Прескочи до съдържание

Екскурзия в Тайланд

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз си закупих билетите през Румбо. Засега не мога да ги открия на сайта на Thai Lion Air по PNR.Писах им преди 3 дни, абсолютно никакъв отговор.

Започвам да се чудя изобщо ще мога ли да летя, как ще се чекирам и т.н?

Дали твоите роднини успяха да получат отговор от авиокомпанията?.

Да, по телефон след 20 минути на изчакване, и отделно по мейл след 10 дни. Обяснението беше, че понеже са 3rd party, номерата били други и не излизали на сайта на авиолинията, но на място нямало проблем да се чекират на гише. Те тръгват днес, а утре им е вътрешния полет, мога да докладвам как е минало като се чуем.

Публикувано: (редактирано)

Да, по телефон след 20 минути на изчакване, и отделно по мейл след 10 дни. Обяснението беше, че понеже са 3rd party, номерата били други и не излизали на сайта на авиолинията, но на място нямало проблем да се чекират на гише. Те тръгват днес, а утре им е вътрешния полет, мога да докладвам как е минало като се чуем

Ще ти бъде благодарна да споделиш!

Вие си знаете, но в Тайланд при такъв избор да летите с най-скапаната авиокомпания от всички... Късмет! :)

Надявам се да нямаме проблем!

От 6 полета 2 са с тях. За съжаление останалите авиокомпании нямаха удобни часове спрямо нашата програма.

Много исках да купя полети за Thaismile, обаче не летят от Камбоджа точно в този ден, а вътрешните бяха в някакви по-криви часове.

Между другото едни познати сега се върнаха от Тайланд и са летели с ThaiLion air.Не са имали никакви проблеми със закъснения.

Редактирано от kreo
Публикувано:

Вие си знаете, но в Тайланд при такъв избор да летите с най-скапаната авиокомпания от всички... Късмет! :)

Защо така негативно? Онзи ден летяхме с тях и мога само добри неща да кажа. Самолетът беше чисто нов, миришеше на кожа още, а и другите изглеждаха такива външно. 15 кг. безплатен чекиран багаж на човек си е повече от добре, особено сравнено с другите си нискобюджетни събратя. Обслужването перфектно, а стюардесите - избирани с конкурс. Безплатна лека закуска и безалкохолно по избор. Точни до минутата!

В отговор на kreo - нашите билети също закупихме през Румбо. Получаваш PNR номера, а можеш да чекираш онлайн на сайта на Thai Lion 24 часа преди полета. Ако опиташ 2-3 дни преди това, излиза ти таймер, който ти отброява дните, часовете и минутите оставащи до чек-ин.

За мен тази компания е приятно откритие, въпреки че я знам от доста време, но едва сега летяхме за първи път. Винаги са с по-добри цени от AirAsia и NOK Air, а в комбинация с Румбо направо си летиш за без пари. Ние летяхме за 12 евро с включен чекиран багаж, докато при Air Asia толкова струва само куфара. Препоръчвам!

• Харесвам 3
Публикувано:

Бях писал в една друга тема. След като паркираха самолета във водата до Бали, вместо на летището преди няколко години, бях чел доста интересни дискусии. Имаше един амеркиански пилот, мнението по памет му беше: "Накупиха нови самолети, дойдоха пилотите набързо да ги обучим за някой друг месец и ги пуснаха да возят хора. Учудвам се, че само този инцидент се е случил досега."

Нетът прелива също от весели изказвания по техен адрес http://forum.airlines-inform.com/Lion_Airlines/  Нормално да са най-евтини, хората като не щат да летят с тях и ги използват само в краен случай. 

Публикувано:

Началото може и да им е било трудно, но това е както казваш - преди няколко години, а моите впечатления не са от нета и са съвсем пресни ;) Аз по принцип съм доста критичен и ако имаше и най-малката забележка, щях да я отбележа.

Още веднъж - препоръчвам тази авиокомпания и ако има недоволни, поемам вината :)

Публикувано:

Началото може и да им е било трудно, но това е както казваш - преди няколко години, а моите впечатления не са от нета и са съвсем пресни ;) Аз по принцип съм доста критичен и ако имаше и най-малката забележка, щях да я отбележа.

Още веднъж - препоръчвам тази авиокомпания и ако има недоволни, поемам вината :)

Проблемът не е толкова в обслужването или в качеството на продукта, а по-скоро в задъхания растеж, който донякъде логично идва с наемане на много екипаж и не достатъчно време за обучението му. За забележките на T.E. Lawrence бях чел и аз, особено покрай инцидента им в Бали. В avherald също не липсват инциденти с всякаквите вариации на Lion Air. Но те и Air Asia загубиха самолет заради пилотска грешка, а в тях имам много повече доверие по принцип. 

За който иска поне някаква базова информация: https://en.wikipedia.org/wiki/Lion_Air

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, остава седмица до започване на нашето Тай приключение. :) 

Имаме въпрос към летелите с Thai Lion Air - тъй като в сайта им пише да сме 3ч. по-рано на летището..., което меко казано звучи абсурдно, какви са ви впечатленията за реалното време преди полета, по което трябва да сме там?

Публикувано:

Здравейте, остава седмица до започване на нашето Тай приключение. :)

Имаме въпрос към летелите с Thai Lion Air - тъй като в сайта им пише да сме 3ч. по-рано на летището..., което меко казано звучи абсурдно, какви са ви впечатленията за реалното време преди полета, по което трябва да сме там?

Никой ли не е летял с тях?

Публикувано:

За съжаление аз не мога да ви помогна.

Включвам се да пожелая весело изкарване и се надявам да опишете после в едно пътеписче, или тук в темата, как е минало пътуването ви. Ще е полезно за хора като мен, които кроят някакви планове за тази дестинация.

Публикувано:

Нямам възможност в момента да проверявам какво пише в сайта им, но като летял с тях мога да кажа, че по нищо не се различават от другите НТА. Това наистина звучи абсурдно. И както писах в някоя от другите азиатски теми, за тази АК - само хубави думи!

Приятно и от мен!

Публикувано:

За съжаление аз не мога да ви помогна.

Включвам се да пожелая весело изкарване и се надявам да опишете после в едно пътеписче, или тук в темата, как е минало пътуването ви. Ще е полезно за хора като мен, които кроят някакви планове за тази дестинация.

Нямам възможност в момента да проверявам какво пише в сайта им, но като летял с тях мога да кажа, че по нищо не се различават от другите НТА. Това наистина звучи абсурдно. И както писах в някоя от другите азиатски теми, за тази АК - само хубави думи!

Приятно и от мен!

Благодарим ви! Като се върнем ще опишем пътуването със сигурност. :) 

Публикувано:

Може ли да ми кажете колко ориентировчъно може да излезе 1 седмица в Тайланд? Наши приятели ходиха преди няколко години за 10 дни за 17 000 лв което на мен ми се стори огромна сума.

И да знам че може да варира в пъти, но съвсем грубо.

Това е малко като "Колко струва една кола?" :) Зависи какво правиш и къде ходиш, но аз за седмица трудно мога да изхарча и 5 хил. :)

Редактирано от T.E.Lawrence
Публикувано:

Еми аз за 11 дни похарчих 2300лв - това с всички полети (дори и вътрешни), храна, спане, сувенири, екскурзии там. Но наистина всеки харчи различно :)

За колко човека е това? Последния път...За двама човека, за две седмици без самолетните билети, на нас ни струваше 11 000 лева,  основно бяхме на Пукет..  4 дни бяхме за гмуркане на Similans ... 3 дни в Jungle camp- Khao sok ... един ден на Пи Пи ... като кацнахме и излетяхме от Пукет... не сме се лишавали от нищо., масажи, бокс.. но ние не пием алкохол много -много и по пазаруване много не си падаме...

Хотела ни беше на първа линия на Bang tao beach... Наистина зависи от стила на пътуване и предпочитанията...

Редактирано от gini
Публикувано:

2300лв. са на човек, но билетите все бяха от промоции, а пък хотелите по-скромни. Ние бяхме в Бангкок - Чанг Май - Краби - Сием реп. Но наистина всеки човек има различни предпочитания за пътуване, хотели...

Публикувано:

За колко човека е това? Последния път...За двама човека, за две седмици без самолетните билети, на нас ни струваше 11 000 лева,  основно бяхме на Пукет..  4 дни бяхме за гмуркане на Similans ... 3 дни в Jungle camp- Khao sok ... един ден на Пи Пи ... като кацнахме и излетяхме от Пукет... не сме се лишавали от нищо., масажи, бокс.. но ние не пием алкохол много -много и по пазаруване много не си падаме...

Хотела ни беше на първа линия на Bang tao beach... Наистина зависи от стила на пътуване и предпочитанията...

Здравейте, кажете нещо за Пукет. Какво може да се види там и какви екскурзии може да се организират? Интересува ме също транспорт от Банкок до Пукет. Не искам полет.

Публикувано:

Здравейте, кажете нещо за Пукет. Какво може да се види там и какви екскурзии може да се организират? Интересува ме също транспорт от Банкок до Пукет. Не искам полет.

Без полет има опция от влак+автобус. Излишно е да казвам, че отнема доста време: http://www.seat61.com/Thailand.htm#Phuket

А иначе Пукет е сърцето на плажния Тайланд и има най-добрата свързаност, една от причините да е толова популярен, пък и толкова нехаресван понякога заради многото хора. Екскурзии от там бол, най-популярните са до островите Phi Phi и James Bond Island. Споменатите по-горе Similans мисля, че също са постижими, но не чак толкова лесно, а и там се ходи за повече от ден. 

Публикувано:

Без полет има опция от влак+автобус. Излишно е да казвам, че отнема доста време: http://www.seat61.com/Thailand.htm#Phuket

А иначе Пукет е сърцето на плажния Тайланд и има най-добрата свързаност, една от причините да е толова популярен, пък и толкова нехаресван понякога заради многото хора. Екскурзии от там бол, най-популярните са до островите Phi Phi и James Bond Island. Споменатите по-горе Similans мисля, че също са постижими, но не чак толкова лесно, а и там се ходи за повече от ден. 

Това, което четох за Similan islands е, че обичайно се ходи на дневни трипове или на шнорхелинг/дайвинг с преспиване на лодката. Другата възможност е да се нощува в базовите бунгала в парка, но не съм проучвала, за следващия път ги оставям  :rolleyes:

Публикувано:

Ако не е като влаковете в Индия, става. :) Благодаря за инфото.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Привет, магеланци! С оглед настоящата промоция на катарците, много се изкушавам отново да отскочим до Тайланд за 10-14 дни в началото на декември. Първият път бяхме в Банкок и Патонг (Пукет), като си направихме еднодневна екскурзия до Фи-Фи. Сега ми се иска да посетим по-малко комерсиални места и се замислям за Чанг Май, парка Ерауан и островите по източното крайбрежие (Самуи, Панган и Тао). Притеснява ме единствено, че тогава времето там може да е лошо (дъждовно), тъй като там сезонът се различавал от крайбрежието на Андаманово море. Чудя се дали да не ги заменим с Краби. Моля да дадете мнение и да препоръчате маршрут и благодаря предварително  :)

Може ли и аз в тази тема да попитам за съвет - дали все пак след като избрах Пукет за семейна почивка :unsure:  има в близост острови, които не са преселени и как да стигнем до тях? В Пукет сме били преди 12 год., но от всичко прочетено си мисля,че можеше и по-добър избор да направиме....

Та сега се чудя как и къде може да избягаме, още преди да сме стигнали :blush: Иначе хотела ни е на Карон, ако има значение. Освен това ще сме няколко човека, така че имаме опция да си наемем лодка или бус само за нас.

Всички туристически о-ви в близост сме ги обиколили, даже по 2 пъти, че и от Краби /там ни хареса преди 5-6 г./ пак същите екскурзии предлагат.

Редактирано от malDivka

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.