Седем Два Публикувано: вчера в 09:47 Публикувано: вчера в 09:47 54 minutes ago, Hakkâri Spor said: По повод това малко летище Букурещ Бънеаса, шервам мнение от друг форум: Тази седмица летяхме за първи път от Букурещ Бънеаса до Будапеща и беше абсолютно разочарование. Изобщо не знам защо са пуснали международни полети от там, организацията им е нулева. Още с влизането в летището не ни пуснаха да минем проверките, а да изчакаме, защото летището е малко и няма как да съберат два полета на проверки. Места да седнеш имаше точно 20 и трябва да седиш прав, имаше и двама младежи, които проверяват всеки багаж дали влиза в размерите и много хора изгоряха, обличаха дрехи или плащаха глоби от 75€. Има точно 3 гейта, които са просто три врати една до друга, едно малко ъгълче, където продават напитки и снаксове, но по-интересното беше, че господина, който продаваше изведнъж затвори барчето и грабна една неонова жилетка и изчезна навън да изпраща самолет навън. 😆 Просто е потрес и се чувстваш като на селската автогара, повече със сигурност няма да повторя да летя от там. Обичам малки и спокойни летища като Варна, но точно това беше някаква пародия. За сметка на това поне полета ни беше почти празен и беше много спокойно и хубаво да се разполагаш на цял ред. Явно положението е трагикомично. Но на лоукостовете може би им излиза по-евтино да кацат там. Преди години, когато Уиз летяха само от Банеаса, летището бе неугледна свинска кочина, при това тясна. Явно нещата не са се променили особено.
Георги Матеев Публикувано: вчера в 10:16 Публикувано: вчера в 10:16 преди 1 час, Hakkâri Spor каза: По повод това малко летище Букурещ Бънеаса, шервам мнение от друг форум: Тази седмица летяхме за първи път от Букурещ Бънеаса до Будапеща и беше абсолютно разочарование. Изобщо не знам защо са пуснали международни полети от там, организацията им е нулева. Още с влизането в летището не ни пуснаха да минем проверките, а да изчакаме, защото летището е малко и няма как да съберат два полета на проверки. Места да седнеш имаше точно 20 и трябва да седиш прав, имаше и двама младежи, които проверяват всеки багаж дали влиза в размерите и много хора изгоряха, обличаха дрехи или плащаха глоби от 75€. Има точно 3 гейта, които са просто три врати една до друга, едно малко ъгълче, където продават напитки и снаксове, но по-интересното беше, че господина, който продаваше изведнъж затвори барчето и грабна една неонова жилетка и изчезна навън да изпраща самолет навън. 😆 Просто е потрес и се чувстваш като на селската автогара, повече със сигурност няма да повторя да летя от там. Обичам малки и спокойни летища като Варна, но точно това беше някаква пародия. За сметка на това поне полета ни беше почти празен и беше много спокойно и хубаво да се разполагаш на цял ред. Явно положението е трагикомично. Но на лоукостовете може би им излиза по-евтино да кацат там. Нямам опит с излитане от Бънеаса, но на кацане с нешенгенски полет беше перфектно. От приземяване до излизане навън (заедно с паспортен контрол) отне под 5 минути тотал. Летището явно е ремонтирано защото отвътре изглеждаше чудесно и много чисто. Отделно автобусът за града спира на 100 метра и за 20 мин / 3 леи си в центъра. Със сигурност го почувствах много по-удобно от централното летище, което е тотално претъпкано и с доста повече проблеми (там на "излитащи" няма и 20 места за сядане). Не само бих го ползвал отново без замисляне, а дори съзнателно бих го предпочел пред неудобното OTP. 20
ДиянаВ Публикувано: вчера в 11:54 Публикувано: вчера в 11:54 И аз съм на мнение, че удобството на полета е много по-важно от това на летището. Как пък не бих се отказала от директен полет, видиш ли защото летището било малко и неугледно? Значи някои като почнат да хейтят, чак не се усещат🙂 Иначе за Отопени и аз първоначално не го харесвах, но с времето като го опознах повече, ми е супер удобно. Има достатъчно места за сядане, но са на по-потайни места🤭 Вече дори знам и пред кои тоалетни няма опашки😂, съответно и по-чисти са. В крайна сметка се оказва, че овцете и свинете са хората - те сядат на първото срещнато място, да не се узорят няколко метра да повървят, те и цапат. 8 1
Георги Матеев Публикувано: вчера в 12:46 Публикувано: вчера в 12:46 преди 45 минути , ДиянаВ каза: Отопени и аз първоначално не го харесвах, но с времето като го опознах повече, ми е супер удобно. Има достатъчно места за сядане, но са на по-потайни места🤭 Вече дори знам и пред кои тоалетни няма опашки😂, съответно и по-чисти са. Дай жокер къде са тея места, че последния път в зала "излитащи" (преди паспортен контрол) не намерих нито едно, а не е като да не пообиколих, та накрая минах секюрити само и само за да има къде да седна. Така или иначе не харесвам Отопени главно по съвсем друга причина - няма нито един лаундж, който да работи с Приорити Пас/Лаундж Кий, което е странно за голямо европейско столично летище. Предполагам съм се разглезил и без бизнес салон ми е кофти 🙂
ДиянаВ Публикувано: вчера в 13:32 Публикувано: вчера в 13:32 (редактирано) преди 48 минути , Георги Матеев каза: Дай жокер къде са тея места, че последния път в зала "излитащи" (преди паспортен контрол) не намерих нито едно, а не е като да не пообиколих, та накрая минах секюрити само и само за да има къде да седна. Така или иначе не харесвам Отопени главно по съвсем друга причина - няма нито един лаундж, който да работи с Приорити Пас/Лаундж Кий, което е странно за голямо европейско столично летище. Предполагам съм се разглезил и без бизнес салон ми е кофти 🙂 Преди секюрити на втория етаж е по-спокойно, както и в топлата връзка между пристигащи и заминаващи. Там и тоалетната е по-чиста. Аз обикновено, ако ще отлитам, не стоя в общия салон на заминаващи, а минавам проверката за сигурност и към най-отдалечените гейтове и на партерния и на долния етаж /който всъщност идва на нивото на пистите/ обикновено има свободни места за сядане. Разбира се зависи и от броя на полетите, които са към тези гейтове. За пушачите там има и помещение за пушене, малко е лисичарник, но тъкмо се напушваш за няколко часа напред😄 Пп: в топлата връзка обаче май са почнали да правят ремонт, като усвояват местата за сядане с търговски площи. Поне така ми се мерна последния път като преминавах. Та най-добре е да се мине проверката за сигурност и при гейтовете да се търси място за сядане. Аз обаче, ако завземат тази площ, къде ще убивам 3 часа през нощта след кацане, докато чакам бус за Русе, не знам… Редактирано вчера в 13:40 от ДиянаВ 2 1
Hakkâri Spor Публикувано: вчера в 15:26 Публикувано: вчера в 15:26 Ами затова чакаме с нетърпение да изградят новото летище Bucharest South, на 30 мин. от българската граница, както пише в тази статия. 24 км южно от Букурещ. https://balkanengineer.com/news/new-airport-near-bucharest-link-bulgaria-romania-30-minutes Преди време го бяхме споменали този проект, не знам дали се започна строежът вече... 4 1
nevidima999 Публикувано: преди 23 часа Публикувано: преди 23 часа преди 1 час, Hakkâri Spor каза: Ами затова чакаме с нетърпение да изградят новото летище Bucharest South, на 30 мин. от българската граница, както пише в тази статия. 24 км южно от Букурещ. https://balkanengineer.com/news/new-airport-near-bucharest-link-bulgaria-romania-30-minutes Преди време го бяхме споменали този проект, не знам дали се започна строежът вече... Ако може да го построят още 43 км. по на юг или по точно на българската граница . По подобие на Базел единия изход да е в България ( ех мечти)би било чудесно. 3
Hakkâri Spor Публикувано: преди 17 часа Публикувано: преди 17 часа преди 5 часа, nevidima999 каза: Ако може да го построят още 43 км. по на юг или по точно на българската граница . По подобие на Базел единия изход да е в България ( ех мечти)би било чудесно. Не говорим за “мечти”, това си е реален проект и още преди година излизаха статии, че ще струва 2 милиарда и тук във форума сме го коментирали миналата година. Никой не е казал, че трябва да е до българската граница, планирано е летището да обслужва Букурещ основно и да е най-голямото в Румъния. Ето линк: https://www.romania-insider.com/district-city-hall-airport-south-bucharest-may-2024?amp Ето и статия на български от тази година: https://www.dunavmost.com/novini/proektat-za-novoto-letishte-krai-bukuresht-napredva 3
master_of_germs Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа преди 12 часа, nevidima999 каза: Ако може да го построят още 43 км. по на юг или по точно на българската граница . По подобие на Базел единия изход да е в България ( ех мечти)би било чудесно. Викаш, с един куршум - два заека и самолетната писта да се ползва като трети мост над Дунава, а?! 😉 1 6
bibi Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа Новото летище на Букурещ е реално, защото вече започват да идват запитвания за помпи. В същото време, в момента текат реални доставки за реконструкцията на Отопени, както и на едно от вътрешните, но забравих кое. От януари 2022 бачкам и за румънкия ни офис и впечатленията ми от румънците хич не са позитивни, но от гл. т. на летища не можем да им стъпим и на малкия пръст. Да видим какво ще правят с този 9 % бюджетен дефицит и ще им се наложи ли да затягат коланите. 1
jorocontrola Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа Летището е реално, когато излети първият полет. Който не вярва, нека провери, с колко години се забави новото летище на Берлин и с какъв преразход беше завършено. Ясно, че планове има, ама дали ще го доживеем е вече съвсем друго нещо… 6
Hakkâri Spor Публикувано: преди 8 часа Публикувано: преди 8 часа В момента, bibi каза: Да видим какво ще правят с този 9 % бюджетен дефицит и ще им се наложи ли да затягат коланите. Да, от 1 август вдигат данъците и пенсионните осигуровки. Има дупка в бюджета. Снощи го даваха и по нашите новини. https://btvnovinite.bg/svetut/ruanija-sas-speshni-ikonomicheski-merki-sreshtu-finansovata-kriza.html За летищата .. не знам колко не можем да им стъпим на малкия пръст. Летял съм от Крайова, то по-зле и от нашия Т1 в София. Иначе Уиз инвазията е голяма в Румъния. Авиокомпанията ползва 13 румънски летища и разнообразието от дестинации е голямо. 2
bibi Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа Да, чувам и, че ДДС от 19 % ще стане 21. От Крайова не съм летяла, но в Клуж летището е супер, а и това в Байа Маре е добро. 1
Иван Попов Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа преди 3 минути , bibi каза: Да, чувам и, че ДДС от 19 % ще стане 21. От Крайова не съм летяла, но в Клуж летището е супер, а и това Байа Маре е добро. Ние мислим да ходим до Крайова декември месец и тогава ще кажа как е положението дали е 19% или 21% ДДС-то. Може би няма да ходим до Краков на Коледните базари, а в Крайова. Иначе и аз четох за Румъния и там нещата не са никак добре. Четох за спиране на осигуровки дори и на пенсионерите над някакъв праг.
bibi Публикувано: преди 5 часа Публикувано: преди 5 часа A, аз ще го разбера служебно, в момента, в който стане факт. 1
epetkov Публикувано: преди 4 часа Публикувано: преди 4 часа преди 3 часа, Hakkâri Spor каза: то по-зле и от нашия Т1 в София. Но и в Крайова довършват нов терминал. Преди една година писах за него. В този пост има онлайн камера за хода на строежа в Крайова. P.S. От октомври 2025 започват полети Крайова-Истанбул. 1
Duke Публикувано: преди 55 минути Публикувано: преди 55 минути На 4.07.2025 г. в 15:46, Георги Матеев каза: Предполагам съм се разглезил и без бизнес салон ми е кофти 🙂 Аз отдавна разправям, че сме се разглезили с тези салони. Когато ми се налага да летя с нискотарифните, обикновено гледам да е през Т2, че откакто закриха салона на Т1 е мъка... 1
Брани Публикувано: преди 40 минути Публикувано: преди 40 минути преди 15 минути , Duke каза: Аз отдавна разправям, че сме се разглезили с тези салони. Когато ми се налага да летя с нискотарифните, обикновено гледам да е през Т2, че откакто закриха салона на Т1 е мъка... Не ходя в салони - декадентско ми е. Здравият дух се калява на неудобните перфорирани метални седалки ... 2 1
stanimir Публикувано: преди 14 минути Публикувано: преди 14 минути 27 minutes ago, Брани said: Не ходя в салони - декадентско ми е. Здравият дух се калява на неудобните перфорирани метални седалки ... Заради салони стават революциите ... Луи ХVI , Николай II. Страхотни салони имаха във Версай и Петродворец, а селяните гладни 😞
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега