Моника Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Здравейте, Планирам едно пътуване до Хърватия. Спряла съм се на град Пула. Искам да попитам дали може да ми дадете повече информация като колко дни е добре да се отдели на града, с какво друго да го съчетая, има ли много места за разглеждане, заслужава ли си като цяло, места за спане и всичко, което се сетите. За сега съм разглеждала само снимки и ми хареса, но все пак не мога да придобия представа. Много благодаря!
Dian Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Бил съм в Пула за ден и не мисля,че е необходимо да се отделя повече време.Въпреки наличието на забележителности като Арената,Храмът на Август,Арката и др. ,които определено си заслужават, липсва атмосферата на градове като Задар и Сплит.Връзката с морето е почти изгубена от наличието на голяма корабостроителница и пристанище от едната страна и ж.п. гара от другата.За лятна почивка също не става,най-близкия плаж е на 4-ри км. Посещението на Пула може да се съчетае с други градчета на п-в Истрия(Пореч,Ровини) и Словения. 3
Моника Публикувано: 14 януари, 2016 Автор Публикувано: 14 януари, 2016 Бил съм в Пула за ден и не мисля,че е необходимо да се отделя повече време.Въпреки наличието на забележителности като Арената,Храмът на Август,Арката и др. ,които определено си заслужават, липсва атмосферата на градове като Задар и Сплит.Връзката с морето е почти изгубена от наличието на голяма корабостроителница и пристанище от едната страна и ж.п. гара от другата.За лятна почивка също не става,най-близкия плаж е на 4-ри км. Посещението на Пула може да се съчетае с други градчета на п-в Истрия(Пореч,Ровини) и Словения. Значи ще направя друг маршрут с друг основен град, пък в Пула ще се отбием само да разгледаме евентуално. Не ми се иска много да слизаме към Сплит, но ще видим.. Благодаря много за информацията, от снимките в интернет нямаше как да разбера тези неща : ) . Ще пиша отново с по-ясен маршрут . 1
Polina Публикувано: 14 януари, 2016 Публикувано: 14 януари, 2016 Ааа, не такаа... Освен ако не отивате на къмпинг. Горещо ви препоръчвам къмпинг Стоя. Има си и малко плажчета около него. Друг е въпроса, какви очакваме да са плажаовете там? Знаеме си, че чисто пясъчни плажове трудно ще намерим, но пък водните спортове са добре развити. Ако сте с кола се разходете и до Риека. Има си хубав център, крепост, църкви.. Готино е. 2
prozium Публикувано: 26 януари, 2016 Публикувано: 26 януари, 2016 Здравей, скоро минахме по подобен маршрут - Загреб - Мотовун - Ровини - Пула - Плитвице - Загреб . Пътувахме с кола под наем в рамките на 8 дни. От Пула не останахме особено впечатлени - хубаво градче е, но определено му липсва по-специалната атмосфера. Самият град се разглежда за 1 ден. Там направихме и една разходка до остров Бриюни от Fazana ( където става за плаж и даже имат малко пясък ) Определено мини-архипелагчето там си заслужава да се разгледа, но е само с гид и общо взето няма много свобода, за шаване насам натам по островчетата. Наблизо до Пула е и Ровини, което горещо препоръчвам - малките павирани улички в стария град, сградите, които буквално влизат в морето, средиземноморската атмосфера, хубавата храна. Малко напомня на Несебър, но без циганията. Докато бяхме там, попаднахме на нещо като мото-събор но само на автомобилни класики от 60-70те години, които направо върнаха времето в градчето Особено интересно е също и в делничен ден да станете малко по-рано ( 8-9 сутринта ) и да видите корабчетата как докарват рибата, страхотно е за снимки, защото има огромни ята от морски птици, лакоми за парче риба, а работниците смело бранят уловът и го мятат в камионите с лед От Риека останах с много смесени чувства - определено е интересно място, но я имаше дънданията на голям град, задръстванията, etc ... 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега