Прескочи до съдържание

С нискотарифна компания до Америка?


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Имам въпрос относно пътуването до източното крайбрежие на САЩ на голяма група хора чрез туристическа агенция. Как ви се струва варианта да се ползва нискотарифна авио компания до някой европейски град имащ директна връзка до САЩ и от там да се вземе полет на друга авио компания? Какви са евентуалните рискове и ограниченията при багажа?

 

Интересува е по-скоро самите полети, не толкова резервации, такси и престои на летището.

 

Връзка към коментар

Повечето пътувания на магеланците покрай "промоции" са именно такива. Започват и приключват със свързващ полет до европейско летище, от където се взима някой безумно евтин полет за далечна дестинация. Ако си направиш добре плана, рискове няма, а ограничението на багажа сме го обсъждали достатъчно. 

Връзка към коментар

Няма нужда да се ограничаваш до нискотарифна авиокомпания за първите/последните полети. Вече към щатите летят немалко евтини превозвачи, начело с Norwegian, чиито цени започват от 99 долара, по последен спомен.

Багажът си го взимаш на всяко летище и го качваш наново. Важно условие е да имаш предостатъчно часове между полетите, т.като нямаш никакви защити при закъснение/отменяне. Известна сигурност може да ти даде skypicker guarantee, но внимателно трябва да прочетеш условията им.

Връзка към коментар

В САЩ разилката между нискотарифни и класически а/к е малко имагинерна... Дядото на нискотарифните Sоuthwest предлага полети с прекачвания и лети на места до "главните" летища. При Делта/Юнайтед/Америкън чекираните чанти се плащат допълнително... Затова следете внималтелно дали има включен багаж при резервиране на полетите и си отделяйте време за прекачване, защото повечето летища са големи, с много ходене по терминала... Внимателно проверявайте как се стига от града до летището. По принцип стигането до летище в САЩ не е толкова лесно, колкото в Европа. А допълнително има нискотарифни а/к, които летят от много малки летища, които са в средата на нищото и до тях се стига само с кола.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен Sоuthwest много ми харесаха. За нискотарифна компания, предлагат два безплатни чекирани багажа, раздават по една чаша сок и малко пакетче фастъци и крекери.  повечето им самолети са нови боинги 737-800.

Миналата година имах вътрешен полет с Аляска и мисля, че нищо безплано не предлагаха за ядене и пиене. Имах един чекиран багаж, но полетът беше част от билет с презокеански полети.

При търсене на билети само Sоuthwest предлагаха безплатен чекиран багаж. United, AA, Frontier (много лоукост компания, мисля че и ръчният багаж се заплаща допълнително), Alaska бяха без чекиран багаж.

Но там врътката е всяка авио компания предлага брандирана кредитна карта и с нея получаваш един безплатен чекиран багаж ;).

Летищата наистина са доста големи и имат по няколко влакчета за връзка между терминалите. В повечето случаи единствената връзка между терминарите е влакче и после много ходене :)

Връзка към коментар

Извън супер промоциите и грешките, които според мен са тотално неприложими за по-голяма група (често се изисква бърза реакция, компромис с датите и т.н.), то според мен такива двойни и тройни прекачвания до САЩ в крайна сметка ще излезнат по-скъпо. 

Връзка към коментар

Въпроса ми беше само за полетите в Европейския съюз, докато се стигне до летище с полет до САЩ.

 

Компаниите като Norwegian стигат ли до България?

 

Значи да разбирам, че принципни и големи проблеми при добре подбрани полети, няма дори и първия/последния да са на нискотарифна компания.

 

И един друг въпрос.

Каква е разликата в цената на пътуването с АВТОБУС и САМОЛЕТ на растояние, да кажем 500 км, в САЩ? Голяма или малка е тя сега в Източната част на страната? За такова растояние кое би било по-евтино, ако не гледаме други неща.

Връзка към коментар

Въпроса ми беше само за полетите в Европейския съюз, докато се стигне до летище с полет до САЩ.

 

Компаниите като Norwegian стигат ли до България?

 

Значи да разбирам, че принципни и големи проблеми при добре подбрани полети, няма дори и първия/последния да са на нискотарифна компания.

 

И един друг въпрос.

Каква е разликата в цената на пътуването с АВТОБУС и САМОЛЕТ на растояние, да кажем 500 км, в САЩ? Голяма или малка е тя сега в Източната част на страната? За такова растояние кое би било по-евтино, ако не гледаме други неща.

 

Norwegian летят чартъри лятото до морските летища, но не разчитай да комбинираш хубав билет до САЩ с тях. Иначе, не, проблеми не би трябвало да имаш, която и компания да избереш, разликите нискотарифни-редовни все повече се размиват както спомена и akair. Може би не е зле да конкретизираш какви проблеми очакваш - отменени полети, закъснения или? При купуване на разкъсан билет винаги има известен риск, независимо дали летиш с Уиз, Луфтханза или България Ер. Но не бих казал, че при едните риска е по-висок от другите, просто може да стъпиш на мина като попаднеш на самолет кацнал вчера в Пловдив при първите или на стачката на вторите. 

 

Относно автобусите, метни едно око на http://www.megabus.com/. Ако купуваш достатъчно рано може билета да е с едноцифрена цена в долари. 

Връзка към коментар

Освен Megabus, които са доста прилични като качество на услугата - wi-fi & power outlets на всяка седалка, винаги можеш да погледнеш Greyhound - https://www.greyhound.com/. За добро или лошо, Грейхаунд са ползват с особена репутация в САЩ - от откровено забавни истории, до случаи, които създават сериозни притеснения на пътниците... Има хора, които ползват Грехаунд с цел пренасяне на много бажаг, защото е по-евтино от рент-а-кар или U-Haul.  При едно мое пътуване с Грейхаунд, автобусът смърдеше на урина вътре - явно някой не беше стигнал до тоалетната... Имаше и струя по протежение на пътеката, до средата на автобуса... Това ми беше и последното пътуване с Грейхаунд :D Някъде четох, че затворниците, които биват освобождавани от затвора, получават билети за Грейхаунд до избрана от тях дестинация. Не знам колко е сигурна тази информация :)

Като цени - ако с автобус е 20-30 долара, със самолет ще е 120-150-200 долара на посока...

Има и още много по-малки, локални, автобусни компании - зависи от щата...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз по принцип няма да пътувам (освен ако не спечеля от тотото), а и екскурзията е организирана от туристическа агенция, така, че всички процедури се извършват от тях.

 

Разглеждах примерната програма и реших да се запозная по-подробно.

 

Понеже слушам по новините, че цената на петрола пада под исторически минимуми, ми беше интересно каква би била цената на някои вътрешни полети ако са с автобус. И действително цената може да е значително по-ниска, а и се разглежда пейзажа наоколо. Иначе пак се седи на седалка. Но WIFI определено би бил полезен в такъв случай, особенно за хората ползващи Facebook...

Редактирано от SuperVas220
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.