adriano1 Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 Здравейте. След десетина дни заминавам за своето първо пътуване до Тайланд. Имам 10 нощувки,като за сега съм запазил само първите 2 в Банкок. Ще ми е полезен всеки съвет от колеги вече пътували там. Искам да видя нощния живот на Банкок - най-добрите места за спане. След Банкок накъде - Патая,Пукет, Ко Самуи или Краби?
stan4d Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 Здравей и добре дошъл! Има един много лесен начин да получиш това което търсиш В полето търсене - пишеш - Тайланд, в секция търсене селектираш форуми и ......voila... има изписани десетки километри коментари, съвети, пътеписи и друга информация. След това ако имаш конкретни въпроси - може отново да потърсиш по ключова дума - Краби, Пукет, Банкок, Ко Самуи....и тнт. И вече след това, вече ще имаш директни въпроси, на които съм сигурен ще има много точни и актуални отговори Това е: 2
captain_oveur Публикувано: 9 януари, 2016 Публикувано: 9 януари, 2016 Нощният живот на Банкок? Отговорът е еднозначен - Khaosan Road 1
Георги Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Здравейте. След десетина дни заминавам за своето първо пътуване до Тайланд. Имам 10 нощувки,като за сега съм запазил само първите 2 в Банкок. Ще ми е полезен всеки съвет от колеги вече пътували там. Искам да видя нощния живот на Банкок - най-добрите места за спане. След Банкок накъде - Патая,Пукет, Ко Самуи или Краби? Наистина прегледай другите теми в този форум, после ако има нещо неясно питай пак. 10 дни като цяло са си 2 дни Банкок и една седмица острови...освен, ако не искаш да се разходиш и до Камбоджа за 3 дни и това да отреже от островите, но пък до тях за 2-3 дни само да ходиш май няма смисъл. Зависи много от стила на пътуване, а като не дадеш подробности е трудно да ти дадем точен съвет Патая избягвай.
adriano1 Публикувано: 10 януари, 2016 Автор Публикувано: 10 януари, 2016 Четох много и много. Искат ми 150 евро за многократна виза, за това ще остана целия престой в Тайланд,иначе имах идея да отида поне до Камбоджа. Определено ме интересува нощния живот, но получаваш разнопосочна информация от форма тук - едни казват че в Пукет е най-добре,други че е скъпо там. Други препоръчват Патая,други категорично не. Като цяло пътуването е по-скоро бюджетно, в тази връзка още не съм решил и кои острови да избера
Георги Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Четох много и много. Искат ми 150 евро за многократна виза, за това ще остана целия престой в Тайланд,иначе имах идея да отида поне до Камбоджа. Определено ме интересува нощния живот, но получаваш разнопосочна информация от форма тук - едни казват че в Пукет е най-добре,други че е скъпо там. Други препоръчват Патая,други категорично не. Като цяло пътуването е по-скоро бюджетно, в тази връзка още не съм решил и кои острови да избера От островите Пукет определено е най-живия, така че ако нощния живот е приоритет, то е за предпочитане пред останалите изброени от теб. В Патая не съм бил, но до колкото съм чувал няма нищо интересно там...освен една камара възрастни западняци, с млади тайландки под ръка...нека някой ме поправи, ако греша. Относно визата, мисля че в последните теми във форума за визи се дискутира някаква врътка, по която при излизане ти дават re-entry permit срещу 1000 бата, което може да прецениш, че си заслужава. 1
adriano1 Публикувано: 10 януари, 2016 Автор Публикувано: 10 януари, 2016 От островите Пукет определено е най-живия, така че ако нощния живот е приоритет, то е за предпочитане пред останалите изброени от теб. В Патая не съм бил, но до колкото съм чувал няма нищо интересно там...освен една камара възрастни западняци, с млади тайландки под ръка...нека някой ме поправи, ако греша. Относно визата, мисля че в последните теми във форума за визи се дискутира някаква врътка, по която при излизане ти дават re-entry permit срещу 1000 бата, което може да прецениш, че си заслужава. Това е интересно. Къде или кой от колегите може да ми даде повече информация?
Гост Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Това е интересно. Къде или кой от колегите може да ми даде повече информация? Заповядай http://magelanci.com/topic/5694-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4-%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BD/
Neo Boss Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Нощен живот в Бангкок - определено cawboy street, Khaosan Road само ако искаш да си купиш сувенири. Но зависи и какво търсиш де , може и shukumvit 7 alley :D :D :D ... за последното се бъзикам. Иначе за след това ако искаш пак нощен живот най добре Пукет Патонг, през деня ще имаш възможност да посетиш някои от островотие. Но ако е бюджетно и искаш да отидеш и до морето Патая става , Джомтием беач е не толкова лош и 200 бахта ти е таксито до walking street. Но всичко тези са места за туристи самите тайланци не ходят там. Аз имах възможноста и излизнах със група местни по техните дискотеки и барове. Беше много забавно живо тайландска музика , всички пеят и се веселят ... не че разбирах нещо ама купона беше на 6. И ако пиеш само бира... всичко друго им е по 20мл , а голямата бира 660. 1
adriano1 Публикувано: 10 януари, 2016 Автор Публикувано: 10 януари, 2016 Благодаря ви,почвам да чета. Още един въпрос - паспорта ми изтича на 24.06 2016-та. Нвсякъде чета че имало изискване(от кой?) паспорта с който пътувам да е минимум 6 месеца преди крайния си срок за изтичаня. Някой пътувал с подобен паспорт като моя?
neuromancer Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Значи, има един подфорум "Визи". В него първата тема е "Визови режими на държавите с България". В голямата таблица търсиш Тайланд и цъкаш на линка ТН и виждаш това: Thailand (TH) Passport required.- Passports and other documents accepted for entry must be valid for a minimum of 6 months from the arrival date.- When applying for a visa on arrival, passports issued to nationals of Bulgaria must be valid for a minimum of 30 days from the arrival date.
stan4d Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 Поднови го задължително. В повечето страни искат поне 6 месечна валидност след влизане. Ето инфо от сайта на консулството в София: Туристическа виза Попълнен формуляр за кандидатстване за виза Копие на самолетните или други билети Такса Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Кралството Една актуална снимка
adriano1 Публикувано: 10 януари, 2016 Автор Публикувано: 10 януари, 2016 Дано успея,имам 7-8 работни дни за подновяване. А защо дават като опция следното: - When applying for a visa on arrival, passports issued to nationals of Bulgaria must be valid for a minimum of 30 days from the arrival date. Значи, има един подфорум "Визи". В него първата тема е "Визови режими на държавите с България". В голямата таблица търсиш Тайланд и цъкаш на линка ТН и виждаш това:
Kristoni Публикувано: 10 януари, 2016 Публикувано: 10 януари, 2016 (редактирано) В Бангкок има един ресторант "Cabbage and condoms", голяма атракция е, става с предварителна резервация.Заслужава си посещението отвсякъде. Сравнително централно е разположен, ние и без карта го намерихме. Редактирано 10 януари, 2016 от Kristoni 1
neuromancer Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 Дано успея,имам 7-8 работни дни за подновяване. А защо дават като опция следното: - When applying for a visa on arrival, passports issued to nationals of Bulgaria must be valid for a minimum of 30 days from the arrival date. Това е когато не кандидатстваш за виза през консулство, а на летището. Не знам защо е различно като условия.
Евгени Димитров Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 До 14 дни престой в Тайланд, не се изисква виза.
captain_oveur Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 Това е когато не кандидатстваш за виза през консулство, а на летището. Не знам защо е различно като условия. Предполагам, защото се представя билет за заминаване, тоест престоят е 100% сигурен. До 14 дни престой в Тайланд, не се изисква виза. Без значение от продължителността на престоя, виза е необходима. Но за цитирания от теб срок е възможно да бъде получена VOA на летището.
adriano1 Публикувано: 11 януари, 2016 Автор Публикувано: 11 януари, 2016 Предполагам, защото се представя билет за заминаване, тоест престоят е 100% сигурен. Без значение от продължителността на престоя, виза е необходима. Но за цитирания от теб срок е възможно да бъде получена VOA на летището. Обърках се съвесем. Т.е. ако си отида със стария паспорт - който изтича на 24.06 директно на летището в Банкон - там ще ми дадат виза без проблем? Или дори няма да ми изискват такава,тъй като престоя ми е под 14 дни? 1
captain_oveur Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 (редактирано) Обърках се съвесем. Т.е. ако си отида със стария паспорт - който изтича на 24.06 директно на летището в Банкон - там ще ми дадат виза без проблем? Или дори няма да ми изискват такава,тъй като престоя ми е под 14 дни? Ще ти трябва виза. Можеш да я получиш на летището, при пристигането си, ако ще пребиваваш в Тайланд не повече от 15 дни. За целта ще трябва да представиш фотография (ако нямаш, ще те снимат на място срещу заплащане), самолетен билет за напускане на Тайланд в рамките на 15 дни, като се брои и денят на влизане, 1000 бата в брой и попълнен формуляр. Потърси из форума, вече има доста изписано по темата. За валидността на паспорта не се сещам в момента, но можеш да потърсиш из мрежата. http://www.mfa.go.th/main/en/services/4908 http://thaiembassyuk.org.uk/?q=node/48 Редактирано 11 януари, 2016 от captain_oveur
T.E.Lawrence Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 Аз не бих си правил експерименти с валидността на паспорта или каквото и да е за Тайланд. Това, че много хора са взели визи на кило и са минали тънко 1-2-3-5 пъти, не значи, че няма да се изтегли и късата клечка. Миналата година така един спец, бил в n-брой държави и чувстващ се над нещата и разпоредбите, не му дадоха виза за няколко часа да влезе в Тайланд да си хване самолета, екстрадираха го до Сингапур и си търси нов билет до България. Аз преди няколко години имах случка, бях забравил да си попълня номера на самолета, с който напускам Тайланд, въпреки че имах билет в ръката. Митничарката с усмивка 32 карата ми обясни как трябва да се върна, да попълня полета и да се наредя пак на огромната опашка. Сътоветно после една камара индийски дебили ми обясниха, че няма как да ги прередя и едва ли не правя най-неморалното нещо на света. (Още едно нещо тази страна да ми е на последно място, в списъка за посещения, ако отида изобщо, но това е друга тема.) Самолетът го хванах на чиста магия. Та, накратко, внимавайте много с имиграционните, бе значение дали сте в САЩ, Тайланд или Тимбукту. Рискът не си заслужава, да си провалите екскурзията, или да платите после в пъти повече. 10
adriano1 Публикувано: 11 януари, 2016 Автор Публикувано: 11 януари, 2016 Паспорта вече в поръчан,в четвъртък го вземам. Сега остана визата - от консулството тук ми искат 30 евро за обикновена - 7 дневна поръчка и 40 евро-за ескпресна - 1 ден. От тук ли да вадя или на място на летището там? Още не съм решил ще ми трябва ли ре-ентри виза...
stan4d Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 Привет, Кога летиш? Обикновено става много бързо визата. Може да се обадиш в консулството и да помолиш за съдействие да бъде готов за 2-3 дни. Аз 3 пъти съм изпращал паспортите с куриер до консулството и сумата от 30 евро/паспорт и след това съм ги получавал до 3-4 работни дни обратно. Предварително обаче се обажадам и винаги са били много любезни. Относно Visa on arrival - всеки път като кацна след дългия полет и като изпреваря опашката от хора чакащи VOA се радвам, че предварително съм си извадил визата, а не губя още 30-40 мин в бюрократщина. Ако обаче летиш съвсем скоро и не ти се рискува с по-евтината виза - просто го направи на летещето! 1
adriano1 Публикувано: 11 януари, 2016 Автор Публикувано: 11 януари, 2016 Привет, Кога летиш? Обикновено става много бързо визата. Може да се обадиш в консулството и да помолиш за съдействие да бъде готов за 2-3 дни. Аз 3 пъти съм изпращал паспортите с куриер до консулството и сумата от 30 евро/паспорт и след това съм ги получавал до 3-4 работни дни обратно. Предварително обаче се обажадам и винаги са били много любезни. Относно Visa on arrival - всеки път като кацна след дългия полет и като изпреваря опашката от хора чакащи VOA се радвам, че предварително съм си извадил визата, а не губя още 30-40 мин в бюрократщина. Ако обаче летиш съвсем скоро и не ти се рискува с по-евтината виза - просто го направи на летещето! Летя другия четвъртък. Ако имам предварително виза взета от тук,по-голям ли е шанса да ми дадат ре-ентри виза?
captain_oveur Публикувано: 11 януари, 2016 Публикувано: 11 януари, 2016 VOA поначало не позволява получаването на re-entry permit. Ако се налага пак да влизаш - пак ще вадиш VOA и това е. Цените на двата варианта са почти еднакви.
Евгени Димитров Публикувано: 12 януари, 2016 Публикувано: 12 януари, 2016 Предполагам, защото се представя билет за заминаване, тоест престоят е 100% сигурен. Без значение от продължителността на престоя, виза е необходима. Но за цитирания от теб срок е възможно да бъде получена VOA на летището. Точно така, издава се виза на пристигане. Прав сте! Не съм прочел внимателно, извинявам се за което! 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега