Прескочи до съдържание

Карнавалът в Рио

silvia_b

Препоръчани мнения

Аз предимно с карта карам и много малко кеш, само за автобуси и някакви сергийки. Това в голям град, в по-отдалечени места си трябва кеш.

Специално безконтактните терминали са по-малко, та не разчитай толкова. Малко банки издават безконтактни карти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, tougherty каза:

Супер новина. Особено предвид това, че реших да не нося кеш в мен в Рио - мисля да пазарувам само с карта навсякъде и да имам едно 50 реала за зор-заман скрити в колана. Прочетох че карти се приемали буквално навсякъде и мисля да се възползвам. Ако терминалите са безконтактни, даже и карта няма да нося, а ще плащам направо с телефона. @neuromancer, ти какво мислиш за тази идея, дали ще ми се получи?

Ние плащахме основно с карти също. Дори не мога да се сетя къде сме плащали кеш. Даже Diners си се приемаше и плащахме и с нея. В Рио имаше някакъв All you can eat бюфет, в който не приемаха MasterCard, само Visa, така че имайте предвид и тази особеност при избора на карта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , chandni каза:

Ние плащахме основно с карти също. Дори не мога да се сетя къде сме плащали кеш. Даже Diners си се приемаше и плащахме и с нея. В Рио имаше някакъв All you can eat бюфет, в който не приемаха MasterCard, само Visa, така че имайте предвид и тази особеност при избора на карта.

Благодаря! Мисля да ползвам Curve и съм вързал няколко различни карти към нея - ще пробвам, която стане. А дали са им безконтактни терминалите?

Връзка към коментар
На 21.02.2020 г. в 7:31, tougherty каза:

Благодаря! Мисля да ползвам Curve и съм вързал няколко различни карти към нея - ще пробвам, която стане. А дали са им безконтактни терминалите?

Както казах по-горе, има безконтактни терминали, но са малко, носете си карта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има един сайт и приложение www.blocosderua.com където може да видите къде и кога ще минават различните blocos и да участвате в масовката, ако искате. Има за доста градове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

Има един сайт и приложение www.blocosderua.com където може да видите къде и кога ще минават различните blocos и да участвате в масовката, ако искате. Има за доста градове.

Много благодаря. Вече сме тук и е много забавно. Голям купон пада по тия блокос.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Тази година карнавалът се пада сега, но разбира се не се празнува.

Понеже от него зависят приходите на доста хора, с помощта на Airbnb се предлагат Experiences online, примерно уроци по самба, капоейра, барабани, история, гримиране, какво ли не. Ако някой иска да пробва, тук:

https://www.airbnb.com/s/all?locale=en&refinement_paths[]=%2Fplaylists%2F45706

Предполагам, че повечето неща са на португалски обаче

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Всъщност като погледнах, на всичките пише и английски. Та може да е интересно и да се включат хора, които не биха отишли в Бразилия по принцип, или пък да загреете за догодина 😀🥳

Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Не, това е Бело Оризонте. Целия център е затворен за карнавала.

В последните години Бело Оризонте стана един от най-големите карнавални градове, тази година прогнозите бяха за 5-6 милиона души.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, neuromancer каза:

Не, това е Бело Оризонте. Целия център е затворен за карнавала.

В последните години Бело Оризонте стана един от най-големите карнавални градове

Пусни някоя карнавална снимка от Бело Оризонте да оплакнем окото.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.