Прескочи до съдържание

Филипини и Индонезия 2016


stefanrusev

Препоръчани мнения

"23:45 - Aaron beach, brng Tan-awan . Най после ! Филипино се съвзема и заема типичната нагла поза, направо си проси белята в тъмнината. Разплаща ме се, въпреки че сме навъртели 170км и съм решил с коя ръка "да се сбогувам". И у нас ни се е случвало. Мъничка озъбена филипинка отваря вратата, дава ни ключа за бунгалото и изчезва в мрака.
Пребити от път и нерви мълчаливо си лягаме, успокоявани от морските вълни. Все пак стигнахме. Майната му на времето и парите. Тук сме да се поплуваме с BUTANDING, WHALE SHARKES или КИТОВИТЕ АКУЛИ."

Предполагам, че тук нощувате в Ослоб - как ви се казват бунгалата? Харесва ми, че през повечето време спите на бунгала :) До каква сума се намират?

И успешно и благополучно прибиране :)

Ние тръгваме след 10 дена за филипини (без никаква програма сме към ммента)...ако имаш някакъв практичен съвет, който не си описал - ще се радвам да го споделиш :)

P.S. Колко е курса за 1 долар там сега?

Редактирано от G.D
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Дай конкретни въпроси.

1$=50,50 и на летището в манила не беше лош курса.

Не нощуваме в Ослоб а на 8км по надолу където е вю-пойнта шофьорите на автобуси го знаят а и спират точно на него. Бунгалата на Аарон бяха по 1500 ,дори скъпички.Аз писах горе - един предиобед от Себу.

Спането до 30$,на Боракай 42. По - мои калкулации Филипините са по-скъпи от Тай с около 30%. За 12дни изхарчихме общо 900евра без сам.билети.

Практичен съвет - плажно масло поне 30+ и да се мажете редовно, ако имаш подводна камера или в краен случай продават едни найлонови пликчета за моб.телефони

Това се сещам..Ако имаш нещо конкретно пиши, следващите дни сме в цивилизацията, а на 18ти трябва да сме се прибрали

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

4 дни с лодка из джунглите на Борнео.

Тази дестинация си я избра Жени и надхвърли всички очаквания. Накрая ми втръсна от орангутани - видяхме поне 60, един се пробва да се качи на лодката докато обядваме, две дългоноси маймуни решиха да правят още маймунчета на 5м от нас,поне 500 снимки и 2часа видео (защо ми са чак толкова). Върхът беше при нощния трек намерихме терсиер - по голям от Филиписките и по отблизо. Препоръчвам този парк.

Само че единствения начин е с клоток, техните лодки, които не са евтини -около 5млн. но напълно си заслужават парите.

Аз съм доволен! Сега лежим в един много лъскав хотел в PangkalanBun, Avilla,за 400х и цяла нощ се кефим на нета и горещата вода. Дано на Ломбок не пече много.

Индонезия отново не ни подведе. Тук всеки остров е различен, с други хора, природа и забележителности.

Останаха Суматра и Източна Джауа, но...

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 7
Връзка към коментар

След оптимизацията ни останаха 5 дни и въпреки опитите не успяхме да презаверим билетите за връщане. "Съветът" реши да бъдат изразходени на някой от островчетата край Ломбок, срещу Бали.Избрахме гили Т. с полет Джакарта - Матаран,  такси за 200хил до Бансал и бавна лодка до островчето. Проучването сред местните показа че това е верния, по-краткия и по-евтин маршрут до там

Заслужено разпускане след голямото препускане! Много по-добре прекарани 4 дни в сравнение с Бали от преди 2 години. Отново попаднахме на доста сполучлив гестхауз - евтин, разкошни бунгала, бърз нет, близо до плажа, много мили и услужливи собственици -  местен, норвежка и 9-месечната им дъщеричка. Подробности в "отчета"...

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Прибрахме се! След 33 дни , 21 полета, 3-4  дълги прехода с автобус успяхме да съкратим последния полет и от Истанбул си хванахме пътя за дома.

Зная че прекалих с програмата но нямаше друг начин да направим пътуването тази година толкова разнообразно и интересно. Посетихме места които си ги бяхме "заплюли" още преди 2 години:

-край Ослоб успях да пипна китова акула и да поплувам край нея

-видях най-малката маймунка край Бохол

-присъствах на погребална церемония в Тоража

-успяхме да побродим дори за ден съвсем сами из земите на папуасите Дани

-спахме в джунглите на Борнео и дори щяхме да си разделим обяда с един млад и напорист орангутан

- пак там вечеряхме под дърво, огрято от цяла колония светулки

- гмуркахме се сред безброй пъстроцветни рибки край gili Air.....

Видяхме  куп още места, които изскачат едно след друго докато пиша. Запознахме се с хора , които ще останат завинаги в нашите сърца. И това само за 33 дни! А ако имахме повече време? ... Интересен въпрос с доста труден отговор...

 

Защото накрая ми беше домъчняло. Не много, но достатъчно за да съм нетърпелив както в началото на това пътуване. Беше ми домъчняло за семейството, за приятелите, за работата, дори за котката в къщи... Или както се шегуваме - най ми е добре в моята "кочинка", на моето легло.
Ще ми трябват няколко дни да се "подредя" за да напиша своя "отчет"

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Връзка към коментар

Прибрахме се! След 33 дни , 21 полета, 3-4  дълги прехода с автобус успяхме да съкратим последния полет и от Истанбул си хванахме пътя за дома.

 

...

 

Ще ми трябват няколко дни да се "подредя" за да напиша своя "отчет"

 

Очакваме подбробен разказ, гарниран обилно с фото и видео мат'ряли. Този път наистина сте надминали себе си :)  Добре дошли!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Звучи невероятно!

Индонезия наистина е невероятна страна - 19 000 острова, от които 13 000 обитаеми, 300 различни езика и култури, всяко място,всеки един от тия острови е различен и  уникален!

Има още много какво да се гледа но ми се ще да сменим континента.... 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре дошли и от мен. Хайде починете и почвай с разказите.

Снимките от Папуа бяха чудесни. Предполагам, че да това да се намираш на място зобиколено от светулки е страхотно.

Чакаме разкази......

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.