Прескочи до съдържание

Тениски на magelanci.com

58 магеланци са гласували

1. 1. Заинтересовани ли сте от бели тениски с логото на гърдите, на ориентировъчна цена 25лв?

• Да
      47
    • Не
      9
  2. 2. Какъв размер тениски носите (мъже)?

• S
      1
    • M
      8
    • L
      11
    • XL
      5
    • XXL
      4
    • XXXL
      4
    • Нямам отношение, жена съм :)
      23
  3. 3. Какъв размер тениски носите (жени)?

• S
      7
    • M
      13
    • L
      3
    • XL
      7
    • XXL
      2
    • Нямам отношение, мъж съм :)
      24

Препоръчани мнения

След календарите, и след не малко подпитвания и настоявания идва ред и на следващия артикул с нашето лого - тениски. Както с календарите, така и сега, първо чрез тази тема/анкета ще проучим пъровначалния интерес, на база на който ще се оформи поръчката. 

Да премина направо към ключовите детайли. Очакваната цена предвид тиража и изработката е около 25лв. Знам, че е далеч от биташка цена, но нямам намерение тениските да са биташки. За сега сме се спряли на DTG печат, който най-добре отговаря на изискванията ни за тираж и качество. При този вид печат, директно текстила се боядисва, не е гумено фолио, не е щампа. 

Модела тениска е Fruit of the loom Valueweight, 100% памук, като това търпи промени след допълнителни проучвания и консултация. Ще има женски и мъжки модели. 

Фирмата за изработка е кажи-речи избрана, направихме и няколко мостри, които тази седмица тествахме как реагират на пране, сушилня и т.н. Тези детайли ще ги доуточним като дойде време за поръчките. 

Дизайнът е елементарен и класически - бяла тениска с логото на гърдите. 

12527642_10153403255822099_1799851906_n.jpg

Време и за обратната връзка във ваша страна. Ще се радваме на гласуване във всички анкети. 

Въпрос номер 1: Интересуват ли ви тениските при така изложената цена и дизайн? По броя на отговорите ДА ще преценим колко да е първоначалният тираж, и въобще дали си заслужава цялата занимавка. 

Въпрос номер 2: Какъв размер горе-долу носите? Това ще служи за да знаем колко тениски S, M, XL и т.н. да се поръчат. За по-суетните, не се притеснявайте, анкетите са анонимни :)

Въпрос номер 3: Същото като 2, но за женски тениски. 

==========================================

До тук добре. Като цяло имаме и други идеи, които да поразвием стига да има желание  и са отворени за сводобна дискусия.

Едната идея е дизайн, върху който тежестта няма да пада върху логото, а върху някоя от легендарните ни теми. Например за всички, които избират да седят до прозорец може да е посветено на Occupy Windowseat и картинката върху тениската да е стилизирана версия на това:

window-883066_960_720.jpg

Може да си измислим и девиз, който да принтираме. А може и да е някое от по-забавните лафчета пускани във форума. Например: "Сбирките на malgelanci.com - влизаш за бира и излизаш с два самолетни билета". Перефразирам май малко, но идеята май стана ясна :)

Трети вариант е да принтираме картата на света, взета от Атлас-а. 

Цената на тези тениски сигурно ще е подобна с горните. 

Последното, което се сещам до сега е персонализирани тениски. Дизайн с вашият никнейм, пак карта от Атлас-а точно с вашите посетени държави и т.н. Тези сигурно ще са по-скъпи, колко точно не съм сигурен, но може би 40лв. Би ли имало интерес към нещо подобно? 

Всякакви критики, въпроси, мнения и предложения са добре дошли. За сега амбицията е да добием груба представа за тиража на тениските с логото до края на идната седмица, съответно да ги поръчаме и да са готови около края на месеца. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аз лично не бих дал повече от 10-12 лева. Разбирам напълно, че качеството и разходите изискват по-висока цена, но тениска е това все пак...

Иначе идеята е супер и адмирирам :)

п.п. Анкетата е некоректно зададена. Ако не дадеш размер за другия пол, не те пуска. Ако дадеш някакъв фиктивен, пък ще изкривиш анкетата. 

п.п.п. * спрели ;) 

Връзка към коментар

Аз лично не бих дал повече от 10-12 лева. Разбирам напълно, че качеството и разходите изискват по-висока цена, но тениска е това все пак...

Иначе идеята е супер и адмирирам :)

п.п. Анкетата е некоректно зададена. Ако не дадеш размер за другия пол, не те пуска. Ако дадеш някакъв фиктивен, пък ще изкривиш анкетата. 

п.п.п. * спрели ;)

Добавих празни отговори за размерите, за да може другия пол да гласува, мерси за забележката :)

Връзка към коментар

И мен не ме пуска да участвам в анкетата, без да отговоря на въпроса за другия пол. 

Това явно не действа при мен :)

Добавих празни отговори за размерите, за да може другия пол да гласува, мерси за забележката :)

П.П Получи се, гласувах.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Черна тениска, с по-дискретно лого? Размерът на картинката дава ли отражение на цената?

П.П. Хресвам идеята за атласа.

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

И аз съм за идеята, но относно цената ми, се вижда доста. Вероятно приемливата цена за мен е не повече от 18лв. Също така съм за тъмна тениска /черна синя или сива/ с дискретно лого на лявата страна.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Цената и на мен ми се вижда малко висока,но бих си поръчал.Реално трябва да си поръчам няколко,че не ми се пере всяка вечер при пътуване.

Преди време дадох друга идея,но бях скастрен.Поръчвали сме нашивки за един спортен клуб,които представляват пълноцветна бродерия.Плаща се еднократно нещо като клише,което струваше 30-40 лева.Самата емблема бе с размер около 8х3см. и един брой струваше не повече от два лева.Може да се зашие на всякаква тениска,яке,полар,раница и др.По този начин се избягва дискусията за цвят и размери.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Цената и на мен ми се вижда малко висока,но бих си поръчал.Реално трябва да си поръчам няколко,че не ми се пере всяка вечер при пътуване.

Преди време дадох друга идея,но бях скастрен.Поръчвали сме нашивки за един спортен клуб,които представляват пълноцветна бродерия.Плаща се еднократно нещо като клише,което струваше 30-40 лева.Самата емблема бе с размер около 8х3см. и един брой струваше не повече от два лева.Може да се зашие на всякаква тениска,яке,полар,раница и др.По този начин се избягва дискусията за цвят и размери.

Тази идея е много хубава :)

Иначе и на мен ми се види множко като за тениска, но ще си поръчам, пък ще си я пазя за специални случаи:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен цената също не ми се нрави много, но ако това е минимума, който може да се получи ще се дават, няма как. :) Също така бих предпочел, някакъв друг цвят, различен от белия.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз съм голям фен на тениски, това често е единственото нещо, което си купувам като отида на ново място. Подкрепям за най-доброто качество, което си струва да се даде повече. Супер е дизайнът от снимката, не бих си взел персонализирания вариант. Само тези размери навсякъде ги разбират по различен начин и често страхотни тениски не мога  да ги нося. Половината са ми L, другите XL, а вчера учудващо се побрах и в една M. Ако се стигне до направа и поръчка, ще ми трябват размерите в сантиметри. :)

Освен това подкрепям и да има комисионна от цената за сайта и да го съпортна по този начин. :)

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Поне пет фланелки имам по собствен или групов дизайн. И винаги е излизала над 20 лева, по-точно между 20 и 30 лева. При стабилна поръчка цената за направата пада, но с колко и дали е възможно Георги ще каже. :)

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Проявявам интерес, може да купя на изплащане? :):P Шегата настрана, предпочитам да дам някой лев повече, но да избегна офсетовия печат, който не се знае колко превъртания през пералнята ще издържи. А това оцветяване на текстила - имам такива тениски и ако е същото, е супер.

Също съм против бялото, защото лесно се цапа. Особено в топло време, когато се потя, особено на път, когато се потя още повече :) Черното също не ми е на сърце, предпочитам или сиво, или някакъв по-шарен цвят (оранжево, червено, зелено...).

За себе си, ако можех да избирам, бих се спрял (всъщност отдавна ми е в плановете) на това - с размер около 8-10 cm по дългата страна, отляво на гърдите:

magelanec.png

Разбира се, другарят Брани трябва да ми го изпрати във векторен формат, а не да се излагам като кифладжия с разни джипеци :)

Забравих: за слогана вече имаме добро предложение отскоро: ГПВ :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Поне пет фланелки имам по собствен или групов дизайн. И винаги е излизала над 20 лева, по-точно между 20 и 30 лева. При стабилна поръчка цената за направата пада, но с колко и дали е възможно Георги ще каже. :)

Аз също имам доста тениски, правени без цел печалба и честно казано, 20 лева съм дал само веднъж, и то когато беше благотворително. Всики други са около 10, макс. 15, като говоря за много високо качество и на тениска, и на щампа. Имам даже една на 11 години, която даже на врата не се е разтегнала.

30 лева съм платил само веднъж за тениска от един английски сайт, където може да се наложи да направят и една бройка, като в цената беше включена и доставка до адрес в Англия. 

Предлагам напис:

Магеланец

Тук съм за кратко :lol:

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Всики други са около 10, макс. 15, като говоря за много високо качество и на тениска, и на щампа. 

Само чистата фланелката Fruit of the loom е близо 10 лева. По спомен преди половин година си я взех за около 8 лева. Аз говоря за ситопечат в няколко цвята (не за щампа) със собствен дизайн (не на магазина) в тираж максимум до 5 броя. Обща цена от 10 лева с такъв вид фланелка при такава технология и в малък тираж силно се съмнявам, че е възможна. Вероятно в твоя случай условията са други и затова е такава цената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно цената: Още не е финализирана и зависи и от тиража и от други фактори, но искам да изясня нещо. В цената е включена надценка, базирана на един куп фактори, които сигурно ако тръгна да описвам ще отнеме 2-3 страници. Сега за сега нека само е ясно, че това е продукт продаван с печалба, а не по себестойност. Разбирам перфектно, че струва повече от средностатистическа качествена тениска, за това и нека никой не се чувства притиснат да купува. Между другото ще има и цена с магелански мили, така че има възможност и тениската да не струва нищо. 

Относно размерите: само ориентировъчни са. Когато дойде време за поръчки ще пусна цялата схема на тениската с размери, за да може всеки да си прецени точно. За съжаление нямаме бутик да се пробват предварително :)

Относно цветовете: Може да помислим дали да не сменим бялото с някакво светло синьо. Бедата е, че логото ни не пасва на какъвто цвят намериш за добре, и ако го сложиш на черно, с тези много светли части от него ще стои като ваденка. За това и беше избрано бяло - гарантирано пасва на бял фон. Но през идната седмица може да прегледам и сини варианти, които може би също биха стояли добре. Поръчката сигурно накрая пак ще е в един цвят, защото няма как да държим наличности от 2 цвята, 2 кройки и 5 размера. 

Относно по-различни дизайни: За съжаление цената нараства много експоненциално, защото различен дизайн е на практика различна поръчка. Този беше избран горе-долу за класическия му вид, иначе както отбелязах съм фен на по-разчупени дизайни, където да е наблегнато повече на пътешествие, от колкото на членство във форума.  Ако стане това ще бъде със сигурност след първата поръчка де. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Само чистата фланелката Fruit of the loom е близо 10 лева. По спомен преди половин година си я взех за около 8 лева. Аз говоря за ситопечат в няколко цвята (не за щампа) със собствен дизайн (не на магазина) в тираж максимум до 5 броя. Обща цена от 10 лева с такъв вид фланелка при такава технология и в малък тираж силно се съмнявам, че е възможна. Вероятно в твоя случай условията са други и затова е такава цената.

Щом си я взел за 8, значи на склад ти е 4-5 лева максимум ;) 

Печатът колко да дойде? Гледам тук една оферта: за 50 бройки с дигитален печат върху бял текстил с размери на печата 21х15см => 4,40 лева на бройка с ДДС. 

Не знам какви допълнителни разходи се калкулират - мостри, проекти, транспорти - но се обзалагам, че при добро оптимизиране (без да е за сметка на качеството, разбира се) себестойността на точно тази фланелка с точно този печат идва не повече от 10-12 лева бройката за поръчка от порядъка на 50-100 бройки.

Между другото, мои познати от една фен група редовно си поръчват текстилни артикули с печат по свой дизайн (тениски, шалове и шапки) в съвсем малки количества (15-20 бройки максимум) и им излиза някаква тънкана при доста добро качество. Единият образ си ходи все с една шапка (кадемлийка му била) вече от 10+ години и не е мръднала. Иначе последните поръчки си ги правеха някъде в чужбина (Чехия или Полша), че нещо бяха останали недоволни от българските фирми. Дори с калкулиран транспорт от чужда държава им беше излязла някаква доста прилична крайна цена. 

Връзка към коментар

Аз мисля, че логото стои най-добре на бял фон. Май Красен беше на някоя снимка с такава тениска и много ми хареса.:)На черен не мога да си го представя. Или пък - на зелен.

Ще ме уморите с някои коментари - не вярвам някой тук да се кани да се пенсионира с тази тениска:(

Ми колкото изкара - толкова.

Да не говорим за това, че повече от един ден лятоска /без значение какъв е цветът/никоя тениска не се носи. По-скоро трябва да е качествено трикото+печатът на логото, че да носи на пране.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

25лв за много добра, качествена и изпипана тениска с готино направено лого, и т.н. е добра цена.

Нещо шаренко, розовко, цветно като гама? Все пак пътешествията са свързани с положителни цветни емоции :)

Редактирано от Двуцветко
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Чета темата и искам да взема отношение по дискусията около цената на тениските. Повечето от вас знаят, че основното ми хоби е свързано с музиката. Колекционер съм, ходя по концерти, купувам много мърч. Средната цена на оригинална музикална тениска е в рамките на 15-30 британски паунда в зависимост от групата/изпълнителя. Не бих искал да влизам в ролята на адвокат на Георги, но разсъждавайки над темата себестойност на специално изработена тениска с уникална щампа и т.н. е добре да се замислим, че тук става дума за нещо повече от покупка на стандартна тениска от магазин. Специалната/уникална изработка струва допълнително не защото себестойността е значително по-висока, а защото специалното и уникалното имат своя допълнителна стойност. Става дума за идентифициране на самостоятелна и уникална общност. Дали иде реч за фенове на определена група или съмишленици в пътешественически форум няма никакво значение. Общото е съпричастността към определена кауза. Вярно, че покрай замунди-мамунди, отдавна сме изостанали в представите що е то авторски и сродни права, но все пак нека бъдем малко по-съпричастни поне към хората, които отделят средства, за да го има това място в интернет пространството...

Редактирано от Duke
  • Харесвам 17
Връзка към коментар

На мен ми харесва повече вторият вариант 'occupy window seat', по-оригинално е. С логото на магеланци също става. но някак си по-дискретно, както предложиха други, по-малко и в ъгъла на черен фон. Може естествено и друг цвят. Против цената нямам възражения.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.