Прескочи до съдържание

Кратки и бързи въпроси за Рим

Spqr

Препоръчани мнения

Публикувано:

В Бергамо бяха 2.5, 3.5, 4.5 съответно 1, 2, 3 вкуса. Аз бях лаком и взех най големия и едва го изядох. В София предишната седмица 2 вкуса бяха 5 евро.

За да не съм извън темата бих препоръчал това непретенциозно място в Рим - Caffetteria Ruberto. Преди 2-3 години, когато ходих последно, спахме наблизо и го открихме случайто, та там закусвахме сутрин, последният ден видяхме, че изкарват и някакви неща за обяд. Много прилични цени, семейно заведение, в което по типичен начин постоянно се разминават за бара и някой върши нещо. Накрая даже ни черпиха десерт десерт, защото видяха хубавите не ревюта, не знам как ни познаха.

• Харесвам 2
Публикувано:

За сладолед препоръчвам La Romana, има я на няколко места в Рим, както и други места в Италия. Последно ядох сладолед от тях в Римини, както винаги бе страхотен. Цената както споменаха почва от 3.50 за два вкуса, бисквитка и сметана безплатно. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Климент каза:

За сладолед препоръчвам La Romana, има я на няколко места в Рим, както и други места в Италия. Последно ядох сладолед от тях в Римини, както винаги бе страхотен. Цената както споменаха почва от 3.50 за два вкуса, бисквитка и сметана безплатно. 

Ау има я в Букурещ на 7 места 😯

И аз нея препоръчах. Черпя ви с един римски 😋

IMG_2932_Original.jpeg.a4292474444a1fc2174c3e9d4bb74760.jpeg

• Харесвам 4
Публикувано:
On 5/21/2026 at 8:31 AM, Иван Попов said:

Аз миналия месец дадох 37 евро за два сладоледа… 😅 Скъпо, скъпо, ама чак толкова да е скъпо — направо не е истина. Бяхме съвсем близо до Пантеона, а там явно цените са си „туристическа атракция“ сами по себе си. 😄

Ти кажи по-добре за кого беше втория сладолед , че плати една торба пари ? 

• Смея се 9
Публикувано:
преди 18 часа, stanimir каза:

Ти кажи по-добре за кого беше втория сладолед , че плати една торба пари ? 

Ех, сега как ме изнудваш да кажа… 😉😄 Ама аз съм честно момче и ще си призная.

Добре де, вторият беше за една моя приятелка 😊 С нея бяхме заедно в Италия миналия месец ☺️

• Харесвам 3
  • Браво 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Може и на летището, но ако целта не ти е термини по-добре си вземи нормално влакче и след това метро от пирамидата ( Ostinse)

До термини има и автобуси, като там конкуренцията е голяма и цените са по-ниски от Леонардо експрес.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Няма смисъл предварително, особено ако кацаш с нискотарифни.

Аз купих предварително и накрая след цялото закъснение и обикаляне си взех такси 😃

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 57 минути , neuromancer каза:

Няма смисъл предварително, особено ако кацаш с нискотарифни.

Аз купих предварително и накрая след цялото закъснение и обикаляне си взех такси 😃

Летим с уиз, затова и питам. 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, DaBo каза:

Летим с уиз, затова и питам. 😉

Кога летите, да не се окажем по едно и също време и да направим магеланско биропиене. Ние сме от 6-9 юни.

Публикувано:

Млко прясно инфо. За влаковете има машинки за билети (червени са) още като започнете да излизате от гейтовете. Най-добре в началото, че няма хора. Избирате си часа на влака и до къде и дали експреса или бързия. За градския транспорт имам купен RomaPass. 48 часа валиден возиш се на всички видове. Той включва и 1 безплатен музей и един с намаление те са за 72 часа. За Колизеума нямахме билети. Отидохме 30 мин преди да отвори. Опашката не беше страшна билети имаше. Взехме с РомаПас без да плащаме за след 1 час. Стори ми се че за този ден съботен си се продаваха билети доста на място. Късмет. 

• Харесвам 9
Публикувано:
На 2.06.2026 г. в 20:25, DaBo каза:

За Леонардо експрес трябва ли да се купят билети предварително или става и на самото летище?

Според мен най-добрият вариант е като кацнеш да си вземеш билет за Leonardo Express. Ние така направихме и всичко беше много лесно. Гарата е буквално в самото летище и се стига за няколко минути пеша.

Честно казано, не виждам голям смисъл да купуваш предварително, защото никой не знае точно кога ще кацне самолетът, колко време ще отнемат паспортният контрол и багажът. Така само може да се притесняваш дали ще хванеш конкретен влак.

Leonardo Express е директен влак до Roma Termini, без прекачвания, пътува около 32 минути и тръгва много често. Аз лично бих си купил билета на място и бих се качил на първия удобен влак след кацането. 😊

Места обикновено има достатъчно, а влаковете са през около 15–30 минути, така че няма нужда от излишно притеснение или бързане.

Малко със закъснение отговарям. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@Иван ПоповВанка, много ти благодаря! Четвъртък вечер кацнахме в Рим и си купихме билети от машинките преди влака. Всичко е точно! 
Между впрочем, от теб научих за Итало влаковете. Аз си знам Фречиите. Сега два пъти пътувахме с тях до/от Неапол, много сме доволни! Мерси! 🤗

И поздрави от Рим! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , DaBo каза:

@Иван ПоповВанка, много ти благодаря! Четвъртък вечер кацнахме в Рим и си купихме билети от машинките преди влака. Всичко е точно! 
Между впрочем, от теб научих за Итало влаковете. Аз си знам Фречиите. Сега два пъти пътувахме с тях до/от Неапол, много сме доволни! Мерси! 🤗

И поздрави от Рим! 

Много се радвам, че всичко е минало гладко и съм бил полезен! 😊

И аз преди си знаех основно Фречиите, но покрай последните ми пътувания открих и Italo. Честно казано, останах приятно изненадан – бързи, удобни и често на доста добри цени. Радвам се, че и при вас са оставили добро впечатление. 😊

Насладете се на Италия! Поздрави от мен и си изкарайте страхотно! Enjoy! 🤗 🇮🇹

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, DaBo каза:

И поздрави от Рим! 

Итало го има от почти 15 години, в него май имаха участие ръководители от Ферари - Лука ди Монтедземоло.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Zaro каза:

Итало го има от почти 15 години, в него май имаха участие ръководители от Ферари - Лука ди Монтедземоло.

Сигурно е така, но мен ме нямаше в региона 15 години и доста неща са нови за мен. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 7.06.2026 г. в 22:54, Иван Попов каза:

Много се радвам, че всичко е минало гладко и съм бил полезен! 😊

И аз преди си знаех основно Фречиите, но покрай последните ми пътувания открих и Italo. Честно казано, останах приятно изненадан – бързи, удобни и често на доста добри цени. Радвам се, че и при вас са оставили добро впечатление. 😊

Насладете се на Италия! Поздрави от мен и си изкарайте страхотно! Enjoy! 🤗 🇮🇹

@Иван Попов Ако си спомняш, когато бяхме в Италия през 2016 година, пътувахме от Рим до Флоренция и обратно с влаковете на Italo.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Bozhidar1978 каза:

@Иван Попов Ако си спомняш, когато бяхме в Италия през 2016 година, пътувахме от Рим до Флоренция и обратно с влаковете на Italo.

Да, много добре помня, точно с тях пътувахме! 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам почти 6 часа на Фиумичино. Рим не ми е фактор. Има ли плаж, на който да се намокря за час, два? Ама да е близо и да има някакъв транспорт. Може и пеша, но да не е чак Ком -Емине. 

Публикувано:
преди 7 часа, neuromancer каза:

Lido di Ostia или самото градче Фиумичино

Летището. Имам прекачване почти 6 часа, а в Рим не ми се ходи.

Публикувано:
преди 7 минути , kakadu каза:

Летището. Имам прекачване почти 6 часа, а в Рим не ми се ходи.

На 5…6 километра има хубав плаж, но няма обществен транспорт и варианта е такси с уговорка за връщане до летището. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.