дали има някаква административна такса към цената на билетите накрая? Питам защото сега отворих Rio-carnival.net и цената за сектор 3 в момента е 250 реала, само че освен това има и административна такса от 10%. Ако тази такса я има навсякъде, според мен чакането до януари за 30 реала (13 лв.) на билет не си заслужава и направо ще ги купя сега. Везните се накланят допълнително и от това, че при carnavaldorio.com.br получаването на билетите е или някъде в центъра, където по принцип не мисля да ходим до приключването на карнавала, или зад сектор 11 на самбадрома, което означава обикаляне на целия самбадром, защото ще купуваме билети за четните сектори заради достъпа с метро. Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 преди 44 минути , tougherty каза: Здравко Ангел, а спомняте ли си дали има някаква административна такса към цената на билетите накрая? Питам защото сега отворих Rio-carnival.net и цената за сектор 3 в момента е 250 реала, само че освен това има и административна такса от 10%. Ако тази такса я има навсякъде, според мен чакането до януари за 30 реала (13 лв.) на билет не си заслужава и направо ще ги купя сега. Везните се накланят допълнително и от това, че при carnavaldorio.com.br получаването на билетите е или някъде в центъра, където по принцип не мисля да ходим до приключването на карнавала, или зад сектор 11 на самбадрома, което означава обикаляне на целия самбадром, защото ще купуваме билети за четните сектори заради достъпа с метро. Не мога да ти отговоря, защото ние бяхме на гости при наши приятели, които взеха билетите онлайн. Просто си проверих пощата днес, за да ти напиша кога точно са ги купили. Аз мислех, че изобщо не са пуснати билетите, щом вече ги има наистина не си заслужава заради тази такса да чакаш. Колкото до обикалянето на самбадрома, то не е чак такъв проблем. Между другото някои от станциите на метрото са затворени по време на карнавала. 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Преди 1 час, tougherty каза: Здравко Ангел, а спомняте ли си дали има някаква административна такса към цената на билетите накрая? Питам защото сега отворих Rio-carnival.net и цената за сектор 3 в момента е 250 реала, само че освен това има и административна такса от 10%. Ако тази такса я има навсякъде, според мен чакането до януари за 30 реала (13 лв.) на билет не си заслужава и направо ще ги купя сега. Везните се накланят допълнително и от това, че при carnavaldorio.com.br получаването на билетите е или някъде в центъра, където по принцип не мисля да ходим до приключването на карнавала, или зад сектор 11 на самбадрома, което означава обикаляне на целия самбадром, защото ще купуваме билети за четните сектори заради достъпа с метро. За кога смятате да купувате? Ние ще търсим за 24-ти, ако съвпада с вашите планове като дата , можем да направим агитка. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Не знам онзи сайт дали е без такса, но почти навсякъде взимат... 10% може да изглежда много, ама за Cirque de Soleil ми взеха 20%. Без такса може да е на място... 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 30 септември, 2019 Сподели Публикувано: 30 септември, 2019 Ние пристигаме в Рио на 22.02 и заминаваме за Игуасу на 27.02 рано сутринта. На самбадрома мисля да отидем на 23 и 24, като за момента сме се спряли на сектор 8, за да сме в епицентъра на парада и да можем да отидем до там с метрото . Отседнали сме точно до голяма и възлова станция (Gen. Osorio), която не вярвам да затворят. Вие кой сектор сте харесали за 24ти? Сега прочетох, че zhivko7 по-нагоре в темата е написал, че и при carnavaldorio.com.br има 10% такса. Т.е. разликата в цената е само в надценката на билета. Утре ще поровя за цените на сектор 8 при carnavaldorio.com.br и ако пак разликата с Rio-carnaval.net е само 30 реала на билет, тези дни направо ще ги поръчам. Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 1 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2019 @zhivko7 , ти в крайна сметка от carnavaldorio.com.br ли взе билетите? Ако не е тайна, за кой сектор и на каква цена? Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 1 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2019 преди 23 часа, tougherty каза: Ние пристигаме в Рио на 22.02 и заминаваме за Игуасу на 27.02 рано сутринта. На самбадрома мисля да отидем на 23 и 24, като за момента сме се спряли на сектор 8, за да сме в епицентъра на парада и да можем да отидем до там с метрото . Отседнали сме точно до голяма и възлова станция (Gen. Osorio), която не вярвам да затворят. Вие кой сектор сте харесали за 24ти? Сега прочетох, че zhivko7 по-нагоре в темата е написал, че и при carnavaldorio.com.br има 10% такса. Т.е. разликата в цената е само в надценката на билета. Утре ще поровя за цените на сектор 8 при carnavaldorio.com.br и ако пак разликата с Rio-carnaval.net е само 30 реала на билет, тези дни направо ще ги поръчам. Сектор 6, 8 или 10 гледам. 8 ми се струва Ок. Нашите нощувки са между Копакабана и Ипанема, мисля с Юбер да отидем до Самбодрома, още повече че в момента не знам дали ще тръгнем от апартамента или от някъде из града. Ако купите, свиркай за кой сектор и откъде сте купили. 1 Връзка към коментар
zhivko7 Публикувано: 2 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2019 преди 11 часа, tougherty каза: @zhivko7 , ти в крайна сметка от carnavaldorio.com.br ли взе билетите? Ако не е тайна, за кой сектор и на каква цена? В крайна сметка реших да не рискувам с този сайт. При регистрация искаха CPF number (нещо като social security number в Бразилия). Ако не се лъжа, искаха и адрес в Бразилия. За самата регистрация могат да се въведат и нереални данни (има разни CPF number generators в Интернет). Но за получаване на билетите искаха представяне на официален документ за самоличност, което не знам колко е стриктно, но реших, че може и да имам проблем с това. Взех билетите от https://rio-carnival.net - сектор 7, за един от двата основни парада, цена на билета - 405 BRL + 10% такса, или 445 BRL общо. Сега набързо проверих цените в този сайт и цената за сектор 7 е по-ниска в момента - излиза 360 BRL с таксата. 1 Връзка към коментар
zhivko7 Публикувано: 2 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2019 Едно допълнение по отношение получаването на билетите от https://rio-carnival.net - освен докумен за самоличност искаха и представяне на банковата карта, с която е извършено плащането. To change the voucher you must have with you: VOUCHER document with photograph (e.g.: your passport, original and copy) the credit card used in the purchase. In Case the buyer is a third person you also need: Document printed and signed by the buyer recognizing the purchase a copy of the credit card's owner a copy of buyer document Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 11 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2019 Купихме билетите. За сектор 8 (предполага се, че е възможно най-доброто място за гледане от т.нар. Grandstands/Arquibancadas) + лесен достъп с метро. Много ми се щеше да вземем и за frisas, обаче там цените са умопомрачителни. Купихме билетите oт carnivalservice.com за по 95$ единия, като цената е крайна, с всички такси включени в нея. Добавихме само доставка на билетите до посочен от нас адрес за 12$ общо, като може да се избира в кой ден и времеви отрязък от 3 часа. Трябва да се получат лично от мен (като направил поръчката), или от упълномощен от мен човек, за който предварително съм уведомил carnivalservice.com. @lyusi ако това съвпада с вашите планове, заповядайте при нас! 1 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 11 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2019 преди 55 минути , tougherty каза: Купихме билетите. За сектор 8 (предполага се, че е възможно най-доброто място за гледане от т.нар. Grandstands/Arquibancadas) + лесен достъп с метро. Много ми се щеше да вземем и за frisas, обаче там цените са умопомрачителни. Купихме билетите oт carnivalservice.com за по 95$ единия, като цената е крайна, с всички такси включени в нея. Добавихме само доставка на билетите до посочен от нас адрес за 12$ общо, като може да се избира в кой ден и времеви отрязък от 3 часа. Трябва да се получат лично от мен (като направил поръчката), или от упълномощен от мен човек, за който предварително съм уведомил carnivalservice.com. @lyusi ако това съвпада с вашите планове, заповядайте при нас! Благодаря! Определено съвпада, само че ние пристигаме на 23-ти вечерта и можем да се включим само за 24-ти. А кой адрес посочи за вземане на билетите? Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 11 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2019 Ами значи на 24-ти ще се веселим заедно, а ние ще ви разкажем как е било предишната вечер :) Посочих адреса на airbnb апартамента ни в Ipanema. По принцип от сайта може да се посочи за доставка само хотел от падащо меню, но се свързах по WhatsApp с тях и изяснихме, че може да избера който и да е хотел за поръчката, а после да им напиша официален мейл за промяна на адреса за доставка. Написах им мейла и чакам потвърждение. Ако мислиш да поръчваш от тях, ако искаш изчакай да ми потвърдят с мейл, че адресът е променен успешно, за да сме сигурни че всичко е точно. Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 13 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2019 Потвърдиха новия адрес за доставка и отмятам билетите като приключени. 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 5 януари, 2020 Сподели Публикувано: 5 януари, 2020 На 11.10.2019 г. в 18:15, tougherty каза: Ами значи на 24-ти ще се веселим заедно, а ние ще ви разкажем как е било предишната вечер 🙂 Потвърждавам 🙂 Купихме билетите за сектор 8 и ние, като наближи ще се уговорим как да се намерим. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 Няма тема за новини, но отскоро метрото в Рио може да се плаща направо с безконтактни карти и телефони с NFC на турникетите. Досега можеше само с кредитни, вече може и с дебитни и предплатени карти. 3 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 преди 6 часа, neuromancer каза: Няма тема за новини, но отскоро метрото в Рио може да се плаща направо с безконтактни карти и телефони с NFC на турникетите. Досега можеше само с кредитни, вече може и с дебитни и предплатени карти. Супер новина. Особено предвид това, че реших да не нося кеш в мен в Рио - мисля да пазарувам само с карта навсякъде и да имам едно 50 реала за зор-заман скрити в колана. Прочетох че карти се приемали буквално навсякъде и мисля да се възползвам. Ако терминалите са безконтактни, даже и карта няма да нося, а ще плащам направо с телефона. @neuromancer, ти какво мислиш за тази идея, дали ще ми се получи? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега