Ники Петров Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 Здравейте,магеланци! Имам огромна нужда от помощта ви по-скоро откъм организиране на пътуването. Билетите,които оглеждам са от 11.05-18.05.2016 г. с катарците през Доха.Мислим да отделим 3 дена в Токио и още 3-4 за Осака и Киото.2 възрастни и едно дете на 13 г. с бюджет 4000 лв. Ще успеем ли да се вместим. Нощувки-разчитам изцяло на вас за намиране на възможо най-добрата оферта. Транспорт между градовете- магеланците,посетили Япония са на ход. Това е всичко за сега.Надявам се да успеем да постигнем тази невероятна цел през 2016г.
stanimir Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 (редактирано) Има огромна тема за Япония , защо не започнеш първо оттам и ако има неясноти питай тук. Редактирано 13 януари, 2016 от stanimir
Ники Петров Публикувано: 13 януари, 2016 Автор Публикувано: 13 януари, 2016 Аз искам първо да разбера дали 4000 лева ще стигнат за 8 дневен престой + самолетни билети в Япония и то за трима души. Билетите са по 380 Евро на човек .
Alexander Публикувано: 13 януари, 2016 Публикувано: 13 януари, 2016 (редактирано) Аз искам първо да разбера дали 4000 лева ще стигнат за 8 дневен престой + самолетни билети в Япония и то за трима души. Билетите са по 380 Евро на човек . Япония е евтино, но с тази сума не виждам как може да се съберете, колкото и трикове и оферти да приложите. От това което пишеш, над половината ще отидат за билети, ако купиш по 380 евро разбира се. След това остават 900е за 8 дни за трима души за всичко или по 38 евро на ден на човек, като трябва да се покрие спане, транспорт между и в градовете, храна, входове и т.н.. Аз смятам, че са много малко, колкото и да се изтънява, ако освен не се търси някаква екстремна супер бюджетна разходка. Редактирано 13 януари, 2016 от Alexander 1
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Хм...предизвикателство. Детето е на 13, значи на практика 3ма възрастни. Освен билетите за самолет остава и вътрешния транспорт. JRpass го изключваме, защото няма да остане бюджет за нищо. Какво държите да видите? Ако пътувате с нощен автобус Токио-Осака ще спестите една нощувка и пътните ви ще са възможно най-ниски с паса на Willer за 3 дни, който струва 10 000 йени или 80 евро на човек. Значи дотук 460 евро на човек за пътни и остават 500 евро от бюджета за нощувки и храна. Ако приемем , че в автобуса ще се спи 2 нощи, остават 5-6 нощувки. В airbnb могат да се намерят много бюджетни предложения и не на лоши места, особенно ако не сте претенциозни (а то и няма накъде). За района на Осакак-Киото-Нара това е идеално, даже ми е невероятно, че е на тази цена и са на практика две стаи (е, стаичета, но все пак). Гарата е перфектна за този пас. Ако нямерите за по до 30 евро на вечер и ви остават по 60 на ден за храна, транспорт и входни такси. Ако си донесете малко суха храна и разгледате секцията за безплатни туристически обекти, която съм сложила в пътеводителя МОЖЕ! Даже ще ми бъде интересно да съставим такава програма и да следим развитието. Единствено с детето трябва да предвидите едни поне 100 евро отгоре за разни дребни покупки. Редактирано 14 януари, 2016 от samuraika 3
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Много ви Благодаря за бързите и полезни отговори! Ще разгледам хотелите и автобусът съд сигурност ще го ползваме.Ще направя един тотал и се надявам да успеем.А Относно цената на билета как ви се струва ? Трябва да се има предвид ще не се каца на Narita ,a на Haneda.
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Цената на билета е общо взето възможно най-ниската предвид че са Катарски а не Аерофлот си е супер. Това, което пратих са квартири от airbnb сайта, ако не сте се регистрирали досега веднага мога да ти пратя код с който да получиш купон за 25 долара отстъпка. Няма значение дали кацате на Ханеда или Нарита. Нарита-Токио с влак е 1200 с автобус - 1000 йени. Даже 900 с резервация. Айде икономисахме едни 300 йени за закуска! Най-добре пусни тема в японския форум за план за бюджетна екскурзия и ще даваме идеи. Би било много полезно и за други съфорумци. 1
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Ами предвид разликата в билетите (3 евро) на човек според мен си заслужава да кацнем на Heneda. В Trip advisor прочетох че за късно кацане е по-лесно. Наистина и аз смятам че тази цена за Катарците е повече от добра. Ще пусна въпроса ,но ако някой може да ми даде линк към главната тема за Япония ще съм му много благодарен,а относно хотела абсолютно никакви изисквания ние ги ползваме само за спане и то само в късните часове на нощта.Искам да използваме максималното и да усетим атмосферата на Япония. Искам по скоро не да посетим мегаполиси а нещо свързано с историята им и културното наследство . Открит съм за предложения. Ами предвид разликата в билетите (3 евро) на човек според мен си заслужава да кацнем на Heneda. В Trip advisor прочетох че за късно кацане е по-лесно. Наистина и аз смятам че тази цена за Катарците е повече от добра. Ще пусна въпроса ,но ако някой може да ми даде линк към главната тема за Япония ще съм му много благодарен,а относно хотела абсолютно никакви изисквания ние ги ползваме само за спане и то само в късните часове на нощта.Искам да използваме максималното и да усетим атмосферата на Япония. Искам по скоро не да посетим мегаполиси а нещо свързано с историята им и културното наследство . Открит съм за предложения.
Mary Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 nikolaypetrov, аз ви предлагам, когато имате купени билети, тогава да пуснете тема за програма, хотели и т.н. Съгласете се, че ако на вас не ви стига времето да прочетете всичко изписано за Япония, то и на хората които отговарят, времето също е ценно. Ето всички теми за Япония. 6
Sun4o Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Аз за бюджета да ти кажа - абсурд... Като гледам какви цени са само транспортните в Япония, доникъде си с тия пари. Дори бих стигнал по-далеч - 2000 евро едва ли ще те оправят само за Япония, изключвам самолетните билети. За маршрута, който описваш, имаш само за вътрешен транспорт около 150 евро на човек.... Но пък човек знае 2 и 200, може и да се справиш. Аз обаче никак. Виж моята тема, програмата и дните ми са такива като вашите: http://magelanci.com/topic/5928-%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-7-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B0-2-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D1%83%D0%BB/ Редактирано 14 януари, 2016 от Sun4o 4
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Вашият бюджет в какъв размер беше ? Искам са успеем с този бюджет защото за годината съм запланувал още няколко хубави европейски дестинации.
Цвете Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Вашият бюджет в какъв размер беше ? Искам са успеем с този бюджет защото за годината съм запланувал още няколко хубави европейски дестинации. Моето мнение е същото - абсурдно е с този бюджет за 3 души. Що се отнася за конкретни суми, едва ли някой може да бъде мерило. Всеки има различен стил на пътуване и изисквания. Но това със строго фиксиран бюджет не съм наясно как се случва. 1
Alexander Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Излиза, че и Самурайка-Господ не може да помогне в тази ситуация. Това, че много искаш го разбираме, но само с искане не става. Предполагам ти стана ясно, че ще ти е много трудно с този бюджет, даже меко казано невъзможно. Все пак отиваш на разходка, не на мъчение. Самурайке, детето на 13 год е самия автор. Редактирано 14 януари, 2016 от Alexander 4
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Самурайке, детето на 13 год е самия автор. А аз тъкмо си мислех как за двама е що-годе постижимо, ама би било жестоко да се подложи дете на такава строга бюджетна дисциплина с толкова изкушения в цвят и аромат наоколо... Айде тогава за догодина да остане, с едни поне още 500 евро към бюджета, и тогава ще умуваме, пишем и бришем по същество. 5
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Ами не знам...ще помислим и ще ви уведомявана за решението ни.
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Другият вариант е да летиш до Осака и да разгледаш за седмица Осака, Киото, Нара. Без Токио. Ще получиш доста добра представа за Япония с големите й мегаполиси и древната й култура. И може и да се сместиш в бюджета. 2
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Тоест Токио е един от главните фактори в бюджета и ако го премахнем евентуално,ще успеем ?
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Разстоянието Токио-Киото е 700 километра. Нарита до Токио са 70 километра. От Токио до Шинджуку са 20 километра. Транспорта е скъп, независимо от вида поради големите разстояния. Осака, Киото и Нара се покриват от петдневен пас, който включва и летищния трансфер за 50 евро на човек. Няма нещо особенно уникално, което да се види в Токио и да не може да бъде видяно/усетено в Осака. А до Япония без Киото е ... непълно. 3
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Ще помисля и над този вариант,но предвид факта,че в бъдещите 5-6 години,няма да имам възможността да посетя отново Япония,много съм раздвоен за Токио.Ще направя една равносметка,ще говоря у с нашите за обстоятелствата и може леко да дръпнем бюджета нагоре.Иначе много Благодаря за
samuraika Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Ще помисля и над този вариант,но предвид факта,че в бъдещите 5-6 години,няма да имам възможността да посетя отново Япония... Именно. Явно страната ти е интересна. Ще бъде жалко да я претупаш, да не посетиш желани места и да не опиташ интересни храни, да не си купиш някоя манга или готина тениска...Помисли - кое е по-скъпо - да дадеш 4000 лева и да не си удовлетворен или да дадеш 5000 но да си изкараш прекрасно (но пак доста икономично). 1
Sun4o Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Вашият бюджет в какъв размер беше ? Не питай... Як ще е...ама колко и аз не знам. И гледам да не смятам много-много, че да не се откажа. 4
silvia_b Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Може да изчакаш "сгрешена оферта" като отпреди 2 месеца . нашите билети ще бъдат под 300 евро с логистиката от София , а можеше и по-малко, ако не се бяхме мотали в решението си с датите. Не е сигурно, че ще има отново скоро, но това е единствения начин да намалите бюджета, а веднъж решено като излезе оферта, направо действате. 3
ZORI Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 (редактирано) Просто да изчака подходяща оферта.и нашите са по 300 евро, без"грешна оферта", просто такава беше цената, декември. Редактирано 14 януари, 2016 от ZORI
Ники Петров Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Уоу,ако успея да хвана жена от 300 Евро на човек ще е повече от чудесно за бюджетът ни. Давайте сигнал ако откриете нещо подобно ! И аз ще търся усърдно.
stanimir Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 За 300 евро и аз търся , но излизат доста по-скъпо. П.С. По темата. За десет дни разходите ми бяха около 1100 лева без самолетните билети. Отсядах в хостели средно за 20 долара на нощ. Киото - Токио с нощен автобус за 3400¥ В Токио с пасмо ( дневна карта за метрото ) , Яманоте линията и влакчето до Одайба за което се доплаща отделно. В Киото с дневни карти за автобус -500¥ 8
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега