ssp Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Здравейте! За начало - драго ни е (на мен и жена ми) да се присъединим към форума. Намислили сме пътуване до Тайланд от 12-ти до 27-ми март. Засега имаме само самолетните билети. Ще летим с Катарците. Молим за съвети, препоръки, допълнения и всякакви коментари по първоначалния ни план: Ден 1 София, Терминал 1 - Доха, КатарДен 2 - Банкок Банкок (12:10 пристигане) Настаняване в хотел Разходка в Банкок - Wat Traimit - най-големия златен Буда; Ден 3 - Рачабури Плаващия пазар Amphawa Floating Market в провинция Рачабури Damnoen Saduak Tiger Zoo Гранд Палас Храмът Ват Пра Кео Храма на лежащия Буда „Ват По” Ден 4 - Аютая Отпътуване с автобус/кола за Аютая Разглеждане на лятната кралска резиденция в Банг Па Ин Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит Ден 5,6 - Чянг Май Еднодневни занимания със слонове (яздене, хранене, къпане) други занимания (предложения?) Ден 7, 8, 9, 10 - Ко Самуи, Ко Панган, Ко Тао Ден 11, 12 - Ао Нанг (Краби) Екскурзия до Ко Пи Пи и други островиДен 13, 14 - Пукет Ден 15 - Банкок Ден 16 - София Също така, имате ли някакви препоръки за вътрешните полети, че вече си е време за запазване? Благодарим!
Георги Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Банкок ми се струва претрупан. Не подценявай умората от дългите полети, вие си знаете най-добре възможностите де Вторият ден също ми се струва претрупан, тези плаващи пазари не бяха ли доста далече? Chiang Mai е перфектно място за будистки храмове, Doi Suthep, както и десетките из самият град, ако не смогнете да ви писне от храмове в Банкок, със сигурност там ще се препълните Няма смисъл от последните дни в Пукет според мен, няма там какво да видиш по-различно от предишните острови. Отрежи ги тези дни и ги разпредели по останалите. Или, ако ви харесва Пукет заради нощен живот и т.н., то махни от другите острови. Просто не се разцепвайте на три места, максимум две островни. Пътуването със самолет може да е бързо и удобно, но стягане на куфари, записване и отписване от хотел, транспорт до летище, висене там 2 часа по-рано, всичко това си е уморително. За вътрешните полети какво казват Air Asia по въпроса? 4
T.E.Lawrence Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Аз нещо станах фен и на тай смайл, лоу коста на тай еъруейз. Днес летях за първи път с тях и съм впечатлен. Нови самолети, хранят доволно (за час и половина полет сандвич, вода и после минаха и за напитки по избор. Летят от двете летища, което не е без значение след дълъг полет.Имат като бонус готини стюардеси. :D На екраните пускаха интересни скрити камери и времето мина неусетно. В нета се намират лесно промо кодове и цената пада още. Времето за чекинг е направо нереално, чакат и 15 мин. Преди полет, което е голям бонус, ако ти се забави предишния полет. 5
Sun4o Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Прекалено ви е претрупана програмата. Не подценявайте часовата разлика, влагата и жегата! Аз бих ви препоръчал Бангкок за 3 дена и след това 11 дена за Самуи, Панган и Тао - перфектно! Ако караш моторче, идеално, ако не - бягай да се учиш. Внимавайте на Тао - местните дирибеи си имат тънкости и гледат да те минат, ако стане - на мен за една измислена драскотина на моторчето, не искаха да ми върнат паспорта, тоест не си го давай по такива места. 2
yoana Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Здравейте и от мен! И ние сме намислили пътуване до Тайланд, но ако може да споделите кога е най-добре да се ходи, кога започва лошото време, валежите и т.н. Мноого Ви благодаря предварително.
Радослав Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Здравейте и от мен! И ние сме намислили пътуване до Тайланд, но ако може да споделите кога е най-добре да се ходи, кога започва лошото време, валежите и т.н. Мноого Ви благодаря предварително. За Тайланд добрите месеци за посещение са декември, януари, февруари. Падат се след дъждовният сезон и преди прекалено високите температури след средата на март
xisba Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 За Тайланд добрите месеци за посещение са декември, януари, февруари. Падат се след дъждовният сезон и преди прекалено високите температури след средата на март Тайланд е доста голям, не навсякъде тези месеци са добри 1
Радослав Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Тайланд е доста голям, не навсякъде тези месеци са добри мда, благодаря така е. Визирах Юга на Тайланд.
T.E.Lawrence Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Пукет е най-рисков през дъждовния сезон. Най-добре, когато е нашата зима. По възможност да не е Коледа-Нова година, че става мега скъпо и пренаселено. 1
ssp Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Благодарим за коментарите! Наистина май сме попретрупали, но от желание да видим повече и повече... Ще отрежем Рачабури и Пукет - от югозападната страна ще останем на Краби за 2 дни и оттам екскурзия до другите острови, а тези дни може да са за Банкок и да имаме по-лежерен вариант някъде. Като цяло изобщо не държим на нощен живот, искаме някъде на по-диво и без много хора, като обичаме и да се гмуркаме и затова включихме толкова много острови. В Рачабури обаче си бяхме избрали един резерват с тигри, където уж не ги упояват. Ако го махнем от програмата, бихте ли препоръчали някъде другаде подобен? Нагоре към Чянг Май дали няма да има?
T.E.Lawrence Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Има до Чанг Май с всякави размери тигри, но всичко е в клетки и бетон, до Канчанабури е по-ефектно за снимки. 2
G.D Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Като цяло изобщо не държим на нощен живот, искаме някъде на по-диво и без много хора, като обичаме и да се гмуркаме и затова включихме толкова много острови. Ко Тао е номер 1 за гмуркане - от към цена, условия, рибки Изпробвано...до някъде Много дивотия обаче по изброените места няма, но нямате и много време да се впускате в пътуване до далечни краища на Тайланд. 2
Sun4o Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Ко Тао е номер 1 за гмуркане - от към цена, условия, рибки Изпробвано...до някъде Много дивотия обаче по изброените места няма, но нямате и много време да се впускате в пътуване до далечни краища на Тайланд. А-а-а, не така....пробвала ли си гмуркане на Haad Salad Beach на Панган. Или на север от него? То няма нужда и от гмуркане де, те си Одят до тебе...и големи, и малки, и с червило, и без, всякакви имаше 3
G.D Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 А-а-а, не така....пробвала ли си гмуркане на Haad Salad Beach на Панган. Или на север от него? То няма нужда и от гмуркане де, те си Одят до тебе...и големи, и малки, и с червило, и без, всякакви имаше Относно цената и условията за гмуркане на Ко Тао - това бях срещала като мнение в интернет пространството и на място ми се стори, че се покриват. Но е факт: нямам опит за сравнение в друга точка и локация, а вероятно на повечето места из този район условията ще се препокриват. 2
ssp Публикувано: 15 януари, 2016 Автор Публикувано: 15 януари, 2016 Благодарим пак за инфото. Относно островите - кой бихте препоръчали за спане - Тао, Панган или Самуй? И на трите искаме, обаче голямо мъкнене на багаж ще е, затова си мислехме на един, а да правим екскурзии до другите - но на тях има по около 2 часа макс гмуркане, какви са ни опциите за отиване от единия до другия остров и да си висим там цял ден без някой да ни припира? За вътрешните полети - на AirAsia засега излизат по-евтини, отколкото на Thai Smile, надявам се тези дни да доизясним плана и да запазваме.
T.E.Lawrence Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Имайте предвид, че Еър Азия летят от летище на другия край на Банкок и особено в час пик си е една мини екскурзия.Еър Азия са топ за международни полети, но за вътрешни за топ местата конкуренцията е огромна и помислете дали си заслужава. 3
captain_oveur Публикувано: 15 януари, 2016 Публикувано: 15 януари, 2016 Имайте предвид, че Еър Азия летят от летище на другия край на Банкок и особено в час пик си е една мини екскурзия.Еър Азия са топ за международни полети, но за вътрешни за топ местата конкуренцията е огромна и помислете дали си заслужава. Ако се придвижват към летището в малките часове на нощта, общо взето няма да имат проблеми със задръствания. Но иначе... 1
yoana Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 (редактирано) Здравейте отново магеланци :-). Планирахме пътуването си до Тайланд през април месец. Някой има ли опит с климата в този период? Редактирано 16 януари, 2016 от yoana
ssp Публикувано: 16 януари, 2016 Автор Публикувано: 16 януари, 2016 Имайте предвид, че Еър Азия летят от летище на другия край на Банкок и особено в час пик си е една мини екскурзия.Еър Азия са топ за международни полети, но за вътрешни за топ местата конкуренцията е огромна и помислете дали си заслужава. Не се бяхме замисляли над това, мерси. А по въпроса за островите и придвижването имате ли мнение?
Sun4o Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 Самуи е доста населен остров, ако търсите спокойствие, това не е вашето място. С изключение на западната част, но там пък е прекалено диво и скъпо, а без моторче сте загинали. Аз бих останал 2-3 нощувки около Chaweng beach, в долния му край, с хотел на първа линия, има изгодни, бих разгледал Буда храма над летището и крокодилската ферма и оттам с ферибота на Панган. Ако улучите и пълнолуние, има fullmoon парти в единия край на острова. 1
Duke Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 Имайте предвид, че Еър Азия летят от летище на другия край на Банкок и особено в час пик си е една мини екскурзия.Еър Азия са топ за международни полети, но за вътрешни за топ местата конкуренцията е огромна и помислете дали си заслужава. Какви са вариантите и относителното време за придвижване до това летище от центъра на Банкок, за полет в делничен ден с час на излитане 20.00 ч.?
mililia Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 Има безплатен шатъл между двете летища. Аз съм записала това "Platform of Suvarnabhumi Airport Passenger Terminal 2nd Floor, Gate 3, in 13.00, 13.20, 14.00, 14.20, 15.00, 15.20, 16.00, 16.20" 3
Duke Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 Има безплатен шатъл между двете летища. Аз съм записала това "Platform of Suvarnabhumi Airport Passenger Terminal 2nd Floor, Gate 3, in 13.00, 13.20, 14.00, 14.20, 15.00, 15.20, 16.00, 16.20" Това ми е известно, но практически неприложимо. Идеята е от центъра на града да достигна до второто летище. Не вярвам да е смислено и по-бързо да отида до централното, за да взема някой от тези шатъли за другото...
mililia Публикувано: 16 януари, 2016 Публикувано: 16 януари, 2016 аха, не бях видяла, че търсиш нещо от центъра до летището. Иначе и аз се интересувам от отговора на твоя въпрос, въпреки че на мен летището ми върши работа, понеже там ще оставя багажа.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега